Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

I znów nieśmiertelny temat kondensatorów zasilacza.Znalazłem takie;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słyszałem,że to niezła marka,ciut za małe napięcie (a może nie?),co o tym sądzicie?...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam wszystkich

Widzę temat się rozwija.

Sprawa trafa ucichła więc myślę, że sam zdecyduję się zamówić, poza tym mam jeszcze inne trafo na oku.

barmanekm czy mogę się też dopisać do listy jeśli nie jest jeszcze za późno ? Byłbym chętny na komplecik wzm + pre.

Daj znać co i jak.

Pozdrawiam

Ok, ostatecznie dzisiaj do północy. Jutro w dzień do nich wyślę, przypominam że cena za komplet to ponad 9000 jenów + 22% VAT + koszty (wysyłki, przelewów).

System gra dobrze, albo nie....

Woper-"nie ucichła"tylko było znikome zainteresowanie.Wiem od p.Lachowskiego,że bodajże do środy wpłynęły tylko 2 zamówienia(w piątek zamknął listę)wg.specyfikacji podawanej przeze mnie wcześniej...Ja czekam na swój i wtedy się zobaczy,czy warto było...

Dostałem info,że zrobią do 22 lipca...3 sztuki.

a jakie trafo do preampa? Są podane dwa symetryczne 12V i 17V,ale czy są to napięcia już zasilające układ?(wychodzące z zasilacza),czy napięcia wtórne transformatora?...pamiętamy,że na płytce(oryginalnej) końcówki podane są 60V i 52V,gdy w rzeczywistości są tam 84V i 73V.Jak jest w przypadku pre?Rozwiejcie moje watpliwości...Jaka moc tego trafa będzie optymalna?

Witam,

Zapytanie ofertowe poszło do Japonii. Czekamy na odpowiedź. Osoby jadące na wakacje w przysżłym tygodniu, dostaną jutro informację odnośnie przedpłaty, a następnie się rozliczymy. Kiedy zamknąć listę na trany od Erno Borbely'ego?

Ja nigdzie nie jadę,bo będę dłubał przy Accu ;).Barmanekm-dobrze by było skorelować zamówienia tak,żeby dotarły (do Tomka do sparowania?) mniej więcej w tym samym czasie o ile to możliwe,musisz sam "wyczuć",bo najlepiej znasz szczegóły , a to tylko taka moja sugestia.

btw-w kantorach nie sprzedają jenów,nawet nie znają kursu.

Tak trzeba najlepjej nieco przetrzymać pierwszą przesyłkę, do czasu aż pojawi się reszta.

Następnie całość opisaną , posegregowaną wysłać w paczuszce do parowania. Oczywiście poleconej !

A co do tych jenów no to faktycznie nie każdy kantor ma. Ostatnio nieco spadają, a to na naszą korzyść ;-)

Ja wyśle wszystkie naraz do Tomka, trany zamówie do siebie. Skorelować trzeba wpłaty, bo oni wysyłają oferty ważne określony czas. Kwoty będziecie mi wpłacać wg. kursu sprzedaży jena w Pekao S.A. (na dany dzień + np. 2% - sprawdzę jakie są wachania). Po tym jak transakcja dojdzie do skutku, albo dopłacicie albo zwrócę nadwyżkę. Jeszcze co najmniej kilka dni, oni mają niby 2 dni na odpowiedź, ale zwykle trwa to ok. 4. Mają ponoć duży ruch. Szczegóły będą niedługo.

Zamówiłem łączne zamówienie. Np tranów mocy mamy po 100 sztuk, a w niektórych (zależy od modelu) już od powyżej 50 są niższe ceny. Więc może będzie coś do zwrotu.

Do Tomka chyba wolałbym też wysłać kurierem. To będzie warte ponad 5000PLN. Orientuje się ktoś, czy przesyłki EMSem (Jap->PL) też warto ubezpieczyć, czy kurierzy są pewni?

barmanekm

Jak już będziesz coś wiedział, to roześlij kwoty i nr konta.

