Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Przewidujesz jakąś banicję, jakiegoś zakompleksionego kurdupla...?

O Afryce pisałem poważnie. Tu-154M nie spełnia obecnych wymagań odnośnie hałasu więc nie może latać po Europie jako samolot cywilny. Prawdopodobny jest jego zakup przez któryś z krajów afrykańskich który już posiada radziecki sprzęt.

Ale skoro o tym mowa to Twój pomysł bardzo mi się spodobał. Po wyborach jak dobrze pójdzie do Tupolewa wejdzie cały klub parlamentarny kurdupla ;-).

Jestem Europejczykiem.

Katastrofa smoleńska zmieniła życie wielu osób.

Spowodowała spustoszenie w duszach rodzin, które utraciły swych bliskich.

Lecz najbardziej przeorane zostało jedno serce, serce J.Kaczyńskiego.

Ile nienawiści musi być w człowieku, żeby jeszcze po takich przejściach taką osobę poniżać i deptać publicznie.

To zgnilizna moralna, pożera ona zniewolone dusze i umysły, zniewolone i zatrute fałszywą ideologią.

Człowiek opętany nią nie czuje już nic, nie jest też już niczego w pełni świadomy.

To koniec człowieczeństwa.

Takim ludziom nic już nie pozostało.

Są nadzy.

Pozbawili się wszystkiego.

Koniec.

Może teraz przed wyborami, trochę wypadałoby przyciszyć ton wypowiedzi w związku z katastrofą, szczególnie w okresie, kiedy dokonywane są ekshumację zabitych, ponowne pochówki.

Uszanujmy cierpienia tych, którzy jeszcze mają życie przed sobą, a katastrofa spowodowała, że to życie nigdy nie będzie już tak piękne jak kiedyś, jak wtedy kiedy żył Pan Prezydent Lech Kaczyński, Pani Prezydentowa Maria, oraz inne osoby będące niegdyś za życia na eksponowanych stanowiskach państwowych, oraz publicznych.

Może teraz przed wyborami, trochę wypadałoby przyciszyć ton wypowiedzi w związku z katastrofą, szczególnie w okresie, kiedy dokonywane są ekshumację zabitych, ponowne pochówki.

Daj dobry przykład.

Jestem Europejczykiem.

nie wiem co tu szanowac.Dziedziczną glupote corki.????????Jak sie zaczna sami szanowac to...pomyslimy.

Dziedziczne problemy masz Ty anusowaty fraglesie...

Jak by Twoj bliski zginal inaczej bys spiewal. Co Wam nie pasuje ze ktos chce sie dowiedziec

czemu przy wzroscie 172cm na karcie zgonu wpisane jest 190cm?

Albo czemu sa opisane narzady ktore byly dawno wyciete?

Przeciez to jest burdel i kpina z rodzin ofiar ktorzy dostali takie "ekspertyzy"

Tak samo jak skrzydlo ktore raz ma 4.7 a raz 6.2 m....

Do k**wy nedzy niech ktos mi wyjasni zamiast szczekac jak tepe burki na lancuchu dlaczego

przy tej katastrofie jest tyle pomylek, niedomowien, dziwnych zbiegow okolicznosci??

Czym sie ona rozni np od katastrofy kolejowej? Gdzie ciala tez sa zmasakrowane a jednak

mozna zrobic porzadna sekcje...

Niestety Robercie, "rozgrzebujesz ten grób", pogrążasz umarłych... podobnie jak te hieny cmentarne - niektórzy najbliżsi ofiar.

Trochę biologii i mechaniki:

Po takiej katastrofie, ciała są zmasakrowane, składa się ciało z kawałków, lekarze opisują, złożone lepiej lub gorzej, zwłoki. Wyszło 190 a nie 170. Sugerujesz, że mogli przepisać z dowodu osobistego?

Grzebiecie w tych grobach!

jakie ma znaczenie, że ktoś nie ma wątroby?! Może wsadzili ją do innych zwłok, może zjadło ją jakieś zwierze,...

Wasze rozszarpywanie ran prowadzi do takich absurdalnych i idiotycznych wywodów.

Nie dostrzegacie tego?!

-Grzegorzu zle rozlicz PIT...a pozniej powiedz to samo urzednikowi US ze grzebie jak hiena w papierach...

Albo zapomnij oplacic OC i miej stluczke...

Panstwo Ci nie wybaczy Twoich malych bledow !

Dlaczego my polacy mamy wybaczac bledy na gorze?? I to po stronie rosyjkiej i polskiej !

Nie dostrzegasz tego ze ta katastrofa jest obarczona jakims niewiarygodnym odsetkiem bledow nawet w fazie wyjasniania???

