Skocz do zawartości
IGNORED

jbl scs 178 subwoofer

8908

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zakupilem niedawnow w/w zestaw, jednak nie dostalem do niego papierow (to uzywany zestaw). subwoofer podlaczam do obojetnie ktorego wejscia i gra ale wolalbym sie dowiedziec ktore jest do czego. ponizej podaje link do zdjecia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prosze was o pomoc ktore wyjscie/wejscie do czego i do czego jest przelaczik phase.

z gory dzieki i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/64370-jbl-scs-178-subwoofer/

Przełącznik PHASE jest to przełącznik fazy subwoofera. Służy on do spasowania suba z resztą kolumn. Czyli zgodnie z ich fazą z punktu widzenia słuchacza. Zależny jest on ustawienia subwoofera, odległości od słuchacza, kolumn oraz akustyki pomieszczenia. W skrócie musisz ustawić go tak żeby było więcej basu w miejscu odsłuchowym lub potrenować z jego ustawieniem.

High Level - tu masz możliwość podpięcia z amplitunera do suba, zwykłymi kablami głośnikowymi. (zamiast bezpośrednio do kolumn, podłączasz do suba pod in, a wychodzisz high level out do kolumn. Subwoofer pełni role filtra i niskie tony odtwarza sub, a reszta pasma jest odtwarzana na kolumnach przednich).

Jeżeli Twój amplituner ma wyjście na suba. Nie ma konieczności takiego podłączania jak wyżej, bo tracisz na jakości. W tym przypadku lepiej z ampi wyjść kablem RCA i podłączasz go do LINE LEVEL IN.

Jeżeli amplituner ma pojedyncze wyjście RCA to możesz użyć kabla "Y", czyli rozgałęziacza z 1 na 2 wtyki RCA.

Nie zauważyłem na zdjęciu :)

Wejście LFE umożliwia podłączenia subwoofera do amplitunera, posiadającego dedykowane wyjście SUB/LFE. Przy takim podłączeniu sub będzie produkował wszystkie dźwięki, które wzmacniacz wysyła na kanał LFE. Jego celem jest uzupełnienie ogólnej ilości basów lub zmniejszenia obciążenia na inne kanały.

i juz ostatnie pytanie ;) z przodu sa 2 pokretla jedno to volume tu wiadomo o co chodzi, drugie to crossover te nie wiem do czego sluży.

i z ciekawosci jeszcze chcialbym zapytac ile watow ma ten zestaw bo niggdzie nie moge znalesc.

pozdrawiam

jeśli nie masz przełącznika w subie LFE/Normal (lub podobnie oznaczonego) to raczej powinno działać, jeśli chcesz regulować odcięcie w amplitunerze (tak chyba będzie najlepiej) to ustaw crossover w subie nieco wyżej niż w amplitunerze

• 3 lata później...

Witam. Ja to w sprawie Audio domowego jestem słaby ( zawsze tylko prostacki sprzęt )

Kupiłem okazjonalnie sprzęt Marantz SR4500 + JBL SCS 178.

Wszystko ładnie podłączyłem, ładnie gra poza Subwoofer-em. Dodam że działa ( bezpiecznik cały, kontrolka się świeci ) ale nie gra.

Czy on się jakoś sam aktywuje podczas głośniejszej muzyki czy jest z nim coś nie tak i trzeba naprawiać??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.