Skocz do zawartości
IGNORED

Do Kolumn Celestion F-28 Jaki Amplituner Kina Domowego:Harman Kardon AVR 360,Yamaha RX-V765,Onkyo 807 czy Denon 2310

odek102

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki Amplituner Kina Domowego mam wybrać który miał by zagrać z kolumnami Celestion F-28: Harman Kardon AVR 360,Yamaha RX-V765,Onkyo TX-NR807 czy Denon AVR-2310.Głównie dźwięk przestrzenny( materiał z Ps-3 ). Istotnym jak dla mnie jest jakość dźwięku ale jasna sprawa że za wyglądem również bym przystał.Zastanawiam się głównie pomiędzy Harmanem a Onkyo 807 ale również opinia na temat tej Yamahy 765 jest bardzo dobra.Przewagą w słuchaniu skłoniłbym się na koncerty z Blue Ray .Ostatnio miałem Amplituner 5.1 Kenwooda KRF V7030D i dzwięk który wydobywał się z niego wydawał mi się bardzo dobry(zmieniam ze względu na wejścia HDmi i nowe dekodery dzwięku)lecz może to zasługa kolumn które niedawno kupiłem. Proszę więc o poradę który zagra najlepiej do moich potrzeb.

ONKYO szczerze polecam :) Harman Kardon ( AVR 360 ) również brzmi ciekawie jednak efekty poprzednika w moim odczuciu są znacznie lepsze...

Czy opinia Twoja w przypadku tych /Celestionów/ była by nie zmienna?tzn różnicę zaraz będzie wyczuć na korzyść/Onkyo/?Z tego jak rozumiem Miałeś okazję porównywać te dwa modele? Nie ukrywam że z wyglądu bardziej pasuje mi /Harman/,ale wiadomo ostatecznie zadecyduje dzwięk.

Wiele zależy również od preferencji.. Tak , słuchałem obu tych modeli.. Onkyo gra bardziej plastycznie - co mi pasuje..Nie brakuje mu do tego mocy i przestrzeni.. Harman równowagę przenosi nieco w górę ( ja akurat słuchałem na Bowersach ) co w moim odczuciu grało trochę za ostro.. Przy tej kwocie tak czy inaczej polecałbym odsłuch :-)

Uzywalem Onkyo 875 z Celestionami F30. Bylo bardzo fajnie, dobre polaczenie. W KD wszystko spisywalo sie rewelacyjnie. Po przesiadce na B&W tez nie narzekalem. Warto odsluchac zanim zakupisz.

Do tych F-28 który z /Onkyo/ w systemie 7.1 Byście Polecili.Czy właśnie ten 875 czy jeszcze jakiś inny,nad którym warto się zastanowić.Mam do dyspozycji 3.000zł.

ostatanio widzialem w Sautnie w Krakowie na bez vaciu Onkyo 905 za 3500!! Moze poczekaj na nastepna okazje :)

Można by poczekać,czego raczej nie lubię a na tą chwilę cena 905 jest jeszcze zbyt wysoka (4,500zł). Żeby nagle mogła tak spaść-nie sądzę.Saturn ma czasami takie napady i może w przyszłości dojdą do 3.000zł. Do tego nie wiem czy jest mi potrzebny aż tak wypasiony amplituner jakim jest 905,który z tego co widzę ma ogromne możliwości,dodatkowe podłączenia jak np:możliwość podpięcia sieci czy też dublowania kolumn, do tego /zone2,3/ oraz ta ogromna moc 7x220W?Mój pokój ma 16m*Bardziej bym się kierował zastosowaniem(porównaniem) najnowszych dekoderów dźwięku-technologi z tym związanych,porównaniu w odsłuchu (bez pójścia na kompromis),tak jak wspomniałem w tym przedziale cenowym.Czytając tego:http://www.hdtv.com.pl/forum/amplitunery-av/15643-amplituner-onkyo-tx-sr875-test.html---może rzeczywiście wziąć tego 875 ale czy można go jeszcze gdzieś dostać?Nigdzie nie mogę go znaleźć i w jakiej ewentualnie był cenie?

watpie amplitunerki Onkyo z 5 na konuc byla niezwykle starannie wykonane i sa juz starsze wiec zdziwilo mnie to ze mieli wogole. nie wiem czy dostaniesz gdzies 875 nowego na pewno nie. szukaj uzywki z nieduzym przegiem, ewentualnie 805

odek102, 3 Cze 2010, 15:44

>może

>rzeczywiście wziąć tego 875 ale czy można go jeszcze gdzieś dostać?Nigdzie nie mogę go znaleźć i w

>jakiej ewentualnie był cenie?

Możesz śmiało brać 875. To dobry sprzęt. Ciężko dostać bo już nie produkują, to seria sprzed 4 lat. Niektóre sklepy mają jeszcze pojedyńcze sztuki. Jeśli może być używka, to patrz po AlleDrogo i eBay. Sporo jest jeszcze na eBay UK. Jeśli kogoś tam masz, to i tak wyjdzie taniej niż 3000ZŁ nawet z przesyłką. Puściłem Ci jedno ogłoszenie z 875 na PW ;)

Stoję nad dylematem.Czy te dwa "klocki" tzn; 875 i 905 to te same Amplitunery? Oczywiście oprócz( w przypadku 905 )większej mocy,radia HD i Ethernetu?

Miałem dodać wbudowane gniazdo sieciowe oraz drugie wyjście Hdmi.Czy wejścia Usb w 875 też brakuje?Może jednak rzeczywiście chwilkę poczekać i wziąć 905-kę?Tu za to jest Full wypas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.