Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

mam tez jedno z kont w mbank i wlasnie widze ze na ekoncie mozna robic przelewy zagraniczne nawet w jenach. oplata to minimum 20pln, tylko kurs bankowy pewnie robi te 50pln kosztow banku z pko.

popatrz czy zedra z ciebie za swift i iban w nowej opcji, powinno byc jak w innych bankach. moze bedzie korzystniej, jak nie to trudno rozbije sie na wszystkich to wyjdzie pare zloty najwyzej wiecej. nie bedziemy mieszac.

Hehe, w mbank jest NIŻSZY :). I to o 2 grosze na 100 jenach. Jak te opłaty to prawda, to zrobię je z mBanku. Wyślę uaktualnioną tabelę po przeliczeniach. Ci PRZEDPŁACAJĄCY co już zapłacili (omirp) dostaną zwrot nadwyżki od reki.

System gra dobrze, albo nie....

Witam,

Odpisali Japończycy. Niestety jest problem, przy kilku modelach brakuje im zapasów:

2SC3478 52⇒50only (nie będzie wznowienia, brakuje więc 2 sztuk)

2SC2837 100=>30only (nie mają na stanie, będą mieć w ciągu 4-6 tygodniu, jak przyjdzie następna dostawa)

2SA1186 100=>80 only (nie mają na stanie, będą mieć w ciągu 4-6 tygodniu, jak przyjdzie następna dostawa)

2SA991 36=>15 only (nie będzie wznowienia)

2SA872(a) => no stock (nie będzie wznowienia)

2SC1775(a) => no stock (nie będzie wznowienia)

Produkty na, które nie będzie wznowienia, mieli ze starych zapasów i obecnie nie mogą już ich zamówić bo nowych nie ma. Przynajmniej tak piszą. KUR....A!!!

Co robimy Panowie? Czy są jacyś chętni do rezygnacji? Np. z tranów mocy? Jakieś pomysły? Najbardziej zmartwiły mnie trany mocy. Poszukam jeszcze innych źródeł, może uda mi się znajomą co siedzi w Japonii namówić by wyszukała jakieś sklepy/sklepiki i zobaczymy.

Osobiście proponuje zrobić tak, że Ci co są już blisko ukończenia klona, niech wezmą pierwszi to co jest (oczywiście przeliczymy koszty), a dla pozostałych zrobimy następne zamówienie za 4 tygodnie. Ja mogę czekać bo i tak kończe obecnie 2 inne projekty. Dotyczy to tylko tranów mocy, sygnałowe możemy zamówić jak jest. A te, kótrych nie będzie wznowień trzeba szukać u Borberlyego, w tym sklepie w Irlandii albo w North. KURDE, wiedziałem, że się trzeba spieszyć. Tutaj z tygodnia na tydzień, co raz więcej modeli było zaznaczanych na pomarańczowo lub czerwono (kończące się). FUCK!!!

Myślę aby zamówić to co jest dostępne, później może się okazać, że już tego nie ma.

Ewentualnie zapytaj o możliwość rezerwacji (4 tyg.)i jak będą mieli resztę części to aby wysłali wszystko razem. Myślę, że można im zrobić przedpłatę za rezerwacje.

Na te części co piszą, że będą mieli 4-6 tygodni to nie ma problemu, chyba nawet nie trzeba nic przedpłacać bo one są chyba produkowane lub są duże zapasy i dlatego mogą mieć dostawę. Kombinuje jak zrobić aby było dobrze...

> blomin, 8 Lip 2010, 10:52

>mam tez jedno z kont w mbank i wlasnie widze ze na ekoncie mozna robic przelewy zagraniczne nawet w

>jenach. oplata to minimum 20pln, tylko kurs bankowy pewnie robi te 50pln kosztow banku z pko.

>popatrz czy zedra z ciebie za swift i iban w nowej opcji, powinno byc jak w innych bankach. moze

>bedzie korzystniej, jak nie to trudno rozbije sie na wszystkich to wyjdzie pare zloty najwyzej

>wiecej. nie bedziemy mieszac.

Wiedziałem, że to zbyt piękne. Właśnie rozmawiałem z mLinią. W przypadku mBank i przelewu OUR (czyli takiego, że odbiorca dostaje właściwą sumę, a koszty przelewu ponosi nadawca) koszt to min 25PLN + realne koszty banków pośredniczących, może to być np. 30-50PLN, ale może też być i 150PLN lub więcej. Zależy przez jakie banki będzie płynął przelew. Kwota jest niemożliwa do oszacowania, dopiero bo przejściu przelewu zostaje wyliczona.

Ok, więc proszę ochotników, którzy mogą poczekać na przyszły miesiąc na trany mocy (ja jestem pierwszym ochotnikiem) a pozostałe zamówimy jak są, jeżeli będzie więcej chętnych to decyduje kolejność zgłoszeń. Oprócz tych co nie ma w ogóle, brakuje 2 sztuk 2SC3478. W tym wypadku także zadecyduje kolejność zgłoszeń. Proszę o szybkie działanie, bo jak widać w tym wypadku czas to tranzystory.