Pod koniec przyszłego tygodnia wyjeżdżam na kilka dni. Mam nadzieję, że do tego czasu się wyrobimy.

Dzisiaj zakończyłem lutowanie rezystorów. Zajmuje to kupę czasu:(

Czekam na kondy, diody i zostały trany.

No i niestety najdroższe rzeczy, czyli trafa i kondy 33000uF.

Coś wiadomo odnośnie trafa do pre? jakie napięcia?

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Orientuje się ktoś, czy przesyłki EMSem (Jap->PL) też warto ubezpieczyć, czy kurierzy są pewni.

Przy takiej kwocie, ja bym starał się ubezpieczyć. Nie trzeba na pełną kwotę. Takie przesyłki są po prostu lepiej chronione.

Nie wiem ile to kosztuje, ale kwota rozłoży się na 16 osób (tylu wyliczyłem z listy).

Jakby coś się stało, każdy z nas miałby trochę w plecy.

Zgadzam się z osimarem-dołóżmy po parę złotówek i śpijmy spokojnie...

osi-zamówiłeś już te kondy do zasilacza? jakie?bo juz dostaje szału i zaraz kupie coś w ciemno!

i również w dalszym ciągu nie wiem o napięciach trafa do pre,a chciałbym żeby dotarło nie później niż główne.

Panowie pamiętacie o mnie ? Nie dostałem żadnego info co do kosztów lub potwierdzenia. Proszę o szczegóły. A najlepiej wyszczególnienie co za części będą w zestawie i co jeszcze brakuje, to będę sam coś załatwiał.

osi-zamówiłeś już te kondy do zasilacza?

Jeszcze nie. Trafa i kondy ze względu na cenę, będę zamawiał w przyszłym miesiącu.

Mam na oku 2x15 000uF Nichicony KG na alledrogo lub drożej 3x10000uF Elny for Audio na ebayu.

Raczej zdecyduję się na Elny. Bliżej oryginałowi.

Jeszcze jedna sprawa nie daje mi spokoju. Czy zasilanie pre jest wcześniej filtrowane? Widziałem, że tomek0104 chyba odpalał pre z jakiegoś zasilacza stabilizowanego.

Tak jest w oryginale?

Jeżeli tak, to dobrze byłoby dowiedzieć się, jak wygląda ten stabilizator w oryginale.

Może tomek0104 i kogutaudio byście coś skrobnęli:)

mam prosbe co do Erno Borbely'ego. wstrzymajmy sie jescze kilka dni gdyż z north otrzymalem odpowiedz nt. 2SA1316

>Dzień dobry,

jest to orginalny tranzystor produkcji JVC<

żółwik mowi ze to na bank musi byc toshiba, wiec moze zrobic liste bylby ktos chetny? czas dostawy 2-3tyg.

Nie koniecznie Toshiba, JVC tez robi te tranzystory. Zastanawia mnie tylko ta niska cena. W amerykanskich hurtowniach JVC jest po 2.5$ Ale kto go tam wie, pewnie z fabryki wyjezdzaja po 25C a reszta to prowizje.

Jeszcze w Irlandii sa po 1.7EUR, ale tak mysle, ze lepiej wziac te za 2.5PLN i jak bedzie problem to kupic inne niż odwrotnie :). Ja się jeszcze zastanowie bo jak przegladalem wiele cen u Borbelyego on nieco zawyża ceny w niektorych przypadkach.

No właśnie, to może ta lista co już jest do Borbelyego, jak nie ma nikt nic przeciwko zostanie podzielona na 2SA1316 z North i ten drugi od Borberlyego...

dawaj.

Borberly

>2SC3329 2SA1316 po 4szt

>

>- barmanekm

>- tomek0104

>- frd__

>- freedi

>- jaco2346

>- osimar

>- kw

>- omirp

>- blomin - tylko 2SC3329 -podtwietdzam

>- mroczny

>- witek_z (tylko 2Sa1316 - 6 sztuk)

podtwierdzać

jak ktos

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.