Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

>Oto szybka lista 2sa1507 i 2sc3902(po 6 szt)

>-osimar 1 kmpl.

>-freedi 1 kmpl.

>-mroczny 1 kmpl.

>-nowy18 1 kmpl.

>-żółwik 1 kmpl.

>-omirp 1 kmpl.

>-Copper_Lucas 1 kmpl.

>-Woper1 1 kmpl.

>-jjp 1kpl.

>-barmanekm 1kpl

Jutro płacę za towar-koszta całkowite to:118,80 $,tak więc na łebka wyjdzie(118,90 / 11 kmpl ja biorę 2) w tym koszta shippingu 19,90$=10,81 $).Przelicznik usd/pln podam po mojej wpłacie z paypala.

Tranzystory wysyłam do Tomka,moje namiary prześlę każdemu na PW.

Aktualizacja(piszcie ile sztuk bierzecie)

____________________________________________________________________________________________________

Nichicon VR:

1.osimar

2.freedi-30 szt

3.Copper_Lucas

4.jjp 8 szt. 470/100 oraz 4 szt. 220/100(MUSE)

5.barmanekm

6.omirp (wezmę kilka sztuk)

7.mroczny

8.nowy18

9.Woper1

____________________________________________________________________________________________________

mroczny, 6 Sie 2010, 14:59

>Faktycznie robimy duzo grupowych zamowien. A jak nasze tranzystory dotary do celu po starciu z

>celnikami?

Dostałem powiadomienie z UC, na które im odpowiednio odpisałem. Od tego czasu cisza. Dodzwonić się do nich ciężko. Jak nie dostanę dzisiaj żadnych awizo, to jutro do nich będę dzwonił do skutku. Wrzucę tabelkę do tranów futurlecka jutro (dzisiaj dopiero w nocy wracam z wyjazdu). Ale z tego co się orientuje, to patrząc na wszystkie zamówienia grupowe jakie organizowaliśmy mamy już chyba komplet tranów.

System gra dobrze, albo nie....

A z tej listy na Nichicon VR można zamawiać też inne kondensatory? Ja wziąłbym generalnie każdy dostępny w ilościach potrzebnych do klona Accuphase.

caveat emptor

Odnosnie listy na VR. Jak juz wspomnialem wczesniej nie mam nic na przeciwko, zeby zamowic inne kondy do projekty. Jednak dogadajmy sie w tej sprawie jakie kondy sa potrzebne do tego prokektu. Chce uniknac sytuacji ze powiedzmy 8 osob kupuje kondy i jest to 8 roznych zestawowo kondow. Teraz jesli chodzi o organizacje prosze o oddzielna liste dla kazdego zamawianego rodzaju kondensatora, tak zeby w naglowku zawierala nr katalogowy z digikey. Bedzie wiadomo o jakie kondy chodzi. Prosze rowniez o ilosci. I tak:

Nichicon VR 470/100 (493-1151-ND)

1.osimar

2.freedi - 30 szt

3.Copper_Lucas

4.jjp - 8 szt.

5.barmanekm

6.omirp (wezmę kilka sztuk)

7.mroczny

8.nowy18

9.Woper1

Nichcon Muse 220/100 (jjp - wpisz tutaj nr katalogowy kondow o ktore Ci chodzi)

1.jjp - 4 szt

Ostatnia rzecz to poszukuje chetnego ktory podejmie sie dystrybucji w PL. Ostatecznie moge wyslac kazdemu z osobna, ale koszt przesylki bedzie wiekszy.

Pozdr,

F

1.osimar

2.freedi - 30 szt

3.Copper_Lucas

4.jjp - 8 szt.

5.barmanekm

6.omirp - 10szt.

7.mroczny

8.nowy18

9.Woper1

1.jjp - 4 szt

2.omirp - 10szt.

Wiadomość z ostatniej chwili. Tranzystory z Japonii już są. Idę je zaraz odebrać. Naliczyli 121PLN opłat celnych. W takim razie trany z USA powinne być za 3 dni.

Witam.

Dopiero dzisiaj zapłaciłem za 2sa1507x6 i 2sc3902x6(przelew z mBanku do pp trwał 5 dni !!!).

Koszt całkowity 11 kompletów to 118,90$ , co przy kursie z pp 1pln=0,320321$ daje na głowę 33,75 pln.

