Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo Integra A-8870 vs A-9711

m.stank2

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowałem się na zakup wzmacniacza Onkyo Integra, jednak zastanawiam się jeszcze nad konkretnym modelem.

Najbardziej interesują mnie A-8870 i A-9711. Który będzie lepszy?

Moje kolumny to Acoustic Energy AE120

Wiem, że bardziej polecane są NAD'y czy ROTEL'e, jednak bardzo odrzucają mnie wizualnie, co jednak w moim przypadku jest równie ważne co możliwości dźwiękowe, nie jestem audiofilem, lubię po prostu dobry, czysty dźwięk na sprzęcie, który nie drażni również wizualnie ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/62588-onkyo-integra-a-8870-vs-a-9711/

jezeli lubisz dobry czysty dzwiek i nie jestes zblazowanym audiofilem to bierz w ciemno model 9711.To naprawde dobry wzmak,charakteryzujacy siw wlasnie dobra dynamika,przejrzystoscia i niezłym pałerem.Słuchałem go razem z cd od kompletu czyli tez 9711 i nautiliusami 905.Rewelacyjnie szczegolowy dzwiek jak pamietam ze swietna przestrzenia...

Właśnie czegoś takiego szukam ;) Mój odtwarzacz CD nie jest najwyższych lotów, ale na razie mi wystarcza - Onkyo DX-7211, kiedyś pomyślę nad zmianą. Na Onkyo jestem już zdecydowany tylko cały czas waham się pomiędzy tymi dwoma modelami ;)

m.stank2, 23 Mar 2010, 22:25

>Wiem, że bardziej polecane są NAD'y czy ROTEL'e...

Może o NAD-ach nie mam zbyt dobrej opinii (plumkanie głównie średnicą), to co do Roteli nie bez powodu są polecane. Tak się składa, że mam i co jakiś czas porównuje wzmaki Onkyo Integra A8670 oraz Rotel RA-840BX2 no i niestety (dla Autora wątku) Onkyo przegrywa - ogólnie ma nieco zamulone, mniej czyste i mniej dynamiczne brzmienie od Rotela, choć może się pewnie spodobać wielbicielom miękkiego, relaksującego grania. Mnie jednak bardziej przekonuje Rotel - zwłaszcza w przypadku używania wyjścia słuchawkowego.

<><

co do roteli to troche sie nie zgodze z przedmowca,nie slyszalem co prawda modelu 840 ale model nowszy czyli 940bx i jak go kupilem tak chyba po 3 miesiacach go sprzedalem.Gral wlasnie takim lekko ocieplonym dzwiekiem ale mial sztucznie podbity wyzszy bas a na to jestem cholernie uczulony,meczyl mnie po 15 minutach sluchania i brakowalo w dzwieku tego powietrza,przestrzeni.Porownywany wtedy Nad 320 i Denon 350SE zagraly o niebo lepiej

A ja podczas zakupu w komisie porównywałem mojego Rotela 840 z NAD-em 312 - NAD po prostu został skompromitowany i ośmieszony przez Rotela - inaczej tego nie da się okreslić (efekt był taki, jakby osoba o znacznej krótkowzroczności założyła dobrze dobrane szkła). Onkyo A8670 to już dużo trudniejszy przeciwnik, ale i tak Rotel daje radę (lepsza dynamika, rozdzielczość i średnica), a na wyjściu słuchawkowym zdecydowanie góruje nie tylko nad Onkyo, ale też nad Holdegronem. W porównaniu ze wspomnianymi Onkyo i NAD-em RA-840BX2nie jest ocieplony, tylko w porównaniu z Holdkiem (ale to nie sztuka).

<><

Wojna NAD kontra ROTEL chyba nie byla celem tego watku :/ Natomiast moze i model 8870 jest lepszy, natomiast jest starszy kto wie ile w takim razie Wiecej przeszedl i czy gra tak jak grac powinien.

tak tak disco i to nie jest tylko moja opinia,poczytaj sobie recenzje np modelu 972 z Hifi i Muzyka,wierz mi ciepło graja nie tylko 20 letnie kompakty Pioneera a co do tych B&W to oczywiscie moja pomyłka -miało byc 805

Dzięki wielkie za pomoc i pocieszenie, że może te Onkyo w porównaniu do innych firm jak NAD wypadają wcale nie najgorzej :) Będę się rozglądał za modelem A-8870. Jak się trafi okazyjnie A-9711 też się pewnie skuszę, choć najbardziej by się chciało zdobyć A-9911, jednak jak już się pojawiają to kosztują nieco więcej niż 1000zł.

Kiedyś miałem Nada 372 i grał z Cabasse Tobago które to postanowiłem sprzedać bratu.Więc zawieźliśmy do niego te Cabasse i podłączyliśmy do jakiegoś taniego Cd a za wzmacniacz robił jakiś Onkyo który brat kupił na giełdzie w SŁOMCZYNIE za 200-300zł.Z wyglądu bym określił że to bardzo stary ale dość wysoki model.I jak to to włączyliśmy to szczęka mi opadła jaka była przestrzeń i wyrazistość instrumentów,wreszcie usłyszałem porządek na scenie.Nad za 4000zł grał gorzej od starego Onkyo ze Słomczyna,nie mówiąc już o wyglądzie.

• 6 miesięcy później...

Najlepsze jest to że wypowiadają się ludzie którzy niegdy nie słyszeli a-9711 gra powalająco dobrze mam go od nowości znakomity wzmacniacz nigdy mi się jeszcze nie po psuł gra świetnie czystko i przestrzenie może średnica troszkę wygórowana ale wszystko bardzo dobrze słychać słucham muzyki godzinami na tym wzmacniaczu i nigdy nie mnie nie męczyła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.