Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Jeżeli masz jakieś fobie odnośnie piesków nic na to nie poradzę, jak je się trzyma na smyczy nie zrobią nikomu krzywdy.

To bardzo miłe stworzenia, tylko trzeba umieć się z nimi obchodzić.

Sam posiadam dwa - Kubę i Sabę.

Poza tym co to ma do jakości moderacji?

Sam moderator nie potrafi trzymać się tematu...

Kasować czyjeś posty jednak pod pretekstem "nie na temat", "Powód edycji: Regulamin, ustep II, punkt 5, podpunkt "a" i "b"" bardzo prosto.

Jeszcze raz powtarzam bez złośliwości:

To dawno wykroczyło poza ramy moderacji, to cenzura wszystkiego co krytyczne, niezrozumiałe lub po prostu nie podoba się cenzorowi.

Aha, wpis jest o moderacji forum Audiostereo - proszę go nie wycinać, szatkować, zmieniać treści czy wydźwięku wypowiedzi.

Dziękuję

Mało tego że nie skasuję Twojego wpisu, teraz będzie on również w moim, ku pamięci- obłudy. Może teraz zostaniesz wielbicielem filozofii na ten przykład ? Zawsze się można walnąć w nazwisku pewnego filozofa ...

Nie ja skasowałem Twój post, ale widocznie zasługiwał na to.

Jak widzisz wczorajszy mój wpis, odkreśliłem grubą kreską i podałem konkretną propozycję. Proponuję odnieś się do niej, jeśli chcesz pisać fair i na temat.

doszlo do takiego uznaniowego wycinania wpisow , ze nie ma sensu wogole pisac, nie chce sie czuc jak na klasowce gdzie gowniarz , ktory nie zaliczylby u mnie jednego zaliczenia bedzie mi poprawial wpisy, kasowal albo gdzies wyrzucal....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Każdy zarejestrowany forumowicz, ma takie prawo. Można zgłaszać do moderacji sprzeciw, który zostanie rozpatrzony (zazwyczaj po konsultacji z innymi moderatorami).

W nawiązaniu do wpisu Romka:

Punkt 12. Netykiety:

Dbaj o poprawną polszczyznę w swojej wypowiedzi; nie pisz całego tekstu dużymi literami - w internecie jest to postrzegane jako krzyk, a chyba nie chcesz być odebrany jako krzykacz, prawda?

Punkt 18. Netykiety:

Sprawdź błędy, treść oraz zastanów się przed dodaniem nowego wpisu - będziesz mógł go edytować jedynie przez 15 minut. Twój wpis świadczy o Tobie.

Nie było mnie trochę, stąd opóźnienie.

Zwracam się więc z apelem do moderacji o egzekwowanie Punktu 12 i 18 Regulaminu zgodnie z punktem 3a przytoczonym przez Paltona. Był wątek o poprawnej polszczyźnie na forum, nie jest to więc moje osobiste "widzimisię". Nie domagam się stosowania Regulaminu przeciwko konkretnemu forumowiczowi, ale po prostu konsekwentnego egzewkwowania Regulaminu. Co innego literówka, sporadyczny błąd, co innego permanetne niechlujstwo i trolling.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Użytkownicy+

Nie było mnie trochę, stąd opóźnienie.

Zwracam się więc z apelem do moderacji o egzekwowanie Punktu 12 i 18 Regulaminu zgodnie z punktem 3a przytoczonym przez Paltona. Był wątek o poprawnej polszczyźnie na forum, nie jest to więc moje osobiste "widzimisię". Nie domagam się stosowania Regulaminu przeciwko konkretnemu forumowiczowi, ale po prostu konsekwentnego egzewkwowania Regulaminu. Co innego literówka, sporadyczny błąd, co innego permanetne niechlujstwo i trolling.

Przypomnę jeszcze raz :

Regulamin forum,

Punkt 3.a:

Redakcja i Moderatorzy podejmą starania mające na celu redagowanie, skracanie bądź usuwanie wszelkich postów sprzecznych z Regulaminem, zasadami Netykiety, obowiązującymi przepisami prawa oraz zasadami współżycia społecznego, najszybciej jak to jest możliwe.

Punkt 5. a, b:

Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne.

Pieski posiadam kilkadziesiąt lat, zanim czytałem dzieła Platona,

ale na temat moderacji proszę...

Niech szanowna administracja ustosunkuje się w końcu do wyników ankiety i umożliwi społeczną moderację.

