Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Wprowadzono drobną modyfikację antymulsową do oprogramowania forum. Uniemożliwia ona rozbicie zdania na trzy wpisy. W zwiazku z tym wypowiedzi mulsa nabrały treściwości.

:-)))

jozwa, to nie są osobiste pyskówki, tylko moja ocena pracy moderatora; podobno w tym celu ten watek

czyli tniemy sens?

to lepiej zamknąć ten cyrk i nie udawać, że pracujecie i oświadczyć uroczyście

- mamy was drodzy forumowicze tam gdzie możecie pana majstra pocałować

a sens ostatniego, wyciętego zdania powtórzę

- jeśli Yamnick nie widzi różnicy pomiędzy sposobem pracy pozostałych moderatorów a własnym, to do tej pracy się nie nadaje

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Mówiłem...

I jeszcze nie spałem i kolejny wpis starego skasowałem.

Coś mi się zdaje,że działacie w panice-a drazliwy temat to wódż ma nocny dyżur...niczym w pogotowiu....tylko,że tam pomagają,a tu tną bezlitośnie.

mamel - oczywiscie ze roznimy sie sposobem pracy, kazdy z obecnych na AS ma rozne sposoby pracy :)

Wracajac do sytuacji, do ktorej caly czas pijesz - uzyles (bezsprzecznie) slow (o ile dobrze pamietam) "tepy glab" (lub bardzo podobnych) w wypowiedzi skierowanej do innego Uzytkownika (caly wydzwiek wypowiedzi byl mocno ofensywny). Niezaleznie od tego jak bardzo chcialbym to zinterpretowac inaczej jest to zlamanie regulaminu - II; 5; "a" i "b". Mimo, ze jak piszesz slowa te tyczyly sie uzytkownika nieobecnego byly jednak uzyte w terazniejszej dyskusji w sposob niewybredny.

Za to zostales ostrzezony.

Dodatkowo masz duzy zal o kasowanie postow - wyjasnilismy powyzej (zarowno jozwa maryn jak i ja), ze ciezko (w zasadzie jest to niemozliwe) wymoderowac posta najezonego "kwiatami" z gatunku tych, za ktore zostales ostrzezony. Dodatkowo, jesli Twoj post jest bezposrednia odpowiedzia na cytat w nim umieszczony, a oryginal cytowanego posta zostaje skasowany, to logicznym jest ze i Twoj post skasowany zostanie.

Tlumaczylem to juz, tlumacze to po raz kolejny, wiecej tego tlumaczyl nie bede, bo chyba jasniej sie juz nie da...

P.S. W przedmiotowym watku jozwa rowniez przyznaje racje co do "wlepionych" Ci przeze mnie %... Poniekad wiec i Ty masz racje - sposoby pracy mamy rozne, efekty bylyby (sa) takie same...

Primodium. Medium. Finis.

jozwa, to nie są osobiste pyskówki, tylko moja ocena pracy moderatora; podobno w tym celu ten watek

czyli tniemy sens?

to lepiej zamknąć ten cyrk i nie udawać, że pracujecie i oświadczyć uroczyście

- mamy was drodzy forumowicze tam gdzie możecie pana majstra pocałować

a sens ostatniego, wyciętego zdania powtórzę

- jeśli Yamnick nie widzi różnicy pomiędzy sposobem pracy pozostałych moderatorów a własnym, to do tej pracy się nie nadaje

O, to, to! Tylko bez "drodzy", bo to by implikowało wewnętrzną sprzeczność. A wpisy moderacji powinny być spójne, czyż nie?

Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 28 Października 2010 - wypowiedz niezrozumiala, wpisana w cytat, dodatkowo reg. II, 5, a,b - cytuje "Pleciesz chłopie jak potłuczony-spadleś z piętrowego łóżka-wiesz co piszesz toż to jakieś niezrozumiałe heroglify są-daj se bana,albo siana.
Ukryte przez Yamnick, 28 Października 2010 - wypowiedz niezrozumiala, wpisana w cytat, dodatkowo reg. II, 5, a,b - cytuje "Pleciesz chłopie jak potłuczony-spadleś z piętrowego łóżka-wiesz co piszesz toż to jakieś niezrozumiałe heroglify są-daj se bana,albo siana.

mamel - oczywiscie ze roznimy sie sposobem pracy, kazdy z obecnych na AS ma rozne sposoby pracy :)

Wracajac do sytuacji, do ktorej caly czas pijesz - uzyles (bezsprzecznie) slow (o ile dobrze pamietam) "tepy glab" (lub bardzo podobnych) w wypowiedzi skierowanej do innego Uzytkownika (caly wydzwiek wypowiedzi byl mocno ofensywny). Niezaleznie od tego jak bardzo chcialbym to zinterpretowac inaczej jest to zlamanie regulaminu - II; 5; "a" i "b". Mimo, ze jak piszesz slowa te tyczyly sie uzytkownika nieobecnego byly jednak uzyte w terazniejszej dyskusji w sposob niewybredny.

