Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Są już pełne zapisy w PDF z rozmów z wieży kontrolnej w j. rosyjskim i angielskim - do pobrania tutaj, czyli na stronie MAK-u

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wladz....Czy Ty jesteś działaczem PO czy rusek jesteś?

Niby inteligentny, a takie głupoty wypisujesz, że człowiekowi nie dobrze się robi.

Dziękujemy za taki merytoryczny wpis. Oczywiście nie dowiedzieliśmy się z niego czy wladz napisał coś niezgodnego z prawdą. Dowiedzieliśmy się za to, że koledze robi się niedobrze i że ma kłopoty z poprawna pisownią. Ale to chyba do innego wątku.

Jestem Europejczykiem.

(...) Rosjanie lojalnie informowali, że to lotnisko to klepisko...

Naprawdę ważne jest to, żeby nigdy więcej polski prezydent nie latał w takie miejsce z tak wyszkoloną załogą w takich warunkach przy takiej organizacji.

Nawet gdyby ktoś chciał dokonać zamachu, my mamy być lepsi i do tego nie dopuścić.

Już od 10 lat nie powinno się latać na to lotnisko. Przecież wiadomo było jak ono wygląda, jaki tam jest standard obsługi technicznej, nic się w tym zakresie nagle nie zmieniło. Nawet o obniżeniu terenu jak się teraz okazuje załoga wiedziała.

Jaro_747

Ja mam problemy z pisownią? sprawdź swoją pisownie:)

Sprawdziłem. Moja O.K.

"człowiekowi nie dobrze się robi"

Mnie uczyli, że niedobrze pisze się razem. Ale może coś się w tej kwestii zmieniło?

Jestem Europejczykiem.

przełom?....ewentualnie gol honorowy na 1:10 ( to już zamachu nie ma?)

żałosne formy obrony przed tragiczną prawdą o roli ś.p.L.Kaczyńskiego.Ten wielki wódz narodu w kryzysowej sytuacji nie wiedział co robić i zdał się na bożą opaczność lub telefon od brata.Disco teraz pierwszy powinieneś nawoływać do wyprowadzenia zwłok z Wawelu (choć brat twierdzi że ich tam nie ma)

""Panie dyrektorze, wyszła mgła. W tej chwili, w tych warunkach, które są obecnie, nie damy rady usiąść. Spróbujemy podejść, zrobimy jedno zejście, ale prawdopodobnie nic z tego nie będzie. Proszę zapytać (szefa) co będziemy robili"

""Będziemy próbować?" (w nawiasie podano, że to pytanie dyrektora Kazany). Pada odpowiedź: Paliwa nam tak dużo nie starczy do tego, żeby czekać do nieskończoności."

""No, to mamy problem..." - odpowiedział szef protokołu dyplomatycznego"

"O 10.25 nierozpoznana w nagraniu osoba (osoby?) mówiła "W Moskwie" "Nie można bliżej?". Pięć minut później dyrektor Kazana mówi znane już słowa: "Na razie nie ma decyzji prezydenta, co dalej robić"."

"O 10.38 pada zdanie "Wkurzy się, jeśli jeszcze".

A teraz Polaczki proponują jakieś swoje nagrania. Boт скандал господин владз.

O czym z tobą rozmawiać?

O robakach w twojej głowie?

O tym rozmawiano w kokpicie

Ukryta Zawartość

wojskowi w obronie stołków i kolegów na konferencji zmanipulowali nagrania sugerując własną interpretację.Duża presja na kontrolerach spowodowała ciąg błędnych decyzji który przyczynił się do tragedii.Po przeczytaniu opublikowanych wszystkich rozmów przedstawione wnioski trudno potwierdzić dowodami.

Szkoda że tak idiotycznie staramy się podreperować opinię o pijanym generale i naszej głupocie.

Ukryta Zawartość

Jaro_747

Niedobrze piszę się razem. Moja pomyłka z racji późnej godziny nocnej. Potrafię się przyznać. Sprawdziłeś swoją pisownie i nadal twierdzisz, że jest ok? Rozumiem, wytłumaczę Ci. Są w polskim języku jeszcze takie literki jak Ą, Ę, Ź, itd. Jak coś to szersza rozpiska na priv:)

Jaro_747

Niedobrze piszę się razem. Moja pomyłka z racji późnej godziny nocnej. Potrafię się przyznać. Sprawdziłeś swoją pisownie i nadal twierdzisz, że jest ok? Rozumiem, wytłumaczę Ci. Są w polskim języku jeszcze takie literki jak Ą, Ę, Ź, itd. Jak coś to szersza rozpiska na priv:)

Drogi Kolego!

W moim notebooku niestety klawisz Alt chodzi jak chodzi, tzn. żeby zadziałał muszę wykonać atak wyprostowanym palcem :-). Staram się uważać ale pod wieczór już nie chce mi się sprawdzać która polska literka napisała się dobrze, a która nie. Ale cieszę się że zyskałem kolejnego wielbiciela który tak uważnie studiuje moje wypowiedzi ;-).

