Skocz do zawartości
IGNORED

DLACZEGO CHINSKIE WZMAKI SA TAKIE DOBRE

stary audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

jakie 2000zl, przeciez McGyver pisal, ze starczy 1500zl za nowego, z gwarancja i rachunkiem...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

ja piernicze chyba sie nudzicie i to powaznie zeby jeszcze ta glupia dyskusje prowadzic hehe

mowilem juz chinol nic nie kosztuje kupic posluchac i tyle pozniej sprzedac nic nie tracac albo prawie nic i koniec tematu :]

czasami wydaje mi sie ze macie jakies kompleksy ze np. wywaliliscie kupe kasy na audio i teraz chcecie za wszelka cene udowodnic kazdemu ze chinol zle gra bo jest chinski i tani tak ta dyskusja wlasnie wyglada :]

Ja nie chwale chinola bo nie jestem audiofilem i malo slyszalem ale skoro Wy tacy wielcy audiofile jestescie to powinniscie najpierw posluchac a pozniej krytykowac a nie odwrotnie

ale kuźwa o co toczycie spór? przecież i tak produkuje się już praktycznie tylko w chinach... Tyle, że firmy europejskie czy amerykańskie doliczają jeszcze słona marżę.

sebolx

Nie piernicz czlowieku-prawdziwa cnota krytyki sie nie boi.

Aha jeszcze nie zalapales-to watek dla prawdziwych audiofili jest-teraz juz wiesz.

A czy z chinola uda sie posluchac hajendu-czy nie??

Widzisz wiec czlowieku,ze piniendze to w zyciu nie wszystko,a najgorzej jak sie liczy nie swoje.

Tak wiec zgodnie z powiedzeniem umiesz liczyc-to licz na siebie.[i swoje kase tez]

przewaliłem 6 chińskich wzmacniaczy z czego z 5 byłem więcej jak zadowolony jeden to niewypał Manta V7 nie wspomnę o naprawie serwisowej to był majstersztyk , obecnie nadaję się tylko do obudowy wzmacniacza diy

""" jeden to niewypał Manta V7 nie wspomnę o naprawie serwisowej to był majstersztyk , obecnie nadaję się tylko do obudowy wzmacniacza diy """

a wiec dlatego praktycznie nie ma w odsprzedazy chinskich lampowcow :D:D:D

CZY KTOS Z WAS FORUMOWICZOW WIE GDZIE W łODZI LUB W OKOLICACH DO 100 KILOMETRóW ZAJMUJE SIE KTOS MODYFIKACJA WZMACNIACZY LAMPOWYCH-OCZYWISCIE ODPłATNIE.BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ.WIEM ZE W SOSNOWCU TUNINGIEM WZM.LAMPOWYCH ZAJMUJE SIE PAN MAC GYWER A W GDYNI FIRMA SONUSOLIVA ALE TO WSZYSTKO DALEKO

A propos chin ,europa i rezta świata do okresu odrodzenia w sferze kultury,medycyny była daleko za chinami wspomnę tylko o akupunkturze,kompasie,rakietac h,ziołolecznictwie,porcelanie (najlepszej na świecie)i co ciekawe chiny są 3 potęgą kosmiczną zaraz po USA i Rosji i nie mieli tylu wybuchających rakiet kosmicznych ,co stany zjednoczone i były związek radziecki a to o czymś świadczy i jeżeli chiny będą w tym tempie się nadal rozwijać ,to według analityków za 10 -15 lat dogonią japonię a za 20-25 lat ją wyprzedzą.kolejny świeży przykład niezawodności i zapatrzenia się na uznaną markę to Toyota -wiecie o czym piszę.z tego miejsca pozdrawiam serdecznie McGyver-a i dodam jeszcze,że cenię pana zdanie i obiektywizm,że nie ulega pan reklamom,markom ,płatnym recenzjom oraz atakom na pana osobę za to ,że ma pan swoje zdanie

wpisy dzieli przerwa na edukacje, widac ze edukacja z kawa przebiegła udanie :)

przykład z Toyota do dupy z powodu słynnego pedału robionego własnie w Chinach

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość masza1968

(Konto usunięte)

cir, 4 Maj 2010, 22:49

>chiny będą w tym tempie się nadal rozwijać ,to według analityków za 10 -15 lat dogonią japonię a za

>20-25 lat ją wyprzedzą.

