Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ślepe testy to temat na audiostereo.pl?

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Twój wpis jest klasycznym przykładem chamstwa mającego źródła w twoich problemach z czytaniem.

Wykombinuj sobie jeszcze trzeci nick, będziesz miał z kim poważnie wymienić jedynie słuszne opinie.

• Użytkownicy+

No przynajmniej jeden się znalazł co się wysilił żeby przetestowac coś naprawdę istotnego. Pozostałe kolorowe pisemka się do tematu nie dotykają.

Dla tych którzy chca przeczytac ten test kondensatorów tylko taka uwaga, słabo w nim zaznaczona.

Audyn Cab Blue to seria stojąca o jedno "oczko" wyżej w cenie od Mant Q4 - czyli najtańsze polipropyleny. Kolejne po nich Jantzeny poza ogromnymi róznicami w cenie roznią się najbardziej materiałem wyprowadzeń. Zabrakło Audyn Cap Plus najistotniej różniących sie budową ponieważ sa one złożne z wielu kondensatorów małej pojemności.

Nie doczytałem w którym miejscu zmieniali kondensatory - przypuszczam, że w torze wysokotonowym. Jakim cudem usłyszeli az takie zmiany basu, może smog sie wtedy nad Krakowem zagęścił?

I tu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dlatego możecie zablokowac mnie w watku żebyście mogli wygłaszać jedynie niesłuszne opinie.

I tu :

Ukryta Zawartość

Na pewno znajdzie sie tego więcej. Ale w prasi eaudiofilskiej sa tylko kabelki wtyczki i stoliki.

Tak w ogóle czy marka Mundorf jeszcze istnieje? Bo coś mam wrażenie, że znikła z rynku. Audiofilstwo nie wszedzie jest dźwignią podnoszącą sprzedaż.

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Mundorf jest dostępny, więc sądzę że ma się dobrze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są dużo droższe kondensatory :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

dlatego możecie zablokowac mnie w watku żebyście mogli wygłaszać jedynie niesłuszne opinie.

Na pewno znajdzie sie tego więcej. Ale w prasi eaudiofilskiej sa tylko kabelki wtyczki i stoliki.

Tak w ogóle czy marka Mundorf jeszcze istnieje? Bo coś mam wrażenie, że znikła z rynku. Audiofilstwo nie wszedzie jest dźwignią podnoszącą sprzedaż.

Nie tylko kabelki i stoliki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Też bawili się w ślepy test, a nawet ABX :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak. ten test kondensatorów był trochę mało profesjonalny. Najlepiej pójdzie im z kablami zasilającym, jak zwykle - im cos mniejsze ma znaczenie tym obszerniejszą recenzje można o tym napisać.

ja tego kompletnie nie rozumiem co chcesz powiedzieć ?

bo zrozumiałem jedno , wszystko co droższe od taniego odpowiednika to przewałka marketingowa

a prasa wyłącznie nakręca sprzedaż dla rzeszy osiołków z wypchanymi protelami i słabym słuchem i niemalże zmuszając ich gwiazdkami i rankingami, ludzie kupują patrząc po kolorach i dizajnie a nie po brzmieniu

wszystko jest stracone nie ma prawdziwego audio bo kiedyś nie testowano kabli itd

po co w prasie audiofilskiej mają testować kondy? rozumiem może się znajdzie jeden majsterkowicz i wymieni w głośniku zestrojonym firmowo konda czy cewkę tak aby nie rozwalić charakterystyki etc

albo nie on to da specowi który mu to zrobi bo lutownica jest dla niego niezrozumiała tak samo jak kraina diy :)

do wszystkiego trzeba mieć dystans!

jak kupujesz auto i się nie znasz modelu to bierzesz jak jest bez testowania czy sprawdzenia?

jak kupujesz telewizor to też nie możesz przeczytać gazetki z testem bo przeważy szalę zakupu?

cokolwiek jak kupuję to staram się wyważyć sens użyteczności czy zmiany na lepsze,

jak ktoś kupuje tylko i wyłącznie na podstawie prasy albo namowy przez kogoś to jest jego sprawa

ważne żeby był z tego zadowolony,

Focal + Naim

Gość rochu

(Konto usunięte)

Co tutaj do rzeczy ma ekonomia? Chyba tylko tyle, że produkty takie jak super sieciówki, super kable, kondycjonery wypełnione piaskiem, ustroje akustyczne wielkości guzika to wymysł osobników, których jedynym śladem "wykształcenia" jest "certyfikat" MBA.

