Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DVD 3800 czy warto do KD i stereo

stempel

Rekomendowane odpowiedzi

sittek, 5 Lip 2010, 16:46

>Ponadto dvd 5000 jest już wiekowym modelem. Ma HDCD ale nie ma HDMI. Więc teraz bardziej jest to

>bardzo dobry CD z dodatkową możliwością odtwarzania filmów.

Dvd 5000 używam tylko jako odtwarzacza cd ewentualnie dvd PCM 24/48 . Płytki nagrane w HDCD i 24/48 to rozkosz dla uszu. ;)

ale gdyby jeszcze odtwarzal cd-r bo glownie z cd-r korzystam to byloby super, ale dac mi chodzi po glowie tylko pytanie ile trzeba wydac za dac zeby bylo tak jak w dvd5000?

chwilowy brak działalności w audio.

antymalkontent, 5 Lip 2010, 23:22

>ale gdyby jeszcze odtwarzal cd-r bo glownie z cd-r korzystam to byloby super, ale dac mi chodzi po

>glowie tylko pytanie ile trzeba wydac za dac zeby bylo tak jak w dvd5000?

Ale dvd 5000 może grać jak DAC tak więc nie widzę problemu. Ostatnio na allegro ktoś chciał sprzedać dvd 5000 za 999zł i nie poszedł a toż to była śmieszna cena. Qurwa za te pieniądze nie kupisz lepszego odtwarzacza CD i niech mi audiofanatycy nie wciskają kitu, że tak nie jest. ;) Ja za swojego wybuliłem więcej ściągając go z Niemiec i nie żałuję żadnej wydanej złotówki.

>Szwed75

Widziałem, widziałem...

Wystawiłem nawet mojego 3800 aby dołożyć i go wziąść ale się też nie sprzedał. Najlepsze jest to, że dzwoniła wiara i się pytała czy nie puszcze go za 200zł bo to przecież stare DVD i dźwiękowo nie dorównuje na pewno najprostszym nowym modelom, no i nie ma HDMI więc w ogóle jest bezużyteczne :-)

• 3 tygodnie później...

Miałem dvd Denona 2200 i 2800,a model 3800 słuchałem u znajomego. W stereo grają bardzo dobrze ale po tym jak wpadł mi w ręce philips 9000s a wcześniej 963sa to mogę smiało powiedzieć że za cenę używki ok 300 zł ciężko cokolwiek lepszego kupić, pod każdym aspektem philips zagrał lepiej (barwa, dynamika, scena itd..). Po podłączeniu philipsa nie dowierzałem, że to gra ten sam sprzęt. Wzmacniacz lub ampli najlepjej przestawić w tryb direct żeby dokłądnie usłyszeć samo brzmienie tego odtwarzacza. Pokusiłem się nawet zeby podpiąć owego philipsa pod samą końcówkę mocy i pod lampę i znów bardzo miłe zaskoczenie. Miedzy czasie miałem możliwość porównania go z rotelem rdv-995 i CA 540 azur, które uchodzą za wyśmienite w sekcji audio...i znów najlepiej zagrał philips. No ale zeby nie było po długich porównaniach sprzętu który się u mnie zdążył przewinąć znalazłem coś co zagrało na mój słuch inaczej i lepiej (bardziej analogowo z perfekcyjną sceną) to jest klocek cd blaupunkta 2890. Brzmi on najbardziej kulturalnie z wszystkich źródeł które do tej pory przerobiłem. Chętnie posłuchałbym opisywanego w wątku denona 5000 może zmieniłbym zdanie, bo model 3800 nie był dla mnie rewolucyjnym. Aha słyszałem również OPPO (modelu nie pamiętam) w mojej opini lepiej niż denon 3800 ale jeszcze nie to co philips 9000s.

lowfi81, 28 Lip 2010, 10:47

Oppo BDP 83SE. Sekcja audio jest z najwyższej półki i wypuszczona po analogu gra lepiej o znakomitej większości innych odwarzaczy.

następny się dowiedział ze Oppo-83 MegaSuperForce to najlepszy bd na swiecie a i 2ch. audio wymiata ze strach...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.