Skocz do zawartości
IGNORED

Płyty CD z muzyką taneczną lat osiemdziesiątych mogą brzmieć dobrze, trzeba tylko chcieć.

fontanero

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będę komentował, proszę przeczytajcie sami i wyciągnijcie wnioski:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A teraz na dokładkę, w/w płyty użyto do testowania sprzętu T+A elektroakustik E-Series CD Player + Power Plant MkII:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o Italo Disco to z czystym sumieniem mogę polecić Mike Mareen - "Let's start now". Jest to płyta wybitna w tym rodzaju muzyki a jakość produkcji też jest na wysokim poziomie.

Pierwsze tłoczenia z lat 80-tych już same z siebie grają bardzo dobrze, oczywiście specyficznie, nie po audiofilsku i do ideału nieco brakuje. Ale mi nie trudno sobie wyobrazić że dziś ktoś za konsoletą znający się na rzeczy potrafiłby wycisnąć z tego materiału doskonały dźwięk.

I love the sound of crashing guitars

wb, 18 Sie 2010, 15:59

>Jeśli chodzi o Italo Disco to z czystym sumieniem mogę polecić Mike Mareen - "Let's start now".

>Jest to płyta wybitna w tym rodzaju muzyki a jakość produkcji też jest na wysokim poziomie.

Wydaje mi się, że bardziej wybitną pozycją w dyskografii Mike Mareen-a jest pierwsza płyta zatytułowana Dance Control. Istnieją trzy wersje tej płyty, wydane na płycie winylowej w 1985 roku przez Night'n Day Records oraz w 1986 roku przez ZYX Records, a także wydana na CD w 1986 roku przez Galaxis czyli sublabel ZYX Records. Każde z tych wydań różni się zestawem utworów, a także wersjami utworów.

Mała uwaga - Mike Mareen nie reprezentuje nurtu italo disco, a euro disco.

Ciekawostka kolekcjonerska związana z italo disco - LOVE KILLS "I WANT TO BECOME"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę tu się troszku wpisać.DAWNO temu jakieś 18 lat wstecz znajomy przemycał mi cdki z muzą ITALO z Berlina.To była fantastyczna przygoda jak czekałem na niusy(starocie)od mikulskiego/ZYX,discomagic italy.Pamiętam że tak około 93 roku wyszły składaki z f-my Lion record polska promujące Italo i tzw Euro beat pochodną Italo.Jeszcze ze Snakes Music można wtedy było coś kupić. pozdrawiam Fanów muzy (każdej)..

Lion Records zaczął wydawać płyty ok. 1991 roku.

Obecnie najlepszymi składankami (pod względem zawartości i jakości dźwięku) są w mojej opinii płyty Klub80

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 8 miesięcy później...

Kolejne recenzje. Tym razem ocenie zostały poddane dwie płyty, pierwsza, oficjalnie wydana na CD reedycja kultowej płyty Savage "Tonight"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz absolutna nowość czyli krążek Savage "Ten years ago… (twenty years later…)"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.