Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem chętny na 100% na trafa z Telto jak nic innego nie znajde EI lub CC taniej, ale w moim harmonogramie funduszy na DIY, kupię je dopiero w październiku lub na samym początku listopada. Więc póki co nie liczcie na mnie.

Eeee... październik niedługo. Nie wiem, czy ktoś we wrześniu odpali końcówkę, a przy pięciu chętnych 10%upustu. Piechotą nie chodzi.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

TS 600/T09 230/2x52V 4.8A,2x60V 0.83A,12V 1.25A,

wymiar rdzenia:120/73mm

cena 377.05+VAT,

powyżej 5 szt.-upust 10%

Osimar-o tym trafo mówisz ?

Byłbym chętny,chociaż mam już z Toroidy.pl,ale za te pieniądze EI mogę brać w ciemno.

...tomek-odezwij się...

Jak się Tomkowi uda pokompletować 4-ki z 2SA1186 i w miarę dopasować je do 4-ek 2SC2837 (tak w granicach 50%) - czyli "najwyższa" 4-ka 2SA d najwyższej 2SC i tak samo najniższe do siebie, i będzie to w akceptowalnych granicach to bym nie wymieniał. Bo co prawda myślę, że wymienią

1) Koszty przesyłek, papierkowa robota z VAT by nie płacić drugi raz, czas

2) Bezpośrednio z USA przewiezone osobiście to miałbym dopiero 1 listopada.

Chyba, że okaże się ze 2SA nie trzymają nawet tych parametrów z grupy "P" i się nie da poczwórkować, to wtedy wymienić i postarałbym się kosztami wysyłki obarczyć TenFour LTD./BDENT

System gra dobrze, albo nie....

A parametry tego trafo są na podstawie oryginału?

Odnośnie mocy to chyba nikt nie wie. Kogutaudio napisał, że trafo w oryginale jest EI i wygląda na 400VA. Napięcia są podane. Moce na poszczególne uzwojenia są wynikiem podziału mocy rdzenia.

Ludzie zamawiali toroidy 500VA 2x52 i 100VA 2x60. No i takie moce są zachowane.

Jeżeli faktycznie w oryginale jest 400VA to mamy 50% zapas mocy.

Jeszcze jedno. Obecnie (i bardzo służnie) powraca się do mocno przewymiarowanych zasilaczy. Na przełomie lat 80 i 90 była tendencja do obniżania mocy trafa w końcówkach AB. Przyjmowało się nawet drastyczny parametr, że trafo może mieć 40% mocy końcówki. W przypadku zwiększonego poboru prądu, ten prąd miały dostarczyć kondensatory. Stąd takie duże pojemności.

Więc generalnie niech nikogo nie dziwi, że końcówka ma moc 2x170W, a trafo na wszystkich uzwojeniach w oryginale tylko 400VA. W tamtych czasach i tak było przewymiarowane

Sorry, że tak etapami, ale skleroza.

Dodatkowo za 30,00 zł netto można dołożyć ekrany między uzwojeniami.

To chyba tyle

panowie z listy

na 4,7/50V Bp 2SZT -Elna CE-BP (zamiast 4,7/100V). Do Pre.

blomin 2 kmpl.

jaco2346 1 kmpl.

barmanekm 1 kpl.

Woper1 1 kmpl.

osimar 2 kmpl.

Copper_Lucas 1 kmpl.

nowy18 1 kmpl.

żółwik 1 kmpl.

kondy dzis porozsylane. podtwierdzcie odbior.

W takim razie wciąż zastanawiam się nad dual mono na trfach 2x250VA CC od p. Ogonowskiego. Będę musiał w takim razie wcześniej wybrać jakąś przemyśleć koncepcje i obudowę. Bo cały czas zastanawiam się końcówka vs integra.

Tylko na rdzeniu 250VA bedziesz miał 2x60 (2x50VA) na sterujących i 2x52 (2x100VA)na mocy. Więcej nie wyciągniesz. Oczywiście dwa takie zestawy bo dual mono. Wiadomo.

Przy Telto masz 2x250VA na tranach mocy. Czyli mocowo na całość 4x125VA. Zawsze 100VA więcej.

