Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie chcesz powiedzieć że znasz mojego brata mieszkającego w Radomiu?Bo faktycznie mam.

Mogę natychmiast wymienić nazwiska 10 znakomitych mieszkańców Radomia.

jello

Afirmacja?Rozumię... deklaracja osobista?

Nie znam, ale ostatnio o Radomiu głośno było.

Sorry ale skojarzyłem ewentualność,możliwośc wspólpracy z Uczelnią z dr.bratem,mam na myśli środowisko Akademickie,poważnie zagadnąłem.przepraszam za off topic.

To nie ma akurat znaczenia.Saakaszwili został sprowokowany i dał się wciągnąć w konflikt z Putinem.

No tak. Jeden debil uważa, że jezeli drugi debil dał się sprowokować to nie jego wina. Zgodziłbym sie, gdyby chodziło tylko o niego. Niestety tak się jakoś złozyło, że Saakaszwili jako prezydent był odpowiedzialny za los kilku milionów obywateli.

Panu Piotru i Tomku w temacie Saakaszwilego, analityków from Washington DC i tym podobne odpowiem jak się uspokoję bo na razie śmiech mna targa po lekturze ich wykretów.

Podsumowując: obecny stan wiedzy pozwala na nastepujące stwierdzenie:

osobowościowo rozchwiany magaloman Saakaszwili zaatakował jako pierwszy co wszyscy wiedzą ale prawakom głupio to przyznać bo nie mieści się w obowiązującym światopoglądowo-religijnym paradygmacie.

Jestem Europejczykiem.

jello

Afirmacja?Rozumię... deklaracja osobista?

Sorry ale skojarzyłem ewentualność,możliwośc wspólpracy z Uczelnią z dr.bratem,mam na myśli środowisko Akademickie,poważnie zagadnąłem.przepraszam za off topic.

Rozumię czy rozumiem ?

No tak. Jeden debil uważa, że jezeli drugi debil dał się sprowokować to nie jego wina. Zgodziłbym sie, gdyby chodziło tylko o niego. Niestety tak się jakoś złozyło, że Saakaszwili jako prezydent był odpowiedzialny za los kilku milionów obywateli.

Panu Piotru i Tomku w temacie Saakaszwilego, analityków from Washington DC i tym podobne odpowiem jak się uspokoję bo na razie śmiech mna targa po lekturze ich wykretów.

Podsumowując: obecny stan wiedzy pozwala na nastepujące stwierdzenie:

osobowościowo rozchwiany magaloman Saakaszwili zaatakował jako pierwszy co wszyscy wiedzą ale prawakom głupio to przyznać bo nie mieści się w obowiązującym światopoglądowo-religijnym paradygmacie.

Tak z ciekawości Jaro - dobrze Rosjanie ci płacą?

Odnośnie rozchwianego megalomana Saakaszwilego:

"w 1988 roku dwie osetyjskie organizacje, złożone z intelektualistów – południowy Adamon Nychas i północny Adamon Cadisz wystąpiły pod hasłem „Jeden naród – Jedna republika” i zażądały połączenia obu ziem osetyjskich pod zwierzchnictwem Moskwy. Rada Obwodu 10 listopada 1989 roku ogłosiła zmianę statusu na republikę autonomiczną. Istnieją wątpliwości co do całkowitej niezależności tych ruchów i kwestii zaangażowania radzieckich organów bezpieczeństwa w podsycanie konfliktu, który miał pomóc zatrzymać Gruzję w ZSRR[potrzebne źródło]. Władze gruzińskie świadome strategicznego znaczenia Osetii Południowej, nie mogły się na to zgodzić. Osetia Południowa leży w miejscu dla Gruzji newralgicznym. Dodatkowo granice obwodu biegną 35 km. od rogatek Tbilisi, nieomal ocierając się o jedyny, w praktyce funkcjonujący, szlak między Gruzją a Północnym Kaukazem tj. tzw. Gruzińską Drogę Wojenną oraz dzieląc kraj na Gruzję wschodnią i zachodnią, nastawiając na główną oś transportowo-komunikacyjną kraju tj. doliny rzek Mtkvari i Rioni. Dlatego też w odpowiedzi parlament gruziński odmówił tym działaniom jakichkolwiek podstaw prawnych"

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Świetny argument w dyskusji. W sam raz na miarę wykształconego "filozofa", nieodrodny wychowanek "profesor" Pawłowicz.

