Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Wątpie, napisze "tu ja olcha, tu ja olcha, odezwij się"

I za meści filmik z panem z rudą brodą...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

niestety twoje pewności i Roberta Gdańsk wątpliwości w mojej ocenie nic nie zmieniły

Wystarczy jak wezmiesz to pod rozwage ze przebieg ostatniej fazy lotu w swietle obecnych info jest dyskusyjny.

Wystarczy jak wezmiesz to pod rozwage ze przebieg ostatniej fazy lotu w swietle obecnych info jest dyskusyjny.

poważnie?

robercik niewiele obchodzą mnie twoje problemy.Piloci złamali elementarne zasady bezpieczeństwa i rozbili samolot na własne życzenie.Lecieli na pewną śmierć i jedyną zagadką pozostaje pytanie dlaczego ? Nie dotyczy sprawności technicznej samolotu czy też komunikacji z naziemnym personelem który zniechęcał nie mogąc zakazać lądowania.Obecne zawirowania z obecnością Błasiaka w kokpicie pożywką dla podobnych tobie domorosłych mądrali których nic nie przekona,że białe jest białe.Więc ponownie powtarzam nie wykorzystuj mojego nicka informując o swoich urojonych wątpliwościach.Nie jestem nimi zainteresowany.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Piloci złamali elementarne zasady bezpieczeństwa i rozbili samolot na własne życzenie.Lecieli na pewną śmierć i jedyną zagadką pozostaje pytanie dlaczego ?

Wladz,wywnioskowałeś że piloci to pewnikiem KAMIKADZE byli i nachlani jeszcze.

poczytaj wypowiedzi pilotów.Kim ty jesteś ,że podważasz wnioski osób kompetentnych.

Jesteś pilotem,ekspertem od wypadków lotniczych czy audiofilem z forum audiostereo?

Jeszcze nie zwariowałem żeby wnioski opierać o wątpliwości domorosłych ekspertów z zestawem stereo

pompowanych przez teorie spiskowe i politycznych manipulantów.

Lepiej wnioski wysnuwać na podstawie TVN24, Grasia i paru jeszcze medialnych pełowych baranów, nie mówiąc o fachowości MAK-u.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No tak, masz rację udowodnił swą wyższość skoro wladz, muls bezmyslnie to łyknęli.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

opieram się o wnioski ekspertów profesjonalistów mających dostęp do materiałów dowodowych.Z wyjątkiem komisji Macierewicza opierającej się o końcowe tezy pomijając dowody wnioski potwierdzające.Pozostałe potwierdzają te same przyczyny tragedii.Brak przestrzegania elementarnych zasad bezpieczeństwa przez źle wyszkoloną załogę.

""Do zespołu Macierewicza o materiały zwróciła się prokuratura wojskowa. Włączyła je do akt sprawy, choć profesorowie Binienda i Nowaczyk na pytania i wątpliwości prokuratorów do dziś nie odpowiedzieli. - Mieliśmy co do tego materiału wiele większe oczekiwania. Oczekiwaliśmy nie tylko określonych tez, ale wskazania metody badawczej, szczegółowych wyliczeń, o ile takowe były, przekazania programów komputerowych, którymi się posługiwano i jakie dane im wpisano - mówił podczas poniedziałkowej konferencji prasowej prokurator Ireneusz Szeląg."

choć profesorowie Binienda i Nowaczyk na pytania i wątpliwości prokuratorów do dziś nie odpowiedzieli

Czy świadek albo tzw. biegły ma prawo odmówic składania zeznań? Jakoś ta prokuratura daje sobie w kaszę dmuchać, jak mawiał poeta.

bardzo znamienny wybór ekspertów

"Kim są eksperci Macierewicza? - Profesora Nowaczyka poznałem kiedy on nie był profesorem, a ja nie byłem posłem. Siedzieliśmy razem w więzieniu w Iławie w stanie wojennym - opowiada sam Macierewicz.

Z kolei profesor Binienda swoją karierę rozpoczynał na Politechnice Warszawskiej - Jest specjalistą z zakresu kompozytów materiałów gradientowych, napisał wiele książek, był w wielu miejscach odznaczany - mówi o nim prof. Andrzej Tylkowski z PW. Obecnie pracuje na uniwersytecie w amerykańskim Akron.

Przy badaniu przyczyn katastrofy smoleńskiej, obaj profesorowie nie mają dostępu do wszystkich dowodów. Eksperci także nigdy nie byli na miejscu tragedii."

Czy świadek albo tzw. biegły ma prawo odmówic składania zeznań? Jakoś ta prokuratura daje sobie w kaszę dmuchać, jak mawiał poeta.

jakich zeznań? jakich biegłych? Kto ich na świadków powołał ?

jesteś w stanie chociaż na jedno z tych pytań odpowiedzieć ?

No tak, masz rację udowodnił swą wyższość skoro wladz, muls bezmyslnie to łyknęli.

Przecież oni łykają wszystko co im POpaparańcy...podrzucą.Nie wspomne,że mlus ostatnio nawet modlić się zaczął...nie powiedział biedak do kogo tylko.Sam jus nie wie co prawda a co fałsz.

opieram się o wnioski ekspertów profesjonalistów mających dostęp do materiałów dowodowych.

