Skocz do zawartości
IGNORED

High-endowy odtwarzacz MP3 dla audiofila

WiAPer

Rekomendowane odpowiedzi

Philips robi niezłe słuchawki. Odtwarzacze PODOBNO (nie miałem dłuższej styczności), nie dostają do nich.

Moje typy przenośne za bardzo się nie zmieniły:

Zune HD, Sony A84x/X10x0/Clip+

Nawiązując do powyższej dyskusji: można dopasować do tych odtwarzaczy znacznie lepsze słuchawki niż fabryczne, ale trzeba wydać NIECO więcej niż 200PLN...

Z nauszników Sennhesier HD25.

Z dokanałówek Shure 53x, Triple, Westone 3 i 4.

No i oczywiście customy. Tylko że tutaj do 200PLN trzeba dodać z tyłu jeszcze jedno zero (albo 3, czy 4 z przodu...)

chwalone są:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - dla bogatych (i HXC audiofili - ktoś sobie życzy przenośną, aktywną, trójdrożną zwrotnicę?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - dla patriotów (w dodatku robią silikonowe obudowy)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - dla dusigroszy (można reshellować posiadane słuchawki za śmieszne pieniądze, dodawać przetworniki, tworzyć kopie innych modeli)

Ja myślę o reshellingu moich Triple.Fi (lub kupieniu drugiej pary w celu bezpośredniego porównania), a następnie o Spiralach 3-way. ciekaw jestem, czy będzie różnica w brzmieniu godna różnicy w cenie.

Na marginesie: nie słyszę różnicy pomiędzy mp3@320kbps a FLAC w żadnej konfiguracji sprzętowej (źródło + słuchawki), jakiej słuchałem. Może DAC i dobre monitory studyjne coś pokażą?

Jeśli nie, to będzie to koniec moich wydatków na audio. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

Ja używam vedii a10 z słuchawkami dokanałowymi soundmagic pl30 i powiem że odtwarzacz w tej cenie można kupić lepszy ale ten nie jest tragiczny, moje uszy bardzo polubiły ten zestawik bo jest całkiem fajny w niewielkiej cenie mimo że słuchawki to chinole :p to można powiedzieć że są tak jakby chinolami z wysokiej półki. Ale w tej vedi jest jeden bardzo duży minus jojstick który mi padł po nie całym roku użytkowania co prawda mp3 było bardzo często używane (narty,szarpanie na rowerze). Niestety już planuje zmianę bo czuję niedosyt. Wcześniej miałem pentagrama vanquish r skit no po prostu dźwięk to była tragedia bez różnicy czy grał z słuchawkami za grosze czy z czymś konkretnym. Ep630 i ep830 nie polecam jest to tania masówka dla kowalskiego która łupie basem a wysokie tony to w ogóle jak by ich nie było.

"Wiem tylko, że na zwyczajnych MP3 320 gra tak, że wierzyć się nie chce, iż to MP3. "

może masz wtedy za dużo adrenaliny? - bo ja nakładając sluchawki playerka mp3 zazwyczaj mam w dupie to o czym napisaliście i skupiam się w kierunku sportu, spaceru...

to jakie douszne w cenie do 100zl polecacie do clipa+ to moje takie zapytanie.

Syn używa Philipsów SHE3682 a ja Sennheiser CX300II i jak na różnicę w cenie 3x to brzmieniowo różnica nie jest aż tak znacząca i muszę stwierdzić, że te Philipsy grają dziwnie dobrze (przynajmniej w porównaniu tych senków) a mieszczą się w budżecie znacznie poniżej 100 zł.

Magus douszne nie dokanałowe, ale jeśli już zacząłeś o takich słuchawkach to ep630 nie grają a łupią basem jeśli już, niestety ale creative to jak dla mnie przereklamowana marka/firma płaci się raczej za cenę a na dodatek ep630 na allegro można dostać za jakieś 40zł, do 100zł z dokanałowych polecam soundmagic pl30 jak do tej pory nie słuchałem nic fajniejszego. Pl30 nie mają przesadnych basów i mają dość wyraźne wysokie i średnie tony za to mają i wadę słabo izolują od hałasów zewnętrznych jak na słuchawki dokanałowe, mają też bardzo fajny bajer jakim jest pokrętło na każdej z słuchawek clear bass i deep bass, i trochę dziwnie się je zakłada bo kabel trzeba poprowadzić za uchem najlepiej zaczepić sztywne gumowe zauszniki jak w słuchawkach sportowych. Dość długi przewód i przydatny klips.