"Elita" intelektualna prawicy. :D

Jak ktoś ma inne zdanie to płaci mu Moskwa, Berlin albo Tel Aviv.

Pogrzeb jeszcze innym w majtkach i w aktach urodzenia, zapewne okaże się, że wszyscy oponenci maja na imię Mosiek.

Odnośnie rozchwianego megalomana Saakaszwilego:

"w 1988 roku dwie osetyjskie organizacje, złożone z intelektualistów – południowy Adamon Nychas i północny Adamon Cadisz wystąpiły pod hasłem „Jeden naród – Jedna republika” i zażądały połączenia obu ziem osetyjskich pod zwierzchnictwem Moskwy. Rada Obwodu 10 listopada 1989 roku ogłosiła zmianę statusu na republikę autonomiczną. Istnieją wątpliwości co do całkowitej niezależności tych ruchów i kwestii zaangażowania radzieckich organów bezpieczeństwa w podsycanie konfliktu, który miał pomóc zatrzymać Gruzję w ZSRR[potrzebne źródło]. Władze gruzińskie świadome strategicznego znaczenia Osetii Południowej, nie mogły się na to zgodzić. Osetia Południowa leży w miejscu dla Gruzji newralgicznym. Dodatkowo granice obwodu biegną 35 km. od rogatek Tbilisi, nieomal ocierając się o jedyny, w praktyce funkcjonujący, szlak między Gruzją a Północnym Kaukazem tj. tzw. Gruzińską Drogę Wojenną oraz dzieląc kraj na Gruzję wschodnią i zachodnią, nastawiając na główną oś transportowo-komunikacyjną kraju tj. doliny rzek Mtkvari i Rioni. Dlatego też w odpowiedzi parlament gruziński odmówił tym działaniom jakichkolwiek podstaw prawnych"

Ryka znowu powracasz .... kto zaczął i dlaczego ? Na co liczył ?

i nadal czekam

Jaka tam fascynacja. Kaczyński chciał pociągnąć rury z ropą i gazem z Azerbejdżanu i w tym celu jednoczył oponentów Rosji z okolic Kaukazu i Morza Czarnego. Ale teraz mamy lepszą rurę pod Bałtykiem.

na wskazanie oponentów Rosji z okolic Kaukazu . Co im proponował w zamian za rurę ?

P.S.

tak z ciekawości normalny jesteś?

wszędzie Rosjanie , nawet w Poznaniu .

Świetny argument w dyskusji. W sam raz na miarę wykształconego "filozofa", nieodrodny wychowanek "profesor" Pawłowicz.

"Elita" intelektualna prawicy. :D

Jak ktoś ma inne zdanie to płaci mu Moskwa, Berlin albo Tel Aviv.

Pogrzeb jeszcze innym w majtkach i w aktach urodzenia, zapewne okaże się, że wszyscy oponenci maja na imię Mosiek.

Nie jak ktoś ma inne zdanie, tylko uporczywie obstaje przy propagandowej bredni. Może mi łaskawie przypomnisz, bo już się pogubiłem przy tym moim marnym filozoficznym wykształceniu, kto kogo przez setki lat okupował: Gruzja Rosję, czy może jednak odwrotnie?

Tak przy okazji. Ciekaw jestem skąd analogie pomiędzy prof. Pawłowicz a mną? Profesor Pawłowicz zabierała tu głos w sprawie konfliktu gruzińsko-rosyjskiego, albo ja się wypowiadałem w sprawie gejowskich i lesbijskich "małżeństw"?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Może mi łaskawie przypomnisz, bo już się pogubiłem przy tym moim marnym filozoficznym wykształceniu, kto kogo przez setki lat okupował: Gruzja Rosję, czy może jednak odwrotnie?

A co to ma do rzeczy? Fakt, że Polska była pod zaborami ma dziś skutkować wypowiedzeniem wojny Rosji?