88% forumowiczów aktywnie biorących udział to bardzo wyraźny głos

Takie apele to tylko w kościele,bo moderacja jest głucha i ślepa na takie uwagi,ponieważ Józwa dał rozkaz

-a sam poszedł spać!!!Tylko przewrót[nowy właściciel]uratuje wręcz może przywrócić prestiż i wiarygodność AS,

wprowadzając swoje zdrowe zasady-bez promowania różnych gogusiów i kiepskich wyrobów audio.

Dla mnie moderatorzy=komunistyczni cenzorzy.........chiba też się zdrzemnę,bo od 23 zaczyna sie rewolucja!!!!

wogole jakie to zalosne , ze dorosli ludzie, mezczyzni, wycinaja , nie wiem ze strachu czy umyslowego niedolestwa , nieprzychylne opinie na swoj temat zamieszczane w watku , ktory ma takim opiniom sluzyc....

tak na marginesie palton.nie mógłbys czarnymi napisac co jeszcze ci sie marzy w tym regulaminie.Takie ciche marzenie moderatorka.

]nie masz zadnych marzen?Zadnych ulepszen.nawet malutkich.To moze ja ci podsune..cosik.

tak na marginesie palton.nie mógłbys czarnymi napisac co jeszcze ci sie marzy w tym regulaminie.Takie ciche marzenie moderatorka.

]nie masz zadnych marzen?Zadnych ulepszen.nawet malutkich.To moze ja ci podsune..cosik.

Zmiany przez wytłuszczanie - to dobre jest(uwaga: post trochę złośliwy)

alee... o ssoo chchoozi?

To w końcu chcemy moderacji czy jej nie chcemy? Są takie fora gdzie nie jest potrzebna. 10-20 wpisów dziennie, w tym połowa to sklonowany założyciel - znamy takie.

Moderacja społeczna? Z mojej strony bardzo chętnie, od początku o tym mówiłem. Jedynie istnieje małe utrudnienie: namówcie właściciela serwisu do inwestycji w mechanizmy które to umożliwią. Tylko przypomnę namiastkę takiej moderacji - plusy/minusy które tu chwilę zagościły - wywołały chóralny lament połączony z krucjatą i podchodami - aż zostały wyłączone.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jak to o co?... żeby nie wpaść w błoto... dziecinne.

Tak przy okazji:odkryłem, że pisałem tobie MBL i Melb - ban jak nic:)

A na poważnie: była kiedyś propozycja piaskownicy - bardzo dobry pomysł(zarówno dla użytkowników, jak i moderatorów)

Łabundek

ja nie chce takich gosci jak sa teraz, trzeba wymienic na innych, przeciez nie ma sensu zeby to bylo dozywotnie....tutaj sie kilku osobom wydawalo jeszcze rok temu , ze jak sie da kretynom wolna reke i beda w kazdym watku pisali , ze nie slychac roznicy to bedzie fajnie, klotnie i zwiekszy sie licza wejsc, nie wiem jak z liczba wejsc, ale co bylo do przewidzenia poziom jako taki spadl, bo wiekszosci ludzi nie chce sie przebijac przez belkot, stad tez te delikatne prosby o zakladke hiend kiedy inicjatywy powinny wychodzic z drugiej strony wlasnie od moderatorow, ze moze zrobmy zakladke hiend, moze skoro to jest forum dla slyszacych roznice to tym nieslyszacym wskazmy inne fora, ja tego nie widze i dla mnie taka moderacja jest obojetna...nie pelni zadnej roli tworczej czy porzadkujacej, ja nie wiem po co wy tutaj jestescie, a jeszcze jak sie trafi jakis taki cienki, dlugi smieszny pies albo inny palant i zaczyna wycinac albo fransua banowac to jest jeszcze gorzej....nie wiem dokad zmierza to forum, mialem dwa czy trzy ciekawe tematy do opublikowania, ale tak sobie pomyslalem , ze moze sie wstrzymam , nie bede rzucal perel przed wieprze....

To w końcu chcemy moderacji czy jej nie chcemy? Są takie fora gdzie nie jest potrzebna. 10-20 wpisów dziennie, w tym połowa to sklonowany założyciel - znamy takie.