Cholera, trza będzie wymienić accu na żaklina - ale to dopiero za 20-25 lat :)

Panowie-temat powazny,wiec nie chce obarczac tym Pan.

Moze by tak Panu Futu na gwiazdke kupic jakiegos chinolka-niech ma chlop i sie cieszy i slucha.

Gratisem niech bedzie ortograficzny slowniczek ode mnie osobiscie.Co wy na to??

Proponuje 10 zl od osoby,a moderacja niech zalozy nr konta z haslem-CHINOLEK DLA FUTU!!!

Czekam na odzew moderacji.

Cze

Tylko troszkę się mijacie z pułapami cenowymi. Stary Audiofil ma w opisie grajki po kilka czy kilkanaście tysiaków i pyta teraz o chinolka za 2500 ?Czy to nie aby następna zagrywka li tylko po to aby wywołać następne bicie piany?????Co to za hajend za 1600 plus vat??Przywoływane sa do tablicy janki, manty - czy to ma sens. Może i są grajki chińskie po np 20 - 30 tysi i więcej, nie wiem i nie widziałem.Natomiast cała ta chińszczyzna po prostu ma świetną relację jakości dzwięku do ceny. I to wszystko. Sam byłem kiedyś takim ortodoksem ( do dzisiaj mam ANGIELSKIEGO Audiolaba zrobionego na wyspach)a le niestety Cayin ( z eurpejską kontrolą jakości ) posłał go na półeczkę!

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

""" no jak sie slucha lat 80tych to trzeba jakichs specjalnych zamulaczy użyc...no nie wiem, jakichs chinoli lampowych bez basu i wysokich """

ciekawe opinie kraza po forum na temat chinszczyzny... jesli to tak ma grac tyo ja nie chce...

Cze

Może, natomiast Sam widzisz np gdzie przenoszona jest produkcja wielkich firm robiących znamienite klocki. Ekonomia zabija krajowe rynki audio. I płacenie za to że coś tam jest uklepane w Kanadzie czy USA jest troszkę dziwne jak to samo pod innym szyldem z Chin jest 10 razy tańsze. Z musu kuknołem do swojego wzmaka i są tam takie same elementy jak w Manleyu,Ayonie itd. też Alpsy ,też Nichikony itd.Konstrukcja z lat pewnie 50-tych (bo i nic rewolucyjnego się nie stało) A że składała go żółta rączka w obozie pracy - mam to generalnie w d.....e. w kobinacji z Trianglami jest wszystko o czym zawsze marzyłem w muzie.W kombinacji z ceramiką jest nawet więcej

Pozdr

Ja

Rochu poruszyłeś istotną kwestię. To co tu się wypisuje to jest kwestia li tylko wiary bądź jej braku. Znakomita większość wywnętrzających się w tym wątku nie ma pojęcia o czym pisze, a przedmiot dyskusji widziała jedynie na obrazku. Mimo to nie wahają się wyrażać wartościujących sądów tonem nie cierpiącym sprzeciwu.

Ku rozwadze - warto wiedzieć że firma Alps już od kilkunastu lat jest własnością koreańskiego Samsunga, a lwia część produkcji pochodzi z fabryk zlokalizowanych w Chinach.

Cze

Dobre pytanie!!!!nawet gdy by przyszło je wymienić to i tak kosztowo zostaję na poziomie lowendowym

a wykonanie 1 liga.Nie wiem bo i po co mi to wiedzieć - gra nieźle ( biorąc pod uwagę że nie wywaliłem kasy w Polsce , tylko kupiłem za 1/3 ceny w tym okresie rynkowej) to wspomnana relacja jest jeszcze lepsza.

Pozdr

Ja

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.