Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Robert Gdansk, 5 Cze 2010, 18:39

...

>No to bardzo generalizujesz chlopie oj bardzo. Pomijam ze gdyby nie wrodzona ludzka ciekawosc i

>przekora to do dzis bys wierzyl ze slonce sie kreci dookola ziemi (to tez byla teoria spiskowa

>swoich latach karana gorzej niz obecnie).

Zgadzam się. Gdyby nie ludzie ciekawi wiedzy nie wiedziałbym, że są filmy, które nie istnieją. "American Beauty wesele"?!

GM

nie wiem czy było, ale tutaj widać dokładnie "winowajce":

To drzewko na pewno zamachowcy wkopali w ziemię w ostatniej chwili, jak zobaczyli, że Tu154 już się podnosi...

jozwa maryn

5 Cze 2010, 18:36

Czyli faktycznie jakieś bydełko miejscowe grzebało pierwsze na pobojowisku. Tak jak mówiłem.

jozwa maryn

5 Cze 2010, 18:38

Chyba że jeszcze fajniej - miejscowa ekipa ratunkowa sie zabawiła.

Albo polscy turyści...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Czytając te brednie o zamachu zacząłem się zastanawiać, jak ja sam (niebedąc wcale szpionem a woskowym) bym to przeprowadził:

- jakby już miała być sztuczna mgła, to PRZED lądowaniem Tu154! A po to, żeby uniemożliwić lądowanie Jaka40 z dziennikarzami, żeby jego załoga nie mogła udzielać rad prezydenckiej maszynie, a dziennikarze węszyć po katastrofie. Przed lądowaniem Tupolewa wieża by informowała o cudownych warunkach do lądowania... Za to po upadku samolotu teren spowiłby gęsty dym ...

- Tu154 spadłby nie przy ruchliwej drodze, wręcz obok zabudowań, ale w lesie, w głębokim jarze. I teren otaczałby kordon służb - żaden Kola z komórka czy dziadzia by się tam nie kręcił - a jakby się nawet ktoś pojawił, to nie nakręciłby już żadnego filmu ...

- na miejsce katastrofy nie dojechałoby w kilka chwil 200 samochodów i ok. 1000 ludzi . A bo to las, a to droga byłaby dziwnym zbiegiem okoliczności od kilku dni w remoncie, albo zderzyłyby się 2 samochody ...

- komando "egzekutorów" nie odstrzeliwałoby niedobitków z broni palnej, robiąc masę huku i zostawiając ślady, tylko robiłoby to łomami lub siekierami (sorki za drastyczne skojarzenia)

- na teren nie wpuszczono by nikogo postronnego, dopóki nie byłby oczyszczony ze wszystkich śladów (przypomina mi się któraś książka Suworowa, gdy pisał, że w CCCP wojsko strzelało nowymi rakietami na poligonie pokrytym ... brezentem ! - Potem ładnie go zwijali i nie zostawała żadna, najmniejsza nawet część rakiety ).

I przyczyna katastrofy byłaby też oczywista - awaria silnika, zablokowanie sterów, czy coś podobnego. A zafałszowane zapisy ze skrzynek byłyby czytelne w 100% i piloci krzyczeliby właśnie, że silnik się pali czy coś takiego, co potwierdzałoby usterkę techniczną... A nie "awruk awruk" ...

discomaniac71, 5 Cze 2010, 18:28

>Około 6 tys. zł zniknęło z konta Andrzeja Przewoźnika, który zginął 10 kwietnia pod Smoleńskiem.

>Ktoś użył jego kart kredytowych, które miał przy sobie w chwili katastrofy - dowiedziała się

>"Rzeczpospolita".

Prokuratura nic tu nie ustali. Moim zdaniem to ktoś z rodziny ( np. jakiś wredny bratanek albo siostrzeniec) lub znajomy z PiS. Dla pisowców nie ma nic świętego - oni są jak hieny cmentarne

• Redaktorzy

To nieaktualne. Nowsze wiadomości podają, ze Rosjanie już zlokalizowali złodziei. A ty meloman z Przewoźnika i jego rodziny zejdź łaskawie.

