Skocz do zawartości
IGNORED

Głośnik niskotonowy o FS: 20hz!!!! Prośba o pomoc.

NOWOROSYJSK

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie poszukuje od kilku dni głośnika niskotonowego o średnicy od 25-38cm o fs: 20hz!!! Moze być i subwooferowy-samochodowy. Jeśli jakiś znacie to proszę o pomoc. Budżet to max. 1000zł za sztuke. Pozdrawiam

Może tutaj sobie coś znajdziesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ceny bez Vatu. Chyba mają największy wybór w Europie.

A tak swoją drogą to dlaczego akurat 20Hz?

Ukryta Zawartość

Domyślam się, że nie chodzi tu konkretnie o wartość 20 Hz, a około 20 Hz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to może być przydatne.

Ukryta Zawartość

Ja znalazłem STX-42-450-4-SC posiada fs: 19hz tylko ta średnica 42cm! Czy Ktoś może słyszał/słuchał ten głośnik? Bo cena jest niska, ok: 150ZŁ.

Tak to tylko w Erze. Chyba chlopie zwariowales grubo ze swoimi wytycznymi... Jestem ciekaw czy w ogole slyszysz te 30Hz, a gdzie 20...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Jestem aktualnie Erze, ale nie maja takich głośników.

Może Któryś z Szanowych forumowiczów wie gdzie moge nabyć 2 głośniki STX/GDM 42-450-4SC???

NOWOROSYJSK, 18 Kwi 2010, 19:31

>Ja znalazłem STX-42-450-4-SC posiada fs: 19hz tylko ta średnica 42cm! Czy Ktoś może słyszał/słuchał

>ten głośnik? Bo cena jest niska, ok: 150ZŁ.

A liczyłeś jaka ci wyjdzie obudowa? Właśnie go symulowałem na WinISD. Schodzi zaledwie do 38 Hz -3dB to przy 200 litrowej obudowie.

Chyba źle podchodzisz do tematu. Napisz dlaczego potrzebujesz właśnie 20 Hz.

Z tego co wiem któryś z Daytonów zchodzi do 18Hz w 65 litrach i nie mam tu na myśli rezonansu ale faktyczne zejście.

Niskie Fs nie gwarantuje ci wcale niskiego zejścia głośników. Ważne są również parametry TS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.