Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wpłaciło narazie 9 osób (za 2 mam założyć) czyli brakuje jeszcze 5 chyba. Jest ok, myślę że 2-3 dni i zbiorę całość. Mam jednak wielką prośbę do wszystkich. System bankowy jakoś dziwnie formatuje tytuły przelewów. Prawie wszystkim obcięło NICKI (chyba są problemy ze znakami nowej lini), więc nie wiem kto dokonał przelewu a kto nie. Proszę na MAILA (najlepiej) lub na PW wysłać Imię lub nazwisko i NICK, lub nr konta i nick. Bardzo dziękuję i przepraszam za problem.

System gra dobrze, albo nie....

Witam,

w czwartek wyjeżdżam na 3 dni. Jakby coś miało ruszyć z pozostałymi tranami (brobely), to dajcie znać do jutro, albo wyłóżcie kasę. Na bank zapłacę po powrocie.

Tak samo jakby pojawiło się jakieś zamówienie na brakujące trany. Piszę się

Pozdrawiam

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Witam,

Narazie dostałem przelewy od 10 osób. Za 2 zakładam, bo wyjeżdzały. Od dwóch kolejnych mam informację, że przelewy już poszły i będą lada dzień. Od dwóch osób nie mam jeszcze informacji. Ale sądzem, że to kwestia jednego góra dwóch dni. Jak dobrze pójdzie pojutrze wyślę kasę do Japonii i pozostanie czekać. Może zresztą nawet wyślę jutro. Brakującym przypomne się mailowo lub pw.

Bo wysłaniu zamówienia do Japonii, przygotuję listę na trany z USA. W sumie mógłbym już zbierać, ale nie chcę robić sobie zamieszania aby nic nie pomylić z kwotami. Idzie szybko i sprawnie panowie. Myślę, że pierwsza dekada sierpnia będzie należał do Tomka i jego miernika ;-). Było by może i nawet sam początek sierpnia, ale z tego co wiem to do Japonii przelew będzie szedł nawet 7-9 dni.

Witam,

Narazie dostałem przelewy od 10 osób. Za 2 zakładam, bo wyjeżdzały. Od dwóch kolejnych mam informację, że przelewy już poszły i będą lada dzień. Od dwóch osób nie mam jeszcze informacji. Ale sądzę, że to kwestia jednego góra dwóch dni. Jak dobrze pójdzie pojutrze wyślę kasę do Japonii i pozostanie czekać. Może zresztą nawet wyślę jutro. Brakującym przypomne się mailowo lub pw.

Bo wysłaniu zamówienia do Japonii, przygotuję listę na trany z USA. W sumie mógłbym już zbierać, ale nie chcę robić sobie zamieszania aby nic nie pomylić z kwotami. Idzie szybko i sprawnie panowie. Myślę, że pierwsza dekada sierpnia będzie należał do Tomka i jego miernika ;-). Było by może i nawet sam początek sierpnia, ale z tego co wiem to do Japonii przelew będzie szedł nawet 7-9 dni.

Przepraszam, że się wtrącam, ale koleś z linku podanego wcześniej ma fajne kondki do przedwzmacniacza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Faktycznie, tak mała pojemność jako foliowy, w dodatku MKP ze sprawdzającej w audio się serji FKP-2 to naprawdę żadkość.

Byłbym a nie chętny, jakbyś zamawiał, czy jeszcze lepjej jakby inni się dorzucili.

Witam, kasa do Japonii już poszła. Założyłem za dwie lub trzy osoby. Czekamy aż dojdzie kasa i przesyłka. Przygotowuję listę na trany z USA. Jutro będzie można już wpłacać.

Przepraszam, że się wtrącam, ale koleś z linku podanego wcześniej ma fajne kondki do przedwzmacniacza:

Ukryta Zawartość

żółwik

21 Lip 2010, 20:01

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1073 / 1077 / 0

Faktycznie, tak mała pojemność jako foliowy, w dodatku MKP ze sprawdzającej w audio się serji FKP-2 to naprawdę żadkość.

Byłbym a nie chętny, jakbyś zamawiał, czy jeszcze lepjej jakby inni się dorzucili.

W oryginale są silver mica?...kupiłem i już wlutowane,ale można sprawdzić tą Wime

-biorę(wziąłem) dla siebie komplecik i jak ktoś chce-to na pw.

Ukryta Zawartość

Witam,

Zgodnie z obietnicą wysłane dane do przelewów na trany z USA. Im szybciej, tym szybciej wyślą. Zamówienie czeka tylko na zwolnienie środków z mojej karty. Jak ktoś nie dostał maila a powinien to PW.

Pozdrawiam,

M

freedi, 22 Lip 2010, 00:10

Ja też biorę komplecik. Ale tutaj sie grupówka nie opłaca, bo wysyłka wychodzi 8PLN (1.7EUR). Czyli tyle co porozysłanie u nas by wyszło.

Jeśli chodzi o diody BAV21 do Accuphase, to informuje, że darmowe są tylko dla zaangażowanych w projekt klona Accu.

Bo niestety ozdywa się nagle kilku, którzy nawet nie czesto sie udzielają się na samym forum.

Apropos ogólnie diod, nie wiem czy Accuphase je dobiera w swoim projekcie, bo diody jak wiecie mają spore rozrzuty na złączach. Przypuszczam, ze jadnak tak.

Trudno mni powiedzieć czy dobieranie jest tak ważne, nie mniej dowiedziałem się że mp. MBL daje wszystkie podobne, dobrane diody w danym kanale.

żółwik, 22 Lip 2010, 15:49

żółwik a podobierasz ;-P. ACCUClonowi na pewno to nie zaszkodzi. Jak masz czas oczywiście...

Czy z kompletu każdy da sobie podobierac?

Hehe hehe. Nie podobieram... bo nie ma powodu.

Nie wiem, czy te diody były jakoś specjalnie przygotowane, ponieważ sprawdzałem miernikiem zlacze tych diod.

Na ok. 50 diod z taśmy spadek na złaczu wynosi ,0610 - 0611V, a większości takie same.

Miałem mase różnych diod, nawet własnie takich z jednej serii i były różnice, często duże.

Ale teraz dla mnie to szok :-)

Ale jakiej finalnej wersji PCB ? O czymś nie wiem ?

Wersja PCB była chyba tylko jedna, wzorowana na zdjęciach orginalnego wzmacniacza i to jest właśnie sukces tego projektu.

Woper1, 22 Lip 2010, 17:35 a kogo pytales? Jak mnie to za Japonie dotarł a za USA (o ile jestes na liscie) to nie wiem, bo bede sprawdzał jutro i byc może płacił jak będą wszystkie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.