Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Jozwa

Chciałbym, aby było tak piszesz ale niestety nie wszystko jest takie proste. Tak samo twoje (oczywiście nie tylko twoje) widzenie tej sprawy jak i to wyżej jest tyle samo warte póki (chyba nigdy) nie poznamy prawdy. Będziemy z tą niepełną wiedzą, domysłami, spekulacjami bujać przez wiele, wiele lat. Nie sądzę by ostateczne, oficjalne zakończenie śledztwa zmieniło ten stan rzeczy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

discomaniac71, 2 Sie 2010, 14:39

>jozwa maryn wiemy ze jestes wyborca PO i co z tego? Musisz innych obrazac? Zenada na maxa. I ktos

>taki jest moderatorem. Wstyd.

Ja jestem wyborcą PiS i wstydzę się za.... Ciebie disco. Żenada.

Szkodzisz po prostu Polsce i IVRP.

Niekiedy można by pomyśleć, że jeśli katastrofa była "skutkiem celowego działania" i miała na celu jeszcze bardziej podzielić Polaków to cel został osiągnięty z nawiązka..

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>xniwax, 2 Sie 2010, 14:52

>Niekiedy można by pomyśleć, że jeśli katastrofa była "skutkiem celowego działania" i miała na celu

>jeszcze bardziej podzielić Polaków to cel został osiągnięty z nawiązka..

Ja tu widzę celowe i konsekwentne dzielenie Polaków ale niestety przez samych Polaków z krótkim interludium w czasie wyborów. Niestety cudowna przemiana wiadomej osoby i partii okazała się mistyfikacją i znów mamy budowanie barykad i ustawianie przeciwników "tam gdzie stało ZOMO".

Jestem Europejczykiem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jaro_747 nie ma bardziej zacietrzewionej partii niz PO. Niestety. Bardziej podjazdowej podlej i zawistnej. Dowody na to sa niemal na kazdym kroku. Wystarczy zdjac klapki z oczu a nie powtarzac to co pisza wygodne media.

>discomaniac71, 2 Sie 2010, 15:05

>Wystarczy zdjac klapki z oczu a nie powtarzac to

>co pisza wygodne media.

Gadasz jak niejaki tomuś :-).

Co to są "wygodne media"? Jakieś miętkie czy co?

Jak rozumiem posłowi Brudzińskiemu kompletnie przekręcają wypowiedź i to w czasie wywiadu, wszyscy dają się na to nabrać a sam poseł nie protestuje??? Ja nie opieram się ja jakiś felietonach czy wypowiedziach publicystów, tylko na wypowiedziach i wywiadach czołowych polityków PiS.

Jestem Europejczykiem.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

discomaniac71, 2 Sie 2010, 13:17

...

>Na omawianych zdjęciach bardzo dobrze widać poszczególne fragmenty rozbitego Tupolewa. Bardzo dobrze

>widać silniki i wirniki, które zachowały się w stanie niemal nienaruszonym. Ekspert-pirotechnik,

>który jako jeden z pierwszych obejrzał te zdjęcia, doszedł do wniosku, że przeczą one wersji MAK o

>przebiegu katastrofy. W ostatnich sekundach lotu kapitan Arkadiusz Protasiuk otworzył całkowicie

>przepustnicę i zwiększył ciąg do maksymalnego. Nie zdążył jednak podnieść samolotu. Maszyna uderzyła

>więc o ziemię na pełnym ciągu. Z danych technicznych tupolewa wynika, że jego turbina pracuje

>średnio z prędkością 12 tys. obrotów na minutę a w sytuacji całkowitego otwarcia przepustnicy

>- z prędkością dochodzącą nawet do 20 tys. obrotów na minutę. - Jeśli o ziemię uderzy

>silnik pracujący z taką prędkością, wirniki i części turbiny muszą rozpaść się na drobne kawałki,

>które można znaleźć w odległości kilku kilometrów - uważa biegły (prosił, by na razie nie

>podawać jego nazwiska do publicznej wiadomości). - Tymczasem silniki Tupolewa zachowały się

>prawie niezniszczone.

Zgadzam się całkowicie. Wszystkie silniki turboodrzutowe pracujące na maksymalnej mocy startowej, po uderzeniu w ziemię, rozpadają się na kawałki.