Ja z Sansa uzywam malo popularnych u nas dokanalowych Panasonica RP-HJE200 i je polecam do tego grajka. Słuchaweczki sa dosc niedoceniane u nas, ciezko dla nich o konkurencje do 100zl. Sluchalem jeszcze z Sansa Philipsow SHE9500 bodajrze i bylo juz gorzej. O EP nie bede wspominal, bo nie ma co.

?👈

Ja zdecydowanie polecam Nationite S:Flo2 w porownaniu do wszystkiego czego sluchalem do tej pory wypada rewelacyjnie jesli chodzi o jakosc dzwieku.

Wady: - system operacyjny - mozna sie przyzwyczaic ale jest ogolnie kiepski, lekki buzz w momencie gdy jest wlaczony ekran .Z dobrej klasy sluchawkami jest nie do pobicia.

• 3 tygodnie później...

Pojawiły się nowe odtwarzacze Sony :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli mp3 ma być audiofilski, to tylko i wyłącznie lampowy! I nie ma bata!

Jeśli natomiast nie znajdziesz czegoś na lampie, to swego czasu najlepszą opinią cieszyły się m.in. irivery.

• 2 tygodnie później...

Jeżeli mp3 ma być audiofilski, to tylko i wyłącznie lampowy! I nie ma bata!

Jeśli natomiast nie znajdziesz czegoś na lampie, to swego czasu najlepszą opinią cieszyły się m.in. irivery.

Twój post tyle wnosi do tematu, że chyba musiałeś być już mocno zmęczony? :)

Co do poprawy jakości dźwięki, to może trzeba zrezygnować ze słuchawek typu pchełki i sięgnąć po coś "cięższego". Sam player nie uciągnie dużych słuchawek, ale są mobilne wzm słuchawkowe, może to jest jakas droga?

Czy ktoś miał okazję słuchać przenośnego wzm. słuchawkowego FiiO E11 z jakimś dobrym playerem? Jak na przeznaczenie sprzęt wydaje się być zaprojektowany porządnie (Praca z napięciami +/- 4.5V lub +/- 6V, OP: AD8397,Kontrola głośności za pomocą potencjometra ALPS). Cena też do przeskoczenia - ok 250zł z wysyłką.

• 1 miesiąc później...

Kolejna nowość od Sony, po niedawnej premierze modelu NWZ-A860 wyszedł jeszcze wyższy model Walkman NW-Z (seria) 1000 :

NW-Z1070(64GB)

NW-Z1060(32GB)

NW-Z1050(16GB)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poniżej jest filmik z prezentacji nowych walkmanów Sony :

Porównanie z ipodem (fotka):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Prezentacja menu nowego walkmana Sony NWZ-A860 :

Ukryta Zawartość

W Polsce w salonie Sony już widziałem ten model.

Bezpośrednie porównanie rozmiarów Sony NWZ-A860 z ipodem :

Ukryta Zawartość

Bezpośrednie porównanie rozmiarów Sony NW-Z (seria) 1000 z ipodem :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze bezpośrednie porównanie rozmiarów nowego Sony NW-A865 z poprzednim modelem :

Ukryta Zawartość

Fotka pochodzi z poniższego artykułu :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Witam,

orientuje się ktoś może czy ten model sony NWZ-Z1050 obsługuje audio usb, chodzi mi o to czy jak podłączę do niego DAC to będzie go obsługiwał czy też nie. Będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam!

Łoooo ciup !

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 12 Kwietnia 2013 - klon
Ukryte przez misiomor, 12 Kwietnia 2013 - klon

sony_nw_e002f_network_walkman.jpg

Bardzo, bardzo przyzwoity dźwięk. Za śmieszne pieniądze. Niestety nie odtwarza mp3, i trzeba miec zainstalowane sonic stage. Ale dźwięk jest naprawdę klasa. Poprawna barwa, balans tonalny, gładkość góry. Do jazzu nie ma sobie równych. Jest cichy ale z wysterowaniem superluxów 681 radzi sobie i z nimi brzmi naprawde klasa. Myślę że jest to rezultatem jakiegoś DSP czy innych efektów , może dodaje parzystych harmonicznych ale rezulata końcowy jest bardzo analogowy.Dołaczone słuchaweczki do wyrzucenia.

Iriver ihp 120, 140

Na rynku wtórnym oczywiście.

I to jest właśnie hi-end portable.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.