Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz Air Force One uległ katastrofie!

subagazi

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze doniesienia z miejsca tragedii w oparciu

o zeznania świadków: pracowników salonu

samochodowego oraz obsługi lotniska Siewiernyj

mówiły o kilku podejściach do lądowania. Kolejne

doniesienie tym razem bazujące na informacjach z

czarnych skrzynek Tupolewa, przyjęły tylko jedną

próbę lądowania i od razu nieudaną. Nasuwa się

pytanie co się tak naprawdę kryje, a raczej kryło

na taśmach recordera jednej ze skrzynek i przede

wszystkim dlaczego czarne skrzynki tuż po

katastrofie zostały zabrane przez rosyjskie służby

specjalne, a ich posiadanie ujawnione dopiero po

15h. Dlaczego nic nie wiemy o trzech osobach w

stanie ciężkim przewiezionych do szpitala. Wiemy,

że nie przeżyły ale kim one były, dlaczego tych

ciał nie wydano, a na pewno nie wskazano polskim

prokuratorom.? Co było główna przyczyną ich

śmierci? Mamy kozła ofiarnego w postaci pilotów i

to oni zdaniem ekspertów zawinili, jednak samolot

wyposażony był w najnowocześniejszy system

ostrzegania przed przeszkodami - tzw. TAWS

(Terrain Awareness and Warning System). Urządzenie

to z odpowiednim wyprzedzeniem informuje pilotów o

zbliżaniu się do przeszkód typu wzgórze, czy też

maszt antenowy (jedną z pierwszych tez Rosjan było

stwierdzenie, iż samolot uderzył skrzydłem o

pobliski maszt antenowy). System reaguje także w

momencie, gdy samolot leci zbyt nisko lub gdy zbyt

szybko traci wysokość i gdy grozi mu rozbicie,

ostrzegając pilotów przed ewentualnym zagrożeniem.

Trudno w to uwierzyć, by piloci zbagatelizowali

ostrzeżenia systemu, a twierdzenie jakoby

wypatrywali przez szybę prześwitów w gęstej mgle

i tym samym nie zwracali uwagi na wskaźniki jest

mocno naciągane. Wcześniejsze doniesienia

pracowników rosyjskiego lotniska , mówiły o

brakach językowych polskich pilotów, jednak

nagrania rozmów przeprowadzonych między pokładem

samolotu, a wierzą zaprzeczyły tym stwierdzeniom

. Składali fałszywe zeznania? A może byli pod

wpływem środków odurzających? Czy ktoś tych panów

przebadał, na obecność obcych substancji w

surowicy krwi ? Polska należy do NATO , a

badaniem przyczyn katastrofy zajęli się Rosjanie i

tzw. polscy eksperci, dlaczego nie niezależna

komisja do spraw wypadków lotniczych. Dlaczego w

tym wszystkim jest tyle rozbieżności….

Nam Polakom , patriotom należy się jasne

wyjaśnienie, ale widać nigdy nie poznamy prawdy,

wszak to gra nie o istoty, które na zawsze odeszły

w tragicznej katastrofie TU-154 pod Smleńskiem,

ale o pozycje Rosji i obecność Polski jako

sojusznika Rosji na arenie międzynarodowej. Nie

wyobrażam sobie, co by się działo, gdyby wyszło na

jaw, że to załóżmy błąd obsługi lotniska jest

odpowiedzialny za tragedię ostatnich dni.

Czeka nas milczenie i półprawdy do których przez

lata próbowano nas przekonać podczas różnego

rodzaju wydarzeń. Chciałoby się powiedzieć

spokojnie kiedyś prawda ujrzy światło dzienne i

wtedy nie będzie cięć treści intymnych, dozowania

informacji, matactwa tylko, czy to kiedykolwiek

nastąpi. Nie zapominajmy, że to przypadek jest

głównym demaskatorem prawdy, tak choćby było z

feralnym Katyniem i nieoczekiwaną obecnością

Niemców podczas wschodniej kampanii .

MK To znalazlem na www.interia.pl

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Zbyt dużo jest pytań na które nigdy społeczeństwo nie uzyska odpowiedzi.

Tak było jest i będzie, choć do czasu, a elity rządzące zawsze pozostaną w kręgu podejrzeń codziennych manipulacji zwanych "rządzeniem".

Nam maluczkim widać nie dane poznać prawdy, a te pytania i kolejne spekulacje rodzą tylko antagonizmy między społeczeństwem, nawet narodami.

Przynajmniej my nie dajmy się podzielić tymi spekulacjami i matactwami wynikającymi z gierek "na górze", to ich biznes i niech się walą.

Kiedy nadejdzie czas "wielkich przemian" to my musimy być zjednoczeni, bo oni zawsze traktowali nas jako tępych niewolników układu.

Bezchmurne niebo ,Piękny księzyc i gwazdy(nad Warszawą) ,a przestrzen powietrzna nad PL zamknięta.