Chcemy ale niekoniecznie na bocznicy:), takiej z wrażliwością, poczuciem humoru i dystansem do siebie i otoczenia, z pobłażliwością jaką dziadek obserwuje i karci dorastające wnuki. Gdy jest to niezbędne stanowczą i konsekwętną, uczciwą, nie kumoterską i tak dalej...

ale, że mlb na forum klona klonów zagląda.. no,no..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Po 24 h jak po pobycie w żłobku, wracam do naszego ścieku trzeźwy i "ochłoniety" by powtórzyć moje kategoryczne

Nie wszelkiej nożycorękiej małostkowości i hipokryzji

- Powód edycji: Regulamin, ustep II, punkt 5, podpunkt "a" i "b" - czyli "...formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych..."

pytam - jak można okazywać szacunek, branżowemu partykularyzmowi i ostentacyjnemu lekceważeniu potrzeb zgromadzonej tu społeczności;

znajomość zasad współżycia społecznego a zwłaszcza przepisów prawa, przez część moderatorów, kwestionuję tym bardziej

bardziej ambitnym polecam pomoderować sobie w Polityce gdzie prezydent to gajowy, były to kurdupel etc. - pełny szacun

grynio - my tu wszyscy tkwimy w głębokim błędzie bo wątek "Moderacja forum audiostereo" ma być jak widać nie o moderacji lecz dla moderacji

palton - ...mam konkretną propozycję, podpięty na stałe temat - "Rozmowy kontrolowane"... - Robercik - zajmij Ty się lepiej tymi swoimi kulkami ...

palton dnia 24.01.2011 - 16:15 napisał Są duże sprzeciwy ... na całe szczęście nieuprawnione.

zapytałem kto ma prawo do sprzeciwu uprawnionego (nie mylić usprawiedliwionego)

palton Napisano wczoraj, 19:15 Każdy zarejestrowany forumowicz, ma takie prawo.

to deja vu jakieś?

co przyjdzie nowy moderator to nowa zadyma, w dziesiątkach wpisów cytowanie regulaminu - uczcie się go na pamięć po cichu

wycięcie tego tekstu w niczym wam nie pomoże - robię screena i będę wklejał po każdym banie póki coś się tu nie zmieni w temacie na lepsze

pozdrawiam dostrzegających wszechobecnie postępującą miernotę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Po 24 h jak po pobycie w żłobku, wracam do naszego ścieku trzeźwy i "ochłoniety" by powtórzyć moje kategoryczne

Nie wszelkiej nożycorękiej małostkowości i hipokryzji

- Powód edycji: Regulamin, ustep II, punkt 5, podpunkt "a" i "b" - czyli "...formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych..."

pytam - jak można okazywać szacunek, branżowemu partykularyzmowi i ostentacyjnemu lekceważeniu potrzeb zgromadzonej tu społeczności;

znajomość zasad współżycia społecznego a zwłaszcza przepisów prawa, przez część moderatorów, kwestionuję tym bardziej

bardziej ambitnym polecam pomoderować sobie w Polityce gdzie prezydent to gajowy, były to kurdupel etc. - pełny szacun

grynio - my tu wszyscy tkwimy w głębokim błędzie bo wątek "Moderacja forum audiostereo" ma być jak widać nie o moderacji lecz dla moderacji

palton - ...mam konkretną propozycję, podpięty na stałe temat - "Rozmowy kontrolowane"... - Robercik - zajmij Ty się lepiej tymi swoimi kulkami ...

palton dnia 24.01.2011 - 16:15 napisał Są duże sprzeciwy ... na całe szczęście nieuprawnione.

zapytałem kto ma prawo do sprzeciwu uprawnionego (nie mylić usprawiedliwionego)

palton Napisano wczoraj, 19:15 Każdy zarejestrowany forumowicz, ma takie prawo.

to deja vu jakieś?

co przyjdzie nowy moderator to nowa zadyma, w dziesiątkach wpisów cytowanie regulaminu - uczcie się go na pamięć po cichu

wycięcie tego tekstu w niczym wam nie pomoże - robię screena i będę wklejał po każdym banie póki coś się tu nie zmieni w temacie na lepsze

pozdrawiam dostrzegających wszechobecnie postępującą miernotę

Lepiej bym tego nie ujął - szacunek.

electro - widzisz - jak chcesz to zaczynasz pisać rozsądnie a nie jak u rocha kulkami gejszy zatykasz dyskusję aż Cię musiałem zablokować. Poziom spadł dużo wcześniej, stąd pomysł na moderację. I muszę powiedzieć że na obecnym forum działa to całkiem sprawnie, zgłoszenia są obsługiwane dość szybko - mechanizm w silniku tego forum jest niezły. Powtarzam po raz któryś z kolei - moderatorzy nie zaglądają do każdego wątku - więc jeśli nikt nie zgłasza problemów, nic dziwnego że trole mają używanie.