Tranzystory wysyłam do Tomka z listą kupujących a on już będzie wiedział co dalej;)...

Moje namiary dostaniecie na pw.

Do końcówki brakuje mi jeszcze C16-1u/100V.W oryginale jest chyba elektrolit?(nie wiem jednak jaki)...

Poradźcie który ,bo myślę o takim(jeśli będie odpowiedni-mogę rozesłać parę sztuk:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zamówienie 2SC3329 z FUTURLEC. Koszt całkowity wyniósł 51.50PLN co daje 4.30PLN na osobę. Trany powinne być lada dzień u mnie, bo zostały wysłane w zeszłym tygodniu.

>- tomek0104

>- frd__

>- jaco2346

>- osimar

>- kw

>- omirp

>- blomin

>- mroczny

>- nick30

>- woper1

>- Copper_Lucas

Nie uwzględniam kosztów wysyłki do Tomka, ani później do Was, bo jest to mała porcja i po prostu te trany zostaną dorzucone do pozostałych przesyłek. Moje dane wszyscy macie. W tytule przelewu proszę wpisać FUTURLEC. Wyślę jeszcze na wszelki wypadek maila ze szczegółami.

PS.

Zamówienie na Borbely zostanie zamknięte w piątek.

Jednak wziąłem te Nichi,bo nie wiem co tam może grać a jestem raczej niecierpliwy i jak będzie słabo,to zawsze można zmienić.

Ukryta Zawartość

...btw-dziękuję Wszystkim za szybką reakcje na wpłatę za 1507 i 3902...

Ukryta Zawartość

Witam, trany z USA już także są u mnie na poczcie. Czekam jeszcze na futurleca i Borbely (te ostatnie jeszcze nie zamówione) i będziemy wysyłać wszystko do Tomka. Wydaje mi się, że tranów już mamy komplet.

Ale to nie jest powód żeby nie słuchać Dobrej muzyki z Dobrego sprzętu?A Erno może zająć się pielęgnowaniem bonsai albo prawnóczków...szczerze mówiąc-wisi mi to!

Trany oczywiście będziemy mieli, działają do października. Mi też wisi co zrobi Erno, ale nieco szkoda, zrobił kilka uznanych rzeczy i działał ponad 20 lat w branży.

blomin, 12 Sie 2010, 17:59

80V wystarczy do zasilania? Ja szukałem na 100V i przeciętnie od 30euro w górę za 15000uF.

no ja w nadzie mam 10000uf 80v. chcialem dac gdzies 15000uf i cos lepszego ale jak cena mi wyjdzie z 400-500 pln za 6szt to sprobuje zbocznikowac to co mam jakimis polipropylenami. podobno dziala.

A chce ktoś kupować Nichicony 15.000 uF/80V z Allegro od MARKG_2006 z Krakowa? Jakby się dogadać to może przy 12-16 sztukach zszedłby z ceny(obecnie 79PLN).

caveat emptor

Ukryta Zawartość

to chore ceny. znalazlem taki sklep . spory wybor, ceny znosniejsze. trza by jeszcze poszukac

Ukryta Zawartość

Chore jak chore. Dla mnie liczy się przede wszystkim to że są na miejscu, a i sprzedawca sprawdzony. Gdybyś jednak znalazł coś ciekawego, daj znać.

caveat emptor

No jest pewny. Brałem u niego kilka rzeczy i osobiście odbierałem. A tak swoją drogą to mam już wszystkie trany (Japonia, USA, Futurlec). Wydrukuje co dla kogo i wysyłam w poniedziałek lub wtorek do Tomka, razem z potkami z Farnella. We wtorek pewnie też pewnie wszystko porozliczam. Bo kilka osób będzie miało zwroty.

Dla przypomnienia jak To wygląda

Ukryta Zawartość

post-27084-100000049 1281790739_thumb.jpg

post-27084-100000050 1281790739_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wróciłem z urlopu:)

1.osimar - 8szt

2.freedi - 30 szt

3.Copper_Lucas

4.jjp - 8 szt.

5.barmanekm

6.omirp - 10szt.

7.mroczny

8.nowy18

9.Woper1

1.jjp - 4 szt

2.omirp - 10szt.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.