Witam znalazłem jeszcze oficjalnego dystrybutora (nie detalistę) SANKENA w USA, ale wysyłają na cąły świat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2SC2837 i 2SA1186 są u nich po mniej niż 1.50$ (netto) ale trzeba zamówić co najmniej 50 sztuk. My zamawiamy po 100 sztuk. Jak się zgadzacie to składam u nich zamówienie. Wtedy w Japonii bierzemy tylko te co są, bez tranów mocy. Czekam na opinie. Dodam tylko, że ten dystrybutor jest oficjalnym dystrybutorem SANKEN'a, największym w USA.

Ukryta Zawartość

Dodam też mniej miła informacja, że oczekiwanie na Sankeny z USA, może trwać do 10 tygodni. I że Kashinoki na trany mocy dało 20% zniżki.

Jak dla mnie to na pierwszym miejscu jest oryginalność podzespołów.

Nie po to budujemy takiego sprzęta aby zaoszczędzić parę groszy na zamiennikach czy podróbkach, ale po to aby wspaniale grał. Chciałbym uniknąć kombinowania i myślenia cały czas że mogłem wsadzić inne elementy i mogło być lepiej.

Co do kolejności zamawiających to wolałbym mieć części w tym miesiącu.

osimar - będziesz. Woper1 - zobaczymy jak inni, postaram się. Wyliczę ile jest kompletów, ile zestawów PRE do wzięcia i jakoś damy radę.

Też jestem za tym, by u Japińczyków zamówić to co mają.

A wycofać się z tranów mocy.

Natomia st trany mocy zamówić wspólnie w USA na

Ukryta Zawartość

Tak będzie pewnie i najlepjej.

Ukryta Zawartość

Myślę, że tak właśnie zrobimy. PRE i sygnałowe u Japońców co mają pozostałe w USA. Myślę, że będą oryginalne bo: SANKEN kieruje -> Allegro Microsystems -> Ten Four Ltd. jako oficjalnego dystrybutora.

Ceny mogą być różne bo jak się zorientowałem SANKEN ma fabryki w Japonii, Chinach i chyba Koreii to pewnie Japońskie są w Kashinoki + marża w drogiej Japonii + fakt, że to jest sklep a nie dystrybutor.

Ten Four Ltd. odpisali taką ofertę

2SC2837 100 pcs. @ $1.13 stock

2SA1186 100 pcs. @ $1.24 stock

czyli jakieś 5x taniej. Czas oczekiwania do 10 tygodni, ale może być i w mniej niż 4. Wychodzą groszę, więc zawsze mocy można domówić w Kashinoki jakby był jakiś wałek.

Oczywiście jak ktoś chce koniecznie z Japonii, to nie ma problemu. Pójdą w tej samej paczce.

barmanekm

A w Stanach nie mają pozostałych tranów. Jak są dystrubutorem Sankena, oryginalność praktycznie pewna, a może ceny niższe aniżeli w Japonii

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

barmanekm

A w Stanach nie mają pozostałych tranów. Jak są dystrubutorem Sankena, oryginalność praktycznie pewna, a może ceny niższe aniżeli w Japonii

wlasnie, moze tez maja do pre brakujace 2sa1316 2sc3329

No to się narobiło zamieszania !

Chyba musimy w końcu zdecydować,bo to może trwać w nieskończoność...

Dla dobra sprawy mogę zrezygnować z japońców(mimo,że byłem 2 na liście) i proponuje zamówić w USA albo gdziekolwiek indziej,byle było to pewne źródło.

Barmanekm-zrób z tym porządek i postaw sprawę jasno.

Proponuję zrobić dwie nowe listy w jednym poście.

Niech się wszyscy określą co chcą i z skąd.

Teraz to się zrobiło małe zamieszanie bo niektórzy rezygnują, niektórzy nie odpowiadają itp.

hej, więc też chcę mieć wszystko do jutra określone i ZAMÓWIONE. Tzn. z Japonią pewnie dopiero w poniedziałek, bo będą musieli od nowa zrobić wycenę, ale może już nie, bo na pozostałe trany cena będzie taka sama i ilość jest potwierdzona. Oto odpowiedź jaką dostałem z Ten Four w pytaniu o ooryginalność:

Yes they are original SANKEN transistors.

We are an authorized stocking distributor for Sanken.

Bud

Oczywiście wcześniej szukałem ich ze strony pzredtsawicielstwa Sankena na USA.

Zajmę się tym za chwilę (po kolacji) i zażegnam zamieszanie.

Witam dostałem dziś maila że wysłali resztę płytek (w końcu)Ciekawe dlaczego trzeba czekać tak długo .Wiec ci co zapłacili w końcu dostana płytki a ja będę szczęśliwy że wszystko dobrze poszło.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.