A ja odnoszę wrażenie, że część hm.. nazwijmy to zjawisko "sceptyków" ma za sobą co najwyżej "szkołę życia" i Telewizyjne Technikum Rolnicze.

ja tego kompletnie nie rozumiem co chcesz powiedzieć ?

bo zrozumiałem jedno , wszystko co droższe od taniego odpowiednika to przewałka marketingowa

a prasa wyłącznie nakręca sprzedaż dla rzeszy osiołków z wypchanymi protelami i słabym słuchem i niemalże zmuszając ich gwiazdkami i rankingami, ludzie kupują patrząc po kolorach i dizajnie a nie po brzmieniu

wszystko jest stracone nie ma prawdziwego audio bo kiedyś nie testowano kabli itd

po co w prasie audiofilskiej mają testować kondy? rozumiem może się znajdzie jeden majsterkowicz i wymieni w głośniku zestrojonym firmowo konda czy cewkę tak aby nie rozwalić charakterystyki etc

Trochę na wyrost zrozumiałeś.

Nie wszystko co drozsze jest takie jak tańsze. Zazwyczaj bywa odwrotnie. Ale są rzeczy których technologia wykonania i własciwości najlepsze do osiągnięcia sa już przy niewielkiej cenie. Wszystkow tej materi co nadwymiar jest hi-endem i recenzje sa wtedy robione tylko zeby tę wyższośc wykazać tam gdzie jej już nie ma - czyli w brzmieniu. Wiadomo ze za ładnje wykonany i ciekawy wzorniczo wyrób sie wiecej zapłaci, bo jest go drozej wykonac i przyciaga wzrok. Tylko poco opoaiwadać że on musi tez lepiej brzmiec od tańszego? Ano po to zeby zachęcić audiofili.

Napisałem o kondensatorach własnie to co powtórzyłeś. Nie terstuje sie ich bo sa niewymienialne, a wnoszą zmiany daleko większe niż kable zasilające. Tylko ze kable widać i mozna je sprzedac audiofilom jako kompletny wyrób. A więc mozna ich ściemnić, wywołac potrzebe posiadania opowiadaniem o dźwiękowo doniosłej roli kabla w ścianie. I sprzedać znacznie drożej niż wynika to z prostej kalkulacji cen komponentów wnoszących naprawdę istotne zmiany w tor odtwarzania dźwięku.

Skoro były podawane testy kondensatorów, to i ja też wkleję taki test przeprowadzony przez Lampizatora :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiofile zaraz zrozumieją je na swój sposób i zaczną generalizować znaczenie ceny i marki elementów biernych w kazdym układzie elektronicznym jak leci. I o to własnie chodzi w takich nieślepych testach. trzeba wykazać istotna róznicę żeby dało sie wyrób sprzedać drozej po wykazaniu potrzeby jego posiadania.

Szczytem kabotyństwa jest magazyn LOGO testujący wszystko. Gotowi są testować bawełniane koszulki z metką "Wólczanka" po 150 złotych.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Kochany specjalisto od obrażania, czy widzisz coś złego w rolnictwie? Przynajmniej ma ono zastosowanie praktyczne, a nie służy do krętactw, oszustw i cwaniakowania tak jak ekonomia, prawo itd. A już Twoje wpisy to typowy przykład prowokacyjnej bufonady bez grama merytoryki :)

A czy ja coś pisałem o rolnictwie?

Z byka koleś spadłeś?

Moja rada. Porzuć wreszcie swoją mizantropię i weź się za coś pożytecznego i opłacalnego.

Kiedy dzięki temu kupisz sobie pierwsze przyzwoite kabelki wiele zmieni się w twoim życiu.

A czy ja coś pisałem o rolnictwie?

Z byka koleś spadłeś?

Moja rada. Porzuć wreszcie swoją mizantropię i weź się za coś pożytecznego i opłacalnego.

Kiedy dzięki temu kupisz sobie pierwsze przyzwoite kabelki wiele zmieni się w twoim życiu.

rochu

mowisz zapewne do prodiża i żelazka!)))

Gość rochu

(Konto usunięte)

Twoje prowokacje i obraźliwy ton wpisów dawno już powinny zaowocować odpowiednią reakcją ze strony moderacji.

Delikatny jakiś jesteś.

A czym ja ciebie obraziłem albo do czego sprowokowałem?

Przede wszystkim liczy się tutaj przekrój kabla, reszta ma marginalne znaczenie.

