Skocz do zawartości
IGNORED

Który Z Wzmacniaczy?

Kriso81

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić jeden z wymienionych wzmaków, zbytnio nie mam czasu i możliwości odsłuchu ich:

- Xindak 6950v (same pozytywu, aż dziwne)

- Rotel ra 06 lub 1520

- nad 326

- Creek evo 2

- marantz pm 7003

- Xindak A-06

chyba ze coś polecacie innego, ma to grac w 20 m2 pokoju, a muzyka rock lekki nić cięższego od queen, Pearl jam, głownie lżejszy rock, góra nie może być wyostrzona ani średnica ostra, coś bardziej takiego co można słuchać godzinami.

https://www.audiostereo.pl/topic/72438-kt%C3%B3ry-z-wzmacniaczy/

Moim zdaniem, z wymienionych, Rotel (byle nie seria 0x). Z niewymienionych, zdecydowanie Musical Fidelity, może hybryda Vincenta. Swoją drogą, kolumny jakieś już masz czy będziesz dobierał do wzmacniacza? To jednak w większej mierze właśnie od kolumn zależy, czy będzie można słuchać zestawu godzinami.

czy ten rotel 1520 nie jest za słaby, bo widzę power consumption 21w/138w do 20m2 pokoju?

rotele to mocne wzmaki, realnej mocy mają z reguły więcej niż na papierze, potwierdzają to testy laboratoryjne w czasopismach audio i nie tylko, ponadto moc nie jest najważniejszym czynnikiem, rezerwy prądowe to podstawa a rotele mają ich pod dostatkiem, na Twoim miejscu poszukałbym rotelka 1070 z drugiej ręki mozna go czasem znaleźć a to już jest pancerniak, na dodatek dla spokoju ma 2x100 w mocy więc spać można spokojnie,

poszukałbym rotelka 1070 z drugiej ręki mozna go czasem znaleźć a to już jest pancerniak, na dodatek dla spokoju ma 2x100 w mocy więc spać można spokojnie,

Jeżeli faktycznie już ma być Rotel, to RA1070 też i moim zdaniem będzie bardzo dobrym pomysłem. Dużo lepszym od wszystkich wymienionych w pierwszym poście.

Panowie a co sądzicie o Rotel RMB-1066 ???

Szukasz końcówki mocy czy wzmacniacza zintegrowanego?

Tak czy inaczej, do stereo proponuję wzmacniacz stereo. Bez względu czy to będzie integra czy zestaw dzielony.

Po prostu jestem rozczarowany jakością stereo z nawet drogich (dla mnie to powyżej 3000 zł) amplitunerów, postanowiłem więc nabyć tańszy amplituner (około 2500 zł) z pre-out i dokupić do tego wzmacniacz/końcówkę w cenie do 2000. Nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat, więc nie wiem co wybrać.

Po prostu jestem rozczarowany jakością stereo z nawet drogich (dla mnie to powyżej 3000 zł) amplitunerów, postanowiłem więc nabyć tańszy amplituner (około 2500 zł) z pre-out i dokupić do tego wzmacniacz/końcówkę w cenie do 2000. Nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat, więc nie wiem co wybrać.

Amlituner jest dziadowski również jako pre, więc w ten sposób problemu nie rozwiążesz.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Muszę pójść na jakiś kompromis. Zauważyłem, że po podłączeniu zewnętrznego wzmacniacza było lepiej i w kinie i w stereo. Źródłem sygnału dla ampli jest komputer z xonarem i pioneer DV-535. Mam do dyspozycji 5000 zł i chcę oglądać filmy(30%) i posłuchać muzyki(70%). Chcę jakiś lepszy wzmacniacz (obecnie akai am-47, ale miałem tez pioneer A-777 i było dużo lepiej), kolumny to jbl lx-66 i ich brzmienie mi odpowiada. Myślałem, ze jak wydam 5000 na amplituner będzie dobre stereo ale byłem w błędzie.

Moge dodac, ze posiadalem(obecnie oddalem corce) jolide 1501, ktora jest stosunkowo nie droga, i na pewno lepsza niz rotele, porownywalem w sklepie, o mocy nie wspomne, bo to trzeba samemu uslyszec na wlasne uszy, mam obecnie manleya, i nie ma sensu porownywac tych wzmakow bo to inne polki(przede wszystkim hybryda i lampa) ale na tym poziomie ktory reprezentuja rotele wymienione, nawet bym sie nie zastanawial i bral jolke,serio

pozdrawiam i udanych zakupow

rs

Z tych wzmacniaczy trudno dokonać dobrego wyboru - widzę techniki robione na skróty - na pewno Rotel jakoś zagra - ale to trudny wzmacniacz, potrzebuje żródła bogatego w prąd/gęstość/, i kolumn o małych zniekształceniach.Kable do niego to koniecznie typu linka" /głośnikowe/

potrzebuje żródła bogatego w prąd/gęstość

Mogę prosić o wytłumaczenie laikowi jakie sprzęty masz na myśli - o jakich cechach. Tak apropo's jolide 1501 to chętnie bym nabył coś takiego, pod warunkiem, że zmieszczę się w budżecie jakim dysponuje.

Po co próbowac półśrodków, jak można iść na całośc i kupić wzmak, końcówkę i tuner osobno w założonym budżecie? (używki wchodza w grę?) Jeśli rozważasz wzmaka to polecam posłuchać hybrydę Vincenta (już proponowaną) - dla mnie grała b. ładnie.

Powrót po dłuższej przerwie...

Tuner akurat jest mi zbędny (jeśli dobrze zrozumiałem, że chodzi o tuner radiowy), a jest wartością dodaną sprzętu obsługującego kolumny do kina domowego czyli amplitunera. Chyba, że istnieje inne rozwiązanie aby mieć w domu sprzęt obsługujący zestaw kolumn do kina i stereo. Na dzień dzisiejszy najwięcej dobrych opinii słyszałem o zestawie amplituner z pre-out do kina i wzmacniacz/końcówkę zasilającą przednie głośniki jako sprzęt używany do stereo.

Przed kupnem przesłuchiwałem podobny zestaw jak piszesz Kriso81:

"- Xindak 6950v (same pozytywu, aż dziwne)

- Rotel ra 06 lub 1520

- nad 326

- Creek evo 2

- marantz pm 7003

- Xindak A-06"

Wybrałem 6950v.

Zapraszam na odsłuch (B-stok).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.