Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, GB napisał:

to na komisarjacie powiedziano mi, że nie ma na co liczyć, po czym po okresie wymaganym prawnie przysłali pismo o umorzeniu.

Bo w Polsce Policja jest od kopania demonstrantów po twarzy i od prześladowania Polaków za brak namordnika. A nie od szukania Twojego roweru.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Bo w Polsce Policja jest od kopania demonstrantów po twarzy i od prześladowania Polaków za brak namordnika. A nie od szukania Twojego roweru.

tak było przez ostatnie osiem lat, ale spokojnie, zmienia się to już 🙂 

tak było przez ostatnie osiem lat, ale spokojnie, zmienia się to już  
Mi ukradli ten rower, za poprzedniej władzy po. Może nie będą teraz kopać demonstrantów, ale szukać też nie.

• 4 tygodnie później...

Limitka Casiotrona na 50 lat modelu. Rozejdzie się w moment. 4000 szt na cały świat.  Stal nierdzewna, 500 baksów. Premiera 28 lutego.

Casio-Casiotron-50th-Anniversary-TRN-50-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Niebrzydki polski projekt. Chińskie wykonanie.

IMO lepsza propozycja niż Steinhart a tańszy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od kilku miesięcy gości u mnie na taki Cudak. Jest całkiem spoko. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak przeglądam Zegarownię i oto fajny niedrogi nuras Luminoxa na wakacje - stal nierdzewna i bezel z karbonowego kompozytu.  200m WR. Luminox robi zegarki dla US Navy Seals i pilotów F-117 Nighthawk. Wszystkie Luminoxy mają rurki trytowe, które świecą 25 lat.

Ukryta Zawartość

zegarek-meski-luminox-pacific-diver-3120

Ukryta Zawartość

Z takich niedrogich, do chlapania się w wodzie wolałbym klasyka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

17 minut temu, piotrek7 napisał:

do chlapania się w wodzie wolałbym klasyka

Citizen wiadomka! Klasyg!

Ale zamówiłem sobie tego Luminoxa bo w czerwcu Teneryfa a chciałem coś wesołego i optymistycznego. Zaś na Breitlinga z żółtą tarczą szkoda mi hajsu. Byłby droższy niż wakacje dla 4 osób z przelotami.

a17331101i1a1-avenger-ii-seawolf-three-q

Jak Luminox przyjdzie to wrzucę fotki. Idzie UPSem ma być 6 marca.

Edytowane przez il Dottore

2 minuty temu, jarekb napisał:

naście lat temu jak miałem zajawkę na zegary , oglądałem tańsze Breitlingi jakoś nie porwały mi serca , za młody byłem ? 

Breitling jest fajny bo ma specyficzną stylistykę. Nie każdemu musi się podobać ale z daleka widać że to Breitling. 😄

Szczerze to przymierzałem Seawolfa u Weira na Graftonie kiedyś, tylko z czarną tarczą. I był tak wielki, gruby i ciężki, że mi się odechciało.  Może zwykły Avenger byłby bardziej do przyjęcia? Ale nie miałem okazji przymierzyć.

Z Breitlinga podoba mi się Superocean Heritage 42mm z zieloną tarczą, ale też jest trochę za wielki. Breitling zawsze miał problemy z rozmiarami, dlatego nigdy mnie nie interesował, mimo fajnego designu niektórych modeli. Wiele jest też niestety kiczu w tej marce, zwłaszcza w tańszych modelach jak Avenger czy Endurance.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

29 minut temu, Drizzt napisał:

Wiele jest też niestety kiczu w tej marce

Ja to nazywam bardzo specyficzną stylistyką. 😉 Niestety - także w droższych modelach (np. Chronomat) Breitling potrafi ociekać kiczem. 🙂 

No ludzieeeee... Jeszcze kozy i cygańskiego wozu brakuje w komplecie.

