Skocz do zawartości
IGNORED

Test słuchawek Lindy 20425

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryte

Bez przesady, to ciekawa propozycja.

Najtańsze słuchawki z aktywna redukcja szumów, która naprawdą działa.

Brzminiowo nie jest to mistrzostwo świata, ale tez nie ma się czego wstydzić. Do urzadzeń przenośnych, dla ludzi podrózujacych pociagami, czy tramwajami, to swietna propozycja. Po co mi nieżyciowe testy HD600, skoro nie lubie słuchawek w domu.

• Redaktorzy
Ukryte

rochu, 23 Kwi 2010, 23:31

>A może jakieś Vivanco za 5,99 złociszy?

Rochu - Lindy nie są słuchawkami o audiofilskich aspiracjach, o czym już zresztą napisałem, jednak w podróży sprawdzają się świetnie. Ich słuchanie nie męczy, możemy słuchać ciszej niż na normalnych słuchawkach i to za rozsądną cenę. Mając porównanie do używanych na co dzień Koss Porta Pro uważam, że Lindy zdecydowanie lepiej sprawdzają się w środkach komunikacji miejskiej. Nie dość, że izolujemy się od hałaśliwego tła to jeszcze nie przeszkadzamy innym współpasażerom.

Wykpiwanie Lindy tylko dla tego, że nie są uznanej "audiofilskiej" marki i nie kosztują tyle co bardziej renomowana konkurencja uważam za co najmniej dziwne. Idea tłumienia hałasu jest znana od dawna, a jeśli komuś mało "trendy" logo przeszkadza zawsze może zainteresować się produktami Bose (cena już powinna być satysfakcjonująca).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ukryte

Fr@ntz, nie ma co się unosić ;o)

Dla niektórych gra metka i etykietą z ceną, a nie to co do nich przypięte ... to stare nie do końca rozumiane zjawisko forumowe.

Czy robiłeś może porównanie, bądź czy słuchałeś innych słuchawek z aktywnym tłumieniem tła?

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Ukryte

matee, 24 Kwi 2010, 12:59

>Czy robiłeś może porównanie, bądź czy słuchałeś innych słuchawek z aktywnym tłumieniem tła?

Sprawdzałem dzisiaj Bose QC 15, temat dla mnie dosyć zywy bo poszukuje właśnie czegoś do pociągu. Krótko mówiąc grają jasniej, basu maja tyle samo ale z lepszą dynamiką. Rożnica w dzwięku zdecydowanie na plus. Choć zbyt dużo góry czasem przeszkadza - potrafią ukłuć. Tłumią równie skutecznie, tzn wycinają sporo hałasu poniżej czestotliwości ludzkiego głosu. Komfort uzytkowania jest zdecydowanie gorszy, przynajmniej dla mnie (ciasne, mocno przylegające do głowy - latem byłoby trudno dłuzej wytrzymać) - no i cena 1400PLN - jak na słuchawki do Iphona, przegięcie.

• 2 tygodnie później...
Ukryte

Napisz coś proszę o różnicach w dźwięku miedzy Koss Porta Pro a Lindy 20425.

Mam obecnie kosy i uważam że jak do sprzętu przenośnego są nie do pobicia. Porównywałem z dużo droższymi Sennheiserami, soniakami itd i wypadały dużo słabiej od porta pro.

Jedyną wadą kosów jest słabe tłumionie dźwięków z zewnątrz dlatego zacząłem się rozglądać za jakimiś słuchawkami z aktywnym systemem tłumienia. Słuchałem Bose QuietComfort 15 i faktycznie wyciszenie otoczenia jest świetne ale jakość dźwięku raczej Porta pro nie przebija a cena x 6.

może jakieś inne propozycję z aktywnym tłumieniem ?

• Redaktorzy
Ukryte

Lindy graja cieplej i mniej detalicznie od Porta Pro. Zamiast próbować tworzyć rozległe plany na scenie muzycznej otulają słuchacza dźwiękiem. Jest spokojniej, mniej nerwowo i są bardziej łaskawe dla gorzej nagranych płyt - góra podawana jest mniej ofensywnie. Ja Kossów i Lindy używam wymiennie i to jest chyba najlepszy pomysł. Kossy lepiej sprawdzą się w cichym otoczeniu z dobrze nagranym materiałem, kiedy będziemy mieli czas i chęć wyławiać "audiofilskie smaczki", Lindy niezastapione sa w podróży i w czasie kiedy chcemy po prostu odpocząć, odciąć się od otaczającego zgiełku i po prostu posłuchać muzyki. Skupić się na melodii

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"