Czyżby wymóg służb specjalnych dla ochrony kanałów powietrznych którymi mają zleciec się na jutrzejszy wawelski spęd.

Nad Grunwaldem to chyba już za póżno i do tego ten dziadek..

Oświęcim.....tu lepiej nie mówić,że straciło się dziadka...

Pawiak ,zbyt dużo ofiar wśród okolicznej ludności ,poz atym paraliż jak by nie było duzego miasta ,warszawiacy wq..ni na maxa ,Prezydent Jarosław ze swoja huntą przejmuje "pełnię" władzy wietrząc zagrożenie terrorystyczne.....

inne propozycje

Jak się jutro coś rozbije to będzie znaczyć że samolot szajsowaty albo pilot piz*a. W Krakowie teraz można nawet lądować po ciemku mimo lekkiego rożka świecącego księżyca-takie czyste i jasne niebo.

Wysnuć można nawet śmiałą hipotezę że to mętne niebo cały rok to zasługa samolotów bez przerwy zostawiających za sobą tony smogu

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

maciomen 69, 17 Kwi 2010, 22:52

>http://astral-projection.blog.onet.pl/2,ID404487538,index.html

Druga połowa miesiąca zapowiada się niezwykle gorąco...

"Tona razie wszystkie pytania i wątpliwości związane z tą tragedią,do jakich udało mi się dotrzeć. Mam pewne przesłanie dla tych,którzy szukają prawdy o wydarzeniach z dnia 10 kwietnia 2010 roku.Otóż my wszyscy musimy mieć dużo siły i odwagi, aby z podniesioną przyłbicą domagać się wyjaśnienia tej sprawy. Media obecnie urabiają Polaków pod kątem fałszywego, amoralnego pojednania. Według mediów, które nas okłamują sprawa jest już zamknięta. Według mediów nie mamy prawa zadawać pytań, nie mamy prawa domagać się prawdy, bo przecież jest żałoba i powinniśmy być wszyscy razem. Najlepiej zapomnijmy kto szydził z Prezydenta Kaczyńskiego za jego życia, kto podkładał mu różne 'świnie',kto go lżył obrażał. Według mediów najlepiej dajmy całkowity kredyt zaufania tym, którzy mają teraz władzę. Przecież mamy mieć zgodę narodową, prawda? Szkoda tylko, że ta pełna fałszu,cynizmu i obłudy 'zgoda narodowa' panuje tylko w redakcjach polskojęzycznych, ale antypolskich mediów. Ulica wie swoje, ulica warszawska, śląska czy trójmiejska domaga się prawdy i rzetelnego prowadzenia śledztwa. My wiemy, że nie możemy dopuścić do tego,aby antypolskie media zatuszowały prawdę. Nie możemy dopuścić do tego, aby mydlono nam oczy i wmawiano nam, że na tą prawdę nie zasługujemy. Otóż zasługujemy, ponad tysiąc lat historii naszego narodu zobowiązuje nas do czynnej walki o prawdę. Będą się z nas śmiać tak, jak śmiali się z pana Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki za ich życia. Będą z nas drwić i mówić, że wyznajemy teorie spiskowe. W końcu niektórych z nas będą zastraszać, niszczyć psychicznie, stosować socjotechniczne tricki i sztuczki psychologiczne, byle tylko odwieść nas od poszukiwania prawdy. Bądźmy na to gotowi, gdyż prawdziwa wojna informacyjna,Wojna Światów dopiero się zaczyna. Prolog tej wojny widać już na forach internetowych i na blogach, gdzie uaktywniła się młodzieżówka PO i inni ludzie 'na etatach', krzykacze i lobbyści opłacani przez grupy interesu. Pamiętacie info wojnę związaną z fałszywą epidemią świńskiej grypy? Wszystko wskazuje na to, iż kolejna info wojna przed nami. Tym razem będzie to info wojna dużo brutalniejsza, gdyż światowe elity zagrały va banque."

• Użytkownicy+

Hmm, tego pana co wypłodził ten tekst wysłałbym na .....narty. Jak się zjeżdża ze stoku, to teorie spiskowe odchodzą jak zły sen. Pocieszyć się życiem, a nie marnować je na machanie szabelką podczas gdy "wrogowie" zasuwają na czarnym.

Na początek proponuję oślą łączkę.

conri, 17 Kwi 2010, 21:30

>Bezchmurne niebo ,Piękny księzyc i gwazdy(nad Warszawą) ,a przestrzen powietrzna nad PL zamknięta.

>Czyżby wymóg służb specjalnych dla ochrony kanałów powietrznych którymi mają zleciec się na

>jutrzejszy wawelski spęd.

