Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

ted, nie jestem zbyt bystry więc nie wiem czy się mylę czy też przyznajesz mi rację.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

fox733, 9 Lip 2010, 20:44

>ted, nie jestem zbyt bystry więc nie wiem czy się mylę czy też przyznajesz mi rację.

Fakt,nie jesteś bystrzak,budzisz we mnie odczucia...lepiej żebym nie kończył!

janek_dolas

>A Panów to interere rozwiazanie i wyjasnienie tej sprawy czy gadacie tylko dla samej gadki?

Oni już wyjaśnili wszystko i wszystko wiedzą...teraz się droczą.

ted125, 9 Lip 2010, 21:03

>fox733, 9 Lip 2010, 20:44

>

>>ted, nie jestem zbyt bystry więc nie wiem czy się mylę czy też przyznajesz mi rację.

>

>Fakt,nie jesteś bystrzak,budzisz we mnie odczucia...lepiej żebym nie kończył!

To tylko odczucia, przychodzą i odchodzą a my musimy się z nimi zmagać, gorzej gdy się z nimi identyfikujemy.

Pozdrowienia

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

janek_dolas, 9 Lip 2010, 11:18

>A Panów to interere rozwiazanie i wyjasnienie tej sprawy czy gadacie tylko dla samej gadki?

Wstyd mi za wpis foxa 733.Uwierz że w Polsce są jeszcze prawdziwi polacy,myślący po Polsku!

Tego typu wypowiedzi są poniżej godności człowieczeństwa rozumnego!Przepraszam za kolegę foxa 733.

>ted125, 9 Lip 2010, 21:26

>Wstyd mi za wpis foxa 733.Uwierz że w Polsce są jeszcze prawdziwi polacy,myślący po Polsku!

>Tego typu wypowiedzi są poniżej godności człowieczeństwa rozumnego!Przepraszam za kolegę foxa 733.

Jak dobrze, że na forum są jeszcze prawdziwi jajcarze. Gratulacje dla Kolegi ted125!

Jestem Europejczykiem.

>Gshock, 9 Lip 2010, 21:32

>mysle, ze gdybysmy mieli bron jadrowa i flotylle bombowcow dalekiego zasiegu, o wiele latwiej

>byloby nam rozwiazac zagadke katastrofy smolenskiej.

To modlitwa Ojca Dyrektora już nie wystarcza? Stracił moc?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Pojawiają sie wyniki szczegółowych analiz zapisu. Były wątpliwości, dlaczego kapitan nic nie mówił. No to jest wypowiedź:

"Jak poinformowała stacja TVN24, udało się odczytać nowe fragmenty stenogramów z prezydenckiego samolotu, który rozbił się 10 kwietnia pod Smoleńskiem. Miałyby to być słowa: "Jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)". Są to słowa, które miał wypowiedzieć pierwszy pilot tupolewa, mjr Arkadiusz Protasiuk, na kilkanaście sekund przed uderzeniem - ustalił TVN24. Na razie nie wiadomo w jakim kontekście padły te słowa, nie wiadomo też, czy były odpowiedzią na jakieś pytanie."

sie robi ciekawie, myslalem, ze to odpala przed wyborami prezydenckimi, ale oni sa lepszymi strategami, odpalaja przed wyborami do sejmu i senatu oraz samorzadowymi...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jozwa

Co wynika? Znaczy co, Lech wziął dopił flaszkę (sugestie Palikota) wstał i zastrzelił pilota (zgodnie z jego obawą wyrazoną w cytowanym fragmencie).

Czego to dowodzi? Słabizny dowódcy samolotu - chyba raczej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, dokladnie jest tak jak napisales! pytanie pozostaje takie, kto lub co wplynelo na decyzje promocji majora Protasiuka na kapitana samolotu, przy niewielkim nalocie jako pilot Tu154M....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

fox

Ktoś dobierał załogę. Ktosiek wie co zrobił.

Historia jak mniemam skończy się jak zawsze w polsce ogólnym powszechnym zapomnieniem.

Ministrowie PO nie często podaja sie do dymisji.

Musiałby chyba na wizji nalać Tuskowi do butów, może wówczas, a tak...to

wladz, 14 Lip 2010, 15:46

>foxbat

>

>ten trop wydaje się nieistotny jeżeli nie zostały złamane procedury

tu nie chodzi o procedury, a o ogolny stan tej jednostki... sprzet, stan osobowy itp itd... interesuje sie lotnictwem od lat i to co sie ostatnio dowiedzialem, o tej jednostce to az strach, zarowno jesli chodzi o sprzet, skolenie oraz zalogi...

>foxbat, 14 Lip 2010, 15:34

>xniwax, dokladnie jest tak jak napisales! pytanie pozostaje takie, kto lub co wplynelo na decyzje

>promocji majora Protasiuka na kapitana samolotu, przy niewielkim nalocie jako pilot Tu154M....

Wałkujecie chłopy w kółko to samo. Pierwszy i drugi pilot z tego lotu mieli w porównaniu z innymi pilotami i tak spory nalot. Doświadczeni piloci pozwalniali się bo obiecywano im ciągle nowe samoloty a latali na tych rzęchach skutkiem czego cofali się zawodowo. Kto takiego przyjmie później do roboty? Przecież już o tym było na forum. Nawet przed katastrofą coś tu było na temat zwalniania się doświadczonych pilotów.

Jestem Europejczykiem.

>foxbat, 14 Lip 2010, 16:00

>tu nie chodzi o procedury, a o ogolny stan tej jednostki... sprzet, stan osobowy itp itd...

Z tego co tu i ówdzie słychać to od kilku lat staczają się po równi pochyłej.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.