Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

do ciebie pisanie na temat nie dociera , masz blokadę na myślenie i wyciąganie wnisoków...potrafisz tylko banować z braku argumentów...takie prostackie zagranie...

,,Komisja Millera nie tylko wyliczała tor lotu Tu-154 przy użyciu kradzionych zdjęć rosyjskiego fotoamatora. Fotografie te, co całkowicie kompromituje komisję, były w dodatku fatalnej rozdzielczości - ujawnia na swoim blogu prof. Kazimierz Nowaczyk, ekspert zespołu parlamentarnego ds. katastrofy smoleńskiej.''

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Ciekawe gdzie się te wszystkie mądrale schowają za parę lat jak prawda wyjdzie na jaw :)

swoją drogą przytaczane wypowiedzi rodem z TVN często wyssane z palca a brakuje opozycji, materiałów przecież nie brakuje. Chociażby wątek z poprzedniej strony odnośnie TNT, sugeruje obejrzeć wywiad z producentem sprzętu a potem jeszcze raz przeczytać wypowiedzieć Prokuraty. A swoją drogą ciekawe że sprzęt używany na całym świecie nawet przez służby amerykańskie, od lat przez polskie nagle jest "bublem"... no coż, dobrze że było więcej urządzeń pomiarowych innych firm które miały identyczne odczyty.

Ciekawe gdzie się te wszystkie mądrale schowają za parę lat jak prawda wyjdzie na jaw :)

W Moskwie? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zerknąłem do zakładki, z ciekawości (Il Dottore) - lubię faceta.

Może nie zabijcie Go? - ma własne zdanie, nie szczeka z prądem.

Pozdrowienia dla Irlandii

Zabijemy go tak, jak zdrajcę polskich interesów Waszczykowskiego - śmiechem.

Jestem Europejczykiem.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

W Moskwie? :)

nie no w Moskwie to nie :)

Ze stroną rosyjską i tak nie jesteśmy w stanie nic zrobić, za to powinniśmy rozliczyć naszych. A tutaj dowodów jest aż nadto. Dopiero wtedy gdy premier, kilku sędziów, prokuratorów zostanie zamkniętych można zacząć dochodzić do prawdy, co przy dzisiejszej technologii nie powinno stanowić większego problemu. Pamiętaj że w smoleńsku wszystkie działania były prowadzone bardzo nieudolnie i masę rzeczy jest przywiezionych (można by powiedzieć wykradzionych), nie wiemy też czym dysponują nasze władze bo wszystko jest tajne. Specjalnie zostały zmienione przepisy by utrudnić dostęp.

Za zaniedbania względem rodzin i brak obsługi prawnej również ktoś powinien odpowiedzieć. Nie dość że nie mogli polecieć to Tym którym się udało nie przydzielono nawet tłumacza.

Tam ktoś na poprzednich stronach napisał że jaki baran wysadzałby trotylem samolot, a taki baran który wiedział że nikt tego nie będzie badał. Media zrobiły z tego butową farsę, być może tamtejsze pasty do butów faktycznie są robione na bazie trotylu.. nie wnikam. Jakimś dużym echem nie obiło się też wykrycie trotylu na wywiezionej przez rodzinie koszulce ofiary katastrofy na dwóch szanowanych amerykańskich uczelniach, badania przeprowadzane kilkukrotnie. Po za tym nie wykryto trotylu jak podały media tylko substancje pochodną (nie pamiętam nazwy) który powstanie w wyniku / po eksplozji.

Ale debili nie brakuje, pamiętam jedną dyskusje gdy Agora wydrukowała tekst Palikota. Trotyl w tupolewie pochodził ze "szmuglu" legalnie sprzedanych rakiet do Gruzji... no ciekawa teoria, a z rakiet to lemingi rozbrajały głowicę i wiaderkami wynosiły trotyl ?