Za to zostales ostrzezony.

Dodatkowo masz duzy zal o kasowanie postow - wyjasnilismy powyzej (zarowno jozwa maryn jak i ja), ze ciezko (w zasadzie jest to niemozliwe) wymoderowac posta najezonego "kwiatami" z gatunku tych, za ktore zostales ostrzezony. Dodatkowo, jesli Twoj post jest bezposrednia odpowiedzia na cytat w nim umieszczony, a oryginal cytowanego posta zostaje skasowany, to logicznym jest ze i Twoj post skasowany zostanie.

Tlumaczylem to juz, tlumacze to po raz kolejny, wiecej tego tlumaczyl nie bede, bo chyba jasniej sie juz nie da...

Yamnick

Pleciesz chłopie jak potłuczony-spadleś z piętrowego łóżka-wiesz co piszesz toż to jakieś niezrozumiałe heroglify są-daj se bana,albo siana.

Jestes faktycznie indywidualista...i to jaki i do cholery pisz z interpunkcją,bo jeszcze żle odczytam Twoje zacne intencje.

P.S. W przedmiotowym watku jozwa rowniez przyznaje racje co do "wlepionych" Ci przeze mnie %... Poniekad wiec i Ty masz racje - sposoby pracy mamy rozne, efekty bylyby (sa) takie same...

Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 28 Października 2010 - no sorki, ale tego tolerowac nie zamierzam - maksymalne obrazanie mnie...
Ukryte przez Yamnick, 28 Października 2010 - no sorki, ale tego tolerowac nie zamierzam - maksymalne obrazanie mnie...

coraz bardziej staje sie jasne , ze moderatorzy tutaj szukaja jakiegos sensu dla wlasnego istnienia, czuja , ze sa niepotzrebni ( moze oprocz jednego zupelnego kretyna) i traca czas na zamienianie dupa na tylek i takie tam, przeciez to dzieciniada, kiedys moderacja byla ograniczona do minimum i nikt sie nie skarżyl, wracajac do historii poprostu kiedys forum zaatakowalo kilka zaburzonych psychicznie osób, gdzie jedna byla na tyle zdeterminowana , ze zakladala setki watkow z setek kont, w tej chwili istnieja rozne mechanizmy , ktore pozwalaja jakos te naloty osob z konkurencyjnych forum ograniczyc, te wszystkie zabawy slowem w wykonaniu niektorych moderatorskich arbitrow elegancji sa nikomu niepotrzebne, po pierwsze nie ma w nich polotu bo z pustego łba naprawde madrosci nie wyplyna, po drugie na forum specjalistycznym szkoda na to czasu, a bocznica po to jest bocznica zeby pisac co sie chce, uciazliwych troli kiedys banowano i teraz tez mozna banowac, przyznam , ze zaskakuje mnie najbardziej sytuacja kiedy jacys kilkumiesieczni userzy bedacy w moderacji wymadrzaja sie na temat ksztaltu forum i piszacych na nim osób, za takie cos józwa zaplacicie kolejnym odplywem forumowiczow....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Obejrzałem i wyszło mi, że niestety mod miał rację. Masz electro talent do umieszczania niekiedy trafnych stwierdzeń w formie, za którą w realu podbito by ci oko. Umówmy się może raz, ze tutaj nie wolno więcej, niż gdyby stało się twarzą w twarz z rozmówcą. Co do twojej krytyki Yamnicka - po pierwsze sam fakt takiej dyskusji świadczy o wyjątkowości naszego forum, bo na 90% innych dyskusję o moderatorze wycinanoby natychmiast i dyskutanta banowano. Tak działa internet, w przeciwnym wypadku jest bezhołowie. U nas jest inaczej, bo tradycje inne, ale to nie znaczy, ze możemy popadać w atoposizmy. Yamnick jest moderatorem z doświadczeniem moderowania normalnych forów, a więc stosuje regulamin, który u nas często jest naginany wyłącznie w tym celu, aby NIE zbanować zasłużonych forumowiczów, nawet jeśli zachowają się jak Kaczyński w sejmie. Nie można mieć do niego pretensji, że traktuje poważnie to, co jest zapisane i że dziwi się, jak forumowicze mogą pokazywać fucka moderacji pod pozorem, że z nią dyskutują. Nie będę namawiał go, żeby rezygnował z obrony przed agresywnymi userami, natpomiast namawiam go, zeby z nimi nie dyskutował. Dyskutować sobie mogę ja, bo mam skórę grubą jak nosorożec na dupie, natomiast normalni ludzie powinni się ograniczać do czasu, aż im skóra tak samo stwardnieje. Natomiast dla pozostałych userów - don't fuck with admin. Również dlatego, że nic się nie załatwi sr***c komuś na głowę, natomiast wszystko można przedyskutować jak ludzie. Zapomnijmy na chwilę o anonimowości w sieci i zachowujmy się, jakbyśmy mieli tu nazwiska i twarze, a zaraz okaże się, ze można porozumiewać się normalnie.

