Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do B&W 9NT do 5k

Seba

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Tak sobie myślę o zmianię MF A3 na jakiś inny do B&W 9NT, nie jestem do końca zdecydowany na zmienę i chciałbym poznać Waszą opinię czy nada się coś bardziej do Bowersów 9NT od powyższego. Suma nie może raczej przekroczyć 5.000 zł, zależy mi na wokalach bardziej wysuniętych na pierwszy plan, A3 trochę jest powściągliwy w tej kwestii i trochę większych możliwościach dynamicznych, powinien być bardziej przejrzysty od A3, ocieplenie brzmienia odpowoada mi i nowy także powinien lekko ogrzewać muzykę, co byście mi zaproponowali ?

Pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/6274-jaki-wzmacniacz-do-bw-9nt-do-5k/

Skoro chcesz powietrza i ciepełka to posłuchaj lamy. Można kupić Jolidę z drugiej ręki albo niższe modele Amplifona. Ukraiński Petrus też skóry nie zdziera a brzmi przyzwoicie. Raczej unikaj Skorpiona - to nie są rewelacyjne urządzenia.

Jadis Orchestra pieknie grał z Thielami 1.6 na AS'03. Z 9NT też by sobie pewnie poradził... No ale to już drożej niż 5000, chyba że używany. Ale do 9NT wzmacniacz do 5000 to trochę może za słabo.

Mam taki fajny komplecik firmy Nakamichi ( preamp+ końc.) . Własciwie jest to konstrukcja Hi-Endowego Thresholda. Tyle tylko ,że na przedniej ściance pisze Nakamichi. Kosztowało to kiedyś 15000 zł. Jak gra? porównywałem z Electrocompanietem ECI 4(14600 zł) w systemie złożonym z Wadii 16+ Sonus Faber Grand Piano. Klasa porównywalna natomiast różnią się te wzmacniacze charakterem. Z tym ,że wykop większy jest na Nakamichi . W końcu końcówka waży 22 kg. Dżwięk raczej neutralny. W skrócie Hi-End. Mogę wypożyczyć do odsłuchu. Jeżeli zależy ci na dżwięku a nie na logo proszę o kontakt .Mój e-mail : [email protected] tel. 609599778

Pozdrawiam.

Jeżeli ma byc to coś barziej przejrzystego niż MF A3 to gorąco polecam YBA Integre. Sam telling ze stereophila napisał kiedyś że integre to wzmacniaz "na całe życie". Coś w tym faktycznie jest. Miałem kiedyś u siebie w domu i byłem zachwycony.

Dla mnie od YBA Integre zaczyna się prawdziwy hi-end.

IMO lepszy od zmulonego Krella KAV 300i, nie mówiąc juz o A3.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.