Gdyby ktoś serio potraktował temat to załatwił bo to porządnie, bo sama "katastrofa" i tak została zorganizowana bardzo nieudolnie. A trzeba mieć naprawdę ciasno pod kopułką by uwierzyć w ten kit. Nie twierdze by wierzyć w teorie opozycji ale domagać się prawdy i wyjaśnień a nie ignorancji i chamstwa. Nie przypominam sobie by cokolwiek co zobaczyłem w TVN / TVP / Polsat bardziej trzymało się kupy, wiele rzeczy było wręcz irracjonalnych. Każdy z nas (teoretycznie) miał w szkole matematykę i fizykę...

Pajac.

celująco określiłeś swoje zachowanie. Ja bym jeszcze dodał ignorant. Pomijam już fakt że pajacowanie z powodu śmierci polskiej elity i prawie 100 osób jest po prostu nie smaczne.

celująco określiłeś swoje zachowanie. Ja bym jeszcze dodał ignorant. Pomijam już fakt że pajacowanie z powodu śmierci polskiej elity i prawie 100 osób jest po prostu nie smaczne.

Miło mi, że jesteś taki delikatny i wrażliwy. Cieszyłbym się jeszcze bardziej, gdybyś zamiast uprawiać propagande pełną kłamstw i przeinaczeń powtarzanych za prorokami religii smoleńskiej zajął sie faktami. Ale to tylko pobożne życzenie, widzę że bez szans na spełnienie.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(.....) Pomijam już fakt że pajacowanie z powodu śmierci polskiej elity i prawie 100 osób jest po prostu nie smaczne.

Te elity same zrobiły z siebie pajaców. Bo za wszelka cenę chciały wykorzystać pamieć o pomordowanych do własnych celów. Politycznych. I to jest niesmaczne.

Miło mi, że jesteś taki delikatny i wrażliwy. Cieszyłbym się jeszcze bardziej, gdybyś zamiast uprawiać propagande pełną kłamstw i przeinaczeń powtarzanych za prorokami religii smoleńskiej zajął sie faktami. Ale to tylko pobożne życzenie, widzę że bez szans na spełnienie.

i do tego niewierzacy...

Danse macabre

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

jeśli tak twierdzisz to UDOWODNIJ że kłamię.

Na moje oko przepychanki tego typu nie mają sensu bo jeśli ktoś wierzy w bajki typu cieniutka brzoza urwała skrzydło czy samolot z wytraconą prędkością z ~10 metrów wbija się głęboko w zimie i rozpada na drobny mak to jest idiotą czystej krwi. Jeśli sam w końcu nie zacznie myśleć że coś tu nie gra to można go nożem ciąć a on i tak nic nie zrozumie.

Może nie byłoby to aż tak denerwujące gdyby nie kilka przypadków "urwania" skrzydła czy wypadków TU w przeciągu minionych 2 lat. Dziwnym trafem tam śmierć nie ma 100% skuteczności.

Te elity same zrobiły z siebie pajaców. Bo za wszelka cenę chciały wykorzystać pamieć o pomordowanych do własnych celów. Politycznych. I to jest niesmaczne.

aha, czyli stary kombatant leciał uczcić pamięć swoich rodaków w celach politycznych ? podobnie jak prezydent który jeździł zawsze nawet jak nim nie był a będąc powinien się tam pokazywać obligatoryjnie... Tylko komorowski i tusk boją się latać i mają za nic, a robią wszystko by wymazać z kalendarza wszystkie święta narodowe, co im niestety skutecznie wychodzi.

W każdym razie, może jestem za głupi i nie rozumiem, wyjaśnij mi proszę co i kto konkretnie miał zyskać czy też wykorzystać w celach politycznych.

Ja sugeruje kolegą przyzwyczajać się do:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t65Dre791C4

jaki kraj, takie "elity"

niesmaczne :)

Z czasów "tamtych" przynajmniej się z nami liczono, z czasów "tych" jesteśmy popychadłem, w sumie cieszmy się że istniejemy skoro obecne hmm dresiarstwo (bo trudno ich nazwać elitą) zniszczyło wszystko co polskie a resztę rozdało za kilka euro czy rubli. Ostatnio się zastanawiałem gdzie są te miliardy np z autostrad, przecież ktoś musi spłacić miliony euro długu względem zagranicznych firm które to budowały...

