Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Polecam Ci Vostok Europe GAZ-14 LIMOUSINE osobiście mam 2 takie w wersji złotej i srebrnej piękne i solidne.

A jak się noszą na nadgarstku, pokrętła i przyciski nie uwierają w dłoń ?

Ja mam w przegubie co prawda 21cm, ale jak są mocno wystające te części zegarka to mnie to drażni i podrażnia.

Edytowane przez stary bej
  • Redaktorzy

Jakiego zegarka teraz używamy? Używamy Orienta "patelni" z lat 70-80. niebieskiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
<br />A jak się noszą na nadgarstku, pokrętła i przyciski nie uwierają w dłoń ?<br />Ja mam w przegubie co prawda 21cm, ale jak są mocno wystające te części zegarka to mnie to drażni i podrażnia. <br />

Mi nic nie przeszkadza pokrętła są na tyle wysoko że nie uwierają zegarek jest ciężki bardzo masywny ja takie lubię.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Jakiego zegarka teraz używamy? Używamy Orienta "patelni" z lat 70-80. niebieskiego.

Klasyk! :) Kultowy zegarek wśród polskich marynarzy w tamtych czasach.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ktoś cinkciarzom te zegarki musiał wówczas przywozić, prawda? :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Redaktorzy

Teraz to wprawdzie nadal dość wesoły odjazd, ale jednocześnie szacowna patyna. A ja mam dziecinne upodobanie do kolorów.

Edytowane przez jozwa maryn
Gość stary bej

(Konto usunięte)

eeee tam, albo coś jest złotem, albo udaje że nim jest - takie jest moje zdanie - dlatego jeśli już, to tylko dwa pierwsze Vostoki.

Z ceną trochę przesadzili, ale w cenie jest również i moda na nie, bo to że są trwałe i precyzyjne w chodzie to nie wątpię.

I nie wyobrażam sobie aby przy współczesnym parku maszynowym nie można było uzyskać precyzji chodu sikorów mechanicznych na poziomie quarcowych.

Stare porzekadło mówi że radzieckie (również) zegarki były zawsze najszybsze, możliwe że rosyjskie są najdokładniejsze ;-)

Patelnie zaś kojarzą mi się z marynarzami, ruchomymi punktami wymiany walut i z właścicielami stałych punktów sprzedaży warzyw i owoców.

Posiadałem co prawda trzy gwiazdy, czyli mniejszą wersję tej rozpoznawalnej firmy, ale zawsze go dobrze wspominam.

18 lat bez smarowania i wglądu zegarmistrza (z mojej głupoty) w końcu go ubiło.

u mnie bez szaleństw : w tgodniu Bisset a la Bisset a w weekendy Aztorin a la Rado .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ten niebieski Vostok Europe GAZ-14 LIMOUSINE wpadl mi w oko !

Mi też... aż podjechałem zobaczyć do sklepu.

Zegarek sam w sobie ładny. Pasek... porażka.

Słuchając rozumu....

<br />Mi też... aż podjechałem zobaczyć do sklepu.<br />Zegarek sam w sobie ładny. Pasek... porażka<br />

Pasek też wymieniłem na wersję ze skóry strusia jest obszyty nicią w kolorze białym. Bardzo ładnie to wygląda.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Z ruskich to ten Denissov Coalition jest ładny. Bardzo stylowy.

denissov2_zps7da7c0b3.jpg

denissov-coalition.png

watch_Coalition_09.jpg

widzialem je w sklepie internetowym... tez mi sie podobaja , 4 sztuki dla kolekcjonerow....

Rosjanie maja naprawde ladniejsze zegarki od Niemcow , Szwajcarow i Japonczykow ( mam na mysli ten sam zakres cenowy )

Wiadomo ze Szwajcarzy za 100 tys, eur robia sliczne ale cena jest nieproporcjonalnie wysoka do wygladu i jakosci.

A Rosyjskie ladne i w rozsadnej cenie.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Z ruskich to ten Denissov Coalition jest ładny. Bardzo stylowy.

Tak pięknie zrobiony zegarek powinno się nosić werkiem do spodu, bo tarcza w każdym z nich (mówiąc delikatnie) jest mocno niedopracowana.

Mechanizm super, koperta super, a na wypracowanie tarczy cyferblatu zabrakło jednak pomysłu ;-(

Edytowane przez stary bej

A ja jestem ciekaw, czyje oblicze zdobi kopertę modelu Coalition: USSR.

Dobrze, dobrze się domyślasz! :)

watch_Coalition_07.jpg

Tak pięknie zrobiony zegarek powinno się nosić werkiem do spodu, bo tarcza w każdym z nich (mówiąc delikatnie) jest mocno niedopracowana.

Mechanizm super, koperta super, a na wypracowanie tarczy cyferblatu zabrakło jednak pomysłu ;-(

Czemu? Tarcza wydaje się fajnie dopracowana

830630d1348558288-my-latest-arrival-photo-24-09-2012-18-31-21.jpg

830628d1348558233-my-latest-arrival-photo-24-09-2012-18-30-41.jpg

O gustach się nie dyskutuje.

Niemniej trudno mi sobie wyobrazić zarówno sytuację, jak i strój, który pasowałby do pokazanych wyżej "noworuskich".

Nie mówiąc już niczego na temat tego, jak taki zegarek mógłby sprawować się na co dzień.

• Redaktorzy

Włoski garnitur z surowego jedwabiu, buty drogiej marki, ale z wydłużonymi nosami, mięsisty krawat w bogaty wzór, włosy lśniące zaczesane do góry. I taki zegarek.

Jeden drobiazg: osoby z tych sfer nigdy nie pomyślą o kupnie zegarka za grosze. To będzie przynajmniej Breitling for Bentley: równie "bogaty", a kosztujący dziesięć razy więcej.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Czemu? Tarcza wydaje się fajnie dopracowana

Potwierdza się to, że piękno jest pojęciem względnym i subiektywnym ;-))

Włoski garnitur z surowego jedwabiu, buty drogiej marki, ale z wydłużonymi nosami, mięsisty krawat w bogaty wzór, włosy lśniące zaczesane do góry. I taki zegarek.

Czyli tak nonszalancki choć spięty elegant w rodzaju Capo di tutti capi, lub capo dei capi ?

Złote też robią, a jakże! Złota ci u nich dostatek... :)

A nowe serie mają możliwość zamówienia białego skórzanego paska.

Także do wyboru do koloru.

I zgadzam się z tym, co napisano powyżej, że Breitling for Bentley nie będzie bardziej gustowny, za to będzie dużo droższy.

Choć wersji ze Stalinem bym nie polecał - ja stawiam na Winstona! :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.