2200736_sw6_cover_2k.jpg

watch_157002063339906.jpeg

16 minut temu, il Dottore napisał:

Ja to nazywam bardzo specyficzną stylistyką. 😉 Niestety - także w droższych modelach (np. Chronomat) Breitling potrafi ociekać kiczem. 🙂 

Ukryta Zawartość

watch_157002063339906.jpeg

O tym właśnie mówię, zwłaszcza bezele są w Breitlingu mocno przerysowane. Pewnie dlatego to od zawsze ulubiona marka oficerów w US Army. Nie żebym miał coś przeciwko żołnierzom, ale z gustu nie słyną.

Podoba mi się za to kierunek, w jakim zmierza Longines. Fajny design wielu nowych modeli, niestety ceny wzrosły o jakieś 150% w porównaniu do tych sprzed kilku lat. Ale nowe Spirit Zulu Time 39mm, Hydroconquest GMT 41mm, Legend Diver 39mm czy nowy Conquest są naprawdę fajne. Hydroconquest był zawsze paskudny, a ten nowy GMT jest naprawdę fajny, znikły wreszcie te wielkie cyfry i ochrona koronki jest inna, nie tak brzydka jak wcześniej. A ze starszych zawsze podobał mi się Avigation Big Eye L2.816.1.93.2.

IMG_7430.jpeg

IMG_7431.png

IMG_7432.jpeg

IMG_7433.webp

IMG_7435.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

30 minut temu, Drizzt napisał:

Hydroconquest GMT 41mm

Jak zobaczyłem ten sikor na fotkach to się cały obśliniłem. Natychmiast poleciałem do Weir & Sons żeby przymierzyć.

I coś niesamowitego. Na żywo nie robi szczególnego wrażenia. A spodziewałem się że to będzie niewiadomoco. Nie. Nie za taką kasę.

Oczywiście pełna zgoda, że Hydroconquesty to dotychczas były paskudniki i jest to krok w zdecydowanie dobrym kierunku. Ale na żywo d*** mi nie urwało. 

9 minut temu, il Dottore napisał:

Jak zobaczyłem ten sikor na fotkach to się cały obśliniłem. Natychmiast poleciałem do Weir & Sons żeby przymierzyć.

I coś niesamowitego. Na żywo nie robi szczególnego wrażenia. A spodziewałem się że to będzie niewiadomoco. Nie. Nie za taką kasę.

Oczywiście pełna zgoda, że Hydroconquesty to dotychczas były paskudniki i jest to krok w zdecydowanie dobrym kierunku. Ale na żywo d*** mi nie urwało. 

Ja tak samo miałem z pierwszą wersją Spirit, jeszcze przed wprowadzeniem tytanowych, mniejszych rozmiarów i wreszcie Zulu Time z diverowym bezelem. Na zdjęciach Spirit wyglądał cholernie dobrze, a po przymierzeniu wyszły od razu wszystkie wady. Najlepiej wyglądał na pasku, ale w tej wersji z kolei nic nie ważył, nie czuć go było w ogóle na ręku, a tego nie lubię. No i przede wszystkim bardzo długie uszy powodowały, że nawet w mniejszej wersji 40mm był dużo za duży na nadgarstku. Do tego błędy z wykonaniem datownika i wrażenia za zdjęć poszły…

Ale moim faworytem jest teraz Legend Diver 39mm, mega fajny i przy tym elegancki zegarek. Można z nim zarówno dress down jak dress up.

11 godzin temu, jarekb napisał:

naście lat temu jak miałem zajawkę na zegary , oglądałem tańsze Breitlingi jakoś nie porwały mi serca , za młody byłem ? 

większość modeli breitlinga mi nie siada...jakieś takie odpustowe i przekombinowane...

16 godzin temu, il Dottore napisał:

Może nie aż tak, ale coś w tym jest. Tyle tylko, że choć ja w Breitlingach nie gustuje (no, ewentualnie jeden model) to nie wolno zapominać, że to właśnie Breitling w ogromnym stopniu przyczynił się przetrwania mechanicznych zegarków po kryzysie kwarcowym w latach 70-siątych. Włoska elita towarzysko-finansowo-modowa z Mediolanu ni stąd ni zowąd, nagle zaczęła nosić te krzykliwe Breitlingi. Wprost jest wylansowała i jakoś potem poszło z górki. Wielu historyków zegarmistrzostwa wręcz twierdzi, że gdyby wtedy te mediolańskie snoby nie sięgnęły po te Breitlingi, dziś zegarków mechanicznych już by nie było...