Walery, 5 Cze 2010, 13:25

>Niekoniecznie - po prostu dostali przepustki żeby pozabierać części TU jako relikwie co utrudni <śledztwo

ten temat "relikwii" robi za stały punkt programu teorii spiskowych - tu komóreczki, czyściutkie chorągiewki, wieniec bez ubytku jednego kwiatuszka...

a przy (na milion procent) Zielonce, teczuszka pełna doskonale czytelnych, świetnie zachowanych dokumentów, mimo kilkumiesięcznego moczenia w bajorze

takie panie normalne anomalia

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

jozwa maryn, 5 Cze 2010, 23:17

>To nieaktualne. Nowsze wiadomości podają, ze Rosjanie już zlokalizowali złodziei. A ty meloman z

>Przewoźnika i jego rodziny zejdź łaskawie.

Akurat przeciwko panu Przewoźnikowi nic nie mam.Znam kogoś, kto znał dobrze ś.p. p. Przewoźnika i wg jego zapewnień, był to wyjątkowo przyzwoity człowiek. Mój wpis nie miał na celu zdyskredytowania Zmarłego. Biorąc pod uwagę środowisko, w jakim ś.p. pan Przewoźnik się obracał uznałem za naturalne, że był to ktoś z PiS - oni są zdolni do wszelkiej podłości.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

8:39:35 - dokładnie o tej godzinie smoleńska elektrownia zanotowała przerwanie linii wysokiego napięcia. Według raportu urzędu energetycznego Smoleńsk Energo, kable miał wtedy zerwać polski tupolew. Problem w tym, że ze stenogramów wynika, że o tej godzinie maszyna była na... 400 metrach. Kable wiszą na mniej więcej 20 metrach

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

discomaniac71, 6 Cze 2010, 00:59

>tupolew. Problem w tym, że ze stenogramów wynika, że o tej godzinie maszyna była na... 400 metrach.

>Kable wiszą na mniej więcej 20 metrach

Problem w tym, czy zegary w elektrowni i w samolocie były zsynchronizowane co do sekundy?

GM

Szacunek dla Rosjan. W Polsce sprawę zamiecionoby pod dywan:

"Rzecznik rządu Paweł Graś powiedział, że aresztowano trzech funkcjonariuszy rosyjskiej grupy antyterrorystycznej OMON, którzy bezpośrednio po katastrofie w Smoleńsku okradli konto Andrzeja Przewoźnika, posługując się jego kartami kredytowymi.

- Błyskawicznie, także dzięki współpracy z Agencją Bezpieczeństwa Wewnętrznego i służb specjalnych Rosji, zostali zatrzymani trzej funkcjonariusze OMON-u, którzy tego haniebnego czynu się dopuścili - mówił Graś w Radiu Zet. Dodał, że sprawcy czekają już w areszcie na proces i wyrok."

Słuchałem tego co pi...ł Graś u Olejnik (notabene u pani, która powinna pracować w skupie butelek) wykrzykując do Marka Jurka, że to co mówi jest hańbą, dlatego wklejam to (może już było)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wladz

6 Cze 2010, 09:58

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1276 / 676 / 0

i jakie to ma znaczenie dla przyczyny tragedii?

discomaniacu71 może na to pytanie odpowiesz "analityku"....

p...l sie władz. Idz na wiec Komorowskiego.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

G.Mark

6 Cze 2010, 08:09

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2170 / 1435 / 0

Problem w tym, czy zegary w elektrowni i w samolocie były zsynchronizowane co do sekundy?

GM

Dokladnie. To moze miec istotne znaczenie.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

discomaniac71, 6 Cze 2010, 10:50

>Wedlug niektorych spekulacji to Il 76 przecial linie elektryczne. Jak bylo dowiemy sie z czasem

>albo nie dowiemy sie wcale:-)

Ił-76, którego od co najmniej 10 minut nie było nad lotniskiem.

Tak przynajmniej twierdzi pilot Jaka-40 mówiąc o 10:29: "Ił 2 razy podchodził i chyba gdzieś odlecieli.".

GM

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

discomaniac71, 6 Cze 2010, 11:48

>W takim razie co uszkodzilo linie? Zakladajac ze stenogram sie nie myli.

Nasz TU-154.

Co do czasów to:

"Czas określono według czasu moskiewskiego zsynchronizowanego z danymi MSRP*".

MSRP = rejestrator parametrów lotu zainstalowany na pokładzie samolotu.

