Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Używa ktoś z  Was może nowego GARMIN fenix 8 z ekranem AMOLED , chce kupić zonie , chce już zmienić swojego 7 na 8 ale niewiem czy ta bateria z AMOLED długo trzyma. 

Używa ktoś z  Was może nowego GARMIN fenix 8 z ekranem AMOLED , chce kupić zonie , chce już zmienić swojego 7 na 8 ale niewiem czy ta bateria z AMOLED długo trzyma. 
Długo to jest pojęcie względne a czas pracy w gminie, jak sam wiesz zależy od intensywności i rodzaju aktywności jakie uprawiasz.

Nie mam fenix'a, ale użytkuje forerunner'a 965 z amoledem. Wcześniej 955 z doładowaniem solarnym.

Na moje potrzeby starcza, a są to:

- 3-4x w tygodniu bieganie po około 1h z gps'em i słuchaniem muzyki przez niebieski ząb,
- 1x jazda rowerem w górach około 4-6h, gdzie zegarek służy mi jako transmiter tętna,
-3-4x ćwiczenia jogi po około 30-40min.
- klika ride'ów w mieście miejskim rowerem, zegarek w modzie transmisji tętna.

To wszystko powoduje, że muszę ładować go co 4-5 dni.

W 955 miałem może dzień dłużej.

Natomiast ekran i czytelność danych nie ma porównania ze starym monitorem 955.

I teraz zależy od Ciebie, jeśli jesteś nałogowym sportowcem i intensywnie wykorzystujesz zegarek w długich aktywnościach jak triatlon, biegi górskie kilkudniowe to być może odczujesz, że życie baterii jest zbyt krótkie w amoledzie.

W przeciwnym razie bym się nie zastanawiał i wymienił.

Z drugiej strony, jedyną rzeczą, której mi mógłby brakować to digitalny sim i możliwość łącznia się z gsm'em.

Myślę, że ja zmienię na nowszy model jeśli kolejna iteracja 965 będzie właśnie takowy posiadać.

4 godziny temu, GB napisał:

Długo to jest pojęcie względne a czas pracy w gminie, jak sam wiesz zależy od intensywności i rodzaju aktywności jakie uprawiasz.

Zegarek jest dla zony , wsasadzie to używa go na codzień , wiadomo treningi a docelowo to na zawodach ironman gdzie Garmin jest najlepszy. Niestety Fenix 7 Pro w tym roku na mistrzostwach świata w Nice umarł podczas biegów i dlatego jest potrzeba kupna nowego. Dziękuję za odpowiedz , napewno jeszcze sie zastanowię z tym ekranem AMOLED , ładnie to wyglada ale istnieje ryzyko ze będzie mocno zużywał baterie 🤨

Zegarek jest dla zony , wsasadzie to używa go na codzień , wiadomo treningi a docelowo to na zawodach ironman gdzie Garmin jest najlepszy. Niestety Fenix 7 Pro w tym roku na mistrzostwach świata w Nice umarł podczas biegów i dlatego jest potrzeba kupna nowego. Dziękuję za odpowiedz , napewno jeszcze sie zastanowię z tym ekranem AMOLED , ładnie to wyglada ale istnieje ryzyko ze będzie mocno zużywał baterie 
Miałem fēnix 7X Pro – Sapphire Solar Edition.

Jeżeli priorytetem jest długość pracy, to raczej Instinct 2X Solar.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

16 godzin temu, partick napisał:

Jeżeli priorytetem jest długość pracy

Tak dokładnie , dlatego mam obawy co do AMOLEDa ale i tak ostatnie slowo przy zakupie  należy do zony 😉

Myślałem, że w związku z zakupami audio żadnego zegarka pod choinkę już nie będzie - a tu proszę! 😍 

Aż kapie od złota! 😄 

watch.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Na razie pilnuję, żeby mi nie zjedli. 😄 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Trzeba pomyśleć o zegarku na wiosnę i lato 2025. 

Jedyna koncepcja to marka jakiej jeszcze nie miałem ,kwarc, pasek i...czerwona tarcza.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Prawie jak olimpiada... 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na lato w sam raz, zwłaszcza, że i ładne, i tanie, i dość dobrze zrobione.

Ukryta Zawartość

28 minut temu, s3etcher napisał:

Tag Hauer Monaco, ponadczasowy.

A może by tak Formula 1? Spełnia warunki: w kwarcu, na pasku i czerwona tarcza. Piękne chrono, bardzo efektowne! Mam takiego, tylko w czerni. Jedyna wada jest taka, że bardzo zwraca uwagę i ludzie komentują, czego nie lubię.

17381931_8.jpg?impolicy=hero&imwidth=700

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

,kwarc, pasek i...czerwona tarcza.