Przynieś więc kabel o identycznym przekroju z Castoramy. Udowodnię ci, że się mylisz. (Jeżeli oczywiście masz na tyle duże jaja.)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

bum1234 - był tu kiedyś taki jeden (nawet chyba dalej się ukrywa jako archanioł), który twierdził że nie będę w stanie odróżnić swojego hi-endowego kabla głośnikowego od zwykłego przewodu. Zaproponowałem, że mogę mu to z łatwością udowodnić na swoim systemie, nawet chciałem mu bilet na samolot zasponsorować. I co ? Nigdy się nie pojawił. A było to dla niego takie 'oczywiste', że różnic nie ma i być nie może.

Od tego czas wszystkich antykablarzy i ich teorie omijam szerokim łukiem. Nie słyszą - ich sprawa, ich problem. Co mi do tego. Niech tylko nie nagabują i nie 'nawracają' na swoje teorie pozostałych, bo zachowują się jak świadkowie jehowy.

ALE PRZEMYSLANY WPIS-ELBIK NIE DOCENIAŁEM CIEBIE!!

ps.Jeszcze kiedyś moga być z Ciebie ludzie...staraj sie,staraj....masz coraz ciekawsze wpisy.Więc zaproś bumka do siebie i zróbcie ten ślepy teścik))

Jak już nie innego argumentu, to pojawia się "idź i zarób". Po pierwsze - nie muszę, a po drugie jest to najgłupsze stwierdzenie pod słońcem. Nie wiem jakim cudem jeszcze tu jesteś, ponieważ Twoje prowokacje i obraźliwy ton wpisów dawno już powinny zaowocować odpowiednią reakcją ze strony moderacji.

A kochany Stary Audiofil powinien raczej skupić się na ulubieńcu tego i innych zagranicznych forów, zamiast przytakiwać prowokatorom.

Bardzo proszę...nie kochanuj mnie,tylko wal do Elbika na pw,bo dyskutował z Tobą...chyba pragnie spotkania)))

Gość rochu

(Konto usunięte)

Przynieś więc kabel o identycznym przekroju z Castoramy. Udowodnię ci, że się mylisz. (Jeżeli oczywiście masz na tyle duże jaja.)

Z dzieciakiem chcesz się zakładać?

Po takim zakładzie do matury nie wypłaci się z kieszonkowego.

Z dzieciakiem chcesz się zakładać?

Po takim zakładzie do matury nie wypłaci się z kieszonkowego.

Może raz warto się poświęcić aby ukrócić ten nonsens.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wiadomo o co chodzi-prawda!!!

ps.Elbik nigdy bym Cię o takie coś nie podejrzewał....TY świntuchu!!

bum1234>

To przyjedź do Elba na test,a do mnie na partyjkę tenisa,będziesz miał przyjemne z pożytecznym.

Sprawdzimy jaki poziom prezentujesz na korcie,oby nie taki jak na tutejszym forum!!!

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

...albo pograć w tenisa.

To może byś sposób na osiągnięcie spokoju na forum :) - wszystkich nieslyszacych uprasza sie o rozwazenie zmiany hobby!

Uwaga praktyczna: proszę omijać golfa, wplyw sztywnosci szaftu na odległość wybicia, nadal pozostaje kwestia dyskusyjna.

Ślepy test nie polega na rozpoznawaniu kabla A od B tylko na zidentyfikowaniu kabla A pośród wielu innych w wielu powtarzalnych próbach.

Opowiadanie że takie testy są bezcelowe miałoby sens gdyby złotousi nie twierdzili że są w stanie odróżnić brzmienie kabla od wielu innych w zmiennych warunkach.

Zapewne jakis kabel na jakimś sprzęcie będą w stanie rozpoznać - jeśli sprzęt i kabel będą dostatecznie hi-endowe czyli wadliwe w sposób łatwy do usłyszenia. Co w zaden sposób nie dowodzi posiadania przez kable zdefiniowanego "brzmienia".

bum1234>

To przyjedź do Elba na test,a do mnie na partyjkę tenisa,będziesz miał przyjemne z pożytecznym.

Sprawdzimy jaki poziom prezentujesz na korcie,oby nie taki jak na tutejszym forum!!!

Bym chciał pograć jeśli można w tego tenisa ziemnego-chyba umiem[tak mówia]-bedzie na pewno ciekawiej jak z...bumbumem)))

To może byś sposób na osiągnięcie spokoju na forum :) - wszystkich nieslyszacych uprasza sie o rozwazenie zmiany hobby!

Uwaga praktyczna: proszę omijać golfa, wplyw sztywnosci szaftu na odległość wybicia, nadal pozostaje kwestia dyskusyjna.

bum bum......to może grę w palanta najpierw niech potrenuje-fajny pomysł,prawda?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.