Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.03.2022 o 10:15, twonk napisał:

Ostatnio najczęściej noszę ten.

Ładny ten Aviatis i nie za duży. Podobają mi się wskazówki, muszę zanabyć takie lub bardzo podobne do mojego kolejnego składaka na 7750. Niestety człowiek nie robi się młodszy i bez okularów na bardzo podobnej tarczy (czyli mocno naćkanej🙂 ) muszę mieć tak "mocne" by odczytać czas między 12 a 6.

Nie za duży - 40 mm. Za to trochę za wysoki - prawie 16 mm. Trudno nie zawadzić od czasu do czasu o jakąś framugę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, twonk napisał:

Za to trochę za wysoki - prawie 16 mm

Taki to już urok wszystkich na tym werku i z grubym szafirem. Najcieńszy z jakim się spotkałem (z 7750 czy pochodnymi) miał jakieś 12,5. Zresztą ogromna większość z komplikacją chronografu cienka nie jest.

• 4 tygodnie później...

To chyba jedna z najważniejszych premier tego roku. Kolekcja MoonSwatch - kolaboracja Omegi i Swatcha. Zamiast wydawać pierdylion złotych na kultowy chronograf Omegi, kupujesz sobie taki sam, tylko z plastiku. 😉 Hype poszedł niebywały, w dniu premiery salony Swatcha oblężone. Zegarki natychmiast stały się obiektem spekulacji w internecie, osiągając ceny powyżej 1000€. Całkowicie niepotrzebnie. Każdy spokojnie dostanie - seria nie jest limitowana w żadnym stopniu.

Cena wynosi 250€.

Mi z całej kolekcji najbardziej podoba się Mission to the Moon. I poważnie się zastanawiam... A co tu się kurka zastanawiać? Trzeba brać! 🙂 Omega za 250 juro? No ludzie! 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sc01_22_BIOCERAMIC_MoonSwatch_MOON_face_

Moonswatch-Josh-Corder.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ty to na poważnie?

Kupiłbyś plastikowe coś przypominające wyglądem powiedzmy Carrerę z napisem TH - Casio za 5 krotnie wyższą cenę niż Casio bez napisu TH? A to właśnie jest ta Swatch Omega...

Nie wiem kto w Swatchu wpadł na ten "genialny" pomysł, ale właśnie zabili swoją najcenniejszą i przynoszącą największe zyski grupie markę. Bo w biznesie w którym liczy się prestiż, prestiż i jeszcze raz prestiż, pospolitowanie się z najtańszym i najbardziej "plebejskim" szwajcarskim producentem, to jest wyrok śmierci. Szczególnie, że nie tak dawno mieli odpał w dokładnie przeciwną stronę i wpadli na pomysł by wypuścić najdroższą Omegę w historii (chyba też speedmastera) w jakimś specjalnym stopie złota z ceną na poziomie Patka...

PS. Przypomina mi się historia jak to do Ikei zrobili "dropa" jakiś dywanów "w kolaboracji" z jakimś tam, ponoć znanym projektantem czegoś tam. Ci to się podobno znają rzucili się i wszystkie w mig wykupili, a zaraz potem na portalach ogłoszeniowych zaroiło sie od ofert sprzedaży z ceną i 10 razy wyższą niż w Ikei. I tak sobie oferty wisiały, a potem ceny zaczęły spadać i w końcu spadły poniżej ceny zakupu. A i tak pewnie tego i tak nawet i darmo nikt nie weźmie, bo trzeba być idiotą by położyć sobie na podłogę wściekle zielony nylonowy pseudo dywanik z napisem grass czy jakoś tak...

Wy se gadajcie, a ja biere! 🙂

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jeden zegarek w domu już mam i innego nie potrzebuję. Ważne by na szychtę do fabryki azbestu rano zdążyć. A resztą kasy to na Harnasia...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Wy se gadajcie, a ja biere! 🙂

Bierz, bierz, a najlepiej to od razu kup se całą "kolekcje", bo dopiero wtedy sukces marketingowców Swatcha będzie pełny i z dumą będziesz się mógł zaliczyć do grona pelikanów którzy zamiast kupić sobie prawdziwą Omegę to sobie nakupili plastikowego szajsu.

A ja sobie poczekam jak ceny autentycznych speedmasterów zlecą na mordę, zanabędę i będę opowiadał, że to specjalna, limitowana edycja moonswatcha...

4 minuty temu, Adalbert95 napisał:

ja sobie poczekam jak ceny autentycznych speedmasterów zlecą na mordę

To sobie poczekasz. 🙂

2 minuty temu, mirfak napisał:

I ta bioceramika 😉

Wysłane z mojego Commodore 64

Co chcesz? Piękna nazwa na jakiś uszlachetniony plastik! 🙂

Co chcesz? Piękna nazwa na jakiś uszlachetniony plastik!