Ale więcej nie piszę, bo posądzicie mnie o współpracę:)). Taniej po prostu nie znalazłem

Daleki jestem od posądzania kogoś o współpracę. Myślałem, że mogę sobie dowolnie porozkładać moc po odczepach. Podobnie jak w toroidzie.

Dokładnie. Cena przecież będzie akceptowalna.

Poza tym obawaim się z doswiadczenia (kiedyś już podobnie było), że wielu się wycofa i projektu wielu go nie wykona. Wielu też nie dopisze się na organizowanie parowanych tranzystorów.

Chyba, że tak wam szkoda kasy w tym przypadku. Naprawdę, przy okazji wykonania takiej płytki ?

Szkoda na taki prosty poniekąd projekt, bo "niewarty" wzmacniacz jest tej kasy. Szczerze tych groszy w porównaniu do orginału ?

Ja sie pisze na plytki oryginalne i pomoge w czymś co będzie trzeba.

Przepraszam ze się tak wyrwałem jak filip z konopii - ale doczytałęm dopiero do 6 strony tego wątku i nie zauwazylem ze juz jest takie zaawansowanie projektu. Czy jeszcze się da podłączyć do tej konstrukcji. Wmacniacz mojej konstrukcji wlasnie wyzionąl ducha w jednym kanale i musze cos zrobić nowego. Przede wszystkim bym poprosil o PCB. Koszty nie grają tutaj wielkiej roli.

Pozdrawiam wszystkich

'bendix101'-nic się nie stało,ale z PCB może być problem-może tomkowi0104 coś zostało?o ile mnie pamięć nie myli to ostatnio kogutaudio miał coś na zbyciu...btw-życzę powodzenia.

Trochę to trwało,ale dzisiaj wysłałem właśnie do Tomka listę ,tych którzy kupili 2sc3902 i 2sa1507 a jutro wysyłam trany,także w tym tygodniu będą u niego.Sensowne byłoby gdyby spakował je wszystkie razem i "puścił" dalej,co do kosztów tej operacji,to myślę że On sam poinformuje na forum.

Co do trafa z Telto ,to jednak muszę zrezygnować-spróbuję z tymi ,które już kupiłem,bo z moich szacunków,żeby zakończyć projekt (radiatory,potencjometr,obudowa,okablaowanie...itd)czeka mnie jeszcze wydatek min.1,5k zł...

pozdrawiam

'bendix101'-nic się nie stało,ale z PCB może być problem-może tomkowi0104 coś zostało?o ile mnie pamięć nie myli to ostatnio kogutaudio miał coś na zbyciu...btw-życzę powodzenia.

Czy jakieś graty w nadmiarze nie zostały? Zwłaszcza tranzystory.

Juz piszę do kolegów po PCB

Tomku104 - jak się nei znajdą PCB to można je domówić tam gdzie zamawiałeś? Mają jeszcze dokumentację od nich?

Dobre pytanie...sam bym się pisał na nowe zamówionko,tylko trzeba by się poważnie zastanowić nad wykonawcą,bo ten średnio się sprawdził(btw-kto nim był?)...po pierwszym wylutowaniu poodklejały się pady i ogólnie nieciekawie to wygląda,a taki accu powinien mieć chyba prima sort...

nie to żebym się czepiał,bo jestem wdzięczny Tomkowi,że poruszył i zaangażował się w ten projekt,ale niestety tak to wygląda i trza wyciągać wnioski na przyszłość.

Dobre pytanie...sam bym się pisał na nowe zamówionko,tylko trzeba by się poważnie zastanowić nad wykonawcą,bo ten średnio się sprawdził(btw-kto nim był?)...po pierwszym wylutowaniu poodklejały się pady i ogólnie nieciekawie to wygląda,a taki accu powinien mieć chyba prima sort...

nie to żebym się czepiał,bo jestem wdzięczny Tomkowi,że poruszył i zaangażował się w ten projekt,ale niestety tak to wygląda i trza wyciągać wnioski na przyszłość.

Masz rację w 100%. To jest włąsnie problem mojej pierworodnej konstrukcji. Sciezki sie odklejają przy drobnych poprawkach. Porażka. Muszą być PCB z dobrego laminatu.

Poprosimy moze Tomka o pliki z projektami (jezeli się zgodzi i zamówimy gdzieś.