Jeśli ja dam się sprowokować chamskiemu, ale silnemu bucowi i dostanę po ryju, to moja sprawa. Ale jeśli jest to przywódca państwa, który odpowiada za życie obywateli, to powinien się kierować zasadami politycznej korzyści i skuteczności, a nie rozdętym ego.

Tak samo rozdęte ego mieli bracia Kaczyńscy, więc do Saakaszwilego pasowali. Ale do współczesności nie.

Nie jak ktoś ma inne zdanie, tylko uporczywie obstaje przy propagandowej bredni.

To ile ci Rosjanie płacą?

Nie jak ktoś ma inne zdanie, tylko uporczywie obstaje przy propagandowej bredni. Może mi łaskawie przypomnisz, bo już się pogubiłem przy tym moim marnym filozoficznym wykształceniu, kto kogo przez setki lat okupował: Gruzja Rosję, czy może jednak odwrotnie?

Tak przy okazji. Ciekaw jestem skąd analogie pomiędzy prof. Pawłowicz a mną? Profesor Pawłowicz zabierała tu głos w sprawie konfliktu gruzińsko-rosyjskiego, albo ja się wypowiadałem w sprawie gejowskich i lesbijskich "małżeństw"?

Ryka podobne oderwanie od rzeczywistości zastąpionej demagogią . Wzorowy model wykształconej upartej chłopskiej mentalności ....

Jeżeli ktokolwiek służy Rosji to tylko ty z swoją oczywistością , przewidywalnością . Mówiąc wprost intelektualną pustką zastąpioną schematami .

Fakt, że Polska była pod zaborami ma dziś skutkować wypowiedzeniem wojny Rosji?

Dobrodziejaszku, ty nadal nic nie kojarzysz, a pomału pozostając w dialogu ze mną powinieneś już zaczynać.

No właśnie w tym rzecz., że atak Gruzji na Rosję był równie niedorzeczny jak atak Polski na Rosję. Z czym do gościa? I Rosja to wie, i Gruzja, i Polska. Tylko że fakt tej wiedzy i tego stanu rzeczy Rosja przekuwa na swoją agresywną politykę i swoje prowokacje. Sama bombardowała osetyjskie miasta, wmawiając światu, że to robią Gruzini, a potem niby w obronie Osetii zaatakowała Gruzję. Wszak Hitler też walczył wyłącznie w obronie ciemiężonych Niemców. Najpierw ciemiężonych rozłąką między Austrią a Rzeszą, potem ciemiężonych w Sudetach przez krwiożerczych Czechów, a na koniec tych eksterminowanych przez okrutnych Polaków w Gdańsku i na Śląsku oraz oderwanych od macierzy w Prusach Wschodnich. Zawsze to tak działało, działa i będzie działać. I tylko tutaj na forum rosyjscy agenci wpływu jak wladz czy Jaro usiłują wmawiać innym, że jest inaczej. I to jest całkowicie normalne, a nazywa się propaganda.

No ale co tam z tą Pawłowicz, bo jakoś brak w tym temacie odniesień.

to już nie jest rusofobia tylko poważne psychiczne zaburzenie .

Ryka przypominasz biało czerwoną kukiełkę Putina . W zależności od potrzeby pociąga za sznurki i skaczesz jak on zechce.... ten kraj z podobnymi tobie zawsze będzie przekleństwem samodzielnego myślenia.

Bardzo ładnie, panie blogowy pedagogu. A jak rzeczowo i na temat.

Piotr.Czerwonego betonu pancernej brzozy nie przekonasz.Nie ma szans.Mogliby włożyć palec w ranę a i tak wierzyliby nadal w raport Mak i kopię Millera.To jest ich biblia.
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Piotr.Czerwonego betonu pancernej brzozy nie przekonasz.Nie ma szans.Mogliby włożyć palec w ranę a i tak wierzyliby nadal w raport Mak i kopię Millera.To jest ich biblia.

Nie wiem, czemu dwa klony tego samego Piotra Ryki ze sobą dyskutują... :P

Nie mów. Spróbuję zgadnąć.... ;)

E, nie potrafię.

Nie znalazłszy w sobie potencji do normalnej dyskusji, lewackie mędrki uciekły na swe naturalne siedliska, czyli w okolicę dupy.