Osobną kwestią są dyskusje ze świeższymi stażem moderatorami którzy czasem jeszcze nie rozpoznają cienkiej linii pomiędzy żartem a drwiną - ale przecież dla starych wyg forumowych to chyba nie taki duży problem żeby zwyczajnie ich nie prowokować? Są na tym forum użytkownicy którzy pomagają moderatorom, podsyłają na PW pożyteczne sugestie czy uwagi. Ale są i tacy którzy na widok moderatora wypinają pierś do przodu i spluwają z pogardą, tak jakby ich to w jakiś sposób czyniło lepszymi.

To forum jest dokładnie takie jakim je wspólnie tworzymy. A tu zamiast ciekawych tematów są gadżety z sexshopu. I czy to naprawdę jest wina moderatorów? Czy raczej kilku znudzonych sobą facetów znajdujących dziecięcą frajdę w wetknięciu koledze szpilki w pośladek?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

zgadzam się,choć wpis ukierunkowany w jedną stronę,bo zapytam tylko

dlaczego są uprzywilejowani......czy to jest demokracja w/g moderacji-czy coś innego o czym nie kazdy wie.

Proponuję nie odpowiadać na te pytanie tylko przemysleć-wskazany kontakt,najlepiej telefoniczny.

Czy juz wszyscy otrzeżwieli.....na razie mamel wylał wiadro tylko z czystą zimną wodą.

Dobranoc państwu.

dla Ciebie to sa tylko kulki z sexshopu, dla mnie to droga do dobrego ulozenia kabli na podlodze i referencyjnego basu....

• Użytkownicy+

Założyciel wątku:

jurek

GrupaUżytkownicy

Postów791

Rejestracja05.12.2003

Status ostrzeżeń

Napisano 17.07.2010 - 09:19

Panowie Moderatorzy.

Bardzo proszę, poprawiajcie błędy ortograficze, choćby w tytułach wątków.

electro

GrupaUżytkownicy

Postów5259

Rejestracja04.07.2003

Status ostrzeżeń

Napisano 17.07.2010 - 11:53

jurek

jak ciemnota zaklada watki to beda bledy, nie ma sensu robic korekty, to bylo forum dla ludzi myslacych pare lat temu, teraz jest jak jest...za korekte sie placi wiec analfabetow raczej trzeba banowac, a nie poprawiac im tematy...

modrzew47

GrupaUżytkownicy

Postów5470

Rejestracja23.03.2009

Status ostrzeżeń

Napisano 17.07.2010 - 11:55

electro

Przekrój społeczeństwa jest odbiciem każdego forum...załóż swoją strone,to prostsze.

....................................................................

Była moja propozycja, chęć POWAŻNEJ dyskusji i zero odzewu. Prawda jest taka, że narzekający na moderację, nie są zainteresowane porządkiem na forum. Po prostu psujemy zabawę, w obrzucaniu się błotem. Te osoby, nie biorą pod uwagę tego, że wielu innych chce też pogadać, ale na innym poziomie. To tak, jak z piciem piwa- "stali bywalcy" nie mogą zrozumieć, że ktoś chce się też napić, ale niekoniecznie w spelunie.

Kilka osób niepotrafiących zachować się z kulturą, nie reprezentuje tego forum. To, że wielu forumowiczów się nie wypowiada ostatnio w tym wątku, wynika tylko z ich poczucia estetyki. Nawet autor tematu zamilkł (we wpisie powyżej wkleiłem jego wpis), jedynie Romek odważył się napisać kilka słów, z wielu stron dochodzą podobne głosy.

Pobłażliwość dziadka ? Ciekawe co by Wasz dziadek powiedział na niektóre wasze wpisy... Kompletnie nie rozumiem, jak można wypisywać tak wulgarne i prostackie rzeczy i jeszcze się oburzać.

Kilka przykładów :

niekoniecznie musisz sie zesrac przed smiercia, to sa przesady i filmy....

Ty naprawdę jesteś takim idiotą?

Zakłóciłem Wam lizanie się po dupach?

