Skocz do zawartości
IGNORED

Marcowa obniżka cen w Top Hi Fi

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Zainteresowała mnie przede wszystkim znaczna redukcja na wyroby Classe. Odtwarzacz w swoim czasie uzyskał entuzjastyczne opinie w Hi Fi Choice nawet przy swojej ówczesnej cenie GBP chyba 1600, o wzmacniaczach już tutaj (różnie)pisano. Recenzja zestawu w AV jest na "tak ale...". Jakie jest Wasze zdanie w odniesieniu do marcowych cen w porównaniu do oferty konkurencji,bo nie chodzi mi o ocene bezwzględną. Dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/7008-marcowa-obni%C5%BCka-cen-w-top-hi-fi/

Zildijan, o polityce cenowej Audioklanu już wielokrotnie dyskutowaliśmy. Gwoli przypomnienia: strategia AK jest prosta. Najpierw przejmujemy dystrybucję produktu i dajemy ceny wyrąbane w kosmos. Zawsze znajdzie się jakiś naiwny, kóry chętnie przepłaci. Po jakimś czasie robimy tzw. promocję i obniżamy ceny nawet o 50% co sugeruje, że oddajemy produkt niemal za darmo. Nie oddajemy - po prostu rezygnujemy ze stuprocentowej bądź jeszcze wyższej marży i dalej zarabiamy krocie, bo klienci walą drzwiami i oknami, będąc święcie przekonani, że trafiają okazję. Tylko tyle.

P.S. Do znudzenia będę wszystkim przypominał, że dopóki Classe nie został przejęty przez Audioklan, ceny urządzeń tej firmy były niemal dwukrotnie niższe (np. w Hi-Fi Clubie).

Pzdr.

Pozwól, że ja jeszcze od rzeczy ;-)

1. Ceny u nas prawie zawsze są niższe od brytyjskich, bo Zjednoczone Królestwo strasznie trzepie audiofili po kieszeniach. Może sobie na to pozwolić, mają najwyższy dochód na głowę w Europie.

2. Józwa testował niedawno zestaw CAP 101 / CAP 151 i z tego co mówił wnioskuję, że miał bardzo mieszane uczucia. Ale nie będę ubiegał wypadków, z recenzją zapoznasz się pewnie w najnowszym "Magazynie Hi-Fi"

3. Słuchałem zestawu CAP 101 / CAP 151 i mogę jednoznacznie stwierdzić, że dźwięk jaki prezentuje ten zestaw nie jest wart tylu pieniędzy. Za 18 tys. (bo tyle mniej więcej kosztuje zestaw w audioklańskiej "promocji") można uzyskać o wiele lepsze brzmienie.

To wszystko. Obiecuję, że już się nie będę wtrącać.

gutten,

Więcej CZADU! :) ;)

P.S.

Poieważ ta forma komunikacji jest ubogim medium jeśli chodzi o przekaz emocjonalny, przez co często nie wiadomo jak interpretować niektóre uwagi, śpieszę nadmienić, że moja ma zabarwienie czysto pozytywne (to ostatnie to porozumiewawcze mrugnięcie okiem :) ).Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.