Panowie powinniście być nam wdzięczni, bo gdyby nie nasze wypowiedzi nie mielibyście pożywki, jak widać was to rajcuje i kręci najbardziej.. inni najwyraźniej dostrzegą pewien brak logiki i mają pożyteczniejsze rzeczy do roboty niż robienie z siebie błazna. Sytuacja identyczna jak przed kilkoma laty wszyscy za PO dać im szanse, oni są fajni. Minęło trochę czasu i co ? Została garstka, ja już nie mam znajomych który wyzywają mnie od idiotów bo nie wierze w dyktaturę tuskową. Wszyscy siedzą cicho, tematu nie było a o polityce rozmawiać NAGLE nie można bo się czują urażeni, jak jeszcze ktoś coś powie to się towarzystwo z niego pośmiewa i po 2 minutach temat zastępczy. Tu będzie TAK SAMO, tylko że wymaga to więcej czasu. Nikt nagle nie będzie pamiętał co tutaj pisał i jaki był ciemny.

cycus , sekta pancernej brzozy ci tego nie daruje ...wywleką na krakowskie przedmieście i wybebeszą ....jaro już ostrzy zębiska, będzie warczał potem skamlał a na koniec cię zbanuje w swoim temacie ....wot taka natura fanów Laska czy Laski....

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

aha, czyli stary kombatant leciał uczcić pamięć swoich rodaków w celach politycznych ? podobnie jak prezydent który jeździł zawsze nawet jak nim nie był a będąc powinien się tam pokazywać obligatoryjnie... Tylko komorowski i tusk boją się latać i mają za nic, a robią wszystko by wymazać z kalendarza wszystkie święta narodowe, co im niestety skutecznie wychodzi.

W każdym razie, może jestem za głupi i nie rozumiem, wyjaśnij mi proszę co i kto konkretnie miał zyskać czy też wykorzystać w celach politycznych.

(...)

Też. Bo to nie byli zwyczajni starcy, lecz o określonych przekonaniach politycznych. Bo lecieli dowartościować swoją obecnością jedynego prawdziwego patriotę Prezydenta RP. Bo tak on się przedstawiał przed kampania prezydencką. Wreszcie wszyscy pozostali też liczyli, że będąc przybocznymi prezydenta coś osiągną w polityce: stołek, znaczenie czy głosy wyborców. Politycy nie robią nic bez kalkulacji, a jak nie kalkulują to znaczy, że nie są politykami. W tym wątku i podobnym było już napisane, ile razy był w Katyniu Prezydent RP Lech Kaczyński i w jakim czasie. Mało coś - jak na tak wielkiego patriotę. Tu nie mam co rozumieć, taka jest polityka. Katastrofa była bez wątpienia tragedią i pokazała słabość państwa polskiego. I od samego początku jest wykorzystywana politycznie. I długo jeszcze będzie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ułańska fantazja, czyli do 125 razy sztuka: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Przed-katastrofa-odnotowano-125-nieprawidlowych-ladowan-Tu-154,wid,15785342,wiadomosc.html?ticaid=110e11&_ticrsn=3

Ten bilans obciąża być więcej niż jeden rząd i prezydenta, ale także MON, BBN, BOR, ABW, AWW czy NIK. Opublikowanie go teraz jest też batem na dupę premiera Tuska i rządu PO/PSL.

POkazuje bowiem, że premier i rząd jak zwykle nie mieli pojęcia i jak zwykle nie robili nic.

jeśli tak twierdzisz to UDOWODNIJ że kłamię.