Mowisz ze zle zlozyli czlowieka...owszem mozliwe. Tylko wtedy biegli sadowi wpisuja ze cialo nienadaje sie do analizy a nie podaja niesprawdzone dane!

Sam zobacz...cytaty z raportu MAK:

Obrazenia pilotow swiadcza iz do konca trzymali stery....Blasik mial alkohol we krwi

A teraz podaj mi choc jedno zdjecie gdzie widac kabine pilotow w jakiejs tam czesci zachowanej na tyle by ciala mogly byc wstanie do analizy medycznej?

Bo to co widzialem na plycie lotniska nie mialo wogule dziobu. Wytlumacz mi fakt dosc doglebnej analizy medycznej Blasika skoro przypominal raczej kechtup...

Natomiast inni pasazerowie juz po lepkach...na sztuke skladani tak?

Ehh...

Nie cierpie Kaczynskich ale nie uwazam by nienawisc do tej opcji politycznej wystarczyla by zamknac oczy na wszelkie buble autoryzowane przez najwyjsze urzedy panstwowe

inne sa ofiary kokpitu a inne pasazerów.Niektore to nie ofiary, ale CÓS, co pozostało z nich.Jakim trzeba byc idiotą zeby nie skojarzyć TAKICH ofiar z normalnie przejechanym psem na drodze.

jakiz on cienki jezd.... a długi.;

mozna by jeszcze dodac tytułem nauki dla niektorych ze taki monz stanu po trzech dniach smierdzi ja nie przymierzajac skunks i nie sadze zeby jakis prokurator dowolnego kraju akurat przejał sie czy lista organow jest kompletna i wyczerpujaca.Zakladajac ze rodzina to normalni ludzie i nie beda wazyc osobnika co do zgodnosci .

a tak na marginesie- widac wyrazny trynd.jesli udowodnisz ze jezdes wystarczajacym idiotom to gwarantujemy ci miejsce na liscie wyborczej.

Trochę biologii i mechaniki:

Na podstawie jednej kości patolog (fachowiec) może ocenić wzrost denata w przybliżeniu. Może się pomylić ale nie 15-20 cm. Moim zdaniem, sekcje jesli się w ogóle odbyły, były powierzchowne.

To co się wczesniej i teraz dzieje jest konsekwencją spolegliwości, braku kompetencji premiera Tuska wobec Rosjan wówczas i później.

Przede wszystkim tego obrzydliwie propagandowego tulenia się "zrozpaczonego" Tuska w ramionach Putina.

Jak to oglądam to mnie szlak trafia, że ktoś za to nie nakopał tuskowi w dupę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Rusz swoją i zrób to!

9 października - dam mu kopa nie głosując na Platformę antyObywatelską.

Proszę nie nawoływać do zbrodni.

Skopani edupy premierowi nie jest zbrodnią lecz wykroczeniem w akcie desperacji.

Całowanie go po dupie jest aktem perwersji (nie tylko politycznej)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

...

Dlaczego my polacy mamy wybaczac bledy na gorze?? I to po stronie rosyjkiej i polskiej !

Nie dostrzegasz tego ze ta katastrofa jest obarczona jakims niewiarygodnym odsetkiem bledow nawet w fazie wyjasniania???

...

Kilkanaście stron wcześniej napisałem, że oba raporty są do dupy.

Dostało mi się za to ;) od obu stron sporu...

Nie wybaczajmy błędów na górze.

Natomiast idąc do wyborów nie warto głosować przeciwko. Zawsze wybierze się kogoś... Warto oddać nieważny głos! Warto uzupełnić go krótkimi komentarzami, hasłami...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i co ona tym chciała udowodnić? Co oni sfałszowali? Dla mnie to było by istotne, gdyby przyczyną smierci była nie katastrofa tylko inne zdarzenie. A teraz musi sobie udowadniać, że miała rację z tą ekshumacją. Jestem ciekaw, czy inne rodziny zrezygnują z ekshumacji ofiar katastrofy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proponuję hasła:

Precz z komuną!

Precz z PO!

Donald Tusk, panu już dziękujemy!

Poważnie!To nie lepiej głosować na przeciwników wszelkiego lewactwa,z pożytkiem dla Polski?A nie tracić głosy na rzecz powyższych skompromitowanych,trochę rozsądku,bez indoktrynacji młodzieży proszę!Pozdrawiam!

Co mają powiedzieć uczestnicy innych wypadków,choćby pod Grenoble i pod Jeżewem/wycieczka szkolna/.

To już wyjątkowe k**estwo,jak się coś takiego czyta,to ból za serce chwyta:

Katastrofa smoleńska

W

Skarb państwa, Katastrofa smoleńska

Prawie 40 mln zł dla bliskich ofiar katastrofy

Dzięki umowom między Skarbem Państwa, a członkami rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej 159 osób otrzymało już po 250 tysięcy zadośćuczynienia za śmierć najbliższych. Na ten cel z kasy państwa wydano już 39 milionów i 750 tysięcy złotych, ale liczba osób uprawnionych do otrzymania pieniędzy może się jeszcze zwiększyć - informuje "Polityka".

