Skocz do zawartości
IGNORED

najtańszy do wykonania dac diy bez usb,jaki jest

kuty

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jako dac'a używam nagrywarkę Pioneera PDR-05 z zepsutym laserem. No i sobie bardzo chwale, więc kupiłem drugiego na zapas : ))).

yayacek

Widziałem ostatnio, że nie poszedł Ci na allegro twój MD. :)

Pozdrawiam Arczi

Ja jako dac'a używam nagrywarkę Pioneera PDR-05 z zepsutym laserem. No i sobie bardzo chwale, więc kupiłem drugiego na zapas : ))).

yayacek

Widziałem ostatnio, że nie poszedł Ci na allegro twój MD. :)

Pozdrawiam Arczi

Zgadza się, nie poszedł.

Kupiłem za śmieszne pieniądze i za takie sprzedaję. Klient pojawił się poza obiegiem aukcyjnym więc teoretycznie już sprzętu nie posiadam (teoretycznie, bo jeszcze nie dostałem przelewu).

A co do DAT to warto mieć na uwadze, że nie wszystkie daty posiadały możliwość akceptowania sygnału 44.1kHz. Warto zwracać na to uwagę podczas zakupu.

A co do wyraźnie odczuwalnej zmiany jakości podczas przełączania na Mini Discu opcji LP to degradacja sygnału na wyjściu przetwornika wynika z tego, że MD w trybie longplay pracował w rozdzielczości mniejszej niż 16 bit (prawdopodobnie 12 bit).

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

A co do DAT to warto mieć na uwadze, że nie wszystkie daty posiadały możliwość akceptowania sygnału 44.1kHz. Warto zwracać na to uwagę podczas zakupu.

???

A o co chodzi ?

hmm z tymi MD i DAT to niezła jazda :)

może ktoś poleci jakiś model :) ?

TNX

na alle drogo jest od zatrzesienia

mds 303 warte to 50 PLN ? :)

Jeżeli chodzi o modele Sony to QS lub ES - lepsze przetworniki na pokładzie i dobra jakość wykonania. Warto by miał co najmniej po jednym wejściu optycznym i koaksjalnym.

Wszystkie modele SONY potrafią pracować jako samodzielne DAC bez wkładania dyskietki do środka. Warto mieć to na uwadze, bo niektóre MD marki Pioneer nie posiadają w ogóle możliwości pracowania jako DAC.

Tak dla ciekawości dodam, że warto jeszcze polować na tzw. procesory dźwięku. Ostatnio na Allegro za 400 zł poszedł Sony SDP-EP9ES. Trzy wejścia optyczne, jedno wejście koaksjalne i jedno wyjście optyczne.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Tak jak mówi yayacek możesz też polować na tego pioneera co ja mam. No i musisz uważać czy jest wstanie puścić Ci sygnał na RCA bez nagrywania bo sobie nie posłuchasz.

Pozdrawiam Arczi

Prosty nr2 i nr3 :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

post-30309-73918_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

prościej już się raczej nie da, ja zrobiłem tego non osa na TDA1543 ze zdjęcia - gra bardzo "anologowo"

Ukryta Zawartość

post-1532-044658500 1300875160_thumb.gif

post-1532-020537400 1300875167_thumb.gif

post-1532-046703800 1300875189_thumb.gif

post-1532-039626300 1300875214_thumb.jpg

post-1532-042711900 1300875230_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Akurat SDP-EP9ES

To pomimo ES - ki to cienki przetwornik (niestety sony miało wpadki) a zaczęły się one po 1995 r (oszczędności ?)

MD-ki jako przetworniki też są średnie (dopiero najwyższe modele mogą coś pokazać) też ten sam powód no bo są po 1995r.

Najlepiej dorwać DAT-a np 59ES 60ES (wyższe modele praktycznie się nie pojawiają no bo ludzie je trzymają dla DAC-a :) zresztą jak ktoś kupił za chyba 5000DM takiego 2000ES to go za chiny na szrot nie odda. (no chyba ze właściciel kitnie, a wnucek już nie wie co to DAT i go wystawi na wystawce na szrocie ) ale to są rodzynki pojawiające sie niezwykle rzadko.

Piszę o tych ES też tylko dlatego że nie pojawiają się często a jak już to troszkę kosztują. Nie napiszę o tym o czym wiem (co moze robić za DAC-a) no bo to tajemnica handlowa :0 no cóż wiedza kosztuje :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.