Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny MA rx8 + yaqin mc10l pomoc

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A wiec postanowilem wymienic kolumny z rx6 na Rx8 poniewaz brakuje mi troche bassu w 6.

Moje zapytanie jest takie czy yaqin mc10l nie bedzie mial problemu z napedzeniem rx8 ? czy ktos moze wiec albo sluchal takiego polaczenia ?

dzoeki za pomoc

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

https://www.audiostereo.pl/topic/71551-kolumny-ma-rx8-yaqin-mc10l-pomoc/

Ma są raczej łatwe do napędzenia, ale nie wiem, jak z lampowcami..Rx8 przed wygrzaniem to tragedia. Dopiero po około 150-200h wygrzewania dochodzą do siebie. Tak więc najlepiej posłuchać osobiście i to na wygrzanych...

Wejdź na stronę www.AKUSTYK przejrzyj ofertę kolumn na scan-speakach -brzmią rewelacyjnie z każdym wzmacniaczem im lepszy będziesz miał wzmacniacz ,tym lepiej ci zagrają.Zestaw RR2D -2,5 drożny kosztuje gotowy, złożony 7 500 zł.a brzmi tak jak kolumny innych znanych producentów za 20 000 zł.Pojedź do p.Kisiela i posłuchaj ,mozesz wziąć Yaqina.U mnie gra Yaqin B 100 z kolumnami Akustyka-rewelacja

Piotr

Wlasnie nie mam mozliwosci poslychania polskich producentow bo nie mieszkam w polsce ale mam mozliwosc kupienia RX8 Piano black wersja demo ze sklepu za 999 euro wiec chyba dobra cena

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Napędzam moje, dość duże i wymagające kolumny Vienna Acoustics Mozart Grand wzmacniaczem Yaqin MS-34D. Bez problemu z wysterowywaniem - bas potężny, scena gigantyczna i wielka muzyka. Nie sądzę, aby był problem u Kolegi z napędzeniem MA RX8.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Wlasnie nie mam mozliwosci poslychania polskich producentow bo nie mieszkam w polsce ale mam mozliwosc kupienia RX8 Piano black wersja demo ze sklepu za 999 euro wiec chyba dobra cena

cena jak cena-skontaktuj się z Audio Academy-wtedy masz za tą cenę na pewno lepsze kolumny-dalej nie musisz szukać.pozdr.

Witam

A wiec wczoraj odebralem rx8 i jeszcze utargowalem do 950euros roznia miedzy rx6 a rx8 jest ogromna dzwiek jest o 2 klasy lepszy a potega bassu ahh-uff i o to chodzilo wlasnie , glosniczki zostana na dlugie lataaa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.