Skocz do zawartości
IGNORED

Teoria Darwina. No właśnie, teoria czy prawo?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa maryn, 31 Lip 2010, 09:58

>To jest jeden ze starych dowodów na istnienie Boga, tzw. "ze złożoności". Poziom dowodzenia

>przedszkolny.

jeżeli złożoność - a raczej NIREDUKOWALNA złożoność (gdybyś czytał Behe) jest argumentem przedszkolnym to argumenty Darwina są na poziomie żłobka.

Redaktorze - nie podjąłeś nawet próby dyskusji podając KONKRETNE argumenty i rozumowania które zaprowadziły cię do darwinizmu. Liczę na to że takie fakty i twoje rozumowanie zaistaniało kiedyś - czyli nie jesteś bezmyślnym zwolennikiem Darwina, bo tak wypada lub tak myslą moi promotorzy. Niestety większość obecnych tutaj dyskutantów nie ma pojęcia o czym mówi, posługuje się metaforami i semantyką udając wielkie oburzenie jak to siły ciemności uderzają w gamach wiedzy.

Gdybyś więc Redaktorze podjął choć jeden temat z 4 które podałem i wyjaśnił wszem i wobec dlaczego się mylę i jakie rozumowanie + fakty cię do tego doprowadziło to uznałbym twój powyższy demaskatorski post za uprawniony. W przeciwnym wypadku mnożysz tylko mgłę, pomówienia i spam w wątku w którym się dyskutuje o rzekomym "fakcie" ewolucji darwinowskiej. Szkoda, pisząc o sobie jako o naukowcu, że nie poczuwasz się (z zawodowej rzetelności) do uczciwego udziału w rozmowie tylko stosujesz żenującą kpinę i uniki. Repertuar argumentów jak na naukowca żaden. Nie mogę zrozumieć dlaczego unikasz otwartej konfrontacji argumentów - na to brak ci czasu i ochoty ale na epitety, wyśmiewanie, kpinę - nigdy. Szkoda - myślałem że chociaż z tobą uda się na ten temat uczciwie podyskutować. Co w każdej chili możesz zmienić.

Tak więc - to że stary argument - jest nie tak? powinien być nowy? Podałem nowe - nie podjąłeś poza wyśmiewaniem - żadnego.

tak zwana złożoność - nie, chodzi o NIEREDUKOWALNĄ złożoność - czy masz jakieś argumenty przeciw niej? chętnie posłucham. Sprawdzę czy Behe jest na tyle mocny jak mi się wydaje...

przedszkole ? ;-)

pozdrawiam reart

PS

szczepionka i afera H1N1 była dowodem istnienia zmowy i spisku na wielka skalę (biznesu, naukowców, korporacji, itp itd) wokół nas - bardzo podobna sytuacja ma miejsce w kwestii ewolucjonizmu - trzeba bronić za wszelką cenę swoich poglądów, katedr, grantów, stanowisk i kasy. Stąd zapytałem retorycznie ilu czytających ten wątek dało się bez sprawdzania omamić międzynarodowemu spiskowi na wielką skalę i poddało się szczepieniom rtęciowym lub choćby im zawierzyło - to to mówią autorytety, uczeni, specjaliści itp itd? Ile rządów, ministrów zdrowia, premierów dało się na to nabrać i wydało miliardy wprost do kabzy chciwych korporacji? Majstersztyk.

W sumie cała ideologia krezcjonizmu, jak widać, opiera się na dziecinnym przeświadczeniu, że coś tak skomplikowanego i mądrego mógł zrobić tylko... tata.

W sumie cała ideologia ewolucjonizmu ,jak widać ,opiera się na dziecinnym przeświadczeniu :że jak nie da się w sposób racjonalny wytłumaczyć pochodzenia i powstania życia , to mógł to uczynić tylko "mądry tata -PRZYPADEK"

Zaiste , dziecinna argumentacja ,którą można zastosować w obie strony .Tylko to niczego nie rozwiązuje

Piotr

jozwa maryn, 31 Lip 2010, 09:52

>Znowu ten bulion. Wydaje się, że to Urey jest prorokiem niektórych.

osobiście lubię rosół - ale jak wiesz zapewne ewolucjoniści utopili się w rosole właśnie - albo nigdy z niego nie wyszli - doświadczenie Ureya i Millera dowiodło jak na dłoni NIEMOCY chemii i darwinizmu w tej materii - żadne wzdychania tego nie ukryją. Totalne fiasko choć przez kolejne dzisięciolecia nadal uważano że przypadek jest najlepszym Kopciuszkiem i oddzieli mak od piasku. Czy wiesz może jaką separację racematu uzyskano maksymalnie po dziesiątkach lat eksperymentów? Aminokwasy nadal są L i P - nie ma sposobu ich rozdzielenia ... a co dopiero z resztą ? to przedszkole a raczej żłobek w którym repetują ewolucjoniści bo nie zdali egzaminu ze żłobka do przedszkola. I żadne wzdychania nad rosołem tego nie potrafią zatuszować. Bulion jest nadal martwy jak trup.

pozdrawiam - reart

otóz reklamowiec.ja licze na własny rozum.I ON mi mowi ze to bujda.zeby bog zajmował sie bakteriami w czlowieku.A to on mi ten rozum podobno dał.Wiec uzywam.

nauka zawsze tak miała.zawsze czegos nie wiedziała albo nie potrafiła zrobic.I tak bedzie zawsze.Zeby dojsc do kulistosci ziemi koscił dochodził setki lat.wiecej WIARY.Wyznawcy.