GM

"discomaniac71, 6 Cze 2010, 10:24

>wladz

>6 Cze 2010, 09:58

>O mnie » Ignoruj » PW »

>stat: 1276 / 676 / 0

>

>i jakie to ma znaczenie dla przyczyny tragedii?

>

>discomaniacu71 może na to pytanie odpowiesz "analityku"....

>

>

>

>p...l sie władz. Idz na wiec Komorowskiego."

mam ciebie i co miałbym robić na wiecu?

spiskowe, nie spiskowe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z forum "niezaleznej" :

"...Tylko pomyśleć………

1. o 8,25 na ruskim blogu - rozbity polski samolot na płycie lotniska

2. świadkowie widza pilotów w kabinie

3. sms do Batora o 8,40

4. zamkniecie pilotów Jaka

5. Filmy z postaciami

6. Brak ciał i wnętrza samolotu

7. Zatrzymanie kontrolerów lotniska

8. Dziwny tor lotu względem pasa ładowiska ładowanie w poprzek?

9. Stenogramy nie pasują

10. Piloci spokojni jak przy "normalnym" lądowaniu.

Czy ktoś chce, aby zająć się wyliczaniem i porównywaniem

wysokości i szybkości samolotu itd. zamiast sprawdzenia dowodów?

Czy nie było to całkiem inaczej?•Prezydent musiał polecieć Tutka--dlatego zamiana samolotów w Polsce, •konieczne opóźnienie wylotu, aby przygotować plan zamachu.

Ściągnąć 4 pilotów--polskich?--Aby polecieli druga Tutka--ta z remontu?--•Mieli lecieć dokładnie tak, aby upozorować wypadek właściwego samolotu?.

Potem mieli być ukryci--nie wiedzieli, że zostaną zabici--stad ludzie w czarnych ubraniach

Il zrzucili parę ciał i rzeczy jak telefony i ubrania--na zdjęciach np. widać same buty--jak to możliwe, że bez szczątków ciała? Komorek tez nie sprawdzano na miejscu czy są to

te oryginalne-- liczyła sie ilość. W drodze do Moskwy mogły być wymienione.

Ta druga Tutka wylądowała dokładnie na tym miejscu i po wybuchu przykryła wszystko.

Zmiana planu--bo Jarosław Kaczyński był w drodze i trzeba było parę osób dodatkowo

dołożyć do tych cial, które juz tam były--stad opóźnianie przybycia Pana Kaczyńskiego-

Tusk przerażony---bo zgadzał sie tylko na porwanie.

Czarne skrzynki zmanipulowane--cześć oryginalna do czasu ładowania--potem doklejona z ładowania drugiej Tutki.

Mieli na poprawki miejsca katastrofy ok.30 min.

Czy nikt nie może znaleźć zdjęć z satelity z tego czasu--8.20?•Na szczątkach wraku nie ma żadnych znaków żeby sprawdzić czy to jest ten właściwy?• Rosja powiedziała, że drugiej Tutki --tej z remontu tez nie dostaniemy--DLACZEGO?. Czyżby to była jednak ta właściwa? ..."

Takich objawień tam więcej - polecam lekturę. Rozwalił mnie wpis - "to był zamach na 1000%!" Zdębiałem. Niektórzy ludzie nawet nie dopuszczają najmniejszej możliwości, że to mogla być "zwykła" katastrofa lotnicza. Nic i nikt ich nie przekona... Umrą z przekonaniem, że to był zamach!

nomen omen - "stawka większa niż życie"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

>Takich objawień tam więcej - polecam lekturę. Rozwalił mnie wpis - "to był zamach na 1000%!"

>Zdębiałem. Niektórzy ludzie nawet nie dopuszczają najmniejszej możliwości, że to mogla być "zwykła"

>katastrofa lotnicza. Nic i nikt ich nie przekona... Umrą z przekonaniem, że to był zamach!

Psychopatologia - racjonalizacja, wyparcie, idea nadwartościowa. I jeszcze tzw. obłęd udzielony (paranoia inducta).

bardzo naukowe określenie tego stanu umysłu ... ;D

ostatnio furorę robi ten tekst:

Ukryta Zawartość

niewiele z tego zrozumiałm, ale też chodzi o spisek i zamach na Lecha Kaczyńskiwgo ...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.