Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

"- Rozpoznanie było nietrafne i nie mogło być trafne. Osoba, której okazano ciało stwierdziła, że to jest jego matka, bo rozpoznaje ją po wyglądzie podbródka, nosa i innych cechach twarzy. Badanie DNA (...) wskazywało, że ciało jego matki takich cech nie zawierało, bo ich nie mogło zawierać - powiedział Seremet."

No cóż, może zamiast robić aferę trzeba było najpierw pogadać w gronie rodzinnym?

Gdyby nie polityczne wykorzystywanie tej sprawy nie prowadzonoby okazań, tak jak w innych katastrofach tylko spokojnie poczekano na wyniki wszystkich badań genetycznych.

Po takiej katastrofie rodzina była w stanie rozpoznać swoich bliskich nawet w kawałkach tapicerki z samolotu. Wypowiedzi teraz o odwoływaniach z tego powodu są dalszym ciągiem politycznej biegunki.

Hipoteza Korwina jak najbardziej na miejscu.

Podobnie na miejscu jest Robert Gdańsk. Tylko nie z tej strony drzwi bez klamki.

Podobnie na miejscu jest Robert Gdańsk. Tylko nie z tej strony drzwi bez klamki.

No coz...tylko inkwizycja wiedziala zawsze najlepiej i kazdemu wmawiala jedna prawde.

Normalne dochodzenie powinno zawierac jak najwiecej hipotez ktore w ciagu sledztwa beda obalane badz prowadzone nadal.

Samobójcza akcja na pokladze samolotu jest rownie prawdopodobna co np zestrzelenie rakietami badz wypadek lotniczy.

To nie byl lot cesny z wujkiem Czesiem a lot bardzo VIPowy i napewno znalezli sie tam pasazerowie ktorzy kiedys komus sie narazili.

Kubri zachowujesz sie identycznie jak prokuratura w sprawie Amber Gold niedawno...przeciez na gebe mozna uwierzyc Plichcie ze wszystko OK. Szkoda ze nawet nie zrobiono rozeznania jak bylo naprawde. A gdyby ktos 2 lata temu poprawdzil sledzwo w kierunku celowego wyludzenia 500mln zlotych to moze dzis by tej farsy nie bylo.....

I owszem. Mnie juz sie dawno znudziło ale zrobiono z tego cyrk polityczny i co jakis czas mamy nowy spektakl.

A co do zamachu - z tego co pamiętam prowadzono badania na obecność materiałów wybuchowych. No ale jak ktoś wierzy w zamach to nie ma to znaczenia.

Jestem Europejczykiem.

• 2 tygodnie później...
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Odpowiedź na post w wątku o kablach z zakładki stereo:

Stary M, byłbym jednak oszczędny w ferowaniu wyroków o przyczynach katastrofy w smoleńsku, bo to obecnie też jest wyłącznie kwestia wiary.

Odpowiadam w innym wątku, bo to nie dotyczy już kabli, a jest reakcją na wcześniejszy mój wpis.

Link przez ciebie podany to link do normalnych cotygodniowych insynuacji tzw. Gazety Wolskiej czyli organu prasowego tzw Podziemnego Państwa Wolskiego.

cytaty:

„Gazeta Polska” dotarła do pierwszych niezależnych badań...

Redakcja „Gazety Polskiej” gwarantuje, że są to części z miejsca katastrofy. Może potwierdzić to zbadanie innych próbek z miejsca katastrofy...

Co z tego wynika? Że są to takie same badania jak pobredzanie niejakiego doktora inżyniera Biniendy z wydziału tzw. civil technology, czyli wydziału inżynierii wodno-lądowej podrzędnej amerykańskiej uczelni. Niezależne, czyli niezależnie od zdrowego rozsądku i logiki.

Cytat drugi wskazuje, że jacyś tam naukowcy dostali jakieś kawałki aluminium, które redakcja gwarantuje, że są z katastrofy, inaczej mówiąc gdzieś w okolicach Smoleńska wygrzebane przez kolejną zakonnicę, która jechała z kolejną pielgrzymką.

brzoza nie brzoza, pisz Pan brzoza, zawsze to ładniej (przynajmniej poprawnie) niż inne brzydkie wyrazy na b

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Podobno Rosjanie i Ukraińcy zablokowali strony z tymi zdjęciami na żądanie ABW. Natomiast "Do tej pory nie zostały zamknięte strony domen niemieckich i amerykańskich, ponieważ służby tych państw w odpowiedzi poinformowały nas, że nie mogą zablokować tych stron z uwagi na ograniczenia prawne obowiązujące w ich krajach." (http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,12683314,Oswiadczenie_ABW_w_sprawie_zdjec_ofiar_katastrofy.html)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Podobno Rosjanie i Ukraińcy zablokowali strony z tymi zdjęciami ...

Podobno, bo jak się okazuje strona w dalszym ciągu działa.

cyt; "Prokuratura Generalna i Prokuratura Wojskowa twierdzą, że nie pochodzą one z polskiego materiału dowodowego."

Czyli co ? ktoś miał dostęp bezpośredni, zarówno do materiałów dowodowych, był nawet światkiem zdarzeń po-wypadkowych i dokumentacja jaka została stworzona na okoliczność badania przyczyn tej katastrofy, nie została przekazana prokuratorom RP ?

