Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na usherach

electricuniverse

Rekomendowane odpowiedzi

jozefkania, 25 Lip 2010, 03:21

>McGyver,

>

>Domyślam się, że nie podoba Ci się zbyt łagodne filtrowanie dolnego woofera.

Kombinuj dalej. Co z tego wynika w miejscu odsłuchu?

A z fatherem po takiej porcji plugastwa jaką zaserwował zamiast napisać cokolwiek merytorycznego - nie może być żadnej dyskusji. Na pytanie nie odpowiedział tylko się wykręcił ściemą. Idę spać ;-)

parzystokopytny

moze jednak zabierzesz głos w tej dyskusji bo wbrew temu co piszesz jest ciekawa co nieczesto ma miejsce w temacie głosników

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, poza tym nigdzie nie pisałem o "ciekawości" tematu, tylko o wrodzonym prymitywiźmie Father_PiO, co nie jest ani tajemnicą ani tym bardziej czymś odkrywczym. Pomijam tu insynuacje Pio, nie ten poziom, a nawiązuję do faktu wyrzucenia go z tego forum. Jakbyś miał wątpliwości, to przypomnę Tobie że nie został wyrzucony przez przypadek.

Nie interesują mnie przy tym niespełnione ambicje niezbyt inteligentnego osobnika (nic zaskakującego), które tutaj próbuje sobie w mniej lub bardziej głupi sposób odreagowywać. Tyle wystarczy poza tematem.

parzystokopytny/gagacek zapomniałeś zmienić IP :) Rozumiem, że walczysz o usunięcie innych użytkowników z forum aby zyskać przestrzeń wirtualną dla swoich klonów :)

więcej ostrożności polecam bo Twoja krucjata spali na panewce :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wszystko high-end co się świeci......

areg

Jestem na wakacjach, łączę się poprzez proxy. Zauważ że zazwyczaj mam zmienne IP. Proxy jest ogólnodostępne i jest ich kilka na krzyż. Łatwo zgadnąć ze mogę korzystać z tych samych :))) Gratuluje inteligencji, a zwłaszcza determinacji w potwierdzaniu teorii spiskowych! :))) :))) :)))

ps. Paranoją jest że nikt odpowiednio nie reaguje na to co piszę, natomiast muszę przyznać ze mam coraz lepszy humor śledząc tu rozwój wypadków :)

e mogłeś się wysilić na lepszą wymówkę :)

może taka jak tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko wystarczy zamienić nicki :)

wpis z 4 Kwi 2006, 14:12 :)

Z całą sympatią pozdrawiam serdecznie :P

Ukryta Zawartość

ten parzystkopotny gadatliwy jak gagacek :)

Qubric bardziej sie starał ,jako vernen namiętnie udzielał np. porad medycznych :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ambicja pika? :))) Twoje życie, Twój czas, marnuj go i szukaj dalej. A jeśli pozdrawiasz serdecznie to tym bardziej nie rozumiem Twojego postępowania. Przypomnę tylko że wykosiłem xyz, w tym za trzecim razem skutecznie. I to wbrew woli tutejszych guru i bandy zidiociałej gawiedzi.

Jeśli ktoś za prymitywizm został z forum wyrzucony to należy taki stan utrzymać. Inaczej zaraz zlecą się jak muchy do gnoju podobne chore osobniki, stan faktyczny chyba znasz. No chyba że lubujesz się w czyms takim...

Tak to już jest, więcej polotu Ci życzę;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

To Wy razem na wakacje jeździcie, że piszecie znowu z tego samego IP? :)

Pogody ducha życzę i oby wiatraki nie zrobiły Ci krzywdy :)

Pozdrawiam nadal Serdecznie :)

Nie, nie! Szukaj, trop dalej:)) Bo forum umiera, a tak kuknę i będę miał pretekst aby o czymś pisać.