Daliby to w normalnej stali, możliwość wybrania szkiełka szafirowego, cena x2 i byłby fajny sikor, a tak, to jakiś trabant ;-)

----------------

5 minut temu, mirfak napisał:

Daliby to w normalnej stali, możliwość wybrania szkiełka szafirowego

No przecież masz coś takiego na rynku. Nazywa się Omega. 🙂 Tylko ta cena... 😉

Powiem Wam szczerze: ja się z drogich zegarków wyleczyłem. I tak noszę tylko Casio praktycznie wszędzie.

Myślę o sprzedaży kilku sikorów. Po co mają leżeć w szufladzie? Lepiej niech ktoś inny się cieszy. Olać konsumpcjonizm. I tak to trwa - do następnej wizyty na Grafton St. a tam zawsze coś przyciągnie oko. Cholera by to...

NWS_2014-03-09_NEW_010_30888240_I1.JPG

31 minut temu, mirfak napisał:

Tu tez masz sygnowane „omegą”.

Ale cena dobra! 🙂

i z dumą będziesz się mógł zaliczyć do grona pelikanów którzy zamiast kupić sobie prawdziwą Omegę to sobie nakupili plastikowego szajsu.

Skad wiesz, moze juz ma prawdziwa
Godzinę temu, il Dottore napisał:

Powiem Wam szczerze: ja się z drogich zegarków wyleczyłem.

Drogi to jest pojęcie mocno względne. Apropos prawdziwego speedmastera; od jakiś 8kPLN w górę do wyboru do koloru. Egz. nos z papierami, pudłami od jakiś 13. Oczywiście są i takie za 100, ale standardowy speedmaster, bez limitacji, wersji "specjalnej", "jubileuszowej", "dla uczczenia", "ku pamięci", czy z podpisem jakiegoś celebryty, tyle.

Po tym moonswatchu czekam teraz na kolejne "wynalazki". Np. 10fantomswatch (z Blancapainem) i turbilionswatch (z Breguetem), można by też pomyśleć o np. tisslonginie...

2 godziny temu, mirfak napisał:

Daliby to w normalnej stali, możliwość wybrania szkiełka szafirowego, cena x2 i byłby fajny sikor,

Będzie, będzie, ale cena nie będzie x2, a razy 5 (minimum), i nie ważne, że porządna koperta z 316 i solidny szafir to góra jakieś 200E...

3 godziny temu, xajas napisał:

Skad wiesz, moze juz ma prawdziwa

Nie mam.

2 godziny temu, Adalbert95 napisał:

Apropos prawdziwego speedmastera; od jakiś 8kPLN w górę do wyboru do koloru. Egz. nos z papierami, pudłami od jakiś 13.

Nigdy bym nie kupił czegoś takiego używanego. Przecież to element stroju. Majtki też kupuję nowe w sklepie.

30 minut temu, il Dottore napisał:

Nigdy bym nie kupił czegoś takiego używanego. Przecież to element stroju. Majtki też kupuję nowe w sklepie.

Co kto lubi. Ja tam zdecydowanie wolę prawdziwą Omegę, którą ktoś nosił niż nowy wyrób omegopodobny.

Ba, ci którzy kupują używane w końcu Roleksy, Patki i AP, do tego płacąc za nie wielokrotnie więcej niż kosztowały nowe, też widać nie kojarzą ich z majtkami...

Raczej nie porównywałbym używanej omegi do używanych majtek. Parę lat temu udało mi się kupić nową omegę (PO), ale wtedy ceny były „trochę” inne. Nie miałbym problemu nosić używanej.

----------------

29 minut temu, Adalbert95 napisał:

Ba, ci którzy kupują używane w końcu Roleksy, Patki i AP, do tego płacąc za nie wielokrotnie więcej niż kosztowały nowe, też widać nie kojarzą ich z majtkami...

Oni tego nie noszą. To do kolekcji albo do spekulacji.

30 minut temu, Adalbert95 napisał:

nowy wyrób omegopodobny.

Kwestia gustu. Ja za bardzo obrzydliwy jestem. 🙂

W aucie tez niewiadomo kto w fotel pierdzial.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Godzinę temu, kichanadeta napisał:

W aucie tez niewiadomo kto w fotel pierdzial.

Święta racja. Ale na pewne rzeczy jesteśmy skazani a na pewne - nie. 🙂

2 minuty temu, Adalbert95 napisał:

A to nowych aut już nie sprzedają?

Rok poczekasz to dostaniesz (choć teraz to i na to nie ma gwarancji). 🙂

Ja tam wolę takie "cuś" zamiast plastikowego swatcha udającego omegę...

Bulova Lunar Pilot - zegarek z fajną historią, też był na księżycu... :), jedyny "kwarc" w kolekcji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.