Patrz wyżej! IMO śliczny. 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

57 minut temu, s3etcher napisał:

Tag Hauer Monaco, ponadczasowy. Mont Blanc Flyback, niezawodny i elegancki .

Jestem pracobiorcą...

Marki Berny nie kojarzę. Ale wygląda trochę jak Swatch.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

Jestem pracobiorcą...

Marki Berny nie kojarzę. Ale wygląda trochę jak Swatch.

Z Aliexpress 😁 

Piszą, że na Miyocie, koperta stalowa, szkło mineralne, wodoszczelność 3 bary, a kupujący chwalą jakość wykonania. Zwłaszcza, że cena jest bardzo atrakcyjna. Moim zdaniem, jest bardzo ładny w swej ponadczasowej prostocie.

Ukryta Zawartość

Zwłaszcza na bransolecie.

Ukryta Zawartość

Też szukam czegoś prostego u eleganckiego .

Ale raczej myślałem o nowych modelach Roamera z serii R oraz Atlanticu seacloud.

17 minut temu, marek-1969 napisał:

oraz Atlanticu

Miałem dwa zegarki tej marki. Współczesne nie mogą równać się pod względem jakości wykonania i dokładności wskazań czasu ze starymi z lat 80'. Mój stary Beachboy to wspaniały zegarek. Znacznie nowszy Mariner - nędzna namiastka zegarka. Ze współczesnych, tańszych modeli kupiłbym jedynie Seiko. Z droższych - też 😁

Mam już jedno automatyczne i kolekcjonerskie Seiko i wystarczy .

Atlantic po kontakcie w realu jakoś mnie zniechęcił. Jutro oglądania Roamera .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, il Dottore napisał:

A może by tak Formula 1? Spełnia warunki: w kwarcu, na pasku i czerwona tarcza. Piękne chrono, bardzo efektowne! Mam takiego, tylko w czerni. Jedyna wada jest taka, że bardzo zwraca uwagę i ludzie komentują, czego nie lubię.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Patrz wyżej! IMO śliczny. 🙂

Fakt, niezły👍ale Monaco mam już tak długo że ma chyba dożywotke u mnie, myślałem tylko żeby jakiś pasek zamiast bransolety stalowej dokupić, czerwony?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 26.12.2024 o 20:50, s3etcher napisał:

żeby jakiś pasek zamiast bransolety stalowej dokupić, czerwony?

Mam taki czerwony zegarek, ale paska do niego nie dokupię, bo mocowanie bransolety nie pozwala na wymianę na std pasek. Ale ja wolę bransoletę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez porlick
  • 2 tygodnie później...
..myślałem tylko żeby jakiś pasek zamiast bransolety stalowej dokupić, czerwony?

Apropos czerwony

stworzone dla siebie

Lacznie z muzyczka, genialny set

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_7648.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Mój stary diver ma zużyty werk (zwykła kwarcowa myiota), do tego ponadkruszaane szkiełko (zegarmistrz pod lupami dopatrzył się wad praktycznie definitywnych).

Ile może kosztować gruntowny serwis ? Warto czy do szuflady aż moje wnuki za 40 lat wyrzucą go do śmieci ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 4 tygodnie później...
W dniu 10.01.2025 o 11:52, stench napisał:

Mój stary diver ma zużyty werk (zwykła kwarcowa myiota), do tego ponadkruszaane szkiełko (zegarmistrz pod lupami dopatrzył się wad praktycznie definitywnych).

Ile może kosztować gruntowny serwis ? Warto czy do szuflady aż moje wnuki za 40 lat wyrzucą go do śmieci ?

odpuść  - tu masz pewne źródło - kupowałem - 78 dolców do Polski wysyłają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• 2 miesiące później...

Zegarek z Bossem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Tag Heuer przegina - 1400€ za plastikowy zegarek Swatch style. W sumie ładny i napęd solarny, ale nie dla mnie, bo tylko 38mm średnica. Odpuszczam, bo to dla konusów i karakanów. Na normalną rękę się nie nada. Ale dziewczynom powinno przypasować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

3 minuty temu, porlick napisał:

Fakt. Trza być patentowanym fanboyem, żeby choć pomyśleć o zakupie tego zegarka.

To jest chyba do bogatej młodzieży skierowane i do Murzynów.

Nowy Rolex na 1 kwietnia, ale to nie żart! 🙂 

21 godzin temu, il Dottore napisał:

Nowy Rolex na 1 kwietnia, ale to nie żart! 🙂 

No, to teraz czekamy na premiery inspirowanych wersji z aliexpress 🙂 - to nie żart.

W dniu 5.04.2025 o 20:06, porlick napisał:

Myślałem, że chodzi o Bruce'a Springsteena...

😉😁

Ja też , kupowanym od ręki!

Znaczy na rękę 🤣

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.