Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę polutowałem.

Taka rada odnośnie WO. Lutujcie podstawki, bo jak padnie, nie będzie szansy na wylutowanie uszkodzonego. Pady napewno nie wytrzymają.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Wielu osobom jak i mi brakuje jeszcze 2SA991. Mogę zorganizować zamówienie i zamówić ze źródła podawanego wcześniej przez barmanekm:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z tym, że przy zamowieniu z tego źródła trzeba wziąć 50szt. Koszt z przesyłką 25,90USD czyli około 80zł. Do pre potrzeba dwie sztuki i opłaci się z tego źrodła jesli znajdzie się więcej niż jakieś 5-6 osób wtedy 50szt. do podziału. W innym przypadku można zamowić z ebay o 2 sztuki:

Ukryta Zawartość

lista na 2SA991:

Le_G

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

No to tym czasem lista dla tych co nie mają 4x2SA1316. Zamówienie z Borberly, aby zostało zrealizowane musimy uzbierać za 50 euro. Jak ktoś chce może wziąć także 2SC3329. W Futurlecu z którego wzięliśmy raczej na pewno jest Chinszczyzna, tutaj ponoć oryginały z JAP (tak pisze Erno). A czy się różnią?. Można sprawdzić. Moim zdaniem raczej w niewielkim stopniu jak już. Wpisałem tych co byli już wcześniej chętni. Koszty: 2SA1316 - 2.6EUR/szt + niemiecki VAT, 2SC3329 - 2.3EUR/szt. Do tego wysyłka do mnie. Do Tomka w sumie i tak wyślę wszystko za jednym razem, więc tej wysyłki nie liczę.

4szt 2SA1316

- barmanekm

- tomek0104

- frd_

- nick30

- Copper_Lucas

System gra dobrze, albo nie....

Co do Futurleca (2sc3329) to jeszcze kwoty do przelewów nie podaję bo co prawda raczej nie oclą, ale nie mam jeszcze ostatecznej kwoty na wyciągu z karty. Pewnie będzie 48-50 PLN za całość czyli po ok 4PLN za osobę. Ale to jeszcze potwierdzę. Trany w każdym bądź razie są już w drodze.

Wielu osobom jak i mi brakuje jeszcze 2SA991. Mogę zorganizować zamówienie i zamówić ze źródła podawanego wcześniej przez barmanekm:

Ukryta Zawartość

z tym, że przy zamowieniu z tego źródła trzeba wziąć 50szt. Koszt z przesyłką 25,90USD czyli około 80zł. Do pre potrzeba dwie sztuki i opłaci się z tego źrodła jesli znajdzie się więcej niż jakieś 5-6 osób wtedy 50szt. do podziału. W innym przypadku można zamowić z ebay o 2 sztuki:

Ukryta Zawartość

lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to tym czasem lista dla tych co nie mają 4x2SA1316. Zamówienie z Borberly, aby zostało zrealizowane musimy uzbierać za 50 euro. Jak ktoś chce może wziąć także 2SC3329. W Futurlecu z którego wzięliśmy raczej na pewno jest Chinszczyzna, tutaj ponoć oryginały z JAP (tak pisze Erno). A czy się różnią?. Można sprawdzić. Moim zdaniem raczej w niewielkim stopniu jak już. Wpisałem tych co byli już wcześniej chętni. Koszty: 2SA1316 - 2.6EUR/szt + niemiecki VAT, 2SC3329 - 2.3EUR/szt. Do tego wysyłka do mnie. Do Tomka w sumie i tak wyślę wszystko za jednym razem, więc tej wysyłki nie liczę.

4szt 2SA1316

- barmanekm

- tomek0104

- frd_

- nick30

- Copper_Lucas

- Le_G + 4szt. 2SC3329

4szt 2SA1316

- barmanekm

- tomek0104

- frd_

- nick30

- Copper_Lucas

- Le_G + 4szt. 2SC3329

- kw tylko 4 szt. 2SC3329

Witam!

Mam pytanie, mniej więcej ile będzie kosztować ten projekt, łącznie z wykonaniem obudowy? Pytam z czystej ciekawości.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

W zależności ile za obudowę, ale w ok 2000PLN powinno się zmieścić. Nie jest to dużo zakładając powoli do celu 4-5 miesięcy do ostatecznego wyniku. Przynajmniej ja tak robię powoli, bo nie mam czasu, no i kompletowanie części. Najdrożej wyjdą: trafa (ok. 300-400 PLN, kondy zasilające ok. 300 PLN, obudowa - ładna i solidna z fajnym panelem ok 600 PLN). Reszta to częśći tak aby nie oszczędzać. A jakby z jakąś tańszą obudową bez bajerów i z rozsądnie ciętymi kosztami na częściach to pewnie do 1300-1500 by się zesżło.