Na moje oko przepychanki tego typu nie mają sensu bo jeśli ktoś wierzy w bajki typu cieniutka brzoza urwała skrzydło czy samolot z wytraconą prędkością z ~10 metrów wbija się głęboko w zimie i rozpada na drobny mak to jest idiotą czystej krwi. Jeśli sam w końcu nie zacznie myśleć że coś tu nie gra to można go nożem ciąć a on i tak nic nie zrozumie.

Jak widac cycuś masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego. Nie napisałem, że kłamiesz tylko, że powtarzasz cudze kłamstwa. Jak widzę po dalszej części tekstu kompletnie bez zrozumienia tematu.

Nie chce mi sie wracac do tematów wałkowanych chociażby tutaj kilkanaście razy ale hasło o cienkiej brzozie - przepraszam - cieniutkiej to po prostu brednie. Poszukaj sobie zdjęcia i jeszcze weż pod uwagę, że nie było to pierwsze drzewo na drodze samolotu.

Pierdoły o wytraqconej prędkości i głębokim wbijaniu się są jeszcze śmieszniejsze, nawet szkoda cokolwiek pisać.

Miłego dnia cycuś i nie zawracaj nam tu d... takimi bredniami.

Jestem Europejczykiem.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Ułańska fantazja, czyli do 125 razy sztuka: http://wiadomosci.wp...10e11&_ticrsn=3

Jeśli sąd mógł wydać wyrok na podstawie dokumentów z rady ministrów które oficjalnie nie istnieją a nawet jakby istniały to rada nie ma takich kompetencji, to ten Pan może mówić co mu się podoba. Nikt tego nie sprawdzi i nikt tego nie zakwestionuje.

Ten bilans obciąża być więcej niż jeden rząd i prezydenta, ale także MON, BBN, BOR, ABW, AWW czy NIK. Opublikowanie go teraz jest też batem na dupę premiera Tuska i rządu PO/PSL.

POkazuje bowiem, że premier i rząd jak zwykle nie mieli pojęcia i jak zwykle nie robili nic.

trudno się z Tobą nie zgodzić, dodam tylko od siebie że jest to kolejne zdarzenie za które nikt w rządzie PO nie ponosi żadnej, totalnie żadnej odpowiedzialności.

Jak widac cycuś masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego. Nie napisałem, że kłamiesz tylko, że powtarzasz cudze kłamstwa. Jak widzę po dalszej części tekstu kompletnie bez zrozumienia tematu.

jeśli powtarzam czyjeś kłamstwa to znaczy że również (możliwie że nieświadomie) dopuszczam się kłamstwa, w żadnym stopniu nie zmienia to faktu że Ty komuś zarzucasz kłamstwo, nie wiem czy jesteś świadomy ale za takie zarzuty pod adresem konkretnej osoby możesz wyskoczyć na nie mała grzywnę a może nawet coś w zawiasach. Więc jeśli komuś zarzucasz jakiś czyn, to proszę uzasadnij to. Z Twoich wypowiedzi wnioskuje że jest to niebotycznie oczywiste i proste, więc w czym problem ?

Nie chce mi sie wracac do tematów wałkowanych chociażby tutaj kilkanaście

no już nie mów że jesteś taki leń...

cienkiej brzozie - przepraszam - cieniutkiej to po prostu brednie. Poszukaj sobie zdjęcia i jeszcze weż pod uwagę, że nie było to pierwsze drzewo na drodze samolotu.

nie podniecaj się tak.... bo nam coś tu wyskoczy. Pomyślmy, brzoza drzewo bardzo szybko rosnące i krótkowieczne, bardzo miękkie (twardnieje i się skręca dopiero po osuszeniu), z natury dość "szczupłe", uderzenie nastąpiło na jakiej wysokości ? 8, 10 metrów ? możesz przypomnieć... jak sprawdzisz to idź do lasu / parku zmierz obwód i oblicz nam ile to razy brzoza na danej wysokości jest "mniejsza od skrzydła". Możesz wybrać najstarsze i najwyższe drzewo jakie znajdziesz. Jeśli nie jesteś w stanie to masz do tego programy symulacyjne, nie wiem tylko czy to bezpiecznie bo możesz wpaść w wilczą furie gdy zobaczysz że skrzydło zostało całe. Szkoda że ruscy wycieli wszystkie drzewa (zwłaszcza brzozy), pojechalibyśmy na miejsce zweryfikować.

