Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Testament.

Słucham do dziś ich starych płyt.

The Legacy, New Order, Souls of Black.

A pamięta ktoś jeszcze Exodus, Overkill, Voivod, Anihillator, Flotsam and Jetsam?

Testament.

Słucham do dziś ich starych płyt.

The Legacy, New Order, Souls of Black.

A pamięta ktoś jeszcze Exodus, Overkill, Voivod, Anihillator, Flotsam and Jetsam?

Thoro, no a jak tu nie pamietac?:)

Niemieckie kapele- Accept, Scanner, Chroming Rose, stary Helloween z Hansenem,Venom.

Fajnie się tego słuchało.

Z ciekawostek, moja ulubiona japońska kapela Earthshaker

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

moze kogos ktores CD zainteresuje

Painkiller - Buried Secrets

Morbid Angel - Laibach Remixes

Necros Christos - Trivne Impvrity Rites

Necros Christos - Doom of the Occvlt

Abscess / Bonesaw - split

Disharmonic Orchestra - Expositionsprophylaxe [Nuclear Blast, reissue 2000], slady uzywania na digipacku

Demonical - Servants of the Unlight

Grave Miasma - Exalted Emanation

Bone Gnawer - Feast Of Flesh [digi]

Vomitory - Carnage Euphoria [digi]

Encoffination - Ritual Ascension Beyond Flesh

Portal - Swarth

The Cult - Electric (pierwsze bicie amerykanskie, stan bdb, jakies minimalne rysy na plycie, gra bez zarzutu)

Unleashed - Hammer Batallion

Troll - Drep De Kristne, [Damnation Records 1996]. digi ze sladami uzywania

Umbra Et Imago - The Hard Years [Oblivion/SPV]

Umbra Et Imago - Machina Mundi [Oblivion/SPV]

Threshold - Within The Expanse [Virulence/Jungle Hop 1991]

Sear Bliss - The Haunting [iI Moons 1998]

Abused Majesty - Serpenthrone [Empire 2004]

Apoptygma Berzerk - Welcome To Earth [Tatra]

Dark - Revolution [GUN/BMG 1999]

Rabies Caste - Let The Soul Out and Cut the Vein [Earache 2001]

Haemophagus - Slaves to the Necromancer

Crucifyre - Infernal Earthly Divine

Ravens Creed - Albion Thunder

Scythian - To Those Who Stand Against Us..

Witchrist - Curses of Annihilation

"Kochane Metale!" Jak to zwykł mawiać od początków Trasz'emola Mariusz K : )

Szczęśliwie ku mej uciesze wpadłem przypadkiem na ten post, chociaż minęło sporo czasu od rejestracji na forum, czyli generalnie w ogóle nie powinienem się przyznawać. Myślałem, że tu audiofile słuchają jedynie ambitnego jazzu, klasyki, ewentulanie rocka lub innego plumkania i skupiania się na każdym wybrzmieniu, a tu proszszszsszeeee. Metal z krwi i kości! Być może gdzieś mi przeleciało, bo było już o Burzum, Darkthrone, całej pewnie Szwecji, połowie US i tonie innych genialnych kapel z ich kapitalnymi albumami, ale chyba nikt nie wspomniał o totalnych:

MIASMA - Changes (Lethal 1992) niszczący DM w najlepszej oprawie. Dla mnie jeden z 10 albumów DM wszech czasów. Ten kto zna, wie o czym pisze. Dla tych, co nie słyszeli: A MUST!

PAN.THY.MONIUM - w zasadzie wszystko, ale bezapelacyjnie w mojej ocenie najlepszy jest debiut dla Osmose

BLASPHEREION - Rest in peace (Osmose 1991) z tym niesamowitym grobowym klimatem

SARCOFAGO i nieśmiertelne "Nightmare" : )

MASSACRE i ciary po odsłuchach "Chamber of ages"