Na zdjęciu poniżej dowód na poparcie tezy "eksperta pirotechnika"

http://www.nytimes.com/2006/10/29/world/africa/29cnd-nigeria.html?_r=1

Kolejnym potwierdzeniem faktu uszkodzenia silników, są zeznania kilkunastu świadków, którzy mówią o odgłosie silników pracujących na maksymalnym ciągu. Oczywiście ci świadkowie kłamią, bo materiał grafitowy inteligentnie zadziałał i wyłączył silniki w krytycznej fazie podejścia, które nie powinno mieć w ogóle miejsca. Poza tym, obrotomierze silników, zostały fałszywie wyskalowane tylko do 10000 obr/min.

GM

post-3254-100000082 1280755860_thumb.jpg

post-3254-100000083 1280755860_thumb.jpg

Jaro_747

Ktoś ci powiedział,że Bruździński to "czołowy" polityk?To i tak dobrze,że nie powiedział o nim"przodkowy"-bo przodek by miał do zrąbania.To bardzo silnie nawiedzony facet,powiedziałbym nawet,że sekciarsko...tylko tyle.

dla mnie to co tutaj niektorzy wklejaja to o wiele za duzo zeby miec jakikolwiek do nich szacunek....naprawde internet pokazuje , ze głupota ludzka nie ma granic i pokazuje to bardzo bolesnie dla przyszlosci naszego kraju....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A Rosja gra swoje a Tusk w co gra?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>modrzew47, 2 Sie 2010, 15:54

>Jaro_747

>Ktoś ci powiedział,że Bruździński to "czołowy" polityk?

A tobie nie powiedział??? No to proszę, widocznie nie jesteś zorientowany:

"24.07.2010 Joachim Brudziński został ponownie wybrany Przewodniczącym Komitetu Wykonawczego PiS"

Ukryta Zawartość

Przecież ja go nie wybierałem ;-).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

modrzew47, 2 Sie 2010, 15:50

>G.Mark

>Czyli co?Kto kłamie i po co?

Nie wiem. Wiem tylko, że ekspert od pirotechniki nie jest raczej ekspertem badającym przyczyny wypadków lotniczych i specjalistą od silników lotniczych. Usłyszał może coś o przyczynach katastrof w Lesie Kabackim i na Okęciu i mu się tak skojarzyło. A ponieważ gazety nie mają ochoty weryfikować uzyskanych informacji tylko łykają je jak młody pelikan... Wystarczyło trochę poszperać w sieci i znaleźli by te same informacje co ja.

GM

• Redaktorzy

"Jozwa Chciałbym, aby było tak piszesz ale niestety nie wszystko jest takie proste."

Świete słowa. Nie wszystko jest proste. Dlatego ja wyraziłem protest przeciwko prostackiej interpretacji inkrustowanej jawnymi zmyśleniami, a autor tekstu zapiszczał od tego jak duszony kanarek. Trudno, nie moja wina. Jak się publikuje taki pasztet, to trzeba po męsku znosić skutki.

Jaro_747

Ty mnie nie zrozumiałeś,jak widać.

Wierzysz w słowo pisane..widzę.To prosze:Na płocie zagradzającym budowe,w jego desce,jest dziura po sęku,ktoś nakleił dwa kłaki i napisał pi.da.Podać ci adres w wiadomym celu?

To że napisał i go wybrali jeszcze niczego nie dowodzi..były już premier mówił,że jak kończy nie zaczyna..pamiętasz?A ten akurat z moich stron..to pisze co wiem.Sekciarsko nawiedzony i tyle.

...mamy tu takich jeszcze troche,z tej drugiej partii,konkurencyjnej.Zastanawiam się czy nie dać drapaka z tego miejsca...z drugiej strony starych drzew się nie przesadza.

A ja jestem zachwycony cytatami discomaniaka! Jako najinteligentniejszy użytkownik tego forum, a przy tym najdojrzalszy i najtaktowniejszy, dostrzegł w artykule tej jakże miarodajnej i znanej z dziennikarskiej rzetelności gazety efekty znakomitej roboty! Solidne fakty, sprawdzone źródła i ogromna wiedza fachowa. Cieszę się, że wreszcie na jaw wychodzi prawda o katastrofie. I przy okazji o disco!

I pomyśleć, jak przewrotne są te ruskie: z ciapciowatej, nadętej prezydęckiej miernoty rzutem na taśmę zrobili nam nowego bohatera narodowego godnego krypt królewskich! Gdyby nie grafit, wszyscy już z ulgą by o nim pomału zapominali, a tak...

Moim zdaniem to bezproduktywne gdyz.

