Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś słyszał o kamieniach Sublima http://www.sublimacables.com/

McKinley

Rekomendowane odpowiedzi

Koniec cywilizacji?

A więc (potem) od początku:

Bakteria, płaz, gad, ssak, człowiek, kamień (łupany), tuba, lampa, tranzystor, winyl, CD, kamień (Sublima), koniec cywilizacji. . .

I od początku.

Bakteria, . . ., kamień (Sublima), koniec cywilizacji. . .

!

Grzegorz7

>Bakteria, płaz, gad, ssak,<

nie rozpaczaj, na razie jeszcze gęste formaty, chip do głowy, żarcie gmo a wolność (nawet w medytacji) - harp Ci wybije z głowy

albo inaczej - zderzacz wyprodukuje czarną dziurę i będzie po problemach

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

Grzegorzu, a gdzie jest miejsce tego tam, no hmm....Bożego palca ? Może pomiędzy ssakiem, a człowiekiem ? Pomiędzy winylem a CD, to diaboł palec wetknął jak nic ;)

-> stempur

"A ja mam pytanie do całego towarzystwa, tzw. pytanie stempura:

Czy testował ktoś z was we własnym systemie te kamienie? Bo jak rozumiem wszyscy słuchali, bo mocno się wpowiadają."

A potrzebujesz przetestować w swoim systemie gęsi smalec, żeby wypowiadać się o nim?

-> mczaj

"Rozumiem więc, że zamiast kamyka mogłoby to byc cokolwiek innego (bo co za różnica) i też byłbyś gotowy na "testy"? Np. audiofilska gąbka, puszka, ziemia, butelka, whatever ? Bo czym taka audiofilska ziemia różni się od audiofilskiego kamyka? I tu i tu jest tylko deklaracja audiofilskości i nic więcej..."

Chyba nie, bo absinth3 się nie pali nawet do testu audiofilskiego gęsiego smalcu.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

A ja słucham żony. I zawsze staram się przy tym ocenić scenę, którą produkuje. Nie bez znaczenia są też różne voo-doo, które przy tym stosuję, np. po założeniu jej na palec nowego pierścionka z brylancikiem dźwięki stają się jedwabiste, góra robi się niesamowicie muzykalna, a bas w miarę kontrolowany. Natomiast, nowe ustroje akustyczne spowodowały, że początkowo góra zrobiła się nieco męcząca, nie powiem, że krzykliwa i krew z uszu, ale nieco przykra. Dopiero po wygrzaniu zaczęły pojawiać się kojące niuanse, mnóstwo szczegółów, o których tutaj jednak nie zamierzam opowiadać... :)

Poruszyłeś tabu.

Jakoś te zagadnienia audiofilstwa są omijane, a jakże istotne!

Forumowicze zachowują się tak, jakby żyli w samotności. A brzmienie ich życiu nadają kable splatając ich z obiektami wrażeń akustycznych.

• Użytkownicy+

Grzegorzu szoku nie ma, no może maleńki ;)

Co do kamieni to wątpię w ich działanie, ale dopóki nie przetestuję czegoś to nie oceniam.

"A brzmienie ich życiu nadają kable splatając ich z obiektami wrażeń akustycznych."

Nie brzmienie ich życiu, lecz brzmienie ich SYSTEMU (min.) nadają kable splatając ich z obiektami wrażeń akustycznych.

Niektórych Kolegów chyba Bóg opuścił!!!

Proponować mi testy gęsiego smalcu do absyntu? NIE DO WIARY PANOWIE!!!

Noooo szklanka zielonego , fajka, piękna Heroina u boku- to taaaak

Gęsi smalec z pajda chleba.... Czerstwy obrazek

PS. Preferuję olej z rekina głębinowego Morza Japońskiego - słynny dla własności akustycznych

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

absinth, ciągłe raczenie się absyntem w towarzystwie pięknej kobiety kiedyś spowoduje znużenie, zmęczenie materiału, spowszednieje. Zatracisz poczucie piękna i szczęścia. Zastanów się czy nie warto czasami walnąć sobie setę ukraińskiego samogonu, zakąszając właśnie przaśną pajdą chleba z gęsim smalcem i ogórem, paląc machorkę w towarzystwie jakże uroczego leśnego ssaka, przylaszczki czy jak się tam zwą zmysłowe towarzyszki ciężkiego zawodu kierowcy TIR-a.

Świat postrzegamy na zasadzie przeciwieństw - nie ma piękna, gdy nie ma brzydoty :)

Ej Czarny- Ty mi proponujesz aktualizację bazy wirusów???

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.