Przy okazji - zgodnie z postulatami rozbudowano ten wątek. Zrobił się trochę chatyczny, ale coś za coś. Może tak będzie lepiej.

jozwa, co do anonimowosci... imho tu jej nie ma... wielu z nas bywa na roznych "odsluchach" :) w sumie tyle lat "napieprzania" w klawiature na tym forum tez cos znaczy... wulgarne dosrywanie powinno byc z cala surowoscia karane, ale czym zawinil np. moj watek o magnetofonach typu "jamnik"? :) to mial byc taki "powrot do korzeni" wielu z nas, a tu ciach!

aha, mam pytanie, dlaczego po banie, moj "dzienniczek ucznia" dalej ma statusy podwyzszone i glupie uwagi na temat cytowania PW, ktorego nawet w regulamnie nie bylo, a pojawil sie po fakcie? he?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jozwa

ja uwazam , ze zla drogą idziecie, nawet coraz gorsza i to wachlowanie sie penisami nic nie zmieni, podobnie jak zmienianie dupa na tylek itd., no , ale moze macie za duzo czasu albo wam jakos za to placa, w takim razie rozumiem, bo , ze doroslego faceta takie gierki bawia nie jestem w stanie zrozumiec...

• Redaktorzy

Nadmiaru czasu nikt raczej nie ma, nazwij to poczuciem obowiązku wobec forum. Zapraszałem cię do wzięcia udziału w moderacji, ale odmówiłeś. Co do mnie, to zapewne niedługo zrezygnuję, bo faktycznie zajmuje mi to zbyt wiele czasu, ale na szczęście jest jeszcze kilku forumowiczów, którzy chcą zajmować się tą niewdzięczną pracą. Pamietasz zapewne, że moderatorzy są bezpłatnie pracującymi ochotnikami, którzy zgłosili się na moją prośbę.

jozwa maryn

ja nie odmowilem, tylko wazne jest dla mnie w jakim gronie jestem, a ze swodowiskiem w ktorym sa tez [...] nie chce sie uosabiac, problem wynikl gdy zaczalem byc poprawiany , a moje wypowiedzi wycinane, jak pisalem w zlikwidowanym poscie grozne byly naloty osob zaburzonych psychicznie, a to co sie teraz dzieje jest niepotrzebne, ale jak chcecie tracic forumowiczow to prosze bardzo, nie dziwie sie tez , ze sie pomalu wypisujesz z interesu bo na Twoim miejscu tez bym tak zrobil.....

• Redaktorzy

Fox, póki ja mam coś w tej kwestii do powiedzenia, to będziesz raczej przedmiotem moderacji, niż jej podmiotem :-)

Na AS może odbyć sie parę ciekawych rozmów, swoją drogą.

jozwa, no co ty... mialbys tu lad i porzadek! niektorzy by tu "zapieprzali na wysokosci lamperii" :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jozwa, no co ty... mialbys tu lad i porzadek! niektorzy by tu "zapieprzali na wysokosci lamperii" :)

Ciekawe,że tak ci spieszno do tego OMAS...hehehehe

Dziwnie się kojarzy..jakoś.

no ja sie moge zglosic :)

foxbat

Zrecenzuj może JÓZWIE do gazety jakiegoś....Yakina,a nóż-widelec się sprawdzisz)))

Coś ten wątek mimo że wypowiedzi pousuwane-te nocne moje oraz mamela znacznie się rozrósł.

Cóż można powiedzieć w takiej chwili-moderacja jednak są cudotwórcy jak pragnę podskoczyć[im nikt nie podskoczy].A kto w nocy dziś ma z moderatorow dyżur-proszę od pierwszego wywiesić grafik-bo niektórzy nawet

nie czytają pouczających postów-tylko tną jak popadnie-a dużo tracą jednak.