1. Mamy nowego prezydenta a jest on dalece idącym dyplomatą i nic nie zrobi. miast tego pięknie przemówi i jeszcze piękniej podziękuje jak będzie trzeba to i odznaczy{przecież to nic nie kosztuje}

2. Rosjanie maja zawsze racje w sprawach bezpośrednio ich dotyczących { w czasach czerwonej propagandy nawet na Syberii ogórki na drucie kolczastym wyhodowali i był o tym dokument}

3. Nikomu nie zależy na poznaniu prawdy bo prawda was wyzwoli a potem was zabije, lepiej żyć, zryć i kłócić się o pierdoły , co tam honor co tam duma no chyba ze na pokaż

4. Mnogość pojawiających się spekulacji i hipotez to tylko gra , ale niektórzy nie wiedza jak w nią grać {niestety tym i jak zawsze nie tylko tym razem znów nasi}

Jan niektórzy juz zapomnieli, problem krzywdy i niesprawiedliwości dotyka nas wtedy gdy nas bezpośrednio dotyczy.

Młodzież dziś nie wie co to było w KATYNIU nie wie kto to był Stalin czy Hitler a kto by się tam przejmował jakimś małym nadużyciem takim na niespełna 100 osób, ba jeszcze w tamtych rejonach

Jan , nie będę wchodził w dyskusje , przepraszam. Gdyby autor wątku miał coś konstruktywnego do powiedzenia chętnie poczytam, tymczasem Fox po prostu świetnie się bawi tylko szkoda ze czyimś kosztem i szkoda ze sprawa która w gruncie rzeczy śmieszna nie jest bo obnaża nasza bezradność.

discomaniac71, 2 Sie 2010, 13:17

>...uważa biegły (prosił, by na razie nie

>podawać jego nazwiska do publicznej wiadomości).

Całkiem sensownie

>- Tymczasem silniki Tupolewa zachowały się

>prawie niezniszczone.

Jak widać na zdjęciu zamieszczonym przez G.Marka

> Z oficjalnego komunikatu rosyjskiego komitetu

>wynika, że samolot zahaczył skrzydłem o drzewo, w wyniku czego odwrócił się na grzbiet i uderzył o

>ziemię.

>

>Tej wersji przeczą zdjęcia, na których widać koła i golenie samolotu (metalowe elementy łączące koła

>z kadłubem). Są wyraźnie zabrudzone błotem. Jak to się stało, że koła i golenie samolotu wybrudziły

>się błotem, skoro maszyna uderzyła o ziemię odwrócona?

Na pewno dlatego że lecieli do góry nogami - może ten ekspert to jakiś australijczyk.

>Elementy te mogły mieć co najwyżej ślady

>zachlapania odpryskami błota, tymczasem ich wygląd (gruba warstwa błota) wskazuje, że samolot

>uderzył dolną częścią o rozmiękczoną ziemię, przekoziołkował i odwrócił się na grzbiet.

Tutaj to po prostu majstersztyk - ekspert sądzi po uderzeniu w drzewo samolot, gdyby wersja była zgodna z prawdą, powinien po uderzeniu skrzydłem natychmiast przewrócić się na grzbiet. Na prawdę nie trzeba mieć dr inż. przed nazwiskiem żeby wiedzieć że jest to, hmm, dość utrudnione. Nie trzeba też mieć wspomnianych tytułów żeby dopuścić możliwość przeorania goleniami ziemi a następnie uderzenia górą samolotu. Może to jakiś ekspert po naukach politycznych?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jan Kowalski

2 Sie 2010, 17:41

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 26 / 0 / 0

z ciapciowatej, nadętej prezydęckiej miernoty rzutem na taśmę zrobili nam nowego bohatera narodowego

Jak widac permanentne klopoty ze soba widoczne w czasach pisania pod dwoma innymi nickami sa widoczne takze pod trzecim. Ile ich jeszcze bedzie? Zobaczymy. Przy okazji odsylam do slownika ortograficznego.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zastanawiam sie jeszcze nad jedna rzecza. Otoz wkleilem cytat z pewnego zrodla. Nie wiemy na ile opis wydarzen jest obiektywny na ile nie. Jakie byly prawdziwe przyczyny katastrofy nie dowiemy sie prawdopodobnie nigdy. I od razu ow cytat budzi chamstwo, agresje i personalne ataki zwolennikow jednej wersji wydarzen. Tej oficjalnej, politycznie poprawnej i lansowanej przez media.

od miesiaca wklejasz anonimowe opinie ekspertów gazety polskiej

liczysz ze ktos powaznie to potraktuje?

zawsze jestes wielce zdziwiony

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.