O ile sie nie myle ostatnie dane dosc zmieniaja material dowodowy.

A te twoje wnioski byly formuowane na "jak sie okazuje" nie do konca precyzyjnych skladowych.

Czy zmienia to glowny powod katastrofy

NIE

Bo nadal wiadome ze powodem tragedii bylo rozbicie jednostki powietrznej przed pasem startowym.

Natomiast zmienia sie otoczenie ktore decydowalo o tym ze sie rozbili.

Byli wyzej, nie ma odglosu ktory byl wczesniej identyfikowany z uderzeniem w brzoze.

Czemu wiec ze stoickim spokojem odliczaja metry w dol...?

jakich zeznań? jakich biegłych? Kto ich na świadków powołał ?

jesteś w stanie chociaż na jedno z tych pytań odpowiedzieć ?

Opieram się na tym, co napisał "wladz". Powołała ich Sejmowa komisja Macierewicza. Jak jest, taka jest - ale jednak Sejmowa. Nie wiedziałem, że ci "fachowcy" są poza granicami kraju. Gdyby byli w Polsce, powinni zeznawać.

Byli wyzej, nie ma odglosu ktory byl wczesniej identyfikowany z uderzeniem w brzoze.

To w końcu było to walnięcie o brzoze czy nie?Chiba kapeluszem wladzia.

....>>>>Dobre bo zapewnia nam pozycje prawie jak prokuratury wojskowej.A generalnie dalej blebleble. brzoza, modrzew,natalia, andrzej I od nowa.macie panowie ZAJECIE do emerytury tym barDziej ze lykacie kazdego idiote jAKI SIE NAWINIE PO DRODZE.W miedzyczasie dacie zatrudnienie pracownikom gazet,komisjom sledczym, durnowatym poslom.I w koncu bardzo dobrze.tylko do tego sie nadajecie.

I przyszlosciowo sadzac jezd niemal pewne ze uratujecie pare gazet,paru dziennikarzom pozwolicie kupic nowe bryki,pare osob znudzicie na smierc...

Przy badaniu przyczyn katastrofy smoleńskiej, obaj profesorowie nie mają dostępu do wszystkich dowodów. Eksperci także nigdy nie byli na miejscu tragedii."

>>>>>>nie po to sa ci eksperci.sa po to zeby ladnie, kolorowo przedstawili swoje sny i wizje podobnie jak czyni to niejaki inny ekspert maciarek.

a reszta towarzystwo czyli jak mowia wolni i niezalezni eksperci, zeby codziennie dyskutowac czy blasik byl w kokpicie czy akurat w omamach wyszedł na skrzydło..

przyszlosciowo sadzac jezd niemal pewne ze uratujecie pare gazet,paru dziennikarzom pozwolicie kupic nowe bryki,pare osob znudzicie na smierc...

Napisz po modlitwie czy było to wlnięcie o brzoze czy nie było,albo napisz za trudne dla mnie jezd.

Opieram się na tym, co napisał "wladz". Powołała ich Sejmowa komisja Macierewicza. Jak jest, taka jest - ale jednak Sejmowa. Nie wiedziałem, że ci "fachowcy" są poza granicami kraju. Gdyby byli w Polsce, powinni zeznawać.

Prokuratura Wojskowa poważnie potraktowała komisję Macierewicza prosząc o przekazanie materiałów dowodowych dotyczących rewelacji przez nią ogłaszanych.Dla Ciebie jego komisja nie jest żenującym kabaretem na polityczną potrzebę prezesa niczym więcej?

O ile sie nie myle ostatnie dane dosc zmieniaja material dowodowy.

A te twoje wnioski byly formuowane na "jak sie okazuje" nie do konca precyzyjnych skladowych.

Czy zmienia to glowny powod katastrofy

NIE

Bo nadal wiadome ze powodem tragedii bylo rozbicie jednostki powietrznej przed pasem startowym.

Natomiast zmienia sie otoczenie ktore decydowalo o tym ze sie rozbili.

robercik w chowanego się bawili.Nie twierdzę ,że tak było lecz nie ma dowodów że tak nie było.

.Dla Ciebie jego komisja nie jest żenującym kabaretem na polityczną potrzebę prezesa niczym więcej?

Oczywiście, że jest. Tym bardziej, jeśli znalazła rzekomo jakieś dowody, powinny one być zbadane oficjalnie, tak samo jak przy innych okazjach. Jeśli prezes powie na przykład, że wie kto wywołał mgłę na lotnisku, to powinien zostać na tę okoliczność przesłuchany. Inaczej każdy będzie bezkarnie plótł bzdury. Jeśli odmówi złożenia wyjasnień, powinien być ukarany zgodnie z prawem.

Oczywiście, że jest. Tym bardziej, jeśli znalazła rzekomo jakieś dowody, powinny one być zbadane oficjalnie, tak samo jak przy innych okazjach. Jeśli prezes powie na przykład, że wie kto wywołał mgłę na lotnisku, to powinien zostać na tę okoliczność przesłuchany. Inaczej każdy będzie bezkarnie plótł bzdury. Jeśli odmówi złożenia wyjasnień, powinien być ukarany zgodnie z prawem.

....slusznie, ale na tym polega ta komedia.Ma trwac tak dlugo, ile tylko sie da.na nic innego juz nie maja pomyslu.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.