Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Jaro_747, 10 Maj 2010, 02:12

>>jozuehyt, 8 Maj 2010, 21:07

>

>>poleciał, spadł, i teraz nawet obwinianie ruskich czy domaganie się czegoś tak naprawdę jest

>>śmieszne

>

>Nie wiedzę własnym oczom - Kolega jeżochwyt napisał coś z sensem i nie po linii. Pewnie zaraz będzie

>prostował :-).

napisałem też,

>trzeba się było pilnować jak ma się do czynienia z wrogiem>

bo taka jest prawda, jak się leci taką drużyną i to nieoficjalnie, w pewnym sensie samopas, na terytorium wroga, to co teraz można mówić...?

przecież ruski w kgb, gru, te wszystkie putiny piją wódkę i się cieszą, chyba nikt w to nie wątpi, i jak my wyglądamy domagając się, no czego?

przecież to gra na śmierć i życie, pewnie nawet awanse i nagrody za to były

jozuehyt, 10 Maj 2010, 12:06

>bo taka jest prawda, jak się leci taką drużyną i to nieoficjalnie, w pewnym sensie samopas, na

>terytorium wroga, to co teraz można mówić...?

>przecież ruski w kgb, gru, te wszystkie putiny piją wódkę i się cieszą, chyba nikt w to nie wątpi, i

>jak my wyglądamy domagając się, no czego?

No to jak, w świetle powyższego, mamy wybierać opcję kontynuacji tej racji stanu, która sama, z własnej głupoty, ruskim tak dobrze zrobiła?

• Redaktorzy

Poza tym, Jaro jest innego zdania, wczoraj bardzo ciepło mówił do Rosjan i nie wymawiał im, że niektórzy z nich stali tam, gdzie ZOMO. A jeśli Jaro uważa, ze to nie Putin zrobił, to już chyba niewielu zostało, którzy pozostaną przy tajemniczym spisku KGB, UFO i służb watykańskich. Możemy więc spokojnie zająć sie sprawami technicznymi. Tym bardziej, że wiemy juz sporo o przebiegu katastrofy i wydaje mi się, że można powoli wyciągać wstępne wnioski.

Jaro_747, 10 Maj 2010, 02:03

>To uwiarygadnia teorię o strąceniu Tupolewa szablą przez Olbrychskiego. Dobijanie było, ale właśnie szablą.<

Jaro_747, 10 Maj 2010, 02:08

>Na pokładzie Iła był generator promieni śmierci otrzymany od Marsjan. Przy jego pomocy strącono Tupolewa ale odrzut tak miotnął Iłem, że o mało-co sam się nie rozbił<

Rozumiem, że jesteś tym co produkujesz

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość

(Konto usunięte)

>Możemy

>więc spokojnie zająć sie sprawami technicznymi.

>Tym bardziej, że wiemy juz sporo o przebiegu

>katastrofy i wydaje mi się,

>że można powoli wyciągać wstępne wnioski.

a co ty takiego wiesz? to wyciągaj wnioski, czekamy

nic nie wiemy, nie wiemy dlaczego lądował skoro była mgła?

czemy był tak nisko nad ziemią?

czemu nie w osi pasa?

• Redaktorzy

Nie wiem, co wy chcecie od Tupcia. To są solidne maszyny. Wygląda dziś na to, że piloci lądowali z błędnym rozpoznaniem wysokości i w ostatniej chwili próbowali nadrobić, prawdopodobnie dopiero po identyfikacji wzrokowej. Pytanie jest teraz, jakie okoliczności spowodowały ten błąd, i to może być ultraciekawe. Czy błąd aparatury (to musiałby chyba być cud)? Ale może błąd interpretacji wskazań przyrządów? Czy kierowanie się źle zrozumianymi wskazówkami z ziemi? Czy wrecz błędnymi wskazówkami? A może zbieg okoliczności, jak nałożenie się rozmowy z załogą Jaka (odbyła się taka tuż przed lądowaniem) na ważne informacje z wieży? Większość z tego wyjdzie z czarnych skrzynek, bo są tam zarówno nagrania rozmów z wieżą, nagrania rozmów w kabinie, jak i nagrania wskazań instrumentów.

Gość

(Konto usunięte)

jar1, 10 Maj 2010, 12:34

>Dla mnie wniosek jest jeden. Opuszczam ten wątek. Blokowanie opcji przeciwnej w dyskusji daje

>świadeectwo ubowskiej mentalności narodowo-katolickich patriotów.

mam ci się tłumaczyc dlaczego zablokowałem mulsa?

bo pisał nie na temat

a ubowcem i trepem to chyba jesteś ty, była już o tym mowa wiele razy?