Please!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Dzień Dobry :) Po co te kłótnie i spory? Napisaliście tyle postów i nic do tematu nie wnieśliście. Autor tematu oczekuje raczej jasnej i prostej odpowiedzi a nie fachowej paplaniny z której nic nie można zrozumieć i wzajemnych oskarżeń. Takie teksty piszcie sobie przez PW, a nie na forum, lub załóżcie sobie osobny wątek na takie nic nie znaczące posty.

Dziękuje i do widzenia.

Trochę mnie zniechęcają te sprzeczki!!

To tak pomieszczenie do 30m2 dokładnie nie powiem nie mierzyłem mówię na oko.

Grać będzie z Denon PMA-510AE

Chciał bym żeby grały w miarę łagodnie ale energicznie, nie znam żadnych audiofilskich określeń,

nie obraził bym się jak by zaskakiwały brzmieniem ale nie mogą męczyć bo często lubię jak w domu w tle gra radio.

Myślę że głośniki Ushera idealnie się w to wpasowują. Sam mam kolumny na tych głośnikach i szczerze grają naprawdę super. A teraz sobie buduje monitory też na tych przetwornikach. Głośniki będziesz kupował u dystrybutora, czy z innych źródeł? Ile chcesz na to przeznaczyć? Jak zakupy będziesz robił u dystrybutora, to wydaję mi się że zwrotnice mogą Ci zaprojektować gratis lub za symboliczną kwotę, temat do uzgodnienia. Zestaw głośników który podałeś jest dosyć fajny, tylko na wysokotonowy dał bym albo T-9930-20 lub nawet T-9950. Najlepiej chyba 2,5 drogi. Np. coś w tym stylu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) X-3 lub V-4. Jestem posiadaczem tych drugich i powiem Ci że w tej cenie lepszych nie słyszałem. Akurat te kolumny grają dobrze z większością klocków.

Jeśli nie jesteś super audiofilem nie ma co kierować się dyskusjami kolegów powyżej. Może i wiedzę mają dużą, ale jeżeli nie masz złotego ucha i super sprzętu, zbyt wielkiej różnicy nie usłyszysz Między 2,5 way czy WTW.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Twój wpis sprzed awarii forum był inny.

Linia transmisyjna jest najlepszą obudową ponieważ nie generuje sztucznych basów. (rezonans obudowy)

Ale po co ja to piszę , przecież dobrze o tym wiesz, nie zamierzam z tobą dyskutować ponieważ jesteś jak Kyle z działu Kino Domowe.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

>Twój wpis sprzed awarii forum był inny.

i co z tego?

>Linia transmisyjna jest najlepszą obudową ponieważ nie generuje sztucznych basów. (rezonans obudowy)

Żadna obudowa nie wykazuje tylu rezonansów, co typowa TL. Sorry.

>jesteś jak Kyle z działu Kino Domowe.

Pomyśl, kim TY jesteś, jeśli znowu zaczynasz chamstwo i obrażanie, mimo tego, ze zadałem normalne, proste pytanie.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

A właściwie to skąd wiesz, że jest taka dobra? Masz jakieś własne doświadczenia, mógłbyś opisać? Może budowałeś? Bo Vance Dickason napisał dość zniechęcająco:

Vance Dickason: "Loudspeaker Design Cookbook 7th Edition", strona 95:

"TL speakers are short compared to the wavelenght being produced and have horrendous resonant modes that require significant damping. (...) The marginal sound quality difference between that [TL] and other well executed designs is mostly not worththe cost or effort."

Piotr ma racje TL nie jest dobrym wyjściem dla nie wprawionych :

1.Skomplikowane obliczenie obudowy

2.trudniej ją wykonać

3.ze względu na punkt 2 drożej

itp itd

tu niema co kombinować zrobić br i tyle

jest w necie kilka konstrukcji podpatrzyć i tyle jak się niema dużego doświadczenia i zestawy pomiarowego

Tylko niech mi nikt nie wyskakuje że złożyć jig-a i SW to 5 minut i 20 zł

oki ale jeszcze trzeba umieć to zestroić do co sam zasymiluje SW można wsadzić sobie w d..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.