Józwa oszukuje że idzie spać,a ślęczy przy kompie całą noc bo obawia się kompromitacji ze strony tych na

szybko przyuczonych moderatorów-niemalże prawie samozwańców.

[chamskie kawałki]

Proszę o nawiązanie dialogu.....aha po wczorajszych

rozmowach to pewnie dyżurni jeszcze śpią.))))

Ogólnie jest fajowo,bo wczoraj i w nocy był duży hałas dziś się zrobił wielki chaos.

Moderacja przypomina mi takie mieszadła od miksera-bo tak namieszała i namąciła-że można się pogubić.

W mętnej wodzie niektórym łatwiej sie poruszać.

Realna kwintesencja powstalej tutaj moderacji, jej standardow, jakosci intelektualnej, inteligencji, logiki, oraz innych teoretycznie oczekiwanych wartosci moze byc przyklad dyskusji z funkcjonariuszem strazy miejskiej o praworzadnosci wypisania mandatu w miejscu oznaczonym jako miejsce parkingowe, ale de facto bedace niczym innym jak czescia chodnika bierutowskiego sluzacego z zalozenia i swojej konstrukcji wylacznie do ruchu pieszego. I z kim tutaj mozna dyskutowac podajac rzeczywiste argumenty? Z osoba, ktora wypelnila niezrealizowane ambicje posiadania broni palnej oraz munduru policyjnego poprzez wsadzanie mandatow za wycieraczki? Please...

mamel - ... Wracajac do sytuacji, do ktorej caly czas pijesz - uzyles (bezsprzecznie) slow (o ile dobrze pamietam) "tepy glab" (lub bardzo podobnych) w wypowiedzi skierowanej do innego Uzytkownika (caly wydzwiek wypowiedzi byl mocno ofensywny). Niezaleznie od tego jak bardzo chcialbym to zinterpretowac inaczej jest to zlamanie regulaminu - II; 5; "a" i "b". Mimo, ze jak piszesz slowa te tyczyly sie uzytkownika nieobecnego byly jednak uzyte w terazniejszej dyskusji w sposob niewybredny.

dopóki nie pojmiesz, że zwrot - tak pisać może tylko tępy głąb - skierowany pod adresem AUTORA TEKSTU WYJĘTEGO Z BLOGA Z NETU, nie jest obraźliwy dla żadnego usera AS, będę twierdził, że nie rozumiesz co czytasz;

regulamin AS dot. AS i nie ma za zadanie naprawiać świata a jeśli takie jest Twoje powołanie to zmień miejsce swojej misji

wykazałeś wcześniej, że zwrot naszych parlamentarzystów - palisz głupa - też jest w Twojej ocenie nieodpowiedni, co potwierdza powyższe

joawa przyznaje Ci rację? ... - jozwa już raz przyznał, po moim łopatologicznym wytłumaczeniu, dosłownym jak wyżej, że zrozumiał inaczej:

"No proszę, a ja odniosłem wrażenie z zacytowanego fragmentu, że był to zwrot polemiczny skierowany wobec zbanowanego, (a wiec już można używać obelg an forum?) nicka Archanioł."

popierajcie się chłopaki, mnie to rybka ale autorytetu wam nie przybywa, wręcz odwrotnie

a bez NAS nie będzie Was

Mamel

Do kogo ta mowa-one po wczorajszym jeszcze śpiom,choć moim zdaniem Pan Yamnick jeszcze się nie oswoił z

atmosferą forum i myśli po swojemu.A forum to nie jest bajka-tu trza myśleć nie tylko spoglądając na swój nos.

Mogą być liście kanadyjskie te klonowe-a chińskie są-czy chińskie to niedobre-czy one psu na budę-tzn.

nie nadają się do niczego.A może tak nie jest-bo kto był w Chinach to pewnie wie-tylko nie chce się wychylać...

a nie doceniacie jak pracowitą nockę miała moderacja/admini?

przecież te wpisy były wczoraj w wątku założonym przez admina - audiostereo.pl

dziś watek pozlepiany z pokrewnym wątkiem jurka

z 6-ciu zamkniętych wątków dot. moderacji została połowa

ciekawi mnie dalszy przebieg tych "porządków"

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 28 Października 2010 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 28 Października 2010 - Brak powodu

Yamnick jest moderatorem z doświadczeniem moderowania normalnych forów,

Hmm.. Z mojej perspektywy, biorąc pod uwagę to "wejście smoka" wygląda to tak: puścili człeka na salony a i on sam prosty nie widział iż słoma mu się z butów powychylała, a i mu bąków znienacka puszczać nie wolno. A panowie, parskając śmiechem na boku, na środku głośno go chórem chwalili: "toć dobry on jest, kształcony!".

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.