Gość

(Konto usunięte)

>Pytanie jest teraz, jakie okoliczności spowodowały ten błąd, i to może być

>ultraciekawe. Czy błąd aparatury (to musiałby chyba być cud)? Ale może błąd interpretacji wskazań

>przyrządów? Czy kierowanie się źle zrozumianymi wskazówkami z ziemi? Czy wrecz błędnymi wskazówkami?

>A może zbieg okoliczności, jak nałożenie się rozmowy z załogą Jaka (odbyła się taka tuż przed

>lądowaniem) na ważne informacje z wieży? Większość z tego wyjdzie z czarnych skrzynek, bo są tam

>zarówno nagrania rozmów z wieżą, nagrania rozmów w kabinie, jak i nagrania wskazań instrumentów.

czyli pytania wciąż są?

to wiemy czy nie wiemy?

>to wiemy czy nie wiemy?

Wiemy!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)

wladz, 10 Maj 2010, 13:07

>jest wola wyjaśnienia i PiS nie przeszkodzi....za bezpieczeństwo każdej imprezy odpowiada

>organizator

czyli kto?

Kancelaria Prezydenta?

a dowódcy wojskowi, sztab, to oni tak mogą też sobie latać z kim chcą i gdzie?

czy są na to jakieś procedury?

Wiecie ze jestem sceptycznie nastowiony do tych spiskowych teorii ale :

- przez prawie mc wmawiaja nam ze pilotow trzeba bylo przez DNA identyfikowac, kabiny pilotow nie mozna nigdzie na zdjeciach znalesc (nawet ten wrak poskladany jest bez przodu)

a teraz jest swiadek ktory widzial po katastrofie dodatkowa osobe nie przypieta pasami w kabinie pilotow...

to w koncu jak jest do jasnej cholery?

"jozuehyt, 10 Maj 2010, 13:31

>wladz, 10 Maj 2010, 13:07

>

>>jest wola wyjaśnienia i PiS nie przeszkodzi....za bezpieczeństwo każdej imprezy odpowiada

>>organizator

>

>czyli kto?

>Kancelaria Prezydenta?

>

>a dowódcy wojskowi, sztab, to oni tak mogą też sobie latać z kim chcą i gdzie?

>czy są na to jakieś procedury?

"Pierwsze pismo w sprawie przygotowań do uroczystości rocznicowych w Katyniu datowane jest na 27 stycznia 2010 roku. Minister w Kancelarii Prezydenta Mariusz Handzlik informował w nim szefa MSZ Radosława Sikorskiego, że "Lech Kaczyński zamierza oddać hołd ofiarom na Polskim Cmentarzu Wojennym w Katyniu w kwietniu bieżącego roku". 10 kwietnia jako data wyjazdu prezydenta po raz pierwszy pojawia się na piśmie 23 lutego."

""W˙związku z dzisiejszą publikacją tygodnika "Wprost" informuję, że ani Minister Obrony Narodowej Bogdan Klich ani nikt z˙sekretariatu MON nie wydawali żadnych dyspozycji i zleceń dotyczących koordynowania udziału szefa Sztabu Generalnego WP i dowódców Rodzajów Sił Zbrojnych w uroczystościach katyńskich w dniu 10 kwietnia br." - oto komentarz gen. Artura Kołosowskiego, dyrektora sekretariatu ministra obrony narodowej" do publikacji "Wprost".

Według nieoficjalnych informacji, do których dotarła INTERIA.PL, adnotację w piśmie adresowanym do gen. Kazimierza Gilarskiego z prośbą o koordynowanie udziału dowódców w uroczystości katyńskiej mógł zamieścić osobiście gen. Franciszek Gągor, uczestnik tragicznego lotu prezydenckiego samolotu."

na razie tyle..

Gość

(Konto usunięte)

@józwa

józwa graj fair, bądź konsekwentny w swoich wypowiedziach,

wcale nie każę ci lubić Kaczyńskiego ani PiS,

ale nie zniżaj się do poziomu jara_747 który manipuluje cynicznie swoimi rozmówcami

• Redaktorzy

"ale nie zniżaj się do poziomu jara_747, który manipuluje cynicznie swoimi rozmówcami"

Pozwoliłem sobie na jeden z nielicznych ostatnio rzeczowych wpisów w twoim wątku, za co spotyka mnie zarzut, że manipuluję rozmówcami. Chyba słabo musi być z tymi rozmówcami, co?

"Ocasek, 10 Maj 2010, 15:51

>Przez blisko 50 lat nie ujawniono kto stał za zabójstwem Kennedy'ego.

>

>Myślę, że i tu będzie podobnie."

Komu zależało na tej tragedii...Kennedy nie przegrywał za 4 miesiące prezydentury a nasz był na wylocie z 20% poparciem i nic nie znaczył na arenie międzynarodowej.

Kaczyński na pewno nie był celem zamachu więc kto jeżeli już?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.