Jak to zrobisz to poszukaj sobie zdarzenia jak myśliwiec we Włoszech uderzył skrzydłem w stalową linę kolejki (w górach).

Pierdoły o wytraqconej prędkości i głębokim wbijaniu się są jeszcze śmieszniejsze

i pewno zaraz mi powiesz że standardowa procedura podchodzenia do lądowania to "gaz w podłogę" ? teraz już wiem czemu boje się latać. Ale fakt jedno mi umknęło o czym mi przypomniałeś, samolot nie lądował tylko się wznosił (to jest w oficjalnym raporcie), zaledwie parę metrów no ale. Co tym bardziej jest dziwne, na logikę powinien opaść na brzuszek (o ile ktoś ma trochę wyobraźni).

Jeśli ktoś na discovery nie oglądał kontrolowanego rozbicia samolotu o identycznej konstrukcji to krótkie podsumowanie.

tu zdaje się nie mówią ale samolot złamał się tylko dlatego że niefortunnie uderzył dziobem co w przypadku naszego tupolewa nie mogło mieć miejsca (w końcu się wznosił), co nie zmienia faktu że różnice w zniszczeniach a zwłaszcza ofiarach jest kolosalna.

Uprzedzając zarzuty nie przedstawiam tego jako dowód czy sugestie tylko ot tak dla porównania, że coś tu nie gra.

nawet szkoda cokolwiek pisać.

hmm czemu to nie ma pokrycia w realu ?

mówiłem cycus.....ale nie przejmuj się , te typy tak mają.....

przecież tu się nie ma co przejmować, psy mają to do siebie że szczekać muszą.

cycus , sekta pancernej brzozy ci tego nie daruje ...wywleką na krakowskie przedmieście i wybebeszą ....jaro już ostrzy zębiska, będzie warczał potem skamlał a na koniec cię zbanuje w swoim temacie ....wot taka natura fanów Laska czy Laski....

jak mi kupi bilet do Krakowa to nawet chętnie się przejadę, a psy z natury lubię. Jak będzie warczał to nie dostanie kosatki, zżółkną mu żeby potem wypadną i tyle w temacie.

Też.

dzięki :P

Też. Bo to nie byli zwyczajni starcy, lecz o określonych przekonaniach politycznych. Bo lecieli dowartościować swoją obecnością jedynego prawdziwego patriotę Prezydenta RP. Bo tak on się przedstawiał przed kampania prezydencką. Wreszcie wszyscy pozostali też liczyli, że będąc przybocznymi prezydenta coś osiągną w polityce: stołek, znaczenie czy głosy wyborców. Politycy nie robią nic bez kalkulacji, a jak nie kalkulują to znaczy, że nie są politykami. W tym wątku i podobnym było już napisane, ile razy był w Katyniu Prezydent RP Lech Kaczyński i w jakim czasie. Mało coś - jak na tak wielkiego patriotę. Tu nie mam co rozumieć, taka jest polityka. Katastrofa była bez wątpienia tragedią i pokazała słabość państwa polskiego. I od samego początku jest wykorzystywana politycznie. I długo jeszcze będzie.

mogę się mylić ale o ile pamiętam to Kaczorek zaprosił zwłaszcza kombatantów którzy w polityce już nic nie osiągną. Każdy wmieszany w politykę już był na nie najgorszym stołku, nawet Ci z po za polityki więc jakiejś większych korzyści na siłę bym się nie doszukiwał. Nie twierdzę jednak że w otoczeniu nie było cffaniaków, byli i są nadal. Ale to takie wróżenie z fusów. Ale możłiwe, nie znam ludu ba nawet za nim nie przepadam więc bronił nie będę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.