Skocz do zawartości
IGNORED

kupuje technicsa sl-1200ltd

tomek0104

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .Mam jeszcze coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale już nie wiem co mam kupić. Choruje na technicsa ale musze sie z tym dobrze przespać jeszcze poczekam i kupie chyba tego z allegro. a jak za dwa tygodnie pojawi sie taki sam a tańszy?to porażka .Wiele razy tak miałem ,mimo to dzięki za rady .Ale naprawdę niema nic lepszego ?

Ukryta Zawartość

Tomek, jesteś pewien że kupujesz 1200LTD - ten jest z 1998 rou i jest wzorowany na wczesnym modelu 1200MK3D z 1997 r czy może 1200GLD który jest złoconą wersją 1200M5G z 2003/4 roku. Znalezienie tego pierwszego w stanie idealnym graniczy z cudem, wiekszośc z nich jest w posiadaniu zawodowych DJ-i którzy z reguły wyciskają ze swoich maszynek wszystkie soki. Co do 1200GLD który mi udało się zdobyć, te mozna czasem trafić na eBay jako NOS i ten polecam. Nie radzę sie także śpieszyć ale dokładnie zbadać potencjalny egzemplarz, sprawdzić w jakim jest stanie, a jeśli faktycznie numer na froncie jest większy niż 3000, upewniłbym się bezpośrednio u Panasonica czy to nie lipa. Pozdr

[...] "Polish heat" jak widzę zaowocował wysypem forumowych trolli. Te sezonowe przesilenie prognozuje intensywne opady desperackich postów mających na celu uśpienie czujności zdroworozsądkowców. Spodziewany spadek ciśnienia a za tym aktywności spuchniętych do czerwoności ostrouchów ma nastapić z początkiem zacmienia planety Idiotus połozonej w konstelacji Cielca. ;)

Patrzyłem na 1210 MkII Ale to o nie to .Sprzęt musi mieć coś w sobie ,aby go lubić i słuchać godzinami Przykrywać jak się go nie słucha ,Ja tak robię ze sprzętem chociaż mam zabytek , no i kolumnamy.Znajdę gramofonik taki że czacha mała .Bez względu na cenę,Bo kocham muzykę.w najlepszym wydaniu .

Kumpel ma taki gramofon wiecie jak to zajebiście gra ,ale nie wiem ile kosztuje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kumpel ma "Jumbo Jet'a" wiecie jak to zajebiście gra ,ale nie wiem ile kosztuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja powiem tu swoje zdanie,kupuj co chcesz jeśli cię stać,gramofon sam nie gra lecz jego przetwornik czyli igła.to jest podstawa,póżniej ramię oraz napęd.Byłbyś bardzo zaskoczony jak potrafi zagrać zwykła fonika 8010 z igiełką za 3 tysie.Moja opinia o Technics jest mało pozytywna.Ja osobiście wolę cec od5 w górę B&O Pozdrawiam

Wpis z g8010 i igłą za 3 tys. to jakaś prowokacja czy co? :-)

Wszystko jest ważne w gramofonie! od pre poprzez napęd do ramienia z wkładką.

Co z tego że masz igłę za 3tys. w G8010(na przykład). Jak nie jesteś w stanie na tym odsłuchać gry fortepianu, bo mikro-wahnięcia w obrotach całkowicie psują odsłuch. Co z tego, że wkładkę za 3 tyś, zamontujesz do ramienia g8010, jak nie będziesz mógł jej optymalnie skalibrować (np.brak regulacji wysokości ramienia). Temat dopasowanie wkładki do pre pominę, bo nie lubię się denerwować, a przez jakiś czas miałem z tym niezłą przygodę (chyba większość wkładek do 500zł z budżetowym pre CA 640p przerobiłem i dopiero wymiana na pre Primare R20 przyniosła ulgę i wiarę w sens zabawy w analog. Pozdrawiam i życzę trafnych zestawień.

Waluch - a jaka widzisz "folwarczna różnicę między tymi oto złtymi zabawkami, czy owy technics musi kosztować 100kzł żebyś go docenił ? Przecież w kategoriach audiofilskich to czysty hiend, myslisz że ktos zrobi lepiej kupujac badziewnego projecta za 10kzł ? No chyba nie. Co klasa to klasa, nie okłamujmy się.

Ukryta Zawartość

post-25022-100001514 1276205538_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, tak, to już prawdziwy audiofilizm, taki już prawie na miarę Dobrodzieja Elberotha po kolorach sądząc

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

abandon,

wpis jak wpis, nie odebrałem go ostro

Ten CD na foto też jest folwarczny, a dodałbym nawet ,że cmentarny

ale po zdjęciu to mogę co najwyżej ocenić jego walory estetyczne.

Technicsa 1210 doceniam, bo sam go używam (patrz o mnie)

ale złoty mi się wizualnie nie podoba i tyle

co innego gdyby to było 24K złoto ;)

audiokarma.org

Waluch- no coś Ty ? To chyba najbardziej rozpoznawalny CD świata, no a już wyjątkowo każdy nasz rodak powinien znać, daj znać jak zakumasz...

Odnośnie zaś Technicsa to wpadł mi w ręce test kolejnego klona, tym razem nie Reloopa czy Scherwooda ale Audiotechniki, w majowym Hifi. Każdy kto czytał wie jaka jest różnica mięczy złotym oryginałem, a wspomnianą Audiotechniką, prawie robi różnicę.

• 2 tygodnie później...

>>>tymek,

O! Przepaść! Przepaść! Wielka przepaść! Taka wielka jak Rów Mariański bez mała. Audio-Technica nie może przecież zagrozić DOGMATOWI. I jak znam życie, to niektórzy na tym forum staną na głowie i zrobią "kuku", aby nie zagroziła.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.