Nie znalazłszy w sobie potencji do normalnej dyskusji, lewackie mędrki uciekły na swe naturalne siedliska, czyli w okolicę dupy.

rosyjskiej , czerwonej a może Putina . Tomuś może nie zrozumieć

P.S.

przynudzasz rysem historyczno politycznym jak mantra powtarzanym poza lekcjami historii w PRL. Podobnie jak Tomuś umysłowy skansen PRL

Postaraj się nie oceniać całej Polski z perspektywy jednego pięknego miasta . Nie każde miasto było hutą przez komunę prześladowane

Gość StaryM

(Konto usunięte)

W końcu mowa tam o tobie. Ale skąd ta samokrytyka Piotrusiu?

(...)Jeśli ja dam się sprowokować chamskiemu, ale silnemu bucowi i dostanę po ryju, to moja sprawa. Ale jeśli jest to przywódca państwa, który odpowiada za życie obywateli, to powinien się kierować zasadami politycznej korzyści i skuteczności, a nie rozdętym ego.

Tak samo rozdęte ego mieli bracia Kaczyńscy, więc do Saakaszwilego pasowali. Ale do współczesności nie.

No właśnie.

Dla mnie przekomiczne aczkolwiek dośc czytelne są manewry Kolegi Piotra. Facet przeciez głupi nie jest a na proste pytanie nie potrafi odpowiedzieć tylko manewruje, kluczy i zmienia temat a przyparty do muru sprowadza wszystko do absurdu.

Przyznanie, że to megaloman Saakaszwili rozpetal wojenkę w ktorej ucierpiał cały naród nie przechodzi mu przez gardło. Bo tu chodzi o coś wiecej a nie tylko o jednego szurnietego watażkę.

Chodzi o pewien paradygmat bedący podstawą całej naszej pożal się Boże "prawicy". Wyjęcie jednej cegiełki może zachwiać całością stąd ta pozornie niezrozumiała desperacka obrona oczywistej nieprawdy.

Jestem Europejczykiem.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Chodzi o pewien paradygmat bedący podstawą całej naszej pożal się Boże "prawicy". Wyjęcie jednej cegiełki może zachwiać całością stąd ta pozornie niezrozumiała desperacka obrona oczywistej nieprawdy.

Dokładnie ten sam mechanizm działa w przypadku audio-voodoo. I stąd obrona podstawek pod kable, płytek holfi et caetera.. ;)

Sorry za OT, ale to idealnie się pokrywa. ;)

No właśnie.

Dla mnie przekomiczne aczkolwiek dośc czytelne są manewry Kolegi Piotra. Facet przeciez głupi nie jest a na proste pytanie nie potrafi odpowiedzieć tylko manewruje, kluczy i zmienia temat a przyparty do muru sprowadza wszystko do absurdu.

Przyznanie, że to megaloman Saakaszwili rozpetal wojenkę w ktorej ucierpiał cały naród nie przechodzi mu przez gardło. Bo tu chodzi o coś wiecej a nie tylko o jednego szurnietego watażkę.

Zgodnie z goebbelsowską zasadą - kłamstwo powtórzone sto razy staje się prawdą - co jest niestety z punktu widzenia psychologii faktem, pan Jaro pracowicie w każdym poście powtarza, że "rozchwiany psychicznie megaloman i watażka Saakaszwili zaatakował Rosję." A jak go proszę żeby obejrzał film nakręcony przez samych Rosjan, na którym na własne oczy można zobaczyć jak rosyjskie samoloty bombardują Osetię i rosyjskie oddziały szturmowe rozjeżdżają ją czołgami, a potem rosyjska propaganda usiłuje sprzedać to światu (początkowo z bardzo dobrym skutkiem) jako atak Gruinów na Osetię, to na takie dictum pan Jaro powiada, że go to nie obchodzi. A potem spokojna po raz n-ty powtórzona mantra - Ryka, prawica i megaloman Saakaszwilij zaatakawali Rosję i słusznie za to oberwali. I tak sto razy, aż do psychologicznego skutku.

bredzisz zamiast odpowiedzieć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.