Według informacji, do jakich dotarli dziennikarze "Polityki", do zadośćuczynienia uprawnieni są rodzice, współmałżonkowie i dzieci ofiar katastrofy smoleńskiej. Do tej pory pieniądze otrzymało 159 osób, jednak według statystyk, na które powołuje się Prokuratura Generalna, może być ich jeszcze ponad dwa razy więcej. - Można jedynie przewidywać, że statystycznie na jedną ofiarę przypadają 3–4 osoby bliskie, co daje nam ok. 400 osób - mówi Marcin Dziurda, prezes Prokuratury Generalnej.

Dziurda twierdzi jednak, że nie jest przesądzone, czy reszta osób zgłosi się po wypłatę pieniędzy. - Wiele osób, które podpisało ugody, mówiło, że nie chcą iść do sądu, bo ich bliscy zginęli, będąc na służbie państwu i nie wyobrażają sobie, aby teraz mieli je pozywać za ich śmierć - dodaje.

Wypłata zadośćuczynienia różni się od zwykłych odszkodowań, które otrzymaliby tylko ci członkowie rodzin, których sytuacja materialna pogorszyła się po śmierci bliskich - informuje "Polityka". W takim wypadku sąd musiałby dokładnie określać dochody ofiar, zapomogi, renty i inne świadczenia, które państwo wypłaciło już bliskim ofiar katastrofy smoleńskiej.

(tsz)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A z jakiej racji państwo ma płacić za tragiczne w skutkach wypadki "choćby pod Grenoble i pod Jeżewem". Nie państwo było ich organizatorem. Tu powinni płacić i to słono - właściwy organizator i ubezpieczyciel, państwo powinno tylko dopilnować, aby tak się stało. Uważam, ze taka powinna być rola państwa, a nie ogłaszanie co rusz żałoby narodowej!

Frank

Jak coś piszesz to się przynajmniej odrobinę zastanów.

On się IMO bardzo starannie zastanowił. Także sądzę, że pozbawione podstaw (i w istocie niemoralne) jest traktowanie rodzin osób z kręgów partyjno - rządowych inaczej, jak całej reszty obywateli. Ofiary wypadku smoleńskiego to (z punktu widzenia prawa) dokładnie tacy sami pracownicy państwowi, jak szeregowi żołnierze, urzędnicy gminni, nauczyciele czy radni powiatowi. Traktowanie ich w sposób szczególny (w tym przypadku pod względem odszkodowań) nasuwa podejrzenie, że owe kręgi partyjno - rządowe traktowane są (czy też traktują się sami raczej) jak swoista "nowa arystokracja" - klasa uprzywilejowana, która ma inne prawa, niż reszta 38-milionowego polskiego "pospólstwa", inne przywileje i w osobliwy sposób stoi ponad prawem. IMO w omawianej sytuacji powinno się zastosować dokładnie takie same procedury postępowań odszkodowawczych, jak w przypadku każdego innego wypadku przy pracy (w końcu lecąc do Smoleńska byli w istocie w pracy, nieprawdaż ?) z uwzględnieniem całkiem normalnych praktyk ubezpieczeniowych - jak w stosunku do każdego innego obywatela. W końcu Polska to podobno państwo demokratyczne, a nie jakaś feudalna monarchia ze swym dworem, arystokracją i innymi klasami uprzywilejowanymi, nieprawdaż ?????

"Jak coś piszesz to się przynajmniej odrobinę zastanów."

Tak,nie spodziewałem się takiego komentarza,z założenia jestem zdeklarowanym humanistą ,nie prowadzę klasyfikacji w/g klucza politycznego.

Jednak,zawsze moje serce bolało,jak widziałem tak wielką niesprawiedliwość społeczną.

Szkoda,że tego nie widzisz,ale wielka sprawa,że inni zauważyli!

Frank napisał najzupełniejszą prawdę.

Nie wiem czy aż takie są to odszkodowania. Świadczyłoby to o zwyrodnieniu Państwa...

Dodałbym jeszcze do tego, że nie zauważyłem na liście najlepszych synów narodu polskiego... Cóż za buta!

Owszem, wiele ofiar to zapewne dobrzy obywatele, ale wiele to zwyczajne kacyki partyjne...

A jakby tak przyjrzeć się procedurom odszkodowawczym; to jak się ma do tego stan nietrzeźwy jednego z kierowców, jak się mają do tego naciski głównego pasażera...?

Oj. Wielu by odszkodowania nie dostało....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.