Co ciekawe, wielu z nas wie, że metal często brzmi słabo, a im lepszy sprzęt tym gorzej, o czym często sam się przekonałem. Im lepszy miałem sprzęt, tym mniej metalu słuchałem, aż do czasu. Powyższe albumy brzmią doskonale, o ile nie lepiej, nawet na sprzęcie hajendowym. Kwestia doboru elementów. Pomaga w tym jeszcze bardziej naturalnie lampa. Nie ma to jak zapuścić MIASMA lub P.T.M. z fragmentami z saksofonem. Miód na uszy. Są do tego jeszcze klasyki ANGELCORPSE, SINISTER, IMMOLATION, SLEEP, FURBOWL, GOD MACABRE (ex. MACABRE END) i ich DM z mellotronem, VOMITURITION, ​GOREFEST, IN THE WOODS..., miażdżące 2 pierwsze albumy BRUTAL TRUTH, CONVULSE (Fin), SAMAEL do "Ceremony of opposites", a z trochę nowszych ABYSSIC HATE, ARMAGEDDA, AGALLOCH (przede wszystkim Ond spiritism). katował dłużej A i do kolejnych liter alfabetu już nie będę lepiej przechodził. Bardzo dobrze przecież jest też nagrany rodzimy VADER i np. "Litany" Z nowych rzeczy wg mnie nie kaleczą uszu i dobrze sprawdzają się albumy SHINING (Swe) - praktycznie wszystko, ostatni TAAKE "Noregs Vaapen", DODSENGEL i parę innych rzeczy.

Tyle w skrócie moich 3 groszy.

p.s. i nie wklejajcie tych okienek z YT. Potem się czytać postów nie da - taka drobna sugestia. Jak ktoś będzie chciał, to sam znajdzie po linku : )

AWE!

Edytowane przez SVART
  • 2 tygodnie później...

Tylko dobry? Liczę na poziom nowej Mgły (co najmniej). Zamówiłem w MV, będzie w przyszłym tygodniu.

w MV jest już nowy The True Werewolf. Brać póki jest, a nie potem po 50 USD : )

Dzięki, zamówione.

ze staroci poza oczywistymi już wyżej wymienionymi może mniej znane polecam

rotting christ - the mighty contract

Dark Tranquillity - Skydancer

Classics : ) ...ale Thy tylko z oryginalną okładką i wydanie Osmose : ) Jak DT, to i Sentenced - 1,2 i 3 album.

Za CD tyle? Gruuubo! A jak jeszcze miałem wszystko na CD i winylach o rok temu, to nikt tego nie chciał brać : ) Ostał się tylko jedna sztuka epki. W każdym razie Dodsengel to zacna kapela i zasługuje na uznanie.

Też takie mam przeczucie. Trzeba teraz tylko ustawić się grzecznie gęsiego i wypatrywać premiery Imperatora na LP.

Z ciekawości zapytam,czy ktoś kiedyś natknął się może na jakąś aukcję tej płyty na vinylu ?

Holocausto - Campo De Exterminio

Ukryta Zawartość

post-30848-0-40202400-1354311706_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Nie wiem co ma wyniknąć z tego natknięcia, ale ten album jest na jebaju za ok 450 PLN:

Ukryta Zawartość

Generalnie można to trafić nawet za ok 200-250 PLN.

Ukryta Zawartość

Ja nie chcę kupić,bo mam tą płyte,byłem ciekaw czy się pojawiła może na allegro kiedyś. Na dsiscogs też są

2szt z tego jedna kopia może nawet ta sama co z twojego linku,bo też z Niemiec.

Ukryta Zawartość

Może jestem jedynym w RP posiadaczem oryginału :)

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

czy tu jeszcze bywam moderator i moglby poprawic blad temacie, bo to troche wioska?

Edytowane przez Moon

Ja nie chcę kupić,bo mam tą płyte,byłem ciekaw czy się pojawiła może na allegro kiedyś. Na dsiscogs też są

2szt z tego jedna kopia może nawet ta sama co z twojego linku,bo też z Niemiec.

Ukryta Zawartość

Może jestem jedynym w RP posiadaczem oryginału :)

Znam dwóch obywateli Posen, którzy mają to w swoich zbiorach.

Ukryta Zawartość

Znam dwóch obywateli Posen, którzy mają to w swoich zbiorach.

To dobrze ,że nie jestem sam,a pomyśleć że kiedyś kosztowała tylko 10 $ :)

Edytowane przez frost1971

Magnusy sprzedawali za grosze i nikt tego nie chciał. Teraz z tego można nieźle żyć:)

• 2 tygodnie później...

Na alledrogo jest w akceptowalnej cenie GOREMENT - Darkness Of The Dead CD. Lepsze to, niż komercyjne wznowienie z CM. Kto nie ma, może się poważnie zastanowić. Świetny DM rodem ze Skandynawii.

Edytowane przez SVART
  • Pokaż nowe odpowiedzi