Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie. Przy zamowieniach powyzej 65EUR (+VAT) Digikey dostarcza do Irlandii za darmo. Jesli zebraloby sie troszke chetnych to moge zamowic te kondy, a potem przeslac do jednej osoby w Polsce zeby zajela sie dystrybucja lokalnie. Jesli byliby chetni to dajcie znac.

Pozdr,

F.

Tak jak pisałem, ja się piszę.

Ostatnio dużo tych zakupów grupowych. Nie wiem, czy część nie wymięknie z związku z kosztami:((

Nichicon VR

osimar

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

osimar

Tak jak pisałem, ja się piszę.

Ostatnio dużo tych zakupów grupowych. Nie wiem, czy część nie wymięknie z związku z kosztami:((

Trza iść za ciosem !

Nichicon VR

osimar

freedi

> Blomin,

W tym zamowieniu chcialbym sie skupic kondach do projektu. Wiec jesli jest zapotrzebowanie na inne wartosci to prosze zrobic liste.

Kilka spraw organizacyjnych:

Jak bylo wspomniane wczesniej Nichicony VR moga byc najwczesniej pod koniec tego miesiaca. Podejrzewam, ze Digikey zamowi je w momencie kiedy zloze zamowienie, Stad mysle, ze koniec sierpnia jest data plywajaca.

1 wrzesnia lece do Polski na dwa tygodnie. Watpie, zeby udalo sie zamknac sprawe przed moim wylotem. Zakladajac nawet wariant optymistyczny, ze Digikey wysyla kondy 26/08 daje nam to 5 dni na dostarczenie ich do mnie. Troche ciasno. Z mojej strony bede manewrowac tak, zeby dostac paczke po 15 wrzesnia.

Jeszcze sprawa VAT'u. Ogolnie ceny sa w EUR (ie.digikey.com) i bede placic w EUR. VAT to 21% i jest on placony przy dostawie przez UPS. UPS ma czasami sklonnosci do naliczania VAT'u zupelnie bezpodstawnie (czasami im to wychodzi nawet 24%). Juz mialem okazje sie z nimi spierac o podstawy matematyki niestety nie udalo mi sie zbyt wiele zwojowac. Pisze to, zeby kazdy byl swiadomy.

Pozdr,

F.,

Copper_Lucas

7 Sie 2010, 11:54

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 222 / 43 / 0

Czy 60mF wystarczy na dwa kanały? Ile dajecie u siebie?

"m"-wystarczy...do zasilenia połowy Tokyo:))....

pewnie myślałeś o "u"(różnica 3 zer)-ja daje 30000 na gałąź-ale jeszcze nie sprawdziłem.

w oryginale jest bodajże 33 000uF .

No to tym czasem lista dla tych co nie mają 4x2SA1316. Zamówienie z Borberly, aby zostało zrealizowane musimy uzbierać za 50 euro. Jak ktoś chce może wziąć także 2SC3329. W Futurlecu z którego wzięliśmy raczej na pewno jest Chinszczyzna, tutaj ponoć oryginały z JAP (tak pisze Erno). A czy się różnią?. Można sprawdzić. Moim zdaniem raczej w niewielkim stopniu jak już. Wpisałem tych co byli już wcześniej chętni. Koszty: 2SA1316 - 2.6EUR/szt + niemiecki VAT, 2SC3329 - 2.3EUR/szt. Do tego wysyłka do mnie. Do Tomka w sumie i tak wyślę wszystko za jednym razem, więc tej wysyłki nie liczę.

4szt 2SA1316

- barmanekm

- tomek0104

- frd_

- nick30

- Copper_Lucas

- Le_G + 4szt. 2SC3329

- kw tylko 4 szt. 2SC3329

- jaco2346 tylko 4 szt. 2SC3329

- jjp tylko 4szt. 2sc3329

Prośba do kolegów zajmujących się zamówieniami, aby zrobić jeden wspólny spis ze wszystkich zamówień i umieścić go i ewentualnie w późniejszym czasie korygować. Przykładowo daną część ktoś zamówił z ... a kto inny z ..., te ... części już mamy, te ... są w drodze, na te ... czekamy, a te ... trzeba zamówić.

Taka lista będzie bardzo przydatna i pozwoli się szybko rozeznać co i jak.

Jest wiele zamówień różnych w jednym czasie i powoli staję się to nie czytelne.

Zrobiłem listę elementów do pre w *.xls tylko nie znam się na necie i nie wiem jak i gdzie w sieci to umieścić. Można dopisywać to co mówisz. Tyko niech to może robi osoba która organizuje zamówienie konkretnych elementów żeby się bałagan nie zrobił.

ja moje zamowienia wykazalem w tabelce, co kto i skąd brał. jest wstawiona wyzej. drugą taką samą niech zrobi barmanekm i kwita. ja zbieralem tylko do pre i to nie wszystkie trany.

Lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

3. omirp (mogę wziąć więcej)

4. jaco2346

5. jjp rezygnuję

6. nowy18

7. żółwik

9. Woper1

10. frd__

kolega Copper zwrócił mi uwagę, że dostane te trany z Japonii

Czyli aby nie robić zamieszania. Prawidłowa lista.

Lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

3. omirp (mogę wziąć więcej)

4. jaco2346

5. nowy18

6. żółwik

7. Woper1

8. frd__

No to tym czasem lista dla tych co nie mają 4x2SA1316. Zamówienie z Borberly, aby zostało

zrealizowane musimy uzbierać za 50 euro. Jak ktoś chce może wziąć także 2SC3329. W Futurlecu z

którego wzięliśmy raczej na pewno jest Chinszczyzna, tutaj ponoć oryginały z JAP (tak pisze Erno). A

czy się różnią?. Można sprawdzić. Moim zdaniem raczej w niewielkim stopniu jak już. Wpisałem tych co

byli już wcześniej chętni. Koszty: 2SA1316 - 2.6EUR/szt + niemiecki VAT, 2SC3329 - 2.3EUR/szt. Do

tego wysyłka do mnie. Do Tomka w sumie i tak wyślę wszystko za jednym razem, więc tej wysyłki nie

liczę.

4szt 2SA1316

- barmanekm

- tomek0104

- frd_

- nick30

- Copper_Lucas + 4 szt. 2SC3329

- Le_G + 4szt. 2SC3329

- kw tylko 4 szt. 2SC3329

- jaco2346 tylko 4 szt. 2SC3329

- jjp tylko 4szt. 2sc3329

caveat emptor

Aktualizacja(piszcie ile sztuk bierzecie)

____________________________________________________________________________________________________

Nichicon VR:

1.osimar

2.freedi-30 szt

3.Copper_Lucas

4.jjp

5.barmanekm

6.omirp (wezmę kilka sztuk)

7.mroczny

8.nowy18

9.Woper1

____________________________________________________________________________________________________

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.