Dziękuję Panowie za odpowiedź!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Accuphase E-406V kosztuje 25580zł

Czyli jakieś 20 000 PLN do przodu. Biorąc pod uwagę, że zawsze schodzą z cen. A jakies 19 000 gdyby się chciało wiernie skopiowac środek i obudowę ;-). Opłaca się ogólnie. Chce ktoś kupić NAD'a?

A tak swoją drogą czy jest ktoś kto nie dostał jeszcze płytek a powinien? Czy jest jeszcze jakaś partia nie rozesłana? Moich wciąż nie ma. Nie spieszy mi się jakoś specjalnie, bo mam jeszcze dużo części do zakupienia, ale no sami wiecie. Ciekawość.

lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

3. omirp (mogę wziąć więcej)

4. jaco2346

5. jjp

Może zamiast uganiać się po świecie za NICHICONAMI 470/100 zastosować BC-comp 680/100

Ukryta Zawartość

uprzejmie przoszę o opinie.

Ukryta Zawartość

barmanekm, 5 Sie 2010, 16:54

>A tak swoją drogą czy jest ktoś kto nie dostał jeszcze płytek a powinien? Czy jest jeszcze jakaś

>partia nie rozesłana? Moich wciąż nie ma. Nie spieszy mi się jakoś specjalnie, bo mam jeszcze dużo

>części do zakupienia, ale no sami wiecie. Ciekawość.

Ja też nie dostałem, ale Tomek wysyłał do mnie później bo nie podałem nicka w przelewie. Może nie zdążył przed wyjazdem /mam nadzieję że PCB jeszcze na poczcie nie kradną.../

caveat emptor

Jeśli chodzi o Nichicony VR 470/100V, to te raczej koniecznie muszą być jeśli chcemy typowy charakter brzmienia Accuphase.

Choćby dlatego, że dosłownie w każdym starszym i nowszym modelu wzmacniacza czy końcówki firma je stosuje.

Ja posiadam chociaż nowe 47uF/100V, po włożeniu tego konda na zasilanie analogu kości Daca doznałem szoku pod wzgledem szerokości i głębokości sceny. Co najciekawsze, to raczej jest seria standardowa, nie wyróżnająca się niczym wszególnym na tle innych super kondów.

Jednak one na analogowe zasilanie są świetne, chyba najlepsze z jakimi miałem styczność do tej pory.

Choć BC(Philips) niskoimpedancyjne też uznawane są za dobre kondy.

4szt 2SA1316

- barmanekm

- tomek0104

- frd_

- nick30

- Copper_Lucas

- Le_G + 4szt. 2SC3329

- kw tylko 4 szt. 2SC3329

- jaco2346 tylko 4 szt. 2SC3329

Ja też coś dostałem, ale nie wiem co. 29.07 była jakaś przesyłka do mnie. Ale mamy p...go listonosza, który jak jest coś większego to potrafi nie przynieść tylko zostawić od razu po 10 dniach drugie powiadomienie i musze iść na pocztę w piz..u ode mnie. To pewnie płytki były/są.

Witam,

Nichicony VR znalazłem jeszcze w DigiKey. Są na stanie, wysyłka do Polski $60,00

Ukryta Zawartość

Tutaj są podane ceny w zależności od zamawianych ilości.

a tutaj koszty do Polski

Ukryta Zawartość

Jakby dało się uzbierać 100 szt (czyli ok 13 chętnych), z przesyłką wyszłoby ok. $137 za całość. Może by miało sens.

Problem w tym, że w sobotę wyjeżdżam i sam nie mogę się tym zająć.

Ale jakbyście planowali zakupy, piszę się obiema rękami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tutaj jeszcze 10uF/25 Cerafine czerwone.

Tylko pytanie czy oryginał. Jakoś wyglądają na małe. Na zdjęciu płytki accu na 16V sprawiają wrażenie większych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i jeszcze po dokładnej analizie niedokładnych zdjęć pre oraz końcówki accu z ich prospektu, doszedłem do wniosku, że bipolary są takie

Ukryta Zawartość

Niestety tutaj tylko jedna wartość do pre.

Ukryta Zawartość

> osimar

Digikey raczej tez nie ma ich na stanie: "Quantity available: 0". Ale dobra wiadomosc jest taka, ze przy zamowieniu je sprowadza i moga je miec pod koniec miesiaca :)

Pozdr,

F,

frd__, 5 Sie 2010, 22:43

>> osimar

>

>Digikey raczej tez nie ma ich na stanie: "Quantity available: 0". Ale dobra wiadomosc jest taka, ze

>przy zamowieniu je sprowadza i moga je miec pod koniec miesiaca :)

Racja, ale deklarują, że termin realizacji do 26.08. Z inne go żródła dopiero w październiku

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.