Skocz do zawartości
IGNORED

Najdroższy hi-end na świecie.

Imax

Rekomendowane odpowiedzi

AV 130 to top wsrod wzmacniaczy;p

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

chrees, 30 Sie 2010, 13:49

>Elberoth ---> Jesteś nie tylko uczynny, ale dodatkowo nie znasz się na żartach ;)

Ależ ja doskonale znam się na żartach i potrafię odróżnić posty podszyte ironią. Funkcjonowanie na forum nauczyło mnie jednak, że wszelkie rzeczy nieprawdziwe, należy prostować niezwłocznie, bo zawsze się znajdzie jakiś 'inteligentny inaczej', który taki wpis wyciągnie i będzie go próbował wykorzystać przeciwko tobie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

nie rozumiem dlaczego tego wzmacniacza kondo nie mozna podlaczyc do tych kolumn wilson audio? ze co sie wtedy stanie ? wybuchnie ten wzmacniacz? co to za rewelacje?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

electro, 30 Sie 2010, 22:27

>nie rozumiem dlaczego tego wzmacniacza kondo nie mozna podlaczyc do tych kolumn wilson audio? ze co

>sie wtedy stanie ? wybuchnie ten wzmacniacz? co to za rewelacje?

Teoretycznie nic się stać nie powinno. Ale i tak by ich nie pociągnął, więc to zbędny trud.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 31 Sie 2010, 00:15

>Teoretycznie nic się stać nie powinno. Ale i tak by ich nie pociągnął, więc to zbędny trud.

Dziwne rzeczy piszesz? ja wzmacniaczem słuchawkowym dajacym 420mW dla 16 Ohm popędziłem 250W kolumny 8Ohm 96dB.

Oczywiście rewelacji nie było ale już zupełnie miło grało

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>Elberoth

Tak w ogóle to na tych 20 metrach co słuchasz to 1,5W oddanej mocy to aż za nadto. Piszę o mocy która jest wykorzystana przy słuchaniu a nie zainstalowana.

Co z tego, skoro taki przebieg impedancji jaki ma Sophia wciągnie ci bas i niższą średnice jak woźny ćwiartkę :-)

Miało być Sasha ... już mi się te wszystkie dziewczyny mylą :-)

=>Elberoth, 31 Sie 2010, 00:37

Nie wierz gębie połż na zębie; tu nie chodzi o całość pasma ale o to jak pracuje pozostała część.

Mój wzmak słuchawkowy nie obsługuje dobrze wysokoomowych (600 Ohm)Beyerdynamic T1: właśnie co do basu ale góra i średnica przekonała mnie do nich są lepsze od HD800 i sadzę że wzmacniacz wysoko napięciowy powyżej 20V ładnie je także na basie napędzi. Jakbym do zagadnienia podchodził tak jak Ty to bym w ogóle T1 nie podpinał do wzmacniacza i nic nie wiedział :)

Coś się wydaje, że wzmacniacz rozczarował i stąd brak opisu jego pracy - bo między bajki można włożyć tłumaczenia o trudnościach technicznych podłączenia się do jednej z panienek.

Gość Gshock

(Konto usunięte)

moze nadeszla pora, by zapytac:

elberoth, kim ty jestes?

dziennikarzem?

moderatorem na forach internetowych?

handlarzem sprzetem audio?

organizatorem audio show?

autorytetem w branzy?

nie odpowiadaj od razu. zastanow sie. i odpowiedz na te pytania przede wszystkim sobie.

http://www.audiolifestyle.blogspot.com

ps wiem, elb, ze zaraz mnie skasujesz. i slusznie. nie przystaje do profilu uzytkownika portalu UGC.ty natomiast jak najbardziej nadajesz sie do wykorzystywania tego formatu. hej!

Gshock co za różnica kim jest-to nie wybory samorządowe

pisze o audio , unika polityki / chyba ze pod innym wcieleniem :) /, nie jest przeciwnikiem Darwina ani wojującym wegetarianinem jak dla mnie więcej takich userów na forum :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

to są MPM-Y na Lundahlach?

Piotr nie pij tyle bo już ci sie wszystko miesza

gm70 na lundhalu zrobił niutek i tam niema 300b jako draiwer tylko el34 z tego co pamiętam

mpm to 6sn7 6n6p 300b gm70

Co to za różnica jakie tam są lampy.

Lampa to lampa - ważne żeby nie pomylić z żarówką.

Co innego tranzystor pomylić npn z pnp albo mosfeta z bipolarem to byłby kłopot.

Co to za różnica jakie tam są lampy.

Lampa to lampa - ważne żeby nie pomylić z żarówką.

Co innego tranzystor pomylić npn z pnp albo mosfeta z bipolarem to byłby kłopot.

747

Zapisuje i podkreślam wężykiem rolleyes.gif

Dla mnie jest różnica, np. 6N6P to IMO ułomna lampa, nie chciałbym jej we wzmaku.

a 6h30 ?

bo teraz mam taką prawie taka sama JAK 6N6P;)

a 6h30 ?

bo teraz mam taką prawie taka sama JAK 6N6P;)

Utopia

Jak byś nie wiedział,to"prawie"robić może wielką różnicę.

Dotyczy to twojego porównania 6N6P do 6H30.

Piotr nie pij tyle bo już ci sie wszystko miesza

gm70 na lundhalu zrobił niutek i tam niema 300b jako draiwer tylko el34 z tego co pamiętam

mpm to 6sn7 6n6p 300b gm70

Niedługo premiera,mam nadzieję,ze właściciel się nie obrazi za pokazanie kilku zdjęć.Surowa obudowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.