Będziesz miał przyjemność z polemiki, bo tu tylko bijecie pianę i liżecie sobie tyłki.

Oczywiście innych też zachęcam, choćby tą ciotę Electra, który uciekł jak szczur. Miło byłby widziany Meloman - tam ci dopiero jest forum nazistowsko/antysemickie - nawet jeden user podaje Lancastera do sądu :)

Jest idiota muls, meloman, doszedł pan doktór pavulon, no i władz. Władza, to nawet Pavulon by nie zdiagnozował, bo jest tępy jak tłuczek do kartofli.

Prawdę mówiąc pieprzysz tutaj w trąbkę idioty, który wyciął nasze posty. To jest właśnie Twoja demokracja. Jebać ją.

Jak rżnięcie głupa i pryszczate przekręcanie nicka ci się znudzi to wsadź głowę w piasek. niestety chłopak w rozwoju się zatrzymał.Może nie jego wina i tak już zostanie.

Epidemia rżnięcia głupa?

Niestety wladz wciąż tylko epitety i napieprzanka ad personam- ot g..no g..nem g..no wspiera.

uroczystości przyciągną robactwo z całego kraju.Można by zdezynfekować i po problemie.

Przez ten smoleńsk chyba wszystkich popierdoliło.

Z trudnością się pozbirałem, mimo niekontrlolowanego łzotoku udału mi się pozbyć gila.

Natomiast twojej głupoty i nadęcia nic i nikt nie jest w stanie zastapic.

Jesteś w tym the best of...

"drażniące debili typu meloman czy dżambuś"

Nie tomuś, walę konia.

Epidemia rżnięcia głupa?

Po wycięciu takich wpisów jak powyższe, są "pretensje" do moderacji. Język cały czas podobny :

Prawdę mówiąc pieprzysz tutaj w trąbkę idioty, który wyciął nasze posty. To jest właśnie Twoja demokracja. Jebać ją. Dopiszę - nie ma sensu pisać, skoro jakiś debil kasuje posty

Wpisy nie na temat mam zamiar przenosić, do specjalnie utworzonego w tym celu wątku.

Nie zamierzam brać udziału w dalszej "dyskusji".

Robert

Ps. Jak kogoś wstyd weźmie, może poprosi o ... usunięcie przytoczonych wpisów.

Ps2.Ciekawe, co ma do powiedzenia Jurek, założyciel tego wątku.

Ps3. W związku z powyższym, czasowo zamykam wątek.

• 1 miesiąc później...
  • Użytkownicy+

Ooo, wątek otwarty.

Napisałem przecież, że wątek zamknięty czasowo ... już od dawna jest otwarty ;)

Co niektórym było wstyd, więc nie odświeżali wątku (patrz poprzedni mój wpis).

Moderatorzy powinni udzielać się tylko wtedy gdy jest to konieczne! Zauważyłem częstą i nieuzasadnioną ingerencję na dużą skalę. Wynikającą z nie obiektywnej cenzury będącej skutkiem osobistych poglądów i upodobań co czyni z forumowiczów wobec, których takie praktyki są stosowane bydło! Czy nie istnieje żadna kontrola nad poczynaniami moderatorów?!

• Administratorzy

W odpowiedzi na liczne prośby oddajemy użytkownikom narzędzie do banowania określonych osób w ich własnych wątkach.

Użytkownicy mogą także zamykać i otwierać swoje tematy.

Powinno to zmniejszyć liczbę sporów z moderacją i dać użytkownikom większą kontrolę w ich tematach.

Banowania dokonuje się za pomocą przycisku "Centrum banowania" dostępnego na górze strony:

Centrum banowania.JPG

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Napisałem przecież, że wątek zamknięty czasowo ... już od dawna jest otwarty ;)

Co niektórym było wstyd, więc nie odświeżali wątku (patrz poprzedni mój wpis).

o przepraszam - np "Epidemia rżnięcia głupa" jest bardo realistycznym określeniem o zabarwieniu humorystycznym

(niestety tylko ten jeden z przytoczonych)

W odpowiedzi na liczne prośby oddajemy użytkownikom narzędzie do banowania określonych osób w ich własnych wątkach.

Banowania dokonuje się za pomocą przycisku "Centrum banowania" dostępnego na górze strony:

chyba jeszcze nie działa, nie widzę tej możliwości na pasku w żadnej zakładce

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Administratorzy

Czy sprawdzasz w tematach, których jesteś autorem?

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.