Jestem Europejczykiem.

wladz....Czy Ty jesteś działaczem PO czy rusek jesteś?

Niby inteligentny, a takie głupoty wypisujesz, że człowiekowi nie dobrze się robi.

możesz tą błyskotliwą myśl sugerującą egzotyczną inteligencję wytłumaczyć?

W naszym kraju możesz posiadać podwójne obywatelstwo.Teoretycznie mogę być działaczem PO z rosyjskim obywatelstwem.

Ciekawe dlaczego człowiek z rosyjskiej budki nakazał poderwać samolot 3 sek. po tym jak usłyszał od polaka, że właśnie to robią. A gdyby polski pilot nie poderwał maszyny to ciekawe czy padła by ta komenda z budki w tym samym czasie co padła? Czy kontroler jeszcze by trochę poczekał z tą komendą?

Ciekawe czy kontrolerzy z tamtej budki to faktycznie są tacy nieporadni czy to było mniej więcej na zasadzie: ,,a niech sobie Polacy lecą, podane przez nas dane mniej więcej są ok, a jeśli nawet nie wylądują to zyskamy politycznie''?

Ciekawe dlaczego była taka presja w budce. A może dlatego, że kontrolerzy nie chcieli się zgodzić na lądowanie, bo wiedzieli jakie są szanse na wylądowanie, a dostali odgórny nakaz sprowadzania samolotu na lotnisko?

Smutne jest to, że jak rosyjski prezydent odwiedził Polskę, to nie musiał się o nic martwić, był przywitany jak król, ściągnięto wszystkie służby, także z poza Warszawy, wydano miliony zł na BEZPIECZEŃSTWO i całą akcję.

Poza tym ten cały raport MAK, śledztwo i traktowanie Polaków kpiny.

kolejny owoc egzotycznej inteligencji

masz wszystkie możliwe dokumenty ,opinie niezależnych ekspertów a korzystasz z wypowiedzi polityków i funkcyjnych dziennikarzy.

głupi albo żałosny...podobną opinię usłyszałem w sklepie

Drogi Jaro_747

Powiedz, jaką skomplikowaną operacje musisz wykonać, żeby wstawić ,.przecinek''. Wyraźnie widać, że kilku przecinków brakuje w Twoim ostatnim wpisie, a chcę zauważyć, że już mamy poranek.

Ja tylko studiuję Twoją poprawną pisownie:)No i po co zaczynałeś temat poprawnej pisowni:)

wladz

,,masz wszystkie możliwe dokumenty ,opinie niezależnych ekspertów a korzystasz z wypowiedzi polityków i funkcyjnych dziennikarzy.''

taa...chyba w twoich urojeniach

Poza tym wpis dotyczący przecinka nie był skierowany do ciebie, więc nie wtykaj nosa do postów adresowanych do kogoś innego.

Należy się cieszyć że dzięki naszemu przyjacielowi poziom forum wzrośnie. Niestety tylko formalnie a nie merytorycznie, ale to wymagałoby już większego wysiłku (że o inteligencji nie wspomnę).

Jestem Europejczykiem.

wladz

Poza tym wpis dotyczący przecinka nie był skierowany do ciebie, więc nie wtykaj nosa do postów adresowanych do kogoś innego.

forum publiczne i taki jego urok.

wladz

To jest FORUM kolego, można wtykać wszystko wszędzie ;-).

Jestem Europejczykiem.

wladz

,,masz wszystkie możliwe dokumenty ,opinie niezależnych ekspertów a korzystasz z wypowiedzi polityków i funkcyjnych dziennikarzy.''

taa...chyba w twoich urojeniach

nie, masz tu i teraz w internecie.Widocznie twoja egzotyczna inteligencja wyszukuje bananów pomijając dokumenty o przyczynach i okolicznościach tragedii.

wladz

Chyba się poddam. Z twoją niewiadomego pochodzenia inteligencją nie będę się spierał. Ja nie mam potrzeby zakładania wątku o gramatyce. Kolega pierwszy się czepił mojej pisowni, bo chyba bardzo go to zabolało.

Jak to te "sensacyjne zwroty akcji" łatwo można społeczeństwu kreować.

Wczoraj specjalnie włączyłem radio (a bardzo tego nie lubię), bo mieli ujawnić jak to Rosjanie rozbijali polski samolot. Dziwiło mnie tylko iż czekano z tym tak długo. Jeszcze przed godziną zero, wszystkie środowiska od lewa do betonowego prawa huczały że wreszcie okazało się że wina leży po stronie rosyjskiej, a wszystkie dotychczasowe wnioski to manipulacje i zdrada.

