Skocz do zawartości
IGNORED

Przeróbka Magnat Monitor 2000

lukaszek19831

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy przerabiał ktoś kolumny podłogowe magnat monitor 2000 lub miałby ktos pomysł na przeróbkę ??

Tylko na co toto przerobic???

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość rochu

(Konto usunięte)

A jaki to sprzęt towarzyszący ma Kolega, w jakim pokoju jest zlokalizowany rzeczony sprzęt, jakiej to muzyki Kolega słucha na tymże sprzęcie i na wyżej wzmiankowanych kolumnach?

Bowiem może tak się zdarzyć, iż problem nie leży po stronie kolumn.

Używam głownie do kina domowego mam cały zestaw magnat monitor przód 2000 center magnat monitor 250 i tyły 200 i suba 301A Kupiłem gdyż miałem tanią ofertę działąm na amplitunerze Onkyo TX-SR 607 .Pokój 17m2.Myslę o nowym zestawiku najchętniej samemu robionym ale jeszcze nie znalazłem nikogo co chciałby sie tego podjąc .Dla mnie w magnatach srednie tony można by poprawic .Wszystkim dzięki za opinnie i porady.

W 17m masz monitory 2000?

Teoretycznie, te kolumny nie powinny się tam znaleźć (ale to tylko teoria ;) ) i jeszcze do tego sub. Czy nie masz wrażenia, że bas zabija resztę pasma?

Słucham tylko muzyki.

Miałem na poczatku w 36m2 ale stwierdziłem że zrobię pokuj kinowy w 17m2 nie bas nie zabija bo sobie ustawiłem i powiem szczerze jest ok ale można by poprawic czystośc srednio tonowego i juz za jednym zamachem wysoko tonowy zmienił bym tez głośnik centralny.

Pomysł przeróbki wziąłem z nawiązania do stronki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak sie zjedzie troche na dół to sąmagnaciki:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hmm... Tylko czy jest sens tak się bawić? Sama modyfikacja zwrotnic przyniosłaby słyszalną poprawę ale niekoniecznie taką, jaką oczekujesz. Natomiast pchanie w istniejącą obudowę nowych przetworników raczej nie ma większego sensu. Lepiej wykonać całą obudowę od podstaw i dopasować ją pod konkretne przetworniki, a nie na odwrót:)

Hmm... Tylko czy jest sens tak się bawić? Sama modyfikacja zwrotnic przyniosłaby słyszalną poprawę ale niekoniecznie taką, jaką oczekujesz. Natomiast pchanie w istniejącą obudowę nowych przetworników raczej nie ma większego sensu. Lepiej wykonać całą obudowę od podstaw i dopasować ją pod konkretne przetworniki, a nie na odwrót:)

A miałbys jakis plan ma taką obudowę i zwrotnice??

Wogóle to mam w planach kolumny akustyka ale nie jest to tani wydatek więc chciałbymsobie te udoskonalic na jakies 2 latka a potem zrobic zakup u akustyka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.