Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Teraz wszystko pasuje masz racje co do njm4558s skubany ma 9 nóżek Pierwsze widze a myślałem że jest błąd w schemacie .Znalazłem ten układ zobacz.http://www.cyfronika.com.pl/t/product_info.php?products_id=6255<br>Biorę się za płytkę  barwy i zabezpieczenia wraz ze sterowaniem do wskaźników  a póżniej selektora wej.<br><br><br>

Barmanku - gdzie znalazles trany mocy po 1$?

Nie po $ tylko po ok 2.3$/szt. www.bdent.com lub jak chcesz nieco taniej a masz możliwość przelewów w USD bez opłat to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To ta sama firma, tylko ze www.bdent.com sprzedaje przez WWW.

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Witam Teraz wszystko pasuje masz racje co do njm4558s skubany ma 9 nóżek Pierwsze widze a myślałem że jest błąd w schemacie .Znalazłem ten układ zobacz.http://www.cyfronika.com.pl/t/product_info.php?products_id=6255<br>Biorę się za płytkę  barwy i zabezpieczenia wraz ze sterowaniem do wskaźników  a póżniej selektora wej.<br><br><br>

Do cyfroniki mam 800m na piechotę, to podejdę w przyszły weekend i wybadam czy oryginał. A selektor będziesz też robił tak jak w E-305? Chyba się też niewiele różni, ale samo sterowanie przejaźników w 406, nie jest przypadkiem sterowanie z mikroklocka?

Jak już to robisz, to także warto zrobić "minipłyteczki" pod potencjometr i selektor (praktycznie same konektory w sumie), które się łączy właśnie z płytką "switch" - ta z barwą też. Zresztą widać jak bardzo przemyślana to jest konstrukcja.

Do cyfroniki mam 800m na piechotę, to podejdę w przyszły weekend i wybadam czy oryginał. A selektor będziesz też robił tak jak w E-305? Chyba się też niewiele różni, ale samo sterowanie przejaźników w 406, nie jest przypadkiem sterowanie z mikroklocka?

Jak już to robisz, to także warto zrobić "minipłyteczki" pod potencjometr i selektor (praktycznie same konektory w sumie), które się łączy właśnie z płytką "switch" - ta z barwą też. Zresztą widać jak bardzo przemyślana to jest konstrukcja.

Chce zrobić pcb takie same jak w oryginale .

Zdjęciena podgrzanie atmosfery bo coś u nas cicho.:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chce zrobić pcb takie same jak w oryginale .

To świetnie, bo ja planuje identycznie sobie rozplanować obudowę. Zabieram się więc za gromadzenie niezbędnych części.

Proponuje robić tak jak w oryginale na S, chyba że da się zrobić tak ścieżki i otwory, że będzie można wpinać D (DIP8) lub S (SIL8). Tak właśnie chyba jest w oryginale. Daj znać jak najszybciej jak będziesz robił bo może będę mógł zrobić zamówienie dla kilku osób na te scalaki w normalnej cenie.

pamiętaj o mnie i o kondziołach 100uF tez :-)

Tak z grubsza narysowałem barwę muszę jeszcze dopasować jakieś potoki najlepiej alpsy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak z grubsza narysowałem barwę muszę jeszcze dopasować jakieś potoki najlepiej alpsy

Jeszcze jedno te pcb mają wyglądać (chodzi mi o układ pokręteł i przełączników) jak w 305 czy 406?

Jeszcze jedno te pcb mają wyglądać (chodzi mi o układ pokręteł i przełączników) jak w 305 czy 406?

Mi to obojętne, ale jak płytki są z E305 to może być je łatwiej dopasować do pokręteł z E-305. Ale jak to nie problem to do E-406.

Mogę Ci blomin podrzucić na maila. Tutaj i tak się nie zmieści bo to duży schemat (na tej płytce jest też kilka innych rzeczy.

Tomek, potki na oddzielnych płytkach łączonych konektorami z tą główną. Tak jak woryginalne. Nie zapomnij o otworach montażowych.

Może będzie pomocne

Ukryta Zawartość

Może oddamy obcym z poza forum płytki do 406 bo rozdajemy schematy za darmo Byle komu .Kto zajrzy na forum.Głupota .!!!!

Ukryta Zawartość

Myślę, że ten schemat nie wystarczy do klona E-406. Zresztą skoro jest za darmo dostępny w sieci, to nie problem użyć wyszukiwarki jak ktoś będzie chciał klonować Accu. Jak ja szukałem jakiś czas temu, to jeszcze go nie było na audiokarmie. Schemat to zresztą nic bez płytek i całej reszty pracy. Zresztą bezapelacyjnie jesteś ojcem tego projektu i jako jedyny masz zestaw oryginalnych płytek. Ale też uważam, że takie schematy lepiej rozdawać drogą mailową, dla zainteresowanych tematem. A nie wszystkim jak leci.