No i co ? I nic. Cała sensacja to głównie oczywistości których od początku nikt nie kwestionował. Że kontrolerzy, obawiając się awantury dyplomatycznej, pozostawili decyzję o lądowaniu załodze samolotu. I jakoś mało kogo obchodzi że mieli nikłe podstawy prawne do zamknięcia lotniska, a polscy piloci, zarówno Jaka40 jak i TU, olewali ich sugestie z góry. Że konsultowano się w tej sprawie z władzami wyższych instancji. Na miejscu tych kontrolerów każdy by tak zrobił. Że owe władze nie chciały zadzierać z psychicznie i politycznie niestabilnym prezydentem obcego państwa, ziejącym do Rosji jawną wrogością ? Po cóż im taki konflikt byłby, więc postąpili dyplomatycznie. Odradzamy, ale róbta co chceta. Gdyby nie doszło do katastrofy, każdy by przecież takie rozwiązanie uznał za salomonowe i optymalne.

W sumie dojść można do wniosku przewrotnie sugerowanego przez Wałęsę : Rosjanie winni bo nie strzelali.

W tym wszystkim pisowcy się już tak zagalopowali że twierdzą iż nie wywierano presji na pilotów i że nie wiedzieli oni jaką widoczność mają pod sobą. Zaraz się pewnie dowiemy że nie było żadnej mgły albo że Rosjanie zmusili samolot do lądowania.

A prawda ? Warto jej poszukać nie w komentarzach medialnych, ale w zdrowym rozsądku i w logicznym rozumowaniu.

(...) kontrolerzy nie chcieli się zgodzić na lądowanie, bo wiedzieli jakie są szanse na wylądowanie, a dostali odgórny nakaz sprowadzania samolotu na lotnisko?

W poprzedniej wersji samolot ściągnięto na ziemię przy pomocy magnesu. W obecnie obowiązującym wariancie samolot został "ściągnięty" na ziemię przy pomocy nadzwyczaj silnej woli kontrolerów przymuszonych do tego przez zwierzchników (a może nawet samego Putina).

A może ta niezidentyfikowana osoba w wieży (hehehe) to był Kaszpirowski? Piloci zostali zahipnotyzowani co tłumaczyłoby ich opóźnione reakcje. W ostatniej chwili ocknęli się o czym świadczą patriotyczne okrzyki "K... mać" ale niestety było już za późno.

Jestem Europejczykiem.

tak, można już innym robić wodę z mózgu...wątek skorzysta, chyba pod względem cynicznym

biedaku większość myśli samodzielnie.Spróbuj.

W poprzedniej wersji samolot ściągnięto na ziemię przy pomocy magnesu. W obecnie obowiązującym wariancie samolot został "ściągnięty" na ziemię przy pomocy nadzwyczaj silnej woli kontrolerów przymuszonych do tego przez zwierzchników (a może nawet samego Putina).

A może ta niezidentyfikowana osoba w wieży (hehehe) to był Kaszpirowski? Piloci zostali zahipnotyzowani co tłumaczyłoby ich opóźnione reakcje. W ostatniej chwili ocknęli się o czym świadczą patriotyczne okrzyki "K... mać" ale niestety było już za późno.

Czytam rozmowy i komendy z wieży kontrolnej, jest nacisk na zniechęcenie do lądowania.Wręcz powiedziano nie ma warunków do lądowania.Potwierdza się informacja o odprawie z Błasiakiem przed odlotem i odmowie lotu przez kapitana.Na razie kolejny poważny dziennikarz o niej wspomniał.W mediach wyciszono kluczową informację....mamy blaszak i winnych.

Burczymucha

<A prawda ? Warto jej poszukać nie w komentarzach medialnych, ale w zdrowym rozsądku i w logicznym rozumowaniu.>

Gdybyś napisał podobne zdanie w tydzień po katastrofie, to bym zrozumiał.

Co musiało się zdarzyć (urodzić!, toż to równe dziewięć miesięcy), że wpadłeś na tak rewolucyjny pomysł? Czyżb poglądy majora Hypki’ego wygłaszane w TVN już ci nie wystarczają?

Jak to te "sensacyjne zwroty akcji" łatwo można społeczeństwu kreować.

Wczoraj specjalnie włączyłem radio (a bardzo tego nie lubię), bo mieli ujawnić jak to Rosjanie rozbijali polski samolot. Dziwiło mnie tylko iż czekano z tym tak długo. Jeszcze przed godziną zero, wszystkie środowiska od lewa do betonowego prawa huczały że wreszcie okazało się że wina leży po stronie rosyjskiej, a wszystkie dotychczasowe wnioski to manipulacje i zdrada.

Podbijanie patriotycznego bębenka i licytacja kto jest bardziej oburzony były rzeczywiście bardzo widowiskowe. Uczestniczyli w tym praktycznie wszyscy oprócz fachowców, rywalizacja była tak ostra że co poniektórzy stworzyli nawet nową konkurencję - kto został bardziej opluty ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.