Pozdrawiam

Masz rację w 100%. To jest włąsnie problem mojej pierworodnej konstrukcji. Sciezki sie odklejają przy drobnych poprawkach. Porażka. Muszą być PCB z dobrego laminatu.

Poprosimy moze Tomka o pliki z projektami (jezeli się zgodzi i zamówimy gdzieś.

Pozdrawiam

Ale nie ma aż takiej tragedii,tylko boli fakt że na tym poziomie i za te pieniądze ci"drukarze"powinni się bardziej postarać...

Nie mam zbyt dużego doświadczenia z fabrycznymi PCB ale grzałem kilka z Merkaru i są naprawdę godne zainteresowania a w ostateczności można samemu coś wytrawić-przynajmniej nie ma na kim wieszać psów ;)

To tyle w temacie -jak coś to służę skanami,o ile Tomek pozwoli.

Ale nie ma aż takiej tragedii,tylko boli fakt że na tym poziomie i za te pieniądze ci"drukarze"powinni się bardziej postarać...

Nie mam zbyt dużego doświadczenia z fabrycznymi PCB ale grzałem kilka z Merkaru i są naprawdę godne zainteresowania a w ostateczności można samemu coś wytrawić-przynajmniej nie ma na kim wieszać psów ;)

To tyle w temacie -jak coś to służę skanami,o ile Tomek pozwoli.

Chyba potrzebne będą nie skany a projekty wektorowe.

Uśmiechamy się do Ciebie Tomku :-)

Polecam prototypy.com, kiedyś miałem u nich jedną wpadkę, ale to był wyjątek w wyjątkach. Płytki są na prawdę świetne. Mocne pady, solidny laminat, staranna soldermaska i opisy. Zresztą kw, który też składa Accu brał ze mną płytki do SuperTeddyRega (przerysowywane z dwóch STR'ów które miałem oryginalne od Teddyego) myślę, że może to potwierdzić. Zresztą podoba mi się ich podejście do klienta, potrafią zadzwonić i zasugerować np. oddzielne płytki zamiast rylcowania, bo wyjdzie taniej lub coś podobneho.

Jak Merkar jest OK, to dobrze wiedzieć, bo są przy tym tani, co też czasami jest ważne (zwłaszcza jak się robi często małe ilości na własny użytek).

Polecam prototypy.com, kiedyś miałem u nich jedną wpadkę, ale to był wyjątek w wyjątkach. Płytki są na prawdę świetne. Mocne pady, solidny laminat, staranna soldermaska i opisy. Zresztą kw, który też składa Accu brał ze mną płytki do SuperTeddyRega (przerysowywane z dwóch STR'ów które miałem oryginalne od Teddyego) myślę, że może to potwierdzić. Zresztą podoba mi się ich podejście do klienta, potrafią zadzwonić i zasugerować np. oddzielne płytki zamiast rylcowania, bo wyjdzie taniej lub coś podobneho.

Jak Merkar jest OK, to dobrze wiedzieć, bo są przy tym tani, co też czasami jest ważne (zwłaszcza jak się robi często małe ilości na własny użytek).

Nie wiesz moze co z gratami do projektu? Mozna sie jeszcze pod coś podpiąć? Czytam watek ale jestem dopiero w czerwcu :P

Do Tomka

Przeczytałem w wątku że postanowiłeś nie udostępniać projektu płytek. W takim razie czy będziesz mógł przesłać te projekty do jakiegoś wykonawcy co to robi z dobrego laminatu zeby wykonał dla nas jeszcze 2 komplety? Wole zapłacić więcej niż sie paprać z odparzającymi się ścieżkami. Mam przykre doświadczenia z moją konstrukcja obecną. Oszczędzanie kasy na płytkach ma dla mnie najmniejsze znaczenie. Chciałbym zamówic na grubej miedzi. W razie czego prześlę Ci kaskę za projekt. Określ cenę i się dogadamy.

moj priv - bendix101 wiesz co wp kropa pl

Pozdrawiam serdecznie

Nie wiesz moze co z gratami do projektu? Mozna sie jeszcze pod coś podpiąć? Czytam watek ale jestem dopiero w czerwcu :P

No niestety u mnie wszystki zamówienia są już zamknięte. Poza Borbely in potkami z Farnella są już także wysłane do Tomka.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.