Ach jak ja lubię uczestników alternatywnej rzeczywistości. Tak, zamknięte niebo nad Polską i prawie że całą Europą dla ochrony kanałów powietrznych. Dla niepoznaki niektóre delegacje odwołują przylot a inne przyjeżdżają samochodami i pociągami. Chyba że okaże się że jutro mało kto przyleci to dowiemy się że Łunia w ramach zemsty zamknęła niebo - po przecież nie ma wulkanu na Islandii a kto wie czy w ogóle Islandia istnieje. Conri - po ile tam u was jest cukier? Może w alternatywnym świecie jest tańszy?

Tak z boku...

Nagle wulkan wybuchł! Wielki pył nad Europą! Choć ponoć można przelecieć pod lub nad...

Kiedy ostatnio tak było?

Słowem: jak nie urok, to sraczka! Nawet po bohaterskiej śmierci:(((

Korzystając z okazju - sporo (i to przeważnie wielkich) GWIAZD wycofuje się chyłkiem z ceremonii:((pod byle pretekstem).

Może nie chcą przyjeżdżać do "feralnego" kraju?

Może mają lepszych doradców, jak nasz były...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Do kompletu - tanie pokoje:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>jacch, 18 Kwi 2010, 00:12

>>tadeo

>To ty myślisz, że On na Wawelu będzie pochowany bo z nieba spadł?

>Oj jaki ty głupiutki jesteś, ale słodki :)

To ty jesteś głupiutki, ale niestety nie na słodko.

Co najwyżej średnia (a tak naprawdę kiepska) prezydentura, brak szans na reelekcję. Jednym słowem kicha. I nagle to nieszczęście. Chyba nikt nie wierzy, że bez tego trafiłby na Wawel.

Chociaż skoro starcza telefon do Dziwisza to kto wie? Strach pomyśleć kto jeszcze może tam trafić. Ojciec Dyrektor?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Twoją ocene jego prezydentury wszyscy jarzący maja w dupie.

Zresztą ostatnio w telewizji mówi się co innego.

Kto tam bedzie patrzył na opinię nie trybiącego nocnego ciecia jehowity.

>jacch, 18 Kwi 2010, 01:49

>>Zresztą ostatnio w telewizji mówi się co innego.

Jacuś powołuje się na telewizję jako krynicę mądrości. Takich jaj jeszcze nikt tu nie widział :-))).

A coś konkretnego powiedzieli? Bo tak sobie jednym uchem słucham i poza bombastycznym kadzeniem jeszcze nie usłyszałem niczego konkretnego. Może ty pomożesz?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Dzambo znowu nie trybisz.

Ty myślisz że usłyszane w tv słowa mądrego człowieka są mniej warte od tych samych przeczytanych w jego książce?

Nie liczy się cymbale gdzie, ale od kogo!

Rany Boskie...

Gość

(Konto usunięte)

...Bo tak sobie jednym uchem słucham...

Pewnie jak zawsze, a potem efektami tej pracy połówką mózgu zamęczasz wszystkich.

...i poza bombastycznym kadzeniem...

Nie mierz innych swoją miara jehowito.

...jeszcze nie usłyszałem niczego konkretnego...

To jest ten twój syndrom jednego ucha...a potem nic konkretnego...nic...ale tak walisz w klawisze.

>jacch, 18 Kwi 2010, 02:27

Ty jacuś NAPRAWDĘ ciężko myślący jesteś a mnie chwilami wydawało się, że tylko udajesz.

Przecież nawet dziecko zrozumie, że mnie nie chodzi o to czy w radiu,prasie, telewizji czy na homilii tylko o to, że TY zachwycasz się telewizją.

A merytorycznie dalej nie masz niczego do powiedzenia.

Jestem Europejczykiem.

jacch, 18 Kwi 2010, 02:35

>...Bo tak sobie jednym uchem słucham...

Włączyłem drugie ucho i dalej nic. Nie słyszę niczego konkretnego. A ty?

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe czy napisanie kilku zdań na temat: "dlaczego uważamy że geniuszem był" przerośnie możliwości naszego forumowego dziecka specjalnej troski?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Ty już w ogóle nie rozumiesz co się do ciebie pisze.

>że TY zachwycasz się telewizją..

1. A gdzież ja się tą telewizja zachwycam?

>dlaczego uważamy że geniuszem był..

2. A skąd ten pomysł?

>Włączyłem drugie ucho i dalej nic.

3.Zapomniałes o guziczku na środku czoła, tak, ten co ci zwój udrażnia :)

No i jeszcze jedno:

Na twoją lakoniczna, wyssaną z brudnego palucha ocene prezydentury mam pisać elaboraty?

Chybaś całkiem sczezł intelektualnie, zresztą mnie i tak byś nie uwierzył, ale jest rada...załącz TV...no i ten guziczek ;p

osobiscie szukam przyłbicy zeby ja podnieśc, ale jak zwykle pop..li złomiarze.Ale wysyp idiotów sie zrobił.Az miło poczytac.Prawdziwy festiwal idiotów.... az dusza rosnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.