Myślę, że ten schemat nie wystarczy do klona E-406. Zresztą skoro jest za darmo dostępny w sieci, to nie problem użyć wyszukiwarki jak ktoś będzie chciał klonować Accu. Jak ja szukałem jakiś czas temu, to jeszcze go nie było na audiokarmie. Schemat to zresztą nic bez płytek i całej reszty pracy. Zresztą bezapelacyjnie jesteś ojcem tego projektu i jako jedyny masz zestaw oryginalnych płytek. Ale też uważam, że takie schematy lepiej rozdawać drogą mailową, dla zainteresowanych tematem. A nie wszystkim jak leci.

Zgadzam się z tobą w 100%

Do Accu 406 również jest dostępna pełna serwisówka, co do linku jak ktoś chce robić clona to zrobi i tyle ,ale do tego trzeba troszkę wiedzy,samozaparcia i włożonych pieniążków - a nie tylko schemat,nie trzeba robić z tego tajemnicy itp. jeżeli tak by było nie powstało by wiele dobrych konstrukcji wzorowanych na fabrycznych rozwiązaniach i dostępnych ogólnie.Zresztą w tym wątku był wpis iż jest to najgorzej brzmiąca integra Accu.

>"Ale też uważam, że takie schematy lepiej rozdawać drogą mailową, dla zainteresowanych tematem"

jeżeli ktoś nie jest zainteresowany tematem to po prostu tu nie zajrzy

>"Zresztą bezapelacyjnie jesteś ojcem tego projektu i jako jedyny masz zestaw oryginalnych płytek"

jak najbardziej

EOT

Zgadzam się z tobą w 100%

Panowie. Macie trochę racji, ale nie zamiatajcie tak wszystkiego pod siebie. Ja tu akurat przypadkiem trafilem bo wreszcie mam troszkę czasu wiecej i moge sie zając DIY znowu. Gdybym tu był wcześniej też bym się włączył do calej akcji.

Pozdrawiam

Tak mniej więcej będzie wyglądać pcb bo barwy ,musze poczekać aż przyjdą przełączniki i potki aby nie było jaj że coś nie pasuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a kogutaudio jest matką tego proejktu, jak tomek ojcem ;-)

tomek, świetna robota. Oprócz potków i przełączników pamiętaj też o obrotowych selektorach (chyba, że przez to rozumiesz też przełączniki)

Czy następnie będą płytki 716-0235-00 i 716-0236-00? no i do ledów. Wtedy wszystko będzie można połączyć "accuphase'owo".

Ja chyba pozostanę przy tej barwie z Revoxa. Wyszedł mi termotransfer, mam płytkę. Część elementów. W końcu to tylko barwa. Będzie wykorzystana tylko w wypadku radia i jakiś bardzo kiepskich nagrań. Trochę, lepiej, czy trochę gorzej różnicy nie zrobi.

Przełączanie chcę zrobić na złoconych przekaźnikach relpola. Z odcięciem z dwóch stron, żeby nic nie wisiało.

Natomiast interesi mnie zabezpieczenie. Jakoś nie mogę znaleźć dobrego schematu pod napięcie wyjściowe ponad 70V.

A tak w ogóle. Jeżeli 406 ma DC serwo, czy jest sens stosowania zabezpieczenia przed DC. Nie wystarczy ograniczyć się tylko do opóźnionego załączania?

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

a kogutaudio jest matką tego proejktu, jak tomek ojcem ;-)

tomek, świetna robota. Oprócz potków i przełączników pamiętaj też o obrotowych selektorach (chyba, że przez to rozumiesz też przełączniki)

Czy następnie będą płytki 716-0235-00 i 716-0236-00? no i do ledów. Wtedy wszystko będzie można połączyć "accuphase'owo".

Wiec tak Przełączniki do Tone ,comp,subsonik,

Ukryta Zawartość

do mode (mono-stereo)

Ukryta Zawartość

Sw sparker jeszcze niewiem Możecie poszukać

input selektor coś w tym styluhttp://pl.farnell.com/grayhill/71bdf30-01-1-ajn/rotary-switch/dp/1366436

Co do pcb to bedzie tak

716-0234-00 i 716-0223-00 + selektor na oddzielnej pcb + diody

No i zabezpieczenie z sterowaniem vu meter

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.