Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz Air Force One uległ katastrofie!

subagazi

Rekomendowane odpowiedzi

co tu sie wsłuchiwac ,ten samolot kilometr wczesniej juz orał glebe -jak podaja Rosjanie miał 2,5 metra nad ziemia przy stacji radiolokacyjnej

chyba nikt nie strzela do podartycch blach po samolocie ,predzej rozpedzali grupe ochotników ratowników ktora wylazła z pobliskich melin

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>BECO, 16 Kwi 2010, 13:54

>Sugeruję analizę:

>

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>

>Moim zdaniem warto przeczytać cały temat poświęcony katastrofie na stronie lotnictwo.net.pl

Jak widać są tacy, co wolą pisać niż czytać ;-).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

maciomen 69, 16 Kwi 2010, 14:05

>Dla kogoś kto jeszcze nie widział...

>Proponuje bardzo dobrze się wsłuchać...

>

Podpowiedz proszę. Co sugerujesz, co jest takiego w tym nagraniu?

Powrót po dłuższej przerwie...

cir, 16 Kwi 2010, 14:57

>chyba nikt nie strzela do podartycch blach po samolocie ,predzej rozpedzali grupe ochotników

>ratowników ktora wylazła z pobliskich melin

Niektórzy sugerują, że to amunicja Borowików podróżujących na pokładzie samoistnie eksplodowała pod wpływem temperatury. Choć rozpędzanie gawiedzi strzałami w powietrze pewnie też było.

Powrót po dłuższej przerwie...

maciomen 69, 16 Kwi 2010, 14:05

>Dla kogoś kto jeszcze nie widział...

>Proponuje bardzo dobrze się wsłuchać...

>

Już wczoraj wrzuciłem tego linka ale jakoś nikt nie zauważył...

>jacch, 16 Kwi 2010, 16:02

>>Jak widać są tacy, co wolą pisać niż czytać ;-).

>

>Hmmm:) I co z tego? Jak się nie trybi co się czyta.

A ty jacuś cały czas tylko o swoich problemach. Może pora na osobny wątek?

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 16 Kwi 2010, 17:12

>dżambo jesteś świadkiem jehowy?

Tak jacusiu drogi, właśnie dla ciebie przeszedłem na jehowizm z tego jak mu tam, izraelizmu?

Jestem Europejczykiem.

W rozmowie z wloskim kolega z Rzymu przekazano mi jedna z pierwszych reakcji Wlochow: "taka straszna tragedia w Polsce.....ale dlaczego nie moglo to sie zdarzyc u nas?"

Gość

(Konto usunięte)

przygnębiające jest, że w oficjalnym dyskursie publicznym osoby predestynowane do regulowania kwestii bezpieczeństwa i logistyki w ogóle nie zabierają głosu, tak jakby ten wypadek by opatrznościowym zrządzeniem losu, a nie efektem zaniedbań, amatorskiej improwizacji, braku procedur bądź ich skandalicznego łamania, fatalnej organizacji etc.

a przecież w życiu nowoczesnych społeczeństw właśnie to: mądra regulacja powinno być istotne, a nie doszukiwanie się fałszywej symboliki, nieszczera egzaltacja czy tromtadracki "patriotyzm"

poza kilkoma zaledwie trzeźwymi i pozbawionymi konformistycznej autocenzury wypowiedziami, cały dyskurs to albo płaczliwa przesada, albo pozbawione interpretacji szczątki faktów

i to jest największy dramat

• Redaktorzy

A, my na razie nie wiemy, czego skutkiem był ten wypadek. Na razie przypuszczamy. Po każdym takim wypadku pracują komisje, zwykle raport pojawia się po miesiącach. Nie popędzaj wiec ludzi, którzy mają jakąś tam reputację zawodową, żeby wypowiadali się, kiedy nie mają dostępu do danych. Bądźmy poważni. To my sobie tutaj możemy pleplać o wszystkim, zawodowiec musi mieć informacje zanim gębę otworzy. Spokojnie, wytrzymamy.

Gość

(Konto usunięte)

nie w tym rzecz - jakikolwiek był przebieg katastrofy są wiadome już pewne rzeczy:

- nie lata się taką ekipą jednym samolotem

- nie ląduje się na takich lotniskach

- opracowuje się plany awaryjne na wypadek komplikacji

- dba się o odpowiedni sprzęt

itd.

o to mi chodziło

Sledztwo moze potrwac nawet ponad rok. Blad pilota, ekipy samolotu jest juz ewidentny. Sledztwo bedzie mialo charakter tylko czysto formalny w procesie sporzadzenia pelnego raportu raportu.

a ja osobiscie zwracam uwage na nieustanne starania niejakiego hifka przedstawiajacego nam nieustannie zdjecia ktore powoduja traumatyczny wstrzas.Proponuje pochwalic hifka zeby zaskoczył i poszedł...dalej.

Ukryta Zawartość

Jazz :-), 16 Kwi 2010, 17:34

>W rozmowie z wloskim kolega z Rzymu przekazano mi jedna z pierwszych reakcji Wlochow: "taka

>straszna tragedia w Polsce.....ale dlaczego nie moglo to sie zdarzyc u nas?"

cool, klasa!

Ukryta Zawartość

muls, 16 Kwi 2010, 18:31

tzn zeby pokazął drugi szereg tego WSTRZASajacego obrazu.

aaa, żebyś siebie odnalazł; a który to parasol?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ukryta Zawartość

[...]The Russian-built Tupolev TU-154 had been equipped with a Terrain Awareness and Warning System (TAWS) made by Universal Avionics Systems of Tucson, said company spokesman John Hamby.

[...]If the safety device was working properly, it would be the first such crash of an aircraft equipped with the system since its introduction in the late 1990s.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.