Także z tą kozą i cyganami to trochę ostrożniej 😃

Edytowane przez Adalbert95

Przy Breitlingach dostaje oczoplasu i raka oczu

Z jednym wyjatkiem: superOcean.

Ukryta Zawartość

I do tego ma ladny pasek

Ukryta Zawartość

Seiko 5 SBSC009 - bardzo ładne i niedrogie GMT. Niestety - trzeba ściągać z Japonii.

Nowy czasomierz codziennego zastosowania na wiosnę i lato 2024.

Zalety : sprawdzony mechanizm , cienka koperta , szafirowe szkło i nieoczywista kolorystyka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Co sądzicie o mechanicznych zegarkach 24-godzinnych?

Mam takiego world timera. Wydawał się to dobry pomysł, w praktyce, przynajmniej mnie, jest się bardzo trudno przyzwyczaić i nie wystarczy tylko spojrzeć, trzeba godzinę odczytać. Jako któryś tam w kolekcji tak, jako daily nie.

Czekał, czekał, aż się doczekał! 🙂

Luminox miał przyjść jutro dopiero, a tu taka niespodzianka! 🙂 

Ukryta Zawartość

Powiem tak: towar zgodny z opisem, polecam tego Allegrowicza! 🙂 

Pudełko aliganckie.

z.jpg

Jest i sikor:

z1.jpg

z2.jpg

Tak na łapie.

z3.jpg

A tak świeci tryt. Tzn. tak nie świeci. 😄 Zdjęcie robiłem w jakimś trybie Supernight w absolutnej ciemności.

W rzeczywistości tryt zawsze będzie świecił słabiej niż dobra luma. Za to świeci nonstop 25 lat a luma może 4 godziny. Gwarancja na tryt 10 lat. W sumie widoczność trytu oceniam jako dobrą ale nie spektakularną jak w przypadku dobrej lumy. Ale fajnie to wygląda bo w rurkach świeci różnymi kolorami.

z4.jpg

W sumie sikor OK, żadne tam mecyje, ale jest taki, jaki chciałem na Teneryfę. Wesoły i kolorowy. Ranty szczotkowanej koperty są polerowane, w sumie wykonanie spoko. Szkoda że nie solar.

Teraz zbieram na białą Doxę Sub 200. 😄

Wakacyjnych zegarków nigdy nie za wiele! 😄

+DOXA-SUB-200-Whitepearl-011.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poniewaz ostatnio duzo czasu poswiecam na sport i na sluchanie muzyki, a czesto jednego i drugiego rownoczesnie, znalazlem cos, co idealnie pasuje do takiego profilu uzytkownika

Ukryta Zawartość

Pomine tysiace innych funkcji/mozliwosci i wspomne tylko dwie, dla mnie najwazniejsze.

1. Odtwarzanie muzyki.
Zabudowana pamiec 64GB wystarcza na zaladowanie i odtwarzanie wszystkich moich najwaznieszych Playlists na polaczonych BT-Sluchawkach

2. Sledzenie wszelkich aktywnosci „sportowych“, lacznie z analiza wynikow i „parametrow zdrowotnych“

All I need

IMG_4054.thumb.jpg.6fc0252644d25a2f359f7a0480872fe3.jpg

Dla mnie po prostu genialne ustrojstwo

Tutaj porownanie z dotychczasowym trackerem Fitbit, ktory tez byl niezly, ale Watch Ultra to „class of its own“

IMG_4041.thumb.jpg.48d818b54f348d9a009621d581973e67.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, xajas napisał:

Watch Ultra

Wielki skurczybyk! 😄

Na pewno nie maly, ale porownywalny z normalnym „meskim“ zegarkiem, ale przez tytanowa obudowe duzo lzejszy!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.