Wykazywałem do tej pory dobrą wolę, i wierzyłem w pozytywne intencje strony rosyjskiej - ale po takich oświadczeniach prokuratury RP, i zamieszczonych zdjęciach na radzieckim serwerze, uważam wszelkie działania obu stron rządowych, po tej tragicznej katastrofie, za jedno wielkie matactwo.

[...] i dokumentacja jaka została stworzona na okoliczność badania przyczyn tej katastrofy, nie została przekazana prokuratorom RP ?[...]

O ile pamiętam z wcześniejszych doniesień w tej sprawie, dokumentacja fot. sporządzana podczas wszystkich czynności była przekazywana równolegle obydwóm prokuraturom (przypuszczalnie sporządzano po prostu dwa, lub więcej, kompletów zdjęć przekazywanych na bieżąco obydwu stronom). To, że z naszej strony nic nie wyciekło, nic nie znaczy - bo na wycieki ze strony rosyjskiej nie mamy jakiegokolwiek wpływu. A że tam ujawniła się jakaś hiena, która postanowiła zamącić i upublicznić część materiałów - cóż, Rosja to jeszcze gdzieniegdzie dziki kraj ...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś, bo piszesz bzdury.

A że tam ujawniła się jakaś hiena, która postanowiła zamącić i upublicznić część materiałów ...

Te upublicznione przez ruską hienę materiały powinny być również w posiadaniu naszych specjalistów - a nie były.

Teraz dopiero trafiłem w mediach na komentarz władz co do tej sprawy. Rzeczywiście te zdjęcia nie pochodzą z oficjalnej dokumentacji, pytanie tylko - czy w materiałach rosyjskich one są, czy też ktoś zrobił je nieoficjalnie i nie przekazał żadnym oficjalnym organom. Że w krytycznym czasie panował tam spory bałagan - to wiadomo od dawna, kotłowały się tam wszystkie możliwe ruskie służby, więc zdjęć przypuszczalnie zrobiono więcej,niż trafiło do oficjalnego obiegu i akt. Pytanie jest inne - czy te akurat zdjęcia wnoszą coś nowego do stanu wiedzy o sprawie ? Nie nam tu rozstrzygać.

W swojej łepetynie jeden z drugim uroiłeś brzozę.

To była katastrofa. Nie ważne z jakiego powodu.

Katastrofa.

A umieszczeniu tego odnośnika do drakońskich zdjęć też przyświecała miłość do bliźniego i chęć uspokojenia nastrojów?

Moderacja powinna usunąć ten odnośnik.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Po terenie na pewno nie wałęsał się "Misza, Grisza i Anton".

Zdjęcia są zbyt dobrej jakości, uwidocznione są na nich również osoby trzecie, żyjące i biorące udział w działaniach "ratowniczych".

Nie może być to przypadek, że ktoś te zdjęcia przemycił, i nie zostały one dołączone do materiału dowodowego.

Ruscy są raczej skrupulatni w takich sprawach.

To była katastrofa. Nie ważne z jakiego powodu.

Powód i konsekwencje tej katastrofy dla prawdziwych Polaków są jak najbardziej ważne.

Pokazywać okaleczone ciało, być może Prezydenta Polski (również mojego choć nie na niego głosowałem), jest dla mnie żenujące.

Brzoza jest nieważna.

To argument do kłótni. Samolot za kilkanaście metrów dalej uderzył w ziemię!

I skończcie wreszcie te durnowate polemiki.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Żenującą jest daleko posunięta indolencja, aby po tej tragedii, noszącej znamiona mordu, przechodzić do porządku dziennego, jak gdyby nic się nie stało.

Olewać wręcz, wychodzące na światło dzienne wciąż nowe dowody, wskazujące na nieudolność służb podległych rządowi.

Państwo Polskie, w tych trudnych dla Narodu chwilach, nie zadało egzaminu.

Na Lecha Kaczyńskiego nie głosowałem, ale Prezydentem RP był .

Autor strony jest ponoć zwolennikiem teorii spiskowych i to daleko posunietych. Według niego samolot wylądował po czym a pasażerów wystrzelano i upozorowano wypadek. Teoria jeszcze lepsza niz te nasze, "zamachowe". Ale równie dobrze może być to czyjaś fałszywka> Pytanie czyja - Rosjan? Jakiegoś naszego nawiedzonego "patrioty"?

Jestem Europejczykiem.

"Samolot za kilkanaście metrów dalej uderzył w ziemię!"

ja nie wiem, ślepym, głupim, pełnym złej woli?

kim trzeba być żeby po zobaczeniu zdjęć ofiar, gdzie żadna nie ma 10cm ciała bez oznak okaleczeń, pisać taki komentarz

Te upublicznione przez ruską hienę materiały powinny być również w posiadaniu naszych specjalistów - a nie były.

a masz taką niezbitą pewność?

Kim trzeba być aby jarać się okaleczonymi ciałami i umieszczać tu odnośnik do zdjęć.

Kim trzeba być aby odwracać kota ogonem.

Ale taki wasz cel.

Robić zadymę...

ja nie wiem, ślepym, głupim, pełnym złej woli?

kim trzeba być żeby po zobaczeniu zdjęć ofiar, gdzie żadna nie ma 10cm ciała bez oznak okaleczeń, pisać taki komentarz

Ja z kolei nie rozumiem tego zdania.

Jestem Europejczykiem.

Ale taki wasz cel.

Robić zadymę...

nie czujesz się Polakiem to pisz bukwami na ruskich stronach a tu nie próbuj pomadować gówna,

chyba że taki jest twój cel

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.