Skocz do zawartości
IGNORED

creek evo 2 + Spendor Classic 3/5R

Davout

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mozliwiosc zakupu w/w monitorkow w atrakcyjnej cenie, niestety bez mozliwosci posluchania.

Mial ktos moze do czynienia z takim zestawieniem. Czy creek podola tym podobno dosc wymagajacym pradowo kolumnom.

Potrzebuje kolumn uniwersalnych o swietnej przestrzeni, rozdzielczosci, duzej dynamice i pelnej, soczystej srednicy.

Za inne ewentualne propozycje serdecznie dziekuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/62945-creek-evo-2-spendor-classic-35r/

Do creeka polecam Eposy.

Nie wiem jaki masz budżet ale Eposy z creekiem sa warte każdych pieniędzy. Wiem bo słuchałem i szczena opada. Ostatnio w rynku wtórnym pare eposów widziałem i za całkiem niewielkie pieniądze

Poslcuhaj z MA RX 6 albo 8 . Dla mnie taki zestaw gral bardzo fajnie

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Mam w tej chwili MA rs1 i niestety nie jestem zadowolony. Gora tnie po uszach ze nie da sie sluchac przez dluzszy czas. Kolega mial RS8 i mowil ze podobnie. Eposy z tego co wiem sa synergia dla Creeka ale niespecjalnie sprawdzaja sie w repertuarze rockowym (slaba dynamika). Moze jakies dynki, ushery lub jakies thiele z drugiej reki. Moj budzet to okolo 3500 zl.

Ja miałem ostatnio okazję posłuchać evo z Usherami V601. Nie było źle, choć główną cechą brzmienia był obfity (jak z na podstawkowce) bas. Słuchaliśmy Gabriela i coś tam jeszcze z progresywnego rocka. Jak chcesz soczystej średnicy, do spróbuj z ProAc'ami (Studio 110).

Eposy i słaba dynamika? Nie wiem, czy wszyscy pod pojęciem "dynamika" rozumiemy to samo... Ja rozumiejąc dynamikę jako ogólnie postrzeganą szybkość dźwięku braku jej eposom, przynajmniej tym "pozbawionym" zwrotnic, bym nie zarzucał.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.