Dodam jeszcze ,że w znanej pracy ,opublikowanej dwa lata po słynnym eksperymencie S.Millera,sam Miller napisał:"Są to rzecz jasna przypuszczenia ,gdyż nie wiemy ,czy po uformowaniu się Ziemi istniała na niej atmosfera redukująca.Żadnych bezpośrednich dowodów na razie nie znaleziono"(Journal of the American Chemical Society ,12 maja 1955 rok)

Piotr

nauka zawsze tak miała.zawsze czegos nie wiedziała albo nie potrafiła zrobic.I tak bedzie zawsze.Zeby dojsc do kulistosci ziemi koscił dochodził setki lat.wiecej WIARY.Wyznawcy.

Skoro tak mówisz ,tym bardziej trzeba podchodzić z dystansem do rewelacji głoszonych przez ewolucjonistów - być może tym razem też się mylą

Piotr

jar1, 31 Lip 2010, 09:50

>W sumie cała ideologia krezcjonizmu, jak widać, opiera się na dziecinnym przeświadczeniu, że coś

>tak skomplikowanego i mądrego mógł zrobić tylko... tata.

czekam na przykłady jak stwórca Przypadek tworzy rzeczy skomplikowane i piekne, wynalazki itp. Jak powstaje piękno motyli, pawia, zebry, tygrysa czyli SZTUKA w najwyższym stężeniu którą małpują geniusze malarstwa i stają się nieśmiertelni. Jak powstaja muzyczne kompozycje wielorybów - wieloryby są kompozytorami (mają około 12 reguł harmonicznych) i tworzą melodie.

Jak na drodze wybuchu w fabryce powstają samoloty odrzutowe oraz mikroprocesory z mieszania piasku. To nie wydaje ci się śmieszne choc sprzeczne jest z tym całe doświadczenie - gotów jesteś uwierzyć w najbardziej piramidalną bzdurę, lansować ją jako fakt aby tylko ominąć - twoją fobię czyli osobowego, inteligentnego Projektanta/Boga.

Ale nie upieraj się chociaż publicznie że ten twój zabobon jest prawdą. Cały otaczający świat dowodzi że oprogramowanie komputerowe sterujące np lotem kosmicznym nie powstaje w wyniku mieszania bitów w maszynie losującej. To bzdura w najwyższym wymiarze. Bez Programisty się da ...

pozdrawiam - Artur

PS

podaj przykłady - rozważę ;-)

reart, 31 Lip 2010, 11:26

>czekam na przykłady jak stwórca Przypadek tworzy rzeczy skomplikowane i piekne, wynalazki itp. Jak

>powstaje piękno motyli, pawia, zebry, tygrysa czyli SZTUKA w najwyższym stężeniu którą małpują

>geniusze malarstwa i stają się nieśmiertelni. Jak powstaja muzyczne kompozycje wielorybów -

>wieloryby są kompozytorami (mają około 12 reguł harmonicznych) i tworzą melodie.

>

Wystarczy rozejrzeć sie dookoła.

A wieloryb Chopinowi i tak nie podskoczy:)

>

>Ale nie upieraj się chociaż publicznie że ten twój zabobon jest prawdą. Cały otaczający świat

>dowodzi że oprogramowanie komputerowe sterujące np lotem kosmicznym nie powstaje w wyniku mieszania

>bitów w maszynie losującej. To bzdura w najwyższym wymiarze. Bez Programisty się da ...

Akurat Twoje przykłady pokazują inteligencję Człowieka a nie Boga. I jak najbardziej, uzasadniają teorię ewolucji.

Dwa tyiące lat temu nie istniały na świecie te wszystkie skomplikowane urządzenia - Boga wtedy nie było?

Jesteś w stanie uzasadnić skąd biorą się różnice w zachowaniach i charakterach bliźniaków monozygotycznych?

PS. Czekam na przykłady jak Stwórca tworzy rzeczy skomplikowane, np. samolot?

BTW, zabobon to ślepa wiara ;)

Reart:

„Jak powstaje piękno motyli, pawia, zebry, tygrysa czyli SZTUKA w najwyższym stężeniu którą małpują geniusze malarstwa i stają się nieśmiertelni.”

Piękno:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

reart

chciałes prosze bardzo -prosze o Twoją recenzje

praca z łodzi kaskada krzepniecia a ewolucja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

w temacie zdjec makro proponuje kupienie sobie mikroskopu a wtedy boski geniusz odkryje sie w kazdej drobinie piasku i kazdej kropli wody z wazony/wskazana stara woda/

zbudowanie stacji na marsie to tez oczywiscie bog.A nie mogł od razu nas tam posadzic.tez.

A co my ,ludzie byśmy mieli do roboty -wszystkiego za nas Bóg nie zrobi i chyba byśmy nie chcieli

Piotr

Pojęcie piękna jest względne!To co podoba się Bogu nie musi podobać się innym.

I Bóg mając to na względzie ,stworzył taką różnorodność form aby każdy znalazł coś dla siebie.

Jednemu podobają się róże ,drugiemu lilie ,jeden lubi koty ,drugi psy,jeden lubi truskawki ,drugi poziomki i chwała Wszechmocnemu za tą różnorodność , piękno i rozrzutność

Amen

Piotr

Czyli z jednej strony mamy lepiej lub gorzej udokuemntowaną obserwacjami rzezcywistymi Ewolucję a z drugiej, jak to nazywa kolega rear - zabobon czyli wiarę.

cir, 31 Lip 2010, 13:38

>reart

>

>krzepnięcia krwi, powstanie wici bakteryjnej, fotosyntezy, mechanizmu turn-over, czy powstania

>białka w rosole pierwotnym - chętnie przeczytam i dam ci recenzję.>

>

>chciałes prosze bardzo -prosze o Twoją recenzje

>praca z łodzi kaskada krzepniecia a ewolucja

>

Ukryta Zawartość

cir - czy Ty czytałeś tą pracę???

jak przeczytasz - dam swoją recenzję - polecam wszystkim - jest znakomitą podstawą do dyskusji nt Behego i kaskady krzepnięcia krwi. Bez wiedzy białkowej nie ma sensu w ogóle poruszać tematu - zaraz znajdą się mądrale którzy na każdy argument w swojej pysze wzruszą ramionami i wyśmieją ... ;-(

daj znać jak przeczytasz - podam swoją recenzję - pozdrawiam - reart

Ukryta Zawartość

cir, 31 Lip 2010, 13:45

>w temacie zdjec makro proponuje kupienie sobie mikroskopu a wtedy boski geniusz odkryje sie w

>kazdej drobinie piasku i kazdej kropli wody z wazony/wskazana stara woda/

a skąd wiesz że szukam mikroskopu? ;-)

gdybyś mógł coś polecić w rozsądnej cenie - czekam na info - pozdowienia - reart

• Redaktorzy

"Jak powstaje piękno motyli, pawia, zebry, tygrysa czyli SZTUKA w najwyższym stężeniu którą małpują geniusze malarstwa i stają się nieśmiertelni."

Dziwny pogląd na sztukę. Zmałpowanie zebry... Chociaż faktycznie, gość, który wymyślił przejścia dla pieszych w tej formie, jest nieźle upamiętniony na każdej ulicy. Czy to jednak sztuka? Dyskutowałbym.

reart

prace czytałem dlatego ja przytaczam

mikroskop optyczny dla amatorów obrazków w dobrej cenie -wyprzedaze mienia wojskowego

cir - ja również przeczytałem - napisz więc co z tej przeglądowej kompilacji stanowi dla Ciebie dowód że ewolucja jest prawdą i Darwin miał rację ?

PS...(nie opisując hodowlę gołebi czy zmiany dzioba u zięb) mówiąc że drobne zmiany w czynnikach dziedziczenia = drobne kroczki selekcjonowane przez dobór naturalny spowodowały powstanie cudów inzynierii genetycznej (tj. np wić bakteryjna, kaskada krzepnięcia krwi, układ immuno. itp)?

PS2

dla mnie w dyskusji istnieje tylko metoda - fakty i ich interpretacja z użyciem logiki - takie jedynie narzędzie uważam za adekwatne w tym temacie.

jako obeznany z tą dziedziną zapewne taką metodę zastosowałeś aby nabrać wiary w ewolucjonizm - tak przypuszczam.

kto wie jak powstaja barwy i wzory skrzydeł motylich?

pewna podpowiedź tutaj:

Ukryta Zawartość

polecam zdjęcia mikroskopowe skrzydeł motyla - zobaczycie tę kosmiczną technologie w parze z największym artyzmem i pięknem co poświadcza moim zdaniem że Bóg jest także największym Artystą.

pozdrowienia reart

Ukryta Zawartość

ale artykul o bakteriach wspołzyjacych z człowiekiem z wyborczej ...juz sie nie wpisuje?ze wzruszenia odjeło mi mowe.Poki nie przypomniałem sobie inne efekty miłosci bozej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.