Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy LCD do 40 cali - jaki?

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w tytule, znajomi chcą kupić TV do 40 cali, co polecacie w tym przedziale? Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi i porady.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

https://www.audiostereo.pl/topic/65683-najlepszy-lcd-do-40-cali-jaki/

A jeśli nie zależy Im na bajerze zwanym 3D to zdecydowanie polecam Philipsa 40PFL9704 posiadam go od roku i jak na razie nie znalazłem ciekawszego pod względem obrazu, dźwięku i wyposażenia LCD'ka na rynku 9705 jest jego następcą więc pewnie kolega polecający wyżej nie wprowadza Cię w maliny.

A może warto zwrócić uwagę na najnowszą serię telewizorów LED SHARP wyposażonych w panel Quatron. Moim zdaniem jedna z ciekawszych ofert na rynku pod względem jakości obrazu - model LC-40LE810 lub limitowany tylko dla salonów specjalistycznych, wyposażony w tuner DVB-S2 (odbiór np. Cyfra+) LC-40LE822.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki za odp. ale raczej im chodzi o TV tak do 3k:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

a jesteś pewny, że musi być LCD ? bo tak się utarło i chyba myślą że płaskie tv to tylko LCD...

w tej cenie wydaje mi się, że z ~40' bezkonkurencyjna jest plazma 42G20, jedyne przeciwskazanie to mocne oświetlenie pokoju

Philips seria 9 również polecam, mam starszy model wprawdzie 9604, ale procesor obrazu (genialny) jest ten sam, dodając do tego LED i lepszą matrycę obraz powinien być b.dobry. No i Ambilight Spectra 3 tego nie ma w żadnym innym TV smile.gif

Pytanie jak w tytule, znajomi chcą kupić TV do 40 cali, co polecacie w tym przedziale? Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi i porady.

Jeden z lepszych lcd to byl sony kdl 40 w4500 to starszy moze uda ci sie kupic taniej, ale obraz zyleta czarny jak wiegiel

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Jeden z lepszych lcd to byl sony kdl 40 w4500 to starszy moze uda ci sie kupic taniej, ale obraz zyleta czarny jak wiegiel

SONY EX500 wypada dużo lepiej od SONY W4500

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pioneer PDP-427XA

obraz bajeczny a co do znaczku hd ready to jak najbardziej jest na miejscu - full hd jest tak naprawdę widoczne na ekranie od 60 cali wzwyż - dla projektora to coś niezbędnego smile.gif

w związku z ekspansją LED-ów znajdziesz tą plazmę w naprawdę okazyjnych cenach.

pozdr

obraz bajeczny a co do znaczku hd ready to jak najbardziej jest na miejscu - full hd jest tak naprawdę widoczne na ekranie od 60 cali wzwyż

"Full HD jest widoczne" na 22" a nie jest widoczne na 60" - mogę łatwo udowodnić ... (będę zmieniał tylko odległość) tongue.gif

• 4 tygodnie później...

Warto konkretyzować tytuł wątku . Słowo najlepszy - określa najlepszy !.

W klasie do 3000 zł :

Sharp 40 LU 705

Toshiba 40 SL 733

Sony 40 EX